Cele zece porunci

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Cele zece porunci

[ #26244 ] Postby chips on Thu Mar 09, 2006 4:30 am

intrati si vedeti: http://www.tencommandmentsday.com
Ce credeti?
chips
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 24, 2005 6:06 am

[ #26699 ] Postby DULCIANO on Thu Mar 23, 2006 4:16 am

"Numaratoarea inversa se aude rostindu-se mai apasat ca oricand. Ceea ce va relatez o sa vi se para ca apartine unor zari de frumusete spirituala pentru care sa tot cantam. Dar nu ignorati linistea dinaintea furtunii. Despre ce e vorba ?

Ca reactie la hotararile judecatoresti recente impotriva expunerii publice in America a Celor zece porunci si la asaltul continuu al programului secular-umanist impotriva valorilor traditionale, s-a creat Comisia Celor zece porunci pentru a restabili si mentine principiile morale ale traditiei iudeo-crestine in natiunea si societatea tuturor libertatilor. Peste 300 de organizatii religioase crestine s-au unit pentru a salva America de ofensiva necrestina care este pe cale sa inlature din mintea generatiei tinere reperul dupa care se normeaza o viata cu adevarat demna si sanatoasa si fericita. Altfel urmeaza prabusirea. Oferta fara precedent a initiativei este intinsa guvernului american spre a castiga adepti hotarati si pe linia politica , iar raspunsurile nu intarzie sa vina.

Obiectivele Comisiei sunt urmatoarele:
• sa restabileasca suprematia preceptelor si principiilor continute in Cele zece porunci
• sa gaseasca un simbol global care sa exprime supunerea si angajamentul nostru fata de valorile gasite in Cele zece porunci
• sa creeze un mecanism prin care Cuvantul lui Dumnezeu sa poata fi repus in drepturi in orice aspect al societatii, folosind cai pasnice si fara violarea sistemului legal
• sa ofere posibilitatea identificarii cu milioane de oameni care adera la legea suprema, universala a lui Dumnezeu


Nu e motiv de bucurie? Ba chiar s-a fixat ca ziua de 7 mai sa reprezinte ziua Celor Zece Porunci pentru toata lumea ca un manifest de aducere aminte a celor mai importante cuvinte de pe Sinai, care ofera adevarata libertate a vietii si care ocrotesc viata personala si a poporului de degradare si prabusire morala.

Nu este o declaratie justa? Nu credeti ca trebuie sa intram in hora impreunei simtiri si actiuni pentru a sublinia imperativul cerului? Doar un amanunt vine sa va puna pe ganduri: porunca a patra consfinteste duminica. Ziua de 7 mai pentru proclamarea poruncilor este duminica. Si aceasta porunca a pazirii poruncii a patra (duminica, in intelesul celor mai multi) va capata din ce in ce mai multa importanta. Iar pentru prosperitatea spirituala a unei natiuni impunerea acestei zile nu este o crima. Americanul incepe sa cedeze pas cu pas la libertatile lui. Pana la urma este o veste buna daca vom sti sa deosebim vremurile si sa le intampinam cu inimile curate. Pe versantul profetic Apocalipsa isi incepe cantecul marelui final. Esti pregatit ?
georgeuba@gmail.com"
"La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta."(Isaia)
"Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite." (Ellen White)
User avatar
DULCIANO
 
Posts: 513
Images: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:48 pm

[ #27504 ] Postby DULCIANO on Wed Apr 19, 2006 10:34 am

Cele zece porunci:
http://ltr.netro.ca/10Cs.htm
"La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta."(Isaia)
"Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite." (Ellen White)
User avatar
DULCIANO
 
Posts: 513
Images: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:48 pm

[ #27506 ] Postby M@ddy on Wed Apr 19, 2006 10:52 am

super site-ul

e facut de tine??sau de cineva azs??

oricum e superb;)
User avatar
M@ddy
 
Posts: 79
Images: 3
Joined: Mon Oct 10, 2005 2:46 pm
Location: slatina

[ #27507 ] Postby DULCIANO on Wed Apr 19, 2006 10:57 am

Prezentarea am primito pe messanger si ma surprins placut si pe mine, chiar merita sa iti rupi cateva minute ca sa o vizualizezi.
"La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta."(Isaia)
"Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite." (Ellen White)
User avatar
DULCIANO
 
Posts: 513
Images: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:48 pm

[ #27608 ] Postby DULCIANO on Mon Apr 24, 2006 11:19 pm

Harul (ieftin) insuficient?

7 mai este Ziua Celor Zece Porunci. America este agitata, mass media mediatizeaza inceputul intoarcerii la valorile traditionale. De ce aceasta necesitate a Legii morale a lui Dumnezeu in locurile publice? Starea dezastruoasa determinata de valorile seculare promovate in locul celor traditionale, care conduc cea mai mandra natiune a lumii spre criza, spre prabusire. America are nevoie de o resuscitare, si de unde poate veni din alta parte salvarea decat din partea liderilor religiosi?

Liderii protestentati ca James Dobson, Pat Robertson, etc cu mare influenta in Congres, conduc aceasta campanie, dar ma intreb, cum poti promova ceva desfiintat de Dumnezeu? De ce sa se respecte ceva expirat si inutil? De ce sa se creada in ceva care nu mai merita sa se creada, si "cand exista ceva mai bun decat atat" asa cum ziceau ei in dezbateri gen "Legea sau Harul"? De ce propovaduirea harului nu mai are nici un efect? De ce o data mantuit dintro data nu mai esti pentru totdeauna mantuit? De fapt nu acestea sunt intrebarile corecte, ele sunt ce urmaresc ei sau de cine sunt condusi din umbra? Inconsecventa arata ca totul e o chestiune politica.

Unde este "Sola Scriptura" protestanta, pentru care sau sacrificat pionerii, atunci cand se promoveaza o lege morala a traditiei? Mai este vreo diferenta dintre protestantii actuali fata de catolici?

Se promoveaza o imitatie a Celor Zece Porunci si nu Cele Zece Porunci, iar porunca a patra fiind modificata fundamental fata de cea data de Iehova pe Sinai.

Insa bunastarea Americii ca natiune nu a depins de raportarea acesteia la Cele Zece Porunci, pentru ca per ansamblu nu a facuto niciodata, ci datorita libertatilor si mai ales principiului separarii puterilor in stat, baza formarii statului american. Principii care se doresc a fi incalcate, culmea pentru bunastarea viitoare datorata promovarii valorilor initiale.

Cu o "Lege" scoasa din traditie si nu din Scripturi nu este suficient sa te intorci la valorile initiale, foarte bune de altfel, incalcandule chiar pe acestea din urma, amestecand religiosul cu politicul. Intentia liderilor religiosi nu este intoarcerea la traditionalism, care nu este decat un pretext, ci cu totul alta... sa fie ea oare terenul pregatitor unei legi duminicale?
"La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta."(Isaia)
"Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite." (Ellen White)
User avatar
DULCIANO
 
Posts: 513
Images: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:48 pm

an overview

[ #27665 ] Postby papus|ca on Thu Apr 27, 2006 8:59 pm

by Virgil Indreiu

In fata studentilor din Kansas State Uiversity, fostul presedinte al Poloniei si laureat al premiului Nobel, Lech Walesa, spunea de curand:.."America trebue sa recastige rolul de supraputere MORALA in lume...eu am auzit o multime de lucruri despre moralitatea si politica conducatorilor Statelor Unite..." Din pacate acestea, nu sunt numai vorbe ci fapte, si nu vizeaza numai conducatorii, ci pe orice locuitor al Americii. O multime de personalitati din diferite domenii, si diferite nivele inteleg acest lucru si cauta solutii. Citiva lideri religiosi cu influenta in viata americana, au format o coalitie numita "Comisia celor Zece Porunci". Ei sint ingrijorati de degradarea vietii morale, deaceea au stabilit ziua de 7 Mai 2006 ca prima Zi Nationala a Celor Zece Porunci, pentru a atrage atentia lumii asupra Legii lui Dumnezeu, ca baza a vietii morale, personala si publica.
Biserica noastra a auzit despre aceasta comisie a luat legatura cu ei, si dupa ce au fost acceptati au inceput sa colaboreze. colaboreze.
La ora aceasta, din cauza structurii reprezentative care favorizeaza circulatia rapida a informatiei in ambele directii, toti membri bisericii sint informati despre eveniment; din pacate nu acelas lucru se intampla in celelalte biserici protestante, organizate "congregational"(ceeace face ca informatia sa circule dificil) si in care cei mai multi membrii si pastori nu stiu despre acest eveniment, desi au reprezentanti in comisie sau sunt printre fondatorii de seama ai miscarii.
Reprezentantii nostrii au propus data de 6 Mai, ca zi de comemorare, si in final s-a ajuns la un compromis; 6 Mai pentru Baptistii de ziua a Saptea, pentru Pentecostalii de ziua a Saptea, Evrei, Adventisti si gruparile sabatariene din bisericile protestante (grupari ce sunt din ce in ce mai numeroase) si 7 Mai pentru ceilalti crestini.
Biserica locala (Chicago) a anuntat evenimentul in suburbia Addison , printr-un pliant oferit din casa in casa, iar in zilele de 6-7 Mai vor fi distribuite cel putin 5ooo de brosuri despre cele zece porunci. Pe plan national, Biserica sau diferitele ei compartimente, a organizat evenimente dintre care amintesc: reteaua de televiziune 3 ABN va oferii tricouri cu cele zece porunci si cu inscriptia "Punele unde apartin." (Ele apartin inimii si nu peretilor tribunalelor, Evrei 8.10). Tot ei au scos o brosura, "Cele zece porunci desfiintate de doua ori" in care cei doi autori arata ca poruncile au fost desfiintate prima data prin decretele imparatului Constantin. Intentia era, sa se tipareasca 3oo ooo de exemplare ,dar deja sunt comenzi de 5.ooo.ooo exmplare (sa ne rugam sa-i ajute Dumnezeu sa le poata face). La Washington, biserica a inchiriat o sala de 1o ooo locuri unde au fost invitati , Presedintele Bush, Congresul, Senatul s.a. si vor fii prezentate pe rand, fiecare porunca dintre cele zece, precum si legile specifice Evreilor aratandu-se, pe baza Bibliei, care dintre ele au fost desfiintate la cruce.
Pe baza Bibliei, noi intelegem ca statul nu trebuie sa legifereze modul de inchinare, de aceea va fi prezentata o petitie celor in drept. Voi prezenta (in traducere libera) aceasta petitie.
"Ca urmasi credinciosi Evangheliei lui Isus Hristos noi va incurajam in activitatea de a sublinia cele zece porunci. Noi suntem de acord ca societatea s-a indepartat de Dumnezeu. Oamenii au nevoie de Hristos si darul Sau - Salvarea. Acesta este singura solutie reala pentru problemele lumii noastre. Apreciind scopul vostru de a onora Legea Eterna a lui Dumnezeu noi va incurajam sa:
Invitati Crestinii sa marturiseasca si sa se pocaiasca de pacatele lor. Traind dupa principiile Bibliei, Crestinii vor avea integritatea de a schimba societatea.
Chemati liderii Crestini sa invete (predice) valabilitatea celor zece porunci ca regula de comportament pentru zilele noastre. Noi gasim dificil de a conduce pe cei pierduti la Hristos si sa onoreze cele zece porunci in timp ce, bisericile invata ca Legea lui Dumnezeu a fost desfiintata si tintuita pe cruce.
Chemati credinciosii sa fie loiali tuturor celor zece porunci inclusiv poruncii a patra. Sabatul zilei a saptea a fost dat pentru binecuvintarea societatii si sa ajute creaturile sa stea conectate cu Creatorul lor.
Ne angajam sa suportam cele zece porunci, in timp ce nu sustinem legislatie guvernamentala privind primele patru porunci, care definesc cum sa ne inchinam lui Dumnezeu. Adevarata inchinare nu poate fi impusa prin decrete guvernamentale. Dumnezeu accepta numai inchinare liber consimtita, din iubire. El insusi n-a fortat nici odata pe nimeni."
In incheiere am sa prezint un fapt istoric. Cu mai bine de 150 de ani in urma, cand biserