Noul moderator al topicului IT - Securitate

Virusi, troieni, antivirusi, vulnerabilitati, inchidere de porturi, firewalls, configurare daemons, updates, etc.

Noul moderator al topicului IT - Securitate

[ #9114 ] Postby florin on Tue Aug 03, 2004 8:38 pm

Salut,

Ma numesc Florin am 22 de ani si sunt din Timisoara , Romania. Incepand de astazi voi fi noul moderator al acestui topic.Problema securitati computerului dumneavoastra sau a retelei de calculatoare private sau de la servici este foarte delicata in zilele noastre din mai multe puncte de vedere. In primul rand sunt cativa pasi pe care un user de PC ar trebui sa ii urmez pt a putea evita neplaceri de genul: sistem de operare compromis, infectii cu virusi, pierdere de date importante.

Am sa enumar pe scurt acesti pasi pentru evitarea acestor neplaceri pentru cei care sunt noi in acest domeniu si folosesc calculatorul si in special internetul.

1.Dupa ce ati instalat sistemul de operare , instalati un antivirus si daca aveti o conexiune la internet imediat faceti si update la zi.

2.Tineti la zi update-urile / patch-urile pentru sistemul de operare

3. Instalati un firewall

4.Aici este putin mai complicat pentru a putea urma acest pas ar trebui sa aveti o anumita experienta in domeniu, puteti sa va testati sistemul de operare incercand sa treceti de propriul sistem de aparare.Astfel ve-ti sti ce trebuie corectat pentru a putea lucra intrun mediu sigur.

Acestia sunt primi pasi spre un sistem de operare mai sigur, daca am omis ceva va rog sa adaugati un post reply. Voi reveni cu alte subiecte privind Securitatea de baza a unui sistem de operare.
florin
 

Return to Securitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron