Duhul Sfant!

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Duhul Sfant!

[ #1308 ] Postby edwards on Sun Dec 14, 2003 11:20 am

Ce parere avem noi , adventisti despre Duhul Sfant? Dar Baptistii? Dar Penticostalii? Dar Ortodocsii sau Catolicii? Cum este Botezul cu "Duh` Sfant"?
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)

[ #1321 ] Postby Hasdeu on Mon Dec 15, 2003 10:47 am

Duhul Sfant este Dumnezeu!
Duhul Sfant este o persoana a Dumnezeirii si este una cu Isus si Dumnezeu Tatal.
Biblia vorbeste destul de putin de Duhul Sfant, dar Il vedem in toate momentele cheie: la creatiune Duhul plutea pe deasuprea apelor; Duhul a venit asupra lui Samson; la botezul Mantuitorului, Duhul Sfant a coborat printr-un porumbel; Domnul Isus a trimis ucenicii sa faca botezuri in Numele Tatalui, Fiului si al Duhului Sfant; in ziua cinzecimii, Duhul Sfant, Mangaietorul fagaduit, a coborat asupra fiecaruia din cei 3.000 de suflete prezente. Pavel vorbeste de 3 persoane care marturisesc in cer: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Spiritul Profetic vorbeste ceva mai mult de Duhul Sfant si in aceste sens va recomand calduros, Hristos Lumina Lumii si Tragedia Veacurilor!

sa fiti iubiti!
Hasdeu
 

[ #1551 ] Postby NightAngel on Mon Jan 26, 2004 3:08 pm

Duhul Sfant este o persoana a Dumnezeirii, mangaietorul lasat omenirii dupa Isus Hristos.
NightAngel
 

da

[ #7227 ] Postby aquaticus on Wed Jun 09, 2004 4:15 pm

Am citit despre unele biserici care spun ca Duhul Sfant ar fi femeie!? :shock:
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #7393 ] Postby Hasdeu on Fri Jun 11, 2004 2:49 pm

Adevarat NightAngel! Ce mai stim despr Duhul Sfant? Are El sentimente?
Hasdeu
 

[ #7397 ] Postby alisee on Fri Jun 11, 2004 4:52 pm

si Hasdeu a inceput sa puna intrebarile de manual..asteptand sa i se citeasca raspunsurile exacte
..nu-i asa ca..?
daaaaa
alisee
 
Posts: 441
Images: 3
Joined: Mon Sep 15, 2003 12:52 am
Location: Italia Bibbiena

[ #7951 ] Postby Guest on Wed Jun 16, 2004 5:34 am

Da´ mutl ma´ era.
Guest
 

mutat de la topicul "Sexul inainte de casatorie la azs?

[ #14368 ] Postby Anke on Thu Feb 03, 2005 2:54 am

Fabianoo wrote:Eliade a scris:
Numai ca atat timp cat ai viata fizica te mai poti intoarce daca nu ai pacatuit deja impotriva Duhului Sfant si asta o poate sti numai ISUS nu oameni.

Eliade, cum este cu pacatul impotriva Duhului Sfant? Un om are sansa sa se intoarca la Dumnezeu cat timp este in viata, nu sunteti de acord?
Anke
 

Re: mutat de la topicul "Sexul inainte de casatorie la

[ #14396 ] Postby BoSsul3TZ on Fri Feb 04, 2005 2:15 pm

Eliade, cum este cu pacatul impotriva Duhului Sfant? Un om are sansa sa se intoarca la Dumnezeu cat timp este in viata, nu sunteti de acord?


DACA este pacat impotriva Duhului Sfant, este mai greu ca acea persoana sa se mai intoarca.. deoarece Duhul Sfant il paraseste.. sansa are, dar nuj cat de mult ishi va dori acea persoana sa se intoarca la Dumnezeu .. jtiind faptul ca ea se afunda foarte repede in planurile lui Satanel.. totul tzine de alegerea noastra..
:mrgreen:
User avatar
BoSsul3TZ
 
Posts: 598
Images: 70
Joined: Thu Dec 04, 2003 6:34 am
Location: far, far - away ;)

[ #14414 ] Postby kilergirl on Sun Feb 06, 2005 5:06 am

Matei 12, 31-32
Marcu 3,29

Daca Duhul Sfant te paraseste, cred ca este foarte greu sa refaci lagatura cu Dumnezeu, caci nu prea mai ai calauza. Constiinta nu iti mai rosteste in ureche ce e bine si ce e rau....
Totul este posibil, in masura in care vrei sa fie posibil... Pate ca mai exista sanse de mantuire, de intoarcare la DUmnezeu; dar acea persoana trebuie sa isi doreasca foarte tare sa vina la Dumnezeu si sa demonstreze lucrul acesta. Cred ca este o incercare foarte grea. Necesita o mare concentrare si constientizare ca Duhul Sfant te-a parasit, caci nu pleaca si iti lasa scris pe frunte: TE PARASESC! .......Semnat Duhul sfant!

Cred ca unii nici nu isi dau seama cat de departe sunt de Dumnezeu. IN credintza lor poate cred ca sunt pe drumul cel bun.
MAi exista o sperantza ISUS!
Image
User avatar
kilergirl
Moderator
 
Posts: 1565
Images: 52
Joined: Tue Sep 09, 2003 2:05 pm

hopa hopa

[ #14471 ] Postby pavel on Tue Feb 08, 2005 5:04 am

hei surioara kilergirl...
nu te supara dar aca esti azs mai studiaza....
daca Duhul Sfant te paraseste nu mai sunt sanse de mantuire!....
[highlight=red]DELOC![/highlight] ITI RECOMAND SPIRITUL PROFETIC sau mai bine un pastor sau mai bine orice membru al bisericii...
vreau sa iti spun ca Duhul Lui D-zeu lucreza la inmile noastrea in fiecare moment...si daca noi nu mai avem constiinta....ghinion....el pleaca...noi am ales calea celui rau deci...
nu e opinia mea...este opinia Bibliei si a profetului Ellen White si....
pavel
 

da

[ #14475 ] Postby aquaticus on Tue Feb 08, 2005 7:27 am

killergirl

Daca Duhul Sfant te paraseste, cred ca este foarte greu sa refaci lagatura cu Dumnezeu, caci nu prea mai ai calauza. Constiinta nu iti mai rosteste in ureche ce e bine si ce e rau....


asa tind sa cred si eu. Duhul Sfant a fost lasat omului dupa inaltarea lui Isus la Cer. Stiti versetul " Eu stau la usa si bat, daca aude cineva glasul meu voi intra si voi cina cu el" Sa nu uitam amanuntul ca si Duhul Sfant este tot Dumnezeu. Dumnezeirea nu forteaza "usile" noastre. El sta si bate si ne cere permisiunea sa faca parte din viata noastra. Se poate ca noi sa nu vrem sa deschidem, sa nu auzim glasul lui, sau pur si simplu sa ignoram ciocaniturile. In acest caz noi il tinem pe Isus la usa.

pavel, nu cred ca este fair play sa spunem
nu te supara dar aca esti azs mai studiaza....
. Nu cred ca cineva intentionat incearca sa deformeze cuvantul lui Dumnezeu,cel putin intre noi pe forum nu s-a intamplat. Aaaa, ca exista unghiuri diferite, este cu totul alceva. Cu atat mai mult cu cat Kilergirl nu a scris nici o aberatie. Recomandari putem sa ne facem la infinit, dar cand recomanzi ceva ce avem ca scop? O facem din inima, sau intr-un mod ironic care are menirea sa "atinga" persoana cealalta. Banuiesc ca si killergirl poate sa iti recomande ceva :P

daca Duhul Sfant te paraseste nu mai sunt sanse de mantuire!....


este o mica confuzie in ceea ai scris. Sanse de mantuire nu mai sunt cand harul este inchis in dreptul unei persoane si nu atunci cand Duhul Sfant se retrage de la el. Omul oricand are posibilitarea sa isi indrepte fatza spre Dumnezeu.

cya
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #14480 ] Postby pavel on Tue Feb 08, 2005 11:15 am

kilergirl imi cer scuze sincer pt faza cu mai studiaza...intelege ma am fost si eu putin mai agitat ca sunt intr-o perioada de anxietate (serios vb aku) si inca odata Aquaticus chiar imi place umorul tau! :D
pavel
 

da

[ #14484 ] Postby aquaticus on Tue Feb 08, 2005 7:58 pm

pavel, te-am trecut pe lista 8)
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #15859 ] Postby statornic on Wed Mar 23, 2005 4:10 pm

Dar imi spuneti si mie cand te semneaza Duhul Sfant pe frunte (ca a zis cineva pe topicu asta) cu pecetea TE PARASESC! ???
User avatar
statornic
 
Posts: 571
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:03 pm

Re: Duhul Sfant!

[ #85198 ] Postby Batranul Enoch on Thu Feb 16, 2012 3:43 pm

Ca sa clarificam problema Cine este Duhul Sfant ,
va propun sa analizam un text foarte interesant din HLL :

´´Eu sunt adevarata Vita,si Tatal Meu este vierul.Parintele ceresc SADISE aceasta vita de soi bun pe dealurile Palestinei,si El Insusi fusese vierul.Multi erau atrasi de frumusetea acestei Vite si recunoscusera obarsia ei dumnezeiasca.Dar pt conducatori lui Israel era ca un lastar dintr-un pamant uscat.Au luat Vita,au zdrobit-o si au calcat-o in picioarele lor nesfinte.Gandul lor era sa o nimiceasca pt totdeauna.Dar Vierul ceresc niciodata nu pierduse din vedere vita Sa.Dupa ce oamenii ajunsesera sa creada ca au nimicit-o ,El a luat-o si a RASADIT-O de cealalta parte a zidului.Tulpina de vita NU SE MAI VEDEA.Ea era ascunsa de atacurile crude ale oamenilor . Dar MLADITELE VITEI ATARNAU PESTE ZID . Ele trebuiau sa faca vita cunoscuta.Prin ele se mai puteau altoi si alte ramuri in vita . Din ele a iesit roada.Roadele lor imbelsugate au fost culese de trecatori.`` ( HLL , cap 73 ) .


La cine se refera Ellen White cand spune ´´MLADITELE VITEI ATARNAU PESTE ZID ``?

Urmatorul paragraf il incepe cu declaratia lui Isus : ´´ ”Eu sunt Vita , voi sunteti mladitele “ ``.

Sa se refere deci Ellen White la UCENICII Domnului Hristos ? Prin intermediul lor ´´ se mai puteau altoi si alte ramuri in Vita `` ? Erau ei , cu alte cuvinte , niste intermediari intre restul oamenilor si Domnul Isus Hristos ? Atunci papa are dreptate . Petru este cel care tine cheile Imparatiei cerului si le-a transmis mai departe pana la papa actual .
Trebuie , in consecinta sa-i dam onoare papei si preotilor papistasi, ca intermediari de care depinde relatia noastra cu Hristos .

Hadeti sa nu fim asa bezmetici si sa citim mai departe cu rabdare paragraful care se incepe cu declaratia lui Isus ´´ EU sunt Vita , voi sunteti mladitele `` , inainte de a ne repezi cu concluziile pripite :

´´ ”Eu sunt Vita , voi sunteti mladitele “ , a zis Hristos catre ucenici . Cu toate ca avea sa fie despartit de ei ,UNIREA SPIRITUALA cu El ramanea neschimbata . LEGATURA care este INTRE MLADITA SI VITA,a zis El,reprezinta legaturile voaste cu Mine . ALTOIUL ESTE INFIPT IN VITA CEA VIE si apoi creste in tulpina,legandu-se fibra cu fibra si vas cu vas.Viata vitei devine viata mladitei.TOT ASA SI SUFLETUL ,CARE ERA MORT IN NELEGIUIRI SI PACATE,PRIMESTE VIATA PRIN LEGATURA CU HRISTOS . Legatura cu El se face prin credinta in El ca Mantuitor personal …
Revarsarea de viata ,tarie si putere de rodire de la radacina la ramuri nu este impiedicata de nimic si curge neintrerupt.Despartita de vita,mladita nu poate sa traiasca . Nici voi , a zis Isus , nu puteti trai despartiti de Mine . `` ( HLL , cap 73 ) .

EW explica aici cine sunt mladitele din declaratia lui Isus ´´Voi sunteti MLADITELE ``:
ACELE RAMURI CARE AU FOST ALTOITE IN MLADITELE CARE ATARNAU PESTE ZID DIN PARAGRAFUL ANTERIOR , si au devenit astfel parte din vita , fara ca sa fi avut mai inainte vreo legatura cu vita ( SUFLETUL MORT IN NELEGIUIRI SI PACATE , CARE PRIMESTE VIATA PRIN LEGATURA CU HRISTOS ) .


Cine sa fie atunci acele mladite care atarna peste zid , care fac vita cunoscuta , si in care se pot altoi si alte ramuri ?

Ellen White ne explica in continuare :

´´Ramaneti in Mine ,si Eu voi ramanea in voi.A RAMANE IN HRISTOS INSEAMNA A PRIMI FARA INCETARE DUHUL LUI si a trai o viata de supunere fara rezerve in slujba Lui..Dupa cum mladita trage neintrerupt SEVA [Duhul Sau]din vita cea vie ,tot astfel si noi trebuie sa ne prindem de Isus si sa primim de la El,prin credinta,taria si desavarsirea Lui de caracter .
Radacina isi trimite HRANA PRIN RAMURI PANA LA CEA MAI SLABA MLADITA.Tot asa si Hristos trimite fiecarui credincios CURENTUL PUTERILOR SPIRITUALE .`` ( HLL , cap 73 Sa nu vi se tulbure inima ) .

Nu mai ramane indoiala , mladitele care atarna peste zid dupa ce vita a fost mutata de pe pamant , reprezinta pe Duhul lui Hristos , ´´Curentul puterilor spirituale ``, care Se imparte in atatea parti cate suflete sunt binevoitoare sa-L primeasca .

In acelasi capitol , citim ca ´´Prin Duhul,Mantuitorul putea fi in legatura cu toti

Prin Duhul ajunge credinciosul partas de natura dumnezeiasca .``

´´In felul acesta , CU AJUTORUL Duhului Sfant , omul ajunge partas al naturii dumnezeiesti . El este primit in Cel Prea Iubit .``


Din aceasta frumoasa SIMBOLIZARE a lui Hristos vedem ca Duhul Sfant nu este Cineva separat de El , O alta Fiinta independenta de El , ci O PRELUNGIRE A SA catre fiintele create , pt a asigura legatura cu El Insusi atat timp cat este departe de ele .

Un tablou asemnator intalnim si in Marturii vol 8 . pag 287 :

´´Dupa intrarea pacatului , Gospodarul ceresc a mutat pomul vietii in paradisul de sus ; INSA RAMURILE LUI ATARNA PESTE ZID , SPRE LUMEA DE JOS.PRIN MANTUIREA DOBANDITA PRIN SANGELE LUI HRISTOS , NOI INCA PUTEM MANCA DIN FRUCTUL LUI DATATOR DE VIATA .
Despre Hristos este scris : In El era VIATA , si viata era lumina oamenilor ( Ioan1.4 ) . EL este IZVORUL VIETII . Ascultarea de El este puterea datatoare de viata ce bucura sufletul . Hristos declara : EU SUNT PAINEA VIETII . Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata … cine Ma mananca pe Mine va trai si El prin Mine … DUHUL ESTE ACELA CARE DA VIATA , carnea nu foloseste la nimic ; CUVINTELE PE CARE VI LE-AM SPUS EU SUNT DUH SI VIATA . ``( Mart 8 , 28 ) .

Apare clar faptul ca si Pomul vietii ,si Vita aleasa, reprezinta pe Domnul Isus care S-a suit la cer dupa invierea Sa , dar chiar si de acolo , El pastreaza o legatura continua cu copiii Sai prin Duhul Sau Sfant reprezentat prin ramurile pomului vietii care atarna peste zid spre lumea de jos,respectiv prin mladitele vitei care atarna peste cealalta parte a zidului .
Duhul Sau este prezentat ca o prelungire a Lui Insusi pana la Pamant , pana la mintea ( inima ) credinciosilor . Acesta trebuie sa fie sensul cuvintelor din Deuteronom 30 :
´´PORUNCA aceasta pe care ti-o dau eu azi , nu este mai presus de puterile tale , nici departe de tine…Nu este in cer…Nu este nici dincolo de mare... Dimpotriva , este foarte aproape de tine , in gura ta si in inima ta , ca s-o implinesti . `` ( Deut 30 , 11 -14 ) .

Fructul pomului vietii ne este adus pana la gura noastra. Si acest fruct este orice porunca a lui Dumnezeu :
´´Fiecare PORUNCA este O FAGADUINTA ; acceptata de catre vointa , primita in suflet , aduce cu sine viata Celui Infinit .``( Ed 126 ) ;
´´Cuvintele pe care vi le-am spus EU sunt duh si VIATA `` ( Ioan 6 , 63 ) .
´´ "Dacă rămâneţi în Mine", zice El, "şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da." Hristos rămâne în urmaşii Săi prin Cuvânt. Legătura aceasta este tot atât de vitală ca aceea reprezentată prin a mânca trupul Său şi a bea sângele Său. Cuvintele lui Hristos sunt duh şi viaţă. Primindu-le, primiţi viaţa Viţei. Voi trăiţi "prin orice cuvânt care vine din gura lui Dumnezeu" (Mat. 4,4). Viaţa lui Hristos ajunsă în voi dă naştere aceloraşi roade ca şi în El. Dacă trăiţi în Hristos, dacă vă alipiţi de Hristos, dacă sunteţi sprijiniţi de Hristos şi trageţi hrana din Hristos, veţi aduce roade ca Hristos. `` ( HLL , cap 73 ) .

Ca Duhul Sfant este tot una cu Hristos , puteam sa ne dam deodata seama daca am fi stiut de urmatorul citat :

´´ NU EXISTA NICIUN MANGAIETOR CA HRISTOS , asa de duios si de loial . El este miscat de neputintele noastre . Duhul Sau ii vorbeste inimii . Circumstantele ar putea sa ne desparta de prietenii nostri …
Cu toate acestea , nu exista nici o circumstanta si nici o distanta care sa ne poata desparti de Mangaietorul divin . Oriunde suntem si oriunde ne-am duce , Acela care a fost dat spre a-I tine locul lui Hristos si a lucra in locul Sau , Se afla langa noi . EL ESTE INTOTDEAUNA LA DREAPTA NOASTRA , PT A ROSTI CUVINTE LINISTITOARE SI BLANDE , pt a ne sustine , a ne ridica si a ne incuraja . `` ( Ye Shall Receive Power , 130 ) .


Vedem ca Ellen White aplica termenul ´´mangaietor `` la Hristos , in egala masura ca si la Duhul Sau .

Acum s-a facut lumina in mintea multora .
Cred ca va trebui sa renuntam la teoria ca Duhul este o Fiinta distincta de Hristos .Cat despre mijlocitorul papa , l-am trimis deja la puscarie . Nici un om nu poate pretinde a fi intermediarul intre om si Dumnezeu lasat in absenta lui Hristos , pt ca unicul intermediar de pe pamant dupa inaltarea Lui la cer este Duhul Sau ( mladitele care atarna peste zid – parte din Vita ) .


Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85202 ] Postby leowatcher on Fri Feb 17, 2012 3:50 am

Batranul Enoch wrote:Ca sa clarificam problema Cine este Duhul Sfant ,

In acelasi capitol , citim ca ´´Prin Duhul,Mantuitorul putea fi in legatura cu toti

Ca Duhul Sfant este tot una cu Hristos , puteam sa ne dam deodata seama daca am fi stiut de urmatorul citat :

´´ NU EXISTA NICIUN MANGAIETOR CA HRISTOS , asa de duios si de loial . El este miscat de neputintele noastre . Duhul Sau ii vorbeste inimii . Circumstantele ar putea sa ne desparta de prietenii nostri …
Cu toate acestea , nu exista nici o circumstanta si nici o distanta care sa ne poata desparti de Mangaietorul divin . Oriunde suntem si oriunde ne-am duce , Acela care a fost dat spre a-I tine locul lui Hristos si a lucra in locul Sau , Se afla langa noi . EL ESTE INTOTDEAUNA LA DREAPTA NOASTRA , PT A ROSTI CUVINTE LINISTITOARE SI BLANDE , pt a ne sustine , a ne ridica si a ne incuraja . `` ( Ye Shall Receive Power , 130 ) .

Vedem ca Ellen White aplica termenul ´´mangaietor `` la Hristos , in egala masura ca si la Duhul Sau .
Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .

Daca prin Duhul, Mantuitorul putea fi in legatura cu omul, atunci cum poti spune ca Duhul este una si aceeasi persoana Hristos ?
Uite ce inteleg eu din Scriptura:

1. singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi
care are cinstea şi puterea veşnică! Amin.
(1Tim 6:16)
2. Căci în El [Hristos] locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.(Col. 2:9)
3. şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, (Efes.3:16)

1. Dumnezeu pe care nimeni nu l-a vazut si nici nu-l poate vedea, fara forma. Intreaga plinatate a dumnezeirii nevazuta este reprezentata de Tatal.
2. Dumnezeu pe care omul l-a vazut, in El locuind TOATA plinatatea dumnezeirii (cea pe care niciun om nu a vazut-o), dovada fiind Fiul.
3. Dumnezeu devine real, VIU pt fiecare om (crestin) in parte. Cum? Prin lucrarea Duhului Sfant. DS face reala plinatatea dumnezeirii care actioneaza direct asupra omului.

Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?(1Cor. 6:19)
Cine locuieste in credincios daca nu Tatal si Fiul? Cine face aceasta lucrare tainica si reala daca nu Duhul Sfant? Prin urmare Cei trei lucreaza impreuna.
__
Deci nu ai lamurit nimic cu privire la DS. Stii ce zici tu? Pai zici ca Hristos este Duhul Sfant, prin urmare ai incurcat borcanele rau de tot. Unde ai vazut tu asa ceva in Biblie ?
Nu stii ca Duhul Sfant a adus puterea Tatalui asupra Fiului in momentul intruparii ?
Inspiratia divina marturiseste pe Duhul Sfant ca fiind altcineva, aceasta marturisire iesind chiar din gura Domnului Iisus Hristos. ("Va voi trimite un Mangaietor" spune Domnul)
DS vine de la Tatal si Fiul facand posibila si vie mijlocirea divino-umana despre care Hristos ne spune ca Ei vor locui impreuna cu cei credinciosi (alesi).
Citatul la care faci referinta il fortezi mai mult decat trebuie, in opinia mea. Da, Mangaietorul nostru este Dumnezeu, posibilitatea acestei "mangaieri" infapuindu-se in mod REAL/LITERAL de catre Iisus Hristos; dar acest fapt devine PERSONAL si VIU fiecarui credincios datorita DS. Duhul Sfant este in primul rand Cineva, nu ceva, El actionand direct asupra omului. El glorifica pe Fiul, nu pe El insusi. Ne convinge de realitatea Mantuitorului nostru, dupa cum Fiul prin simpla Sa prezenta marturiseste pe Tatal , DS marturiseste pe Fiul.
Batrane din cate observ, ceea ce spui tu despre Duhul Sfant, se poate aplica Harului. Confunzi DS cu Harul lui Dumnezeu.
Lucrarea pe care o face DS se numeste HAR.
leowatcher
 
Posts: 185
Joined: Tue Mar 29, 2011 1:43 pm

Re: Duhul Sfant!

[ #85205 ] Postby leowatcher on Fri Feb 17, 2012 4:58 am

Ah, mi-am adus aminte de o zicere biblica in care ni se confirma ca Duhul Sfant poate fi mintit, iar aceasta minciuna este adresata direct lui Dumnezeu. Domnul nostru spunand ca pacatul impotriva lui Dumnezeu este moarte vesnica si sigura.
Chiar si confuzia aceasta intre DS si Hristos ar trebui sa te puna pe ganduri macar cu privire la natura lui Hristos. Daca a minti pe DS inseamna a minti pe DUMNEZEU, atunci
rezulta ca Hristos este dumnezeu 100% chiar si din incurcatura aceasta intre DS si Hristos. Apostolii spun ca a minti pe DS inseamna a minti pe Dumnezeu.
Deci cel putin si din aceasta premiza eronata, Hristos reiese ca fiind Dumnezeu pe deplin daca esti consecvent in gandire si respecti scrierile biblice.
leowatcher
 
Posts: 185
Joined: Tue Mar 29, 2011 1:43 pm

Re: Duhul Sfant!

[ #85211 ] Postby Batranul Enoch on Fri Feb 17, 2012 3:17 pm

leowatcher wrote:
Batranul Enoch wrote:Ca sa clarificam problema Cine este Duhul Sfant ,

´´Prin Duhul,Mantuitorul putea fi in legatura cu toti
….


Stii ce zici tu? Pai zici ca Hristos este Duhul Sfant, prin urmare ai incurcat borcanele rau de tot.
Watcher , daca mladitele vitei , care atarna peste zid , nu sunt o alta vita ( sau o alta tulpina a ei –asa cum avem in cazul pomului vietii , 2 tulpini reprezentand pe Fiintele divine Tatal si Fiul ) , atunci inseamna ca aceste mladite care atarna din cer catre pamant nu reprezinta o alta Fiinta divina , ci pe Una si Aceeasi : Domnul Isus Hristos ,

, numai ca din pdv al observatorului apare sub o alta Personalitate , aceea a mladitelor care atarna catre lumea noastra .

In ceruri , Domnul Hristos apare sub personalitatea Tulpinei Vitei .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85213 ] Postby leowatcher on Fri Feb 17, 2012 5:52 pm

Batranul Enoch wrote:Watcher , daca mladitele vitei , care atarna peste zid , nu sunt o alta vita ( sau o alta tulpina a ei –asa cum avem in cazul pomului vietii , 2 tulpini reprezentand pe Fiintele divine Tatal si Fiul ) , atunci inseamna ca aceste mladite care atarna din cer catre pamant nu reprezinta o alta Fiinta divina , ci pe Una si Aceeasi : Domnul Isus Hristos ,
, numai ca din pdv al observatorului apare sub o alta Personalitate , aceea a mladitelor care atarna catre lumea noastra .
In ceruri , Domnul Hristos apare sub personalitatea Tulpinei Vitei .


Analogia cu vita este buna, dar ea nu poate arata pe Dumnezeu, pt ca nu mai exista nimic exact ca El (este unicat). Da, mladitele vitei nu sunt o alta vita, de asemenea nici
DS nu este de alta "vita" divina decat cea a Tatalui si Fiului.
Radacina vitei poate sugera pe Tatal (plinatatea dumnezeirii nevazute, fara forma...), doar este in pamant si nu se vede; tulpina poate reprezenta pe Hristos (plinatatea dumnezeirii in trup, are forma, este vizibila); iar mladitele ne dau fructele (harul) putand astfel sa fie prezentat intr-un fel DS (plinatatea dumnezeirii devine accesibila omului) pt ca mladitele vin din tulpina adevarata (Hristos) si care la randul ei aceasta este infipta si inchegata perfect in radacina adevarata (Tatal).
Deci vita asta poate arata cam ce lucrare face Dumnezeu, insa nici pe departe nu poate demonstra CUM este Dumnezeu. Nu se poate spune ca Dumnezeu este la fel ca si vita. El doar ne poate sugera ca lucreaza asemenea structurii vitei, dar nu poate fi facut cunoscut omului cum arata Dumnezeu prin niciun exemplu. Vorbim despre un Dumnezeu care nu poate fi cuprins de nimeni, infinit, biblic, unic, prea mare pt oricine. Chiar daca Dumnezeu ar fi singular, tot nu ar putea nimeni sa foloseasca nimic pt a-l prezenta exact cum este El. Odata ce DS este prezentat in Biblie ca fiind Cineva si in acelasi timp altcineva decat Hristos, eu chiar aceasta inteleg si tot asta si cred.
leowatcher
 
Posts: 185
Joined: Tue Mar 29, 2011 1:43 pm

Re: Duhul Sfant!

[ #85564 ] Postby Batranul Enoch on Mon Apr 23, 2012 5:14 pm

Cateva citate care se refera la acelasi lucru ( mijlocul de comunicare intre cer si pamant dupa cadere ) :


´´În nevinovăţia sa , Adam se bucurase de COMUNIUNEA DESCHISĂ cu Făcătorul său ; DAR PĂCATUL A ADUS DESPĂRŢIREA ÎNTRE DUMNEZEU ŞI OM şi numai JERTFA ISPĂŞITOARE A LUI HRISTOS, numai ea putea face PUNTE PESTE ABIS , făcând posibilă comunicarea binecuvântării sau a mântuirii , din ceruri , pe pământ . Omul era încă lipsit de o legătură directă cu Creatorul său , DAR DUMNEZEU AVEA SĂ COMUNICE CU EL PRIN HRISTOS şi prin îngeri . `` ( PP , cap 4 ) ;

´´Ocaziile de care s-au bucurat oamenii acelor timpuri, de a obţine cunoaşterea de Dumnezeu prin lucrările Sale, n-au mai fost niciodată egalate de atunci. Şi, departe de a fi un timp de întunecime religioasă, timpul acela a fost un timp de mare lumină. Lumea întreagă a avut ocazia să primească învăţături şi cunoştinţă de la Adam , IAR CEI CARE S-AU TEMUT DE DUMNEZEU AU AVUT DE ASEMENEA PE HRISTOS ŞI PE ÎNGERII SĂI CA PROFESORI . Şi grădina lui Dumnezeu a fost pentru ei un martor mut al adevărului, care timp de multe veacuri a rămas în mijlocul oamenilor. La poarta Paradisului păzită de un heruvim, se descoperea slava lui Dumnezeu şi aici veneau primii închinători. Aici şi-au ridicat şi primele altare şi aici au fost aduse primele jertfe. Aici şi-au adus Cain şi Abel jertfele lor şi AICI A BINEVOIT DUMNEZEU SĂ COMUNICE CU EI . `` ( PP , cap 6 ) .´´Înainte de intrarea păcatului în lume , ADAM SE BUCURA DE O COMUNIUNE LIBERĂ CU FĂCĂTORUL SĂU , dar după ce omul s-a despărţit de Dumnezeu prin păcătuire, neamul omenesc a pierdut acest înalt privilegiu. Însă, prin Planul de Mântuire, a fost deschisă o cale prin care locuitorii pământului să poată avea iarăşi LEGĂTURĂ cu cerul . DUMNEZEU A COMUNICAT CU OAMENII PRIN DUHUL SĂU , iar prin descoperirile date slujitorilor Săi aleşi , a fost dată lumii lumina divină . "Oamenii au vorbit de la Dumnezeu mânaţi de Duhul Sfânt" ( 2 Petru 1, 21 ) . `` ( TV , Prefata ) ;

´´Lui Adam si Evei le-a fost data gradina Eden pentru a o ingriji … DUMNEZEU TATAL SI DOMNUL HRISTOS II VIZITAU SI VORBEAU CU EI . `` ( MR, vol 10 , 327 ) .
Observati ca in PP Ellen White vorbeste despre Domnul Hristos ca fiind mijlocul de comunicare intre cer si pamant , iar in TV despre Duhul Sfant ca indeplinind aceasta misiune .

Ea nu spune nici intr-un loc prin Fiul si prin Duhul , ca si cum ar fi 2 Fiinte care asigura comunicarea intre cer si pamant dupa cadere , ci ori specifica pe Fiul , ori pe Duhul . Logic , pt ca Duhul este o parte din Hristos , si a pomeni impreuna despre Cei 2 ar constitui o repetitie .


De fapt mijlocul de legatura intre cer si pamantul cazut este Hristos , dar El Se manifesta fie DIRECT ( ca lui Adam cand a fost vizitat dupa cadere , sau lui Avraam , lui Moise , lui Ghedeon , sau ucenicilor ) ,
, fie INDIRECT prin intermediul Duhului Sau , care nu este o alta Fiinta divina , ci este O PARTE din El , trimisa acolo unde nu este prezent in trup .

In functie de modul de manifestare , noi percepem pe Domnul Hristos fie sub Persoana Duhului Sfant ( in absenta Lui in trup ) , fie sub Persoana Sa fizica Insasi- cu trup de om acum . Aceeasi Fiinta , ni Se ( descopera ) manifesta sub forma a 2 Personalitati .

Faptul ca Duhul Sfant este O PARTE DINTR-UN INTREG , din Fiinta Fiului lui Dumnezeu ( si Fiul la randul Lui este una cu Tatal – Cei 2 au Acelasi Spirit – Spirit comun ) , nu o alta Fiinta divina , reiese daca vom compara urmatoarele 2 citate , referitoare amandoua la posibilitatea de comunicare intre cer si pamant dupa cadere :

´´ÎNAINTE DE INTRAREA PĂCATULUI ÎN LUME , Adam se bucura de o COMUNIUNE LIBERĂ cu Făcătorul său, dar după ce omul s-a despărţit de Dumnezeu prin păcătuire, neamul omenesc a pierdut acest înalt privilegiu. Însă, prin Planul de Mântuire , A FOST DESCHISĂ O CALE PRIN CARE LOCUITORII PĂMÂNTULUI SĂ POATĂ AVEA IARĂŞI LEGĂTURĂ CU CERUL . DUMNEZEU A COMUNICAT CU OAMENII PRIN DUHUL SĂU , iar prin descoperirile date slujitorilor Săi aleşi, a fost dată lumii lumina divină. "Oamenii au vorbit de la Dumnezeu mânaţi de Duhul Sfânt" (2 Petru 1,21) . `` ( TV , Prefata ) ;

´´Fructul pomului vieţii din grădina Eden poseda virtuţi supranaturale. A mânca din el însemna a trăi veşnic. Fructul era antidotul morţii. Frunzele lui aveau menirea să susţină viaţa şi nemurirea. Însă, prin neascultarea lui Adam, în lume a pătruns moartea. Adam a mâncat din pomul cunoştinţei binelui şi răului, al cărui fruct fusese interzis să fie atins. Nelegiuirea lui a deschis zăgazurile potopului de vaiuri asupra omenirii.
284:3 DUPĂ INTRAREA PĂCATULUI , Gospodarul ceresc A MUTAT POMUL VIEŢII în paradisul de sus ; ÎNSĂ RAMURILE LUI ATÂRNĂ PESTE ZID , SPRE LUMEA DE JOS . Prin mântuirea dobândită prin sângele lui Hristos, noi încă putem mânca din fructul lui dătător de viaţă .
284:4 DESPRE HRISTOS ESTE SCRIS : "ÎN EL ERA VIAŢA , şi viaţa era lumina oamenilor ." ( Ioan 1,4 ) . EL ESTE IZVORUL VIEŢII . Ascultarea de El este puterea dătătoare de viaţă ce bucură sufletul .
284:5 Hristos declară: "EU SUNT PÂINEA VIEŢII. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănâncă pe Mine, va trăi şi El prin Mine . DUHUL ESTE ACELA CARE DĂ VIAŢĂ , carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă." "Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu." (Ioan 6,35.57-63; Apoc. 2,7) "Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu." (1 Ioan 3,1 ) . `` ( 8M , 287 ) .POMUL VIETII este comparat cu Hristos , Cel care este Izvorul vietii , CEL CARE ARE VIATA IN EL INSUSI ( pentru ca a primit-o de la Tatal , dar nu asa ca noi , care avem aceasta viata doar imprumutata , ci cu capacitatea de a o darui si altora , fara sa sece niciodata ) .
Dar Ellen White adauga imediat versetul din Ioan 6 :´´ DUHUL ESTE ACELA CARE DĂ VIAŢĂ ``- deci Hristos daruieste viata fapturilor Sale prin intermediul Duhului Sau .

RAMURILE POMULUI VIETII CARE ATARNA PESTE ZID , catre lumea de jos reprezinta pe Duhul lui Hristos , Duh Care este O PRELUNGIRE A SA catre pamant . ( Duhul Sfant purcede de la Fiul si de la Tatal ) .

Prin Duhul Sau , noi putem avea inca o legatura cu cerul – fapt simbolizat prin posibilitatea consumarii din fructele pomului vietii ( in sens figurat ) chiar si aici pe pamant ,
, si aceasta legatura nu este realizata printr-o alta Fiinta divina – adica prin consumarea fructelor provenind de la o alta tulpina a Pomului vietii ( o a treia ) , ci de la ramurile care ies din aceleasi pom al vietii ( nevazut de pamantenii cazuti – pt ca este dincolo de zid ) .Dupa pacatuire , ADAM NU L-A MAI VAZUT NICIODATA PE TATAL , pt ca in starea de vinovatie in care se afla impreuna cu Eva NU AR FI SUPORTAT sa vada Fata Sa .
PENTRU OMUL PACATOS , DUMNEZEU ESTE UN FOC MISTUITOR .
Acest lucru erau invatati cei 2 oameni prin masura luata imediat de sfatul Celor 2 Fiinte divine ( Tatal si Fiul ) :

´´ Dar dupa caderea omului , ingerii sfinti au fost imediat insarcinati sa pazeasca pomul vietii . IN JURUL POMULUI VIETII ACESTI INGERI FACEAU SA STRALUCEASCA RAZE DE LUMINA DAND INFATISAREA UNEI SABII STRALUCITOARE .`` ( PP , cap 3 ) .Asa cum pomul vietii impreuna cu Edenul a ramas pe pamant inca ceva timp dupa caderea omului , desi accesul la el si inauntrul Edenului era interzis , tot asa Fiul lui Dumnezeu a continuat sa ii viziteze pe oamenii cazuti , chiar la poarta Edenului pana la potop ( si inca dupa potop pana la prima Sa venire ) , potopul reprezentand moartea a doua , pe care Hristos a gustat-o pt toti oamenii la Golgota ,
, dupa care El a fost mutat , la fel ca si Edenul cu pomul vietii , la cer .

Dar chiar si de acolo , legatura cu pamantul ramane asigurata prin Duhul Sau , Care este atotprezent ( ramurile pomului vietii care atarna peste zid , catre pamantul blestemat ) .


Batranul Enoch . Location: Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85565 ] Postby Mismed on Tue Apr 24, 2012 2:32 am

Enoch, poate gasesti niste citate, si cum putem sa ajungem plini de Duhul.
Tu ai vazut pana acum pe cineva, aici pe Pamant, plin de Duhul?
Ma refer la contemporanii nostri, bineinteles.
User avatar
Mismed
 
Posts: 288
Joined: Mon Dec 03, 2007 12:46 pm
Location: Oradea

Re: Duhul Sfant!

[ #85577 ] Postby Batranul Enoch on Sun Apr 29, 2012 1:17 pm

Focul sfant


Ce reprezinta focul care cadea din cer si mistuia jertfa de pe altar ?


´´ In vechime , a aduce JERTFA PE UN ALT ALTAR sau a ingadui ca tamaia sa fie APRINSA CU FOC STRAIN era un pacat . Suntem in pericolul de a amesteca lururile sfinte cu cele profane . JERTFELE NOASTRE TREBUIE SA FIE APRINSE CU FOCUL SFANT DE LA DUMNEZEU . Adevaratul altar este Hristos , iar ADEVARATUL FOC ESTE DUHUL SFANT . Duhul Sfant are rolul de a inspira , de a invata , de a conduce , de a-i indruma pe oameni si de a –i face niste sfatuitori siguri .`` ( Ye Shall Receive Power , 178 ) .


Focul este un simbol al Duhului Sfant .


´´"În ziua Cincizecimii, erau toţi cu o inimă adunaţi în acelaşi loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei . NIŞTE LIMBI CA DE FOC AU FOST VĂZUTE ÎMPĂRŢINDU-SE PRINTRE EI ŞI S-AU AŞEZAT CÂTE UNA PE FIECARE DIN EI . ŞI TOŢI S-AU UMPLUT DE DUH SFÂNT şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească." Duhul Sfânt, sub forma unor limbi de foc despărţite la vârf şi aşezându-Se peste cei adunaţi, era un simbol al darului făcut lor, de a vorbi fluent câteva limbi diferite, pe care ei nu le cunoscuseră mai înainte . ASPECTUL DE FOC SEMNIFICA ZELUL FIERBINTE CU CARE VOR LUCRA ŞI PUTEREA CE LE VA ÎNSOŢI CUVINTELE .`` ( IM , 242 ) .

_____________________________________________________________________

A aduce un FOC STRAIN inaintea lui Dumnezeu , cum au facut preotii Nadab si Abihu , simbolizeaza a pune in slujirea Sa UN SPIRIT STRAIN de Spiritul lui Dumnezeu .
El vine de la Satana , caci nu contine dragostea divina , autentica . _____________________________________________________________________

Fanaticii religiosi nu sunt manati de Duhul lui Hristos , ei nu savarsesc lucrarea Maestrului . Zelul lor este indreptat spre distrugere , nu spre zidire .


´´ DACĂ BUZELE PREDICATORULUI SUNT ATINSE CU CĂRBUNE DE PE ALTAR , EL VA ÎNĂLŢA PE ISUS CA UNICA SPERANŢĂ A PĂCĂTOSULUI . Când inima vorbitorului este sfinţită prin adevăr, atunci cuvintele lui vor fi realităţi vii pentru sine şi pentru alţii. Aceia care-l aud vor cunoaşte că el a fost cu Dumnezeu şi că s-a apropiat de El prin rugăciune arzătoare şi lucrătoare . DUHUL SFÂNT A CĂZUT ASUPRA LUI , SUFLETUL LUI A SIMŢIT FOCUL CERESC , O NECESITATE VITALĂ , ŞI EL VA FI ÎN STARE SĂ COMPARE CELE SPIRITUALE ÎNTRE ELE . Predicatorului i se va da putere pentru a dărâma cetăţuile lui Satana. Inimi vor fi zdrobite prin prezentarea din partea lui a iubirii lui Dumnezeu şi mulţi vor întreba: "Ce să fac ca să fiu mântuit?" `` ( 6 M , 86 ) ;


´´UN ADEVĂRAT SLUJITOR AL EVANGHELIEI SĂVÂRŞEŞTE LUCRAREA ÎNVĂŢĂTORULUI . El este conştient de însemnătatea lucrării sale, înţelegând că el întreţine faţă de biserică şi faţă de lume o legătură asemănătoare celei întreţinute de Hristos. El lucrează fără preget spre a conduce pe păcătoşi la o viaţă mai nobilă şi mai înaltă, pentru ca ei să poată dobândi răsplata biruitorului . BUZELE LUI SUNT ATINSE CU CĂRBUNE APRINS DE PE ALTAR , şi el Îl înalţă pe Isus ca singura nădejde a păcătosului . Cei care îl ascultă ştiu că el a zăbovit în preajma lui Dumnezeu în rugăciune fierbinte şi rodnică . DUHUL SFÂNT ESTE ASUPRA LUI , SUFLETUL LUI A SIMŢIT FOCUL CERESC DĂTĂTOR DE VIAŢĂ ŞI EL ESTE ÎN STARE SĂ JUDECE DUHOVNICEŞTE LUCRURILE DUHOVNICEŞTI . Îi este dată putere să dărâme întăriturile lui Satana. Prin prezentarea iubirii lui Dumnezeu, inimi sunt zdrobite şi mulţi sunt aduşi acolo, încât să întrebe: "Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?" `` ( FA , cap Ascultarea soliei ) .Parfumul neprihanirii lui Isus , reprezentat de mirosul placut al tamaiei arse pe altarul tamaierii , parfum care se raspandea la cativa km distanta de cortul intalnirii , nu putea proveni decat din FOCUL IUBIRII DIVINE .
Nadab si Abihu , prin fapta lor negandita , au stricat un simbol .
IZVORUL FAPTELOR FRUMOASEI VIETI A LUI ISUS nu era o dragoste obisnuita , fireasca ( omeneasca ) , egoista .

Dumnezeu ne iubeste cu o DRAGOSTE INFINITA , care L-a determinat sa-L dea pe UNICUL SAU FIU la moarte pentru a ne salva ,
, si DORESTE CA NOI SA-I RASPUNDEM CU O DRAGOSTE APRINSA DE PROPRIA SA DRAGOSTE ( Care este diferita de DRAGOSTEA IN FELUL LUMII , EGOISTA si MATERIALISTA ) :

´´ CONTEMPLÂNDU-L PE HRISTOS , NOI ZĂBOVIM PE ŢĂRMUL UNEI IUBIRI DE NEMĂSURAT . Ne străduim să vorbim despre această iubire, dar cuvintele ne lipsesc. Cugetăm asupra vieţii Sale pe pământ, asupra sacrificiului Său pentru noi, asupra lucrării Sale în ceruri ca Mijlocitorul nostru, cum şi asupra locaşurilor pe care El le pregăteşte pentru cei care Îl iubesc ; ŞI NU PUTEM DECÂT SĂ EXCLAMĂM : O , ÎNĂLŢIMEA ŞI ADÂNCUL IUBIRII LUI HRISTOS ! "Dragostea nu stă în faptul că noi L-am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre". "Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu?" (1 Ioan 4,10; 3,1) .
ÎN FIECARE UCENIC ADEVĂRAT , ACEASTĂ IUBIRE , ASEMENEA FOCULUI SACRU , ARDE PE ALTARUL INIMII . Iubirea lui Dumnezeu a fost descoperită prin Hristos, pe pământ . Aici , TREBUIE CA EI , COPIII SĂI , SĂ DEA PE FAŢĂ ACEASTĂ IUBIRE PRINTR-O VIAŢĂ NEPĂTATĂ . În felul acesta, păcătoşii vor fi călăuziţi la cruce spre a privi pe Mielul lui Dumnezeu .``( FA , 333 ) .

Doctrina trinitatii , care prezinta pe Dumnzeu ca o coalitie de 3 dumnezei egali intre ei , ii face pe oameni sa creada ca Tatal a sacrificat pe Fratele Sau , si nu pe Fiul Sau , FIU CU ADEVARAT NASCUT DIN EL .

ESTE O TACTICA IZVORATA DE LA INTELEGINTA LUI SATANA , pentru a eclipsa in ochii pacatosilor DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU EI , dezvaluita atat de limpede in sacrificiul SUPREM ( suprem inseamna ca nu exista altceva mai mare ) al Singurului Sau Fiu NASCUT !!!!!!!
A da la moarte pe fratele tau este una , si a da la moarte pe fiul tau este cu totul altceva !

DOCTRINA TRINITATII ACCEPTATA DE MAJORITATEA CRESTINILOR IN PREZENT ESTE UN ALTAR INCHINAT LUI BAAL ,

, la fel cum sarbatoarea falsa a duminicii este o ofranda adusa lui Satana ,

In timp ce Sabatul poruncii a patra , a saptea zi a saptamanii este adevaratul altar pe care vrea Dumnezeu sa ne aducem jertfa noastra , cea a unui spirit zdrobit .Un sabat fals este un sabat FARA VIATA ,
, si tot asa un Fiu care nu este de fapt un Fiu , ci un frate geaman , este tot una cu un fiu MORT .

Ellen White numeste duminica un copil al papalitatii :

´´Protestanţii susţin acum cu insistenţă că învierea Domnului Hristos a făcut ca duminica să fie sabatul creştin . LIPSESC , ÎNSĂ , DOVEZILE BIBLICE. Nici Domnul Hristos, nici apostolii nu au dat acestei zile o asemenea onoare . Ţinerea duminicii ca instituţie creştină îşi are originea în acea "taină a fărădelegii" care era la lucru chiar în zilele lui Pavel . UNDE ŞI CÂND A ADOPTAT DOMNUL ACEST COPIL AL PAPALITĂŢII ? Ce motiv bine întemeiat poate fi dat în favoarea UNEI SCHIMBĂRI DESPRE CARE SCRIPTURILE NU AU NIMIC DE SPUS ? `` ( IM , cap 45 Taina faradelegii ) .


Asa este si fiul prezentat de doctrina trinitatii , un copil al bisericii catolice , un fiu
fara viata .


_____________________________________________________________________

Satana a luat Sabatul adevarat si L-A ASCUNS de la crestini , oferindu-le in schimb un sabat lipsit de viata , duminica ,

, si tot asa a luat pe Fiul Adevarat al lui Dumnezeu ( MANTUITORUL VIU ) si L-A ASCUNS de la BAZS , dandu-le in schimb un fiu MORT , care nu are puterea sa ii atraga la sine , pentru ca nu are o legatura reala cu Tatal , si nici nu descopera dragostea unui tata pentru fiul sau , ci pentru un frate .

EXACT
CA SI FEMEIA PREZENTATA LA JUDECATA LUI SOLOMON , CARE A SUBSTITUIT COPILUL VIU AL TOVARASEI SALE CU COPILUL EI MORT .
__________________________________________________________________________________________________________________________________________


´´FOCUL SFANT cu care trebuia sa fie aprinsa tamaia ERA PASTRAT ARZAND CONTINUU .`` ( Confrontation , 80 ) .

Invatatura spirituala este aceea ca IUBIREA DIVINA , ODATA PRIMITA IN SUFLET , TREBUIE PASTRATA SI INTRETINUTA CU SFINTENIE .
_____________________________________________________________________

Nu asa cum a facut biserica din EFES , CARE SI-A PARASIT DRAGOSTEA DINTAI ( nu a pastrat focul divin al iubirii aprins , DRAGOSTEA S-A RACIT ) :


´´LA ÎNCEPUT, EXPERIENŢA BISERICII DIN EFES A FOST MARCATĂ PRINTR-O SIMPLITATE ŞI UN ZEL COPILĂRESC . Credincioşii au căutat stăruitor să asculte de fiecare cuvânt al lui Dumnezeu , şi VIAŢA LOR A DOVEDIT O SINCERĂ ŞI RÂVNITOARE IUBIRE PENTRU HRISTOS . EI SE BUCURAU SĂ FACĂ VOIA LUI DUMNEZEU , FIINDCĂ MÂNTUITORUL ERA ÎN INIMILE LOR CA O PREZENŢĂ DĂINUITOARE . Plini de iubire pentru Răscumpărătorul lor, cea mai înaltă ţintă a lor era să câştige suflete pentru El. Ei nu s-au gândit să strângă grămadă preţioasa comoară a harului lui Hristos. Ei şi-au dat seama de importanţa chemării lor şi, purtând povara soliei: "Pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui", ei ardeau de dorinţa de a duce vestea cea bună a mântuirii până la cele mai îndepărtate margini ale pământului. Şi lumea a cunoscut de la ei că fuseseră cu Isus. Oameni păcătoşi, pocăiţi, iertaţi, curăţaţi şi sfinţiţi au fost aduşi la părtăşie cu Dumnezeu, prin Fiul Său.
Membrii bisericii erau uniţi în simţăminte şi în fapte . IUBIREA LUI HRISTOS ALCĂTUIA LANŢUL DE AUR CE ÎI LEGA LAOLALTĂ . Ei se străduiau să-L cunoască pe Domnul din ce în ce mai pe deplin, şi în viaţa lor se manifesta bucuria şi pacea lui Hristos …

Dar, după o vreme , ZELUL CREDINCIOŞILOR A ÎNCEPUT SĂ SCADĂ , iar IUBIREA LOR PENTRU DUMNEZEU ŞI UNUL FAŢĂ DE ALTUL A SCĂZUT TOT MAI MULT . RĂCEALA S-A FURIŞAT ÎN BISERICĂ . Unii au uitat chipul minunat în care au primit adevărul . Unul câte unul , VECHII STEGARI AU CAZUT LA POSTUL LOR . Unii dintre lucrătorii mai tineri, care ar fi putut să ia parte la ducerea poverilor acestor pionieri şi astfel să fie pregătiţi pentru a fi conducători înţelepţi , SE PLICTISISERĂ DE ATÂT DE DEASA REPETARE A ADEVĂRURILOR . În dorinţa lor după ceva nou şi senzaţional , ei au încercat să introducă VEDERI NOI ÎN DOCTRINĂ , MAI PLĂCUTE MULTOR MINŢI , DAR CARE NU ERAU ÎN ARMONIE CU PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE EVANGHELIEI . În încrederea lor de sine, cum şi în orbirea lor spirituală , ei nu au observat că ACESTE SOFISTĂRII AVEAU SĂ-I FACĂ PE MULŢI SĂ SE ÎNDOIASCĂ DE EXPERIENŢELE TRECUTULUI şi să ducă astfel la nedumerire şi necredinţă .
Cum se insista asupra acestor învăţături false , AU APĂRUT DEOSEBIRI ŞI OCHII MULTORA AU FOST ABĂTUŢI SĂ MAI PRIVEASCĂ LA ISUS CA LA ÎNCEPĂTORUL ŞI DESĂVÂRŞITORUL CREDINŢEI LOR . Discutarea punctelor neimportante de doctrină şi contemplarea basmelor plăcute, născocite de om, le ocupa timpul care ar fi trebuit să fie petrecut în vestirea Evangheliei. Mulţimile de oameni care ar fi putut fi convinse şi convertite printr-o credincioasă prezentare a adevărului erau lăsate neavertizate . Spiritualitatea scădea tot mai mult, şi SATANA PĂREA SĂ CÂŞTIGE ASCENDENŢĂ ASUPRA CELOR CARE SUSŢINEAU A FI URMAŞI AI LUI HRISTOS .``( Faptele apostolilor , 574 ) .


ADVENTISTI DE PRETUTINDENI , TREZITI –VA SI LUATI ATITUDINE PENTRU FIUL LUI DUMNEZEU !

SA NU NE POMENIM CA NI SE IA SFESNICUL CA BISERICII DIN EFES !
Batranul Enoch . Location: Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85601 ] Postby Batranul Enoch on Mon May 14, 2012 4:32 pm

Stanca de la Horeb


Incercarea israelitilor la Refidim ( unde nu au gasit apa si erau chinuiti de sete ) , pentru prima oara cand Moise a lovit stanca si aceasta s-a despicat oferind apa poporului ,

, reprezinta incercarea asteptatorilor de la 1844 , cand , dupa insufletirea provocata de primirea soliei strigatului de la miezul noptii , s-au dezumflat brusc in urma neimplinirii asteptarii lor , si au simtit o lipsa a prezentei Duhului lui Dumnezeu intre ei .


Totusi , pt cei care nu aruncau blamul pe conducatorii miscarii advente , precum au facut israelitii cu Moise , Dumnezeu a trimis DUHUL SAU sa-i sprijine ( APA izvorata din stanca ) , dandu-le explicatia asupra evenimentului care avusese loc in ceruri ( trecerea Domnului Isus in cea de a doua despartitura a Templului ceresc ) , impreuna cu doctrina despre Sanctuar .

Aceasta primire a soliei ceresti a avut un EFECT INVIORATOR asupra credinciosilor dezamagiti , precum a fost cel al racoririi cu APA izvorata in mod miraculos din stanca Horebului pentru israelitii insetati :

´´Din stânca lovită de Moise pentru prima dată la Horeb a curs un şuvoi de apă dătătoare de viaţă , care L-A ÎNVIORAT PE ISRAEL ÎN PUSTIE . În timpul tuturor peregrinărilor lor, ori de câte ori era nevoie, li se dădea apă, printr-o minune a îndurării lui Dumnezeu. Cu toate acestea, apa nu curgea după ei de la Horeb. Ori de câte ori, în călătoriile lor, aveau nevoie de apă, acolo, din despicătura stâncii, apa ţâşnea în şuvoi lângă tabăra lor …
… "În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului", vocea Sa a fost auzită în tonuri ce răsunau prin curţile templului: "'Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea . CINE CREDE ÎN MINE , DIN INIMA LUI VOR CURGE RÂURI DE APĂ VIE , CUM ZICE SCRIPTURA' . SPUNEA CUVINTELE ACESTEA DESPRE DUHUL", declara Ioan, "pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El" (Ioan 7,37-39) . APA ÎNVIORĂTOARE , ŢÂŞNIND ÎNTR-UN PĂMÂNT PUSTIU ŞI SECETOS , FACE CA PUSTIA SĂ ÎNFLOREASCĂ ŞI CURGE CA SĂ DEA VIAŢĂ CELOR CE PIER ; EA ESTE UN SIMBOL AL HARULUI DIVIN PE CARE NUMAI DOMNUL HRISTOS ÎL POATE DA ŞI CARE CURĂŢĂ , REÎNVIOREAZĂ ŞI DĂ PUTERE SUFLETULUI , CA APA VIE . Acela în care locuieşte Hristos are în el un izvor de har şi putere ce nu seacă niciodată. Domnul Isus face plină de bucurie viaţa tuturor acelora care-L caută în adevăr şi le luminează cărarea. Primită în inimă, iubirea Sa va da naştere la fapte bune pentru viaţa veşnică. Ea aduce binecuvântări nu numai aceluia în sufletul căruia izvorăşte, ci râul de apă vie se va revărsa în cuvinte şi fapte de neprihănire spre a-i înviora pe cei însetaţi din jurul său.
În convorbirea Sa cu femeia samariteancă la fântâna lui Iacov, Mântuitorul S-a folosit de acelaşi tablou. "Dar cine va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică" ( Ioan 4 , 14 ) . DOMNUL HRISTOS COMBINĂ CELE DOUĂ SIMBOLURI . EL ESTE STÂNCA , EL ESTE APA VIE .
[ o dovada a faptului ca Duhul Sfant este totuna cu Hristos , mai bine zis Duhul Sfant face parte din El ] `` ( PP , cap 37 Stanca lovita ) ;

´´Dumnezeu nu Şi-a părăsit poporul ; DUHUL SĂU A RĂMAS CU ACEIA CARE N-AU LEPĂDAT ÎN MOD NECUGETAT LUMINA PE CARE O PRIMISERĂ ŞI CARE NU CONDAMNASERĂ MIŞCAREA ADVENTĂ . În Epistola către Evrei sunt cuvinte de încurajare şi de avertizare pentru cei încercaţi, care au aşteptat în această criză: "Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. 'Încă puţină, foarte puţină vreme' şi 'Cel ce vine, va veni, şi nu va zăbovi. Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; dar dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el'. Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului." (Evrei 10,35-39)
Că acest îndemn este adresat şi bisericii din zilele sfârşitului se vede din cuvintele care arată spre apropierea venirii Domnului. "Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi". Se vede clar că va fi o aparentă întârziere şi că Domnul va zăbovi să vină. Îndemnul dat este în mod deosebit adaptat experienţei adventiştilor de la data aceea. Poporul căruia i se adresează aici era în primejdia de a-şi pierde credinţa. Ei au îndeplinit voia lui Dumnezeu, urmând călăuzirea Duhului Sfânt şi a Cuvântului Său ; TOTUŞI , N-AU ÎNŢELES PLANUL LUI ÎN EXPERIENŢA PRIN CARE AU TRECUT ŞI N-AU VĂZUT CALEA DIN FAŢA LOR , FIIND ISPITIŢI SĂ SE ÎNDOIASCĂ DACĂ DUMNEZEU I-A CONDUS CU ADEVĂRAT . La timpul acesta s-au referit cuvintele : "Cel neprihănit va trăi prin credinţă". CÂND LUMINA STRĂLUCITOARE A "STRIGĂTULUI DE LA MIEZUL NOPŢII" A APĂRUT PE CALEA LOR ŞI AU VĂZUT PROFEŢIILE DESIGILATE ŞI ÎMPLINIREA RAPIDĂ A SEMNELOR CARE VESTEAU CĂ VENIREA LUI HRISTOS ERA APROAPE , AU MERS , CUM ERA ŞI CAZUL , PRIN VEDERE . DAR ACUM , ÎNCOVOIAŢI DE NĂDEJDILE ÎNŞELATE , AU PUTUT RĂMÂNE ÎN PICIOARE NUMAI PRIN CREDINŢA ÎN DUMNEZEU ŞI ÎN CUVÂNTUL SĂU . Lumea batjocoritoare spunea: "Aţi fost amăgiţi. Lăsaţi-vă credinţa şi spuneţi că mişcarea adventă a fost de la Satana. Dar Cuvântul lui Dumnezeu spune: "Dar dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el". A renunţa la credinţa lor acum şi a respinge puterea Duhului Sfânt care însoţise solia ar fi însemnat întoarcere spre pierzare. Dar au fost încurajaţi la statornicie prin cuvintele lui Pavel: "SĂ NU VĂ PIERDEŢI ÎNCREDEREA VOASTRĂ", "AVEŢI NEVOIE DE RĂBDARE", "încă puţină vreme şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi". UNICUL LOR DRUM SIGUR ERA SĂ AMPLIFICE LUMINA PE CARE O PRIMISERĂ DE LA DUMNEZEU , să ţină tare la făgăduinţele Lui şi SĂ CONTINUE A CERCETA SCRIPTURILE ; SĂ VEGHEZE ŞI SĂ AŞTEPTE CU RĂBDARE PENTRU A PRIMI MAI MULTĂ LUMINĂ . `` ( TV , cap 22 Profetii implinite ) .
Din pacate William Miller nu a baut din acest izvor regenerator . Daca ar fi facut-o , atunci ar fi fost inviorat si nu ar mai fi cazut sub puterea lui Satana :

´´În cele din urmă, William Miller şi-a ridicat glasul împotriva luminii din cer . N-A PRIMIT SOLIA CARE I-AR FI EXPLICAT PE DEPLIN DEZAMĂGIREA şi ar fi aruncat asupra trecutului o lumină şi slavă CARE I-AR FI REFĂCUT FORŢELE EPUIZATE , I-AR FI REÎNVIAT SPERANŢA ŞI L-AR FI CĂLĂUZIT SĂ-I DEA SLAVĂ LUI DUMNEZEU . El s-a plecat către înţelepciunea omenească în locul celei divine, dar, fiind frânt de atâta muncă pentru cauza Stăpânului său şi datorită vârstei, el nu a fost tot atât de răspunzător ca aceia care l-au ţinut departe de adevăr. Ei sunt răspunzători; păcatul stă asupra lor .
DACĂ WILLIAM MILLER AR FI PUTUT VEDEA LUMINA CELEI DE-A TREIA SOLII , MULTE LUCRURI CARE PĂREAU ÎNTUNECATE ŞI TAINICE PENTRU EL ŞI-AR FI GĂSIT EXPLICAŢIA . Dar fraţii lui mărturiseau un interes şi o dragoste atât de profundă faţă de el, încât a crezut că nu se poate rupe de aceştia. Inima lui înclina către adevăr, iar apoi el se uita către fraţii săi ; însă ei se împotriveau luminii . SE PUTEA EL RUPE DE CEI CARE STĂTUSERĂ UMĂR LA UMĂR CU EL ÎN VESTIREA VENIRII LUI ISUS ? S-A GÂNDIT CĂ ÎN MOD SIGUR EI NU L-AR CONDUCE SPRE RĂTĂCIRE .
Dumnezeu a îngăduit ca el să cadă sub puterea lui Satana, sub stăpânirea morţii, şi l-a ascuns în mormânt de cei care îl îndepărtau neîncetat de adevăr. Moise a greşit tocmai când era gata să intre în Ţara Făgăduită. În acelaşi fel, am văzut că William Miller, tocmai când mai avea puţin până să intre în Canaanul ceresc, a greşit lăsând ca influenţa lui să acţioneze împotriva adevărului. Alţii l-au împins la aceasta; alţii trebuie să plătească pentru aceasta. Dar îngerii veghează praful preţios al acestui slujitor al lui Dumnezeu, şi el va ieşi afară la sunetul ultimei trâmbiţe .
`` ( Ezp viz , cap Solia ingerului al treilea ) .Aceeasi incercare de care a avut parte generatia de la 1844 , o asteapta si pe ultima generatie de asteptatori , cei care nu vor vedea moartea ( dar cu mult mai dura ) ,

, asa cum copiii israelitilor iesiti din Egipt ( israeliti care cartisera prima oara la Masa si Meriba ) au fost adusi in acelasi loc pe unde trecusera parintii lor , SI CHIAR ATUNCI DOMNUL A OPRIT SUVOIUL DE APA CARE IZVORA DIN STANCA HOREBULUI :


´´Adunarea copiilor lui Israel a fost adusă din nou în pustie , EXACT ÎN LOCUL UNDE DUMNEZEU ÎI PUSESE LA PROBĂ CURÂND DUPĂ IEŞIREA DIN EGIPT. Domnul le scosese apă din stâncă şi această apă a continuat să curgă până când ei aproape au ajuns încă o dată la stânca aceea . ATUNCI DOMNUL A FĂCUT CA ŞUVOIUL SĂ SE OPREASCĂ , PENTRU A-ŞI ÎNCERCA IARĂŞI POPORUL , să vadă dacă vor trece testul credinţei lor sau vor murmura din nou împotriva Lui .
Când evreii au însetat şi n-au puteau găsi apă, au devenit nerăbdători şi NU ŞI-AU AMINTIT DE PUTEREA LUI DUMNEZEU CARE , CU APROAPE PATRUZECI DE ANI MAI ÎNAINTE , LE SCOSESE APĂ DIN STÂNCĂ . În loc de a se încrede în Dumnezeu, ei s-au plâns de Moise şi Aaron şi le-au spus: "Ce bine ar fi fost să fi murit noi, când au murit fraţii noştri înaintea Domnului!" Aceasta înseamnă că ei doreau să fi fost printre cei distruşi de plagă, în răzvrătirea lui Core, Datan şi Abiram . `` ( IM , cap 21 Pacatul lui Moise ) ;

´´ CHIAR ÎNAINTE CA MULŢIMEA LUI ISRAEL SĂ AJUNGĂ LA CADEŞ , RÂUL DĂTĂTOR DE VIAŢĂ , CARE ATÂŢIA ANI ŢÂŞNISE CHIAR LÂNGĂ TABĂRA LOR , ÎNCETĂ SĂ MAI CURGĂ . Scopul lui Dumnezeu era acela de A-L PUNE ÎNCĂ O DATĂ LA ÎNCERCARE PE POPORUL SĂU . EL DOREA SĂ VADĂ DACĂ SE VOR ÎNCREDE ÎN PURTAREA LUI DE GRIJĂ SAU VOR DA PE FAŢĂ ACEEAŞI NECREDINŢĂ CA ŞI PĂRINŢII LOR .
În faţa lor se aflau colinele Canaanului . O călătorie de câteva zile avea sa-i aduca la hotarele tarii fagaduite .`` ( PP , cap 37 Stanca lovita ) .Dupa revarsarea bogata a Duhului Sfant la darea Marii Strigari , DUHUL SFANT SE VA LUA ( chiar inainte de a ajunge in Canaanul ceresc ) , PENTRU A SE DOVEDI FERMITATEA CELOR CARE NU TREBUIE SA TREACA PRIN MOARTE , asa cum israelitii au fost probati la sfarsitul celor 40 de ani de pribegie prin pustie , cand erau aproape de hotarele pamantului fagaduit :

´´ÎNAINTE CA DUMNEZEU SĂ LE ÎNGĂDUIE SĂ INTRE ÎN CANAAN , EI TREBUIA SĂ ARATE CĂ SE ÎNCRED ÎN FĂGĂDUINŢA LUI . Alimentarea cu apă a încetat înainte ca ei să ajungă în Edom . ACUM ERA PENTRU EI OCAZIA , ŞI ACEASTA PENTRU UN SCURT TIMP , SĂ UMBLE PRIN CREDINŢĂ ŞI NU PRIN VEDERE . Dar cea dintâi încercare a dat loc la acelaşi spirit răzvrătit şi nerecunoscător care fusese dat pe faţă de părinţii lor. De îndată ce strigătul după apă s-a auzit în tabără, ei au uitat mâna care de atâţia ani se îngrijise de nevoile lor şi, în loc să se îndrepte spre Dumnezeu după ajutor, au murmurat împotriva Lui şi, în disperarea lor, au spus: "Ce bine ar fi fost să fi murit noi când au murit fraţii noştri înaintea Domnului" (Numeri 20,1-13); cu alte cuvinte, ei ar fi dorit să se fi numărat printre cei ce au fost nimiciti cu prilejul răscoalei lui Core . `` ( PP , cap 37 Stanca lovita ) .In timpul stramtorarii , sfintii nu vor mai fi sustinuti de puterea Duhului Sfant in lupta cu ispitele lui Satana ( SE VA LUA APA ) . Dumnezeu ii ingaduie celui rau sa ii incerce pana la extrem .

Dar dupa dovedirea statorniciei lor , vor simti iarasi binecuvantarea impartasirii cu Spiritul lui Hristos ( stanca de la Horeb se despica iarasi ) , si fetele lor vor STRALUCI ca fata lui Moise :

´´ PE CÂND CEI CARE SE LUPTĂ ÎŞI ÎNDREAPTĂ CERERILE CĂTRE DUMNEZEU , VĂLUL CARE ÎI DESPARTE DE LUMEA NEVĂZUTĂ PARE SĂ SE DEA LA O PARTE . Cerurile strălucesc ca zorii unei zile veşnice şi asemenea melodiei cântărilor îngerilor răsună în urechi cuvintele: "Staţi tari în devotamentul vostru, vine ajutorul". Hristos, Biruitorul Cel puternic, păstrează pentru luptătorii Săi obosiţi o comoară de slavă nemuritoare ; iar GLASUL LUI VINE PRIN PORŢILE DESCHISE : "IATĂ , EU SUNT CU VOI . NU VĂ TEMEŢI . Ştiu toate durerile voastre; am purtat poverile voastre; nu vă luptaţi împotriva unor duşmani care n-au fost puşi la probă. Am dus lupta în favoarea voastră şi în Numele Meu sunteţi mai mult decât biruitori" .
SCUMPUL NOSTRU MÂNTUITOR NE VA TRIMITE AJUTORUL CHIAR ATUNCI CÂND AVEM NEVOIE DE EL . Calea spre ceruri este sfinţită de urmele Sale. Orice spin care ne răneşte picioarele le-a rănit pe ale Sale. Orice cruce, pe care suntem chemaţi să o purtăm, El a purtat-o înaintea noastră. Domnul îngăduie lupta pentru a pregăti sufletul pentru pace . TIMPUL STRÂMTORĂRII ESTE O GREA ÎNCERCARE ŞI DE TEMUT PENTRU POPORUL LUI DUMNEZEU ; dar este un timp când fiecare credincios adevărat să privească în sus şi, prin credinţă, să poată vedea curcubeul făgăduinţei care îl înconjoară.
"ASTFEL , CEI RĂSCUMPĂRAŢI DE DOMNUL SE VOR ÎNTOARCE , VOR VENI ÎN SION CU CÂNTĂRI DE BIRUINŢĂ , ŞI O BUCURIE VEŞNICĂ LE VA ÎNCUNUNA CAPUL ; ÎI VA APUCA VESELIA ŞI BUCURIA , IAR DUREREA ŞI GEMETELE VOR FUGI . 'EU , EU VĂ MÂNGÂI . Dar cine eşti tu, ca să te temi de omul muritor, şi de fiul omului, care trece ca iarba, şi să uiţi pe Domnul, care te-a făcut? De ce să tremuri necontenit toată ziua, înaintea mâniei asupritorului, când umblă să te nimicească? Unde este mânia asupritorului? În curând cel încovoiat sub fiare va fi dezlegat; nu va muri în groapă şi nu va duce lipsă de pâine. Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care stârnesc marea şi fac să-i urle valurile şi al cărui Nume este Domnul oştirilor. Eu pun cuvintele Mele în gura ta, şi te acopăr cu umbra mâinii Mele'" (Is. 51,11-16).
"De aceea, nenorocitule, beat ce eşti, dar nu de vin, ascultă: 'Aşa vorbeşte Domnul tău, Domnul, Dumnezeul tău, care apără pe poporul Lui : IATĂ CĂ ÎŢI IAU DIN MÂNĂ POTIRUL AMEŢELII , POTIRUL MÂNIEI MELE , CA SĂ NU MAI BEI DIN EL ! Şi îl voi pune în mâna asupritorilor tăi, care îţi ziceau: `` ( TV , cap 39 Timpul stramtorarii ) ;


´´ Îngerul a spus: "Ascultă!" După puţin timp, am auzit o voce asemenea multor instrumente, toate răsunând în acorduri perfecte, dulci şi armonioase. Întrecea orice muzică auzită vreodată de mine, părând să fie plină de îndurare, compasiune şi de o bucurie înălţătoare, sfântă . Ea mi-a străbătut întreaga fiinţă . Îngerul a spus : "PRIVEŞTE!" ATENŢIA MI-A FOST APOI ÎNDREPTATĂ CĂTRE GRUPUL TERIBIL DE ZGUDUIT PE CARE-L VĂZUSEM . MI-AU FOST ARĂTAŢI CEI PE CARE ÎI VĂZUSEM MAI ÎNAINTE PLÂNGÂND ŞI RUGÂNDU-SE CU UN DUH ZDROBIT . Detaşamentul de îngeri păzitori din jurul lor fusese dublat, iar ei erau îmbrăcaţi cu armură din cap până în picioare. Se mişcau într-o ordine desăvârşită, ca o companie de soldaţi. Feţele lor arătau conflictul teribil prin care trecuseră . Cu toate acestea , trăsăturile lor , marcate de o mare suferinţă interioară , STRĂLUCEAU ACUM DE LUMINA ŞI SLAVA CERULUI . EI OBŢINUSERĂ BIRUINŢA , ŞI ACEASTA ÎI UMPLUSE DE CEA MAI ADÂNCĂ RECUNOŞTINŢĂ ŞI BUCURIE SFÂNTĂ .
Acest grup scăzuse ca număr. Unii fuseseră zguduiţi, căzuseră în afară şi rămăseseră pe drum. Cei nepăsători, indiferenţi - care nu se alăturaseră celor care puneau preţ pe biruinţă şi mântuire într-atât, încât să se roage cu perseverenţă şi durere pentru a o primi - nu au obţinut victoria şi au fost lăsaţi în urmă, în întuneric, iar locurile lor au fost imediat ocupate de alţii, care s-au prins de adevăr şi au completat rândurile. Îngerii răi făceau încă presiuni asupra lor, dar nu puteau avea nici o putere asupra lor . `` ( Exp viz , cap Cernerea ) .


Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85613 ] Postby nehustan on Thu May 24, 2012 2:52 pm

Enoh zice:''Ingerii vegheaza (praful pretios)al acestui ''slujitor(William Miller) al lui ...mnezeu''

Omuleee,acesta-i crah-ul
Ce-a slutit acelea zile,
Haine albe si umile,
Peste care s-a pus ...praful !!
Last edited by nehustan on Thu May 24, 2012 3:10 pm, edited 1 time in total.
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: Duhul Sfant!

[ #85614 ] Postby nehustan on Thu May 24, 2012 3:02 pm

Pass ...de voie !

Aveam prieten odat' ,
Care auzea la voci,
Mare filosof,profesor,
Si asa s-a ...spanzurat !

Sa ma'nchin de tunete,
Dar surorii noastre '' albe''
Da-i tu definitia,
C-auzea la...sunete !!

Daca vrei menajamente,
Data vitoare cand
Vrei sa vii cu ingerii,
I-ati ...doua detasamente !!!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: Duhul Sfant!

[ #85668 ] Postby Batranul Enoch on Thu Jun 28, 2012 6:43 am

Mismed wrote:Enoch, poate gasesti niste citate, si cum putem sa ajungem plini de Duhul.
Tu ai vazut pana acum pe cineva, aici pe Pamant, plin de Duhul?
Ma refer la contemporanii nostri, bineinteles.Doctore , si eu … mi-s med - ic , dar de boli sufletesti numai ( mai bine zis un asistent , un indrumator catre Marele Vindecator , atragand atentia la cele spuse de El in Cuvantul Sau ) .Isus lucra folosind pe ucenici , ca acestia sa repete cele spuse de El multimilor .

´´ Mi-a fost arătat că adunările noastre în tabără trebuie să sporească în interes şi succes. Pe măsură ce ne apropiem de sfârşit, am văzut că în adunările acestea va fi mai puţină predicare şi mai multă studiere a Bibliei . VOR FI GRUPE MICI PRETUTINDENI PE TEREN, CU BIBLIA ÎN MÂNĂ , şi diferite persoane îi vor conduce la o studiere deschisă, şi sub formă de conversaţie, a Scripturilor .
ACEASTA A FOST METODA PE CARE DOMNUL HRISTOS I-A ÎNVĂŢAT PE UCENICII SĂI SĂ O FOLOSEASCĂ . Când mulţimile se adunau în jurul Mântuitorului , El dădea învăţături atât ucenicilor , cât şi mulţimii . APOI , DUPĂ CUVÂNTARE , UCENICII SE AMESTECAU PRINTRE OAMENI ŞI LE REPETAU CEEA CE SPUSESE HRISTOS . Adesea , cei care auzeau aplicau greşit cuvintele lui Hristos , şi ucenicii le spuneau atunci ce spuneau Scripturile şi ce-i învăţase Hristos despre ele .`` ( 6 M , 85) .

Tot asa si noi , cei care am avut tovarasie cu Domnul Hristos , prin studiul intens al Cuvantului Sau , trebuie sa –i facem pe oameni sa vada frumusetea adevarurilor din Biblie si sa prinda gustul cerecetarii pt ei insisi a comorilor depozitate acolo .

Experienta lui Miller trebuie sa devina experienta tuturor :

´´Biblia a devenit apoi studiul meu de căpetenie şi pot spune cu adevărat că am cercetat-o cu o mare plăcere. Am găsit acea jumătate despre care nu mi s-a vorbit niciodată. M-am întrebat atunci de ce nu văzusem mai înainte frumuseţea şi măreţia ei şi m-am minunat cum de am putut-o respinge . AM DESCOPERIT tot ce-mi putea dori inima şi UN BUN LEAC PENTRU TOATE BOLILE SUFLETULUI . Am pierdut gustul pentru orice altă lectură şi mi-am îndreptat inima să primesc înţelepciune de la Dumnezeu.“ (S.Bliss, Memoirs of W.Miller, p. 65-67) `` {TV 319} .Daca se poate gasi cineva care sa imbine vindecarea trupeasca cu cea spirituala ( MIS - ionar MED - ical ) , asa cum a facut Isus , cu atat mai bine .

´´ Bărbaţii şi femeile care au nevoie de vindecare fizică şi spirituală trebuie să fie astfel aduşi în contact cu aceia ale căror cuvinte şi fapte îi vor atrage către Hristos. Ei trebuie să fie aduşi sub influenţa marelui Medic misionar , CARE POATE VINDECA ATÂT SUFLETUL, CÂT ŞI TRUPUL . Ei trebuie să audă povestea iubirii Mântuitorului, despre iertarea oferită fără plată pentru toţi aceia care vin la El, mărturisindu-şi păcatele .`` { DV 267 }


________________________________________________________________________________________________________________
Ca sa putem sa fim umpluti cu Duhul Sfant ( lucru care va avea loc in masura deplina la Ploaia tarzie ) , trebuie sa intelegem mai intai in mod corect ce este Duhul Sfant .
________________________________________________________________________________________________________________


Nu dorim sa explicam natura Duhului Sfant , ci doar sa fixam cunostintele dezvaluite in Biblie despre El .


ESTE important sa intelegem in mod corect ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu despre Sine:

´´ ADEVARUL si SLAVA lui Dumnezeu sunt de NEDESPARTIT ; este IMPOSIBIL , cu Biblia la indemana , sa-L CINSTIM pe Dumnezeu PRIN PARERI RATACITE . Multi sustin ca nu conteaza ce crede cineva , numai viata lui sa fie corecta . DAR VIATA ESTE MODELATA DE CREDINTA . Daca adevarul-lumina- este la indemana noastra , iar noi neglijam sa folosim prilejul de a-l asculta si a-l vedea , in realitate il respingem ; alegem mai degraba intunericul decat lumina .``( TV, cap 37 Scripturile , o aparare sigura ) .


´´Satana ajunge sa stapaneasca PRIN TEORII si prin traditii MINCINOASE mintea oamenilor .``( HLL , cap73 ) .O ilustratie

Circuitul apei in natura este prezentat in HLL ca o ilustrare a caracterului altruist al lui Dumnezeu :

´´Oceanul, el însuşi sursa tuturor izvoarelor şi fântânilor noastre, primeşte torentele de apă de pe întregul pământ, dar primeşte ca să dea. Aburii care se ridică din adâncul său se transformă şi cad în ploi pentru a uda pământul, făcându-l să încolţească şi să odrăslească . `` ( HLL , cap 1 ) .


In continuare , Ellen White observa foarte clar CIRCUITUL BINECUVANTARILOR in Univers :

´´Privind la Isus, vedem că slava Dumnezeului nostru este de a da. „Nu fac nimic de la Mine Însumi“, zice Hristos. „Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine şi Eu trăiesc prin Tatăl.“ „Eu nu caut slava Mea“, ci slava Celui ce M-a trimis (Ioan 8, 28; 6, 57; 8, 50; 7, 18). În aceste cuvinte, se face cunoscut marele principiu, care este legea vieţii pentru univers . DOMNUL HRISTOS A PRIMIT TOATE LUCRURILE DE LA DUMNEZEU , ÎNSĂ EL A PRIMIT CA SĂ DEA . TOT AŞA PROCEDEAZĂ EL ŞI ÎN CURŢILE CEREŞTI , în slujirea Sa pentru toate fiinţele create : prin Fiul iubit , viaţa Tatălui se revarsă peste toţi şi tot prin Fiul revine , printr-o slujire voioasă şi de proslăvire , în valuri de iubire la Marele Izvor al tuturor . Şi ASTFEL , PRIN HRISTOS , CIRCUITUL BINEFACERILOR ESTE COMPLET , reprezentând caracterul Marelui Dătător, LEGEA VIEŢII . `` { HLL , 21 }.
In functionarea organismului fiintelor create se observa aceeasi lege . Sa explicam aceasta .


Orice om este construit ca o entitate ( un intreg , un tot ) .
_____________________________________________________________________

Organismul omului este un mic Univers .
_____________________________________________________________________

Ordinea pe care o intalnim la nivelul oricarui aparat din sofisticatul organism uman reprezinta ordinea din vastul Univers creat de Dumnezeu .


Sa analizam structura aparatului circulator .INIMA corpului omenesc – pompa , DISTRIBUITORUL sangelui in intreg organismul , reprezinta pe FIUL – Cel Care primeste de la Tatal ca sa dea ,

, iar PLAMANUL - regeneratorul de oxigen al sangelui - pe TATAL – SURSA oricarei binecuvantari ( ca si stomacul , sursa de hrana ) .SANGELE transportand oxigenul si substantele hranitoare pretutindeni in corp corespunde SPIRITULUI SFANT – ´´un AGENT REGENERANT`` ( o traducere mai fidela pentru expresia ´´REGENERATING AGENT `` decat formularea ´´putere innoitoare `` din unele editii ale HLL ) :


„Descriind ucenicilor lucrarea Duhului Sfânt, Hristos a căutat să le insufle aceeaşi bucurie şi nădejde care se afla în inima Sa. El Se bucura că putea să dea bisericii Sale un ajutor atât de îmbelşugat. Duhul Sfânt era cel mai de seamă dar pe care-L putea cere de la Tatăl pentru înălţarea poporului Său . DUHUL AVEA SĂ FIE DAT CA AGENT REGENERANT , şi fără acesta, jertfa lui Hristos n-ar fi folosit la nimic. In decursul veacurilor puterea răului se întărise, iar supunerea oamenilor faţă de această putere satanică era îngrozitoare. Păcatul nu putea să fie oprit şi înfrânt decât prin mijlocirea celei de a treia persoane a Dumnezeirii, care nu avea să vină cu o altă putere ci cu plinătatea puterii dumnezeieşti. Duhul face să aibă efect cele săvârşite de Mântuitorul lumii. Prin Duhul ajunge inima curată. Prin Duhul ajunge credinciosul părtaş de natura dumnezeiască. Hristos a dat Duhul Său care este o putere divină pentru a birui toate înclinaţiile spre rău moştenite şi cultivate şi pentru a întipări propriul Său caracter în biserică.“ (The Desire of Ages, 671). {GA 268.1}


´´In describing to His disciples the office work of the Holy Spirit, Jesus sought to inspire them with the joy and hope that inspired His own heart. He rejoiced because of the abundant help He had provided for His church. The Holy Spirit was the highest of all gifts that He could solicit from His Father for the exaltation of His people. The Spirit was to be given AS A REGENERATING AGENT , and without this the sacrifice of Christ would have been of no avail. The power of evil had been strengthening for centuries, and the submission of men to this satanic captivity was amazing. Sin could be resisted and overcome only through the mighty agency of the Third Person of the Godhead, who would come with no modified energy, but in the fullness of divine power. It is the Spirit that makes effectual what has been wrought out by the world’s Redeemer. It is by the Spirit that the heart is made pure. Through the Spirit the believer becomes a partaker of the divine nature. Christ has given His Spirit as a divine power to overcome all hereditary and cultivated tendencies to evil, and to impress His own character upon His church . `` {DA 671.2} .La nivelul regnului vegetal , se poate face aceeasi analogie : orice planta este un intreg , SEVA circuland in tot corpul ei reprezentand SPIRITUL SFANT :

´´Mlădiţa ajunge parte integrantă din viţă. Revărsarea de viaţă, tărie şi putere de rodire de la rădăcină la ramuri nu este împiedicată de nimic şi curge neîntrerupt ...

… „Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi.“ A rămâne în Hristos înseamnă A PRIMI FĂRĂ ÎNCETARE DUHUL LUI şi a trăi o viaţă de supunere fără rezerve în slujba Lui. Canalul de legătură între om şi Dumnezeu trebuie să fie deschis continuu . DUPĂ CUM MLĂDIŢA TRAGE NEÎNTRERUPT SEVA DIN VIŢA-DE VIE , tot astfel şi noi trebuie să ne prindem de Isus şi să primim de la El, prin credinţă, tăria şi desăvârşirea Lui de caracter .
RĂDĂCINA ÎŞI TRIMITE HRANA PRIN RAMURI PÂNĂ LA CEA MAI SLABĂ MLĂDIŢĂ . TOT AŞA ŞI HRISTOS TRIMITE FIECĂRUI CREDINCIOS CURENTUL PUTERILOR SPIRITUALE . Atâta vreme cât sufletul este unit cu Hristos, nu este nici o primejdie ca el să se ofilească sau să se strice .`` { HLL 676 } .

Notati ca seva este o parte din planta .
Intr-o viziune cu privire la evenimentele din ceruri din jurul anului 1844 , Ellen White descrie cum ajung binecuvantarile lui Dumnezeu pe pamant :

_____________________________________________________________________

DE LA TATAL ( Sursa sau Izvorul ) , PRIN FIUL ( Distribuitorul ) :
_____________________________________________________________________

´´Am văzut un tron şi pe el stăteau Tatăl şi Fiul. Am privit la faţa lui Isus şi I-am admirat minunata-I persoană. Persoana Tatălui nu o puteam privi, căci era acoperită de un nor de slavă. L-am întrebat pe Isus dacă Tatăl Său avea o formă ca a Sa. Mi-a răspuns că da, dar că eu nu o puteam privi, întrucât, a zis El, „dacă vei privi o singură dată slava Sa, vei înceta să exişti“. Înaintea tronului, am văzut poporul advent — biserica şi lumea. Am observat două grupuri, unul plecat înaintea tronului, profund preocupat, în timp ce ceilalţi stăteau în picioare nepăsători şi lipsiţi de interes. Cei care erau plecaţi înaintea tronului îşi prezentau rugăciunile şi priveau către Isus; apoi El privea către Tatăl Său şi părea că Se roagă Lui . O LUMINĂ IEŞEA DE LA TATĂL ŞI SE ÎNDREPTA CĂTRE FIUL , IAR DE LA FIUL CĂTRE GRUPUL CARE SE RUGA . APOI AM VĂZUT O LUMINĂ NESPUS DE PUTERNICĂ , IEŞIND DE LA TATĂL ŞI VENIND CĂTRE FIUL , IAR DE LA FIUL UNDUINDU-SE PESTE POPORUL AFLAT ÎNAINTEA TRONULUI . Puţini însă primeau această lumină măreaţă. Mulţi au ieşit de sub ea şi i s-au împotrivit de îndată; alţii erau nepăsători şi nu apreciau lumina, iar aceasta s-a îndepărtat de la ei. Unii o îndrăgeau, mergeau şi îngenuncheau alături de grupul cel mic care se ruga. Toţi din acest grup primiseră lumina şi se bucuraseră de ea, iar feţele le străluceau de slava ei . `` { ST 54 } .Cele 2 circuite ale sangelui in organismul uman si procesele care au loc la nivelul lor sunt o ilustratie izbitoare a ideii din HLL , amintite anterior :
________________________________________________________________________________________________________________

´´PRIN FIUL IUBIT , VIAŢA TATĂLUI SE REVARSĂ PESTE TOŢI ŞI TOT PRIN FIUL REVINE , printr-o slujire voioasă şi de proslăvire , în valuri de iubire la Marele Izvor al tuturor . Şi ASTFEL , PRIN HRISTOS , CIRCUITUL BINEFACERILOR ESTE COMPLET , reprezentând caracterul Marelui Dătător, LEGEA VIEŢII . `` { HLL , 21 }.
________________________________________________________________________________________________________________

MICA CIRCULATIE A SANGELUI in cadrul aparatului circulator din corpul omenesc , realizata INTRE INIMA SI PLAMANI ( sangele oxidat ajuns prin vena cava superioara la atriul drept este trimis in ventriculul drept al inimii in timpul sistolei atriale si de aici PRIN ARTERA PULMONARA LA PLAMANI in timpul sistolei ventriculare - IAR DE LA PLAMANI SE INTOARCE OXIGENAT IN ATRIUL STANG al inimii prin cele 4 vene pulmonare ) ,

, reprezinta procesul de schimb care are loc intre Fiul si Tatal , Tatal revarsand binecuvantarile Sale peste Fiul Sau ( Tatal imbratiseaza in Fiul pe toti ai Sai ) .
MAREA CIRCULATIE A SANGELUI , distribuind in intregul organism omenesc sangele incarcat cu oxigen provenit de la plamani ( ajuns prin cele 4 vene pulmonare in atriul stang al inimii si de aici in ventriculul stang in timpul sistolei atriale ) , PRIN POMPAREA LUI DIN VENTRICULUL STANG IN ARTERA AORTA in timpul sistolei ventriculare – SI PRIN VENA CAVA SUPERIOARA INTORCANDU-SE DIN ORGANISM IN ATRIUL DREPT AL INIMII ,

, reprezinta lucrarea Fiului de impartire in intregul Univers creat , a binecuvantarilor primite de la Tatal .Dupa cum se vede , in timp ce INIMA si PLAMANII sunt organe cu o forma bine definita ( Fiul si Tatal ) ,
, SANGELE ( Duhul Sfant ) nu este un alt organ , ci un tesut , un AGENT TRANSPORTOR , fara o forma definita . El nu poate fi localizat doar intr-un loc al corpului , ca cele 2 organe principale inima si plamanii , ci este distribuit in intreg corpul .
Asa este si cu Duhul lui Dumnezeu , El nu este o Finta Care sa poata fi vazuta si Careia sa i se poata aduce inchinare .


Cel care alimenteaza sangele cu oxigen proaspat ( plamanul = Tatal ) , si Cel care il distribuie in corp ( inima = Fiul ) este demn de lauda , nu sangele insusi .

Celulele tesuturilor din intreg organismul stiu mai bine decat adventistii cui trebuie sa multumeasca pentru oxigenul si hrana pe care o primesc incontinuu prin intermediul sangelui .
Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Duhul Sfant!

[ #85712 ] Postby Gicu 2 on Fri Jul 13, 2012 10:44 am

Ce fel de medic esti MISMED ? sper sa nu fii si tu medic cum e Batranul Enoh adventist !
tigani au styl.talent nr1 frunosi destepti si mai multi calitati da romani nu ne a ajiuns nu ne va ajunge …cyumydaptu la toti tigani
User avatar
Gicu 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Jul 12, 2012 7:04 am

Re: Duhul Sfant!

[ #85713 ] Postby nehustan on Fri Jul 13, 2012 2:26 pm

!!!


Iaso...frate Gicule !
Ce mai faci ''taticule'' ?!
Ca de cand te-ai departat,
Multa cale am umblat,
Si de cand ai stat pitit,
Pe aici nu te-am zarit !
Nu te vreau a sta ca stoic,
Nici de bluf ca...paranoic,
Cum esti ''Gicu''-n acest an,
Iti tin pumnii !Nehustan !
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: Duhul Sfant!

[ #85717 ] Postby Gicu 2 on Sat Jul 14, 2012 1:12 am

nehustan wrote:!!!


Iaso...frate Gicule !
Ce mai faci ''taticule'' ?!
Ca de cand te-ai departat,
Multa cale am umblat,
Si de cand ai stat pitit,
Pe aici nu te-am zarit !
Nu te vreau a sta ca stoic,
Nici de bluf ca...paranoic,
Cum esti ''Gicu''-n acest an,
Iti tin pumnii !Nehustan !

Ha, ha, ha... paranoic? nu fi atat de dramatic, nu de alta dar mie teama sa nu-mi castigi simpatia.
Singurul lucru care ma impresioneaza la tine este cum de poti dispune de atata timp "de omorat" aici.
In rest aceleasi laturi, aceleasi clone, acelasi iq ...minuscul.

PS. nu-ti mai zic 'elou' ca ti-am zis ieri deja
tigani au styl.talent nr1 frunosi destepti si mai multi calitati da romani nu ne a ajiuns nu ne va ajunge …cyumydaptu la toti tigani
User avatar
Gicu 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Jul 12, 2012 7:04 am

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron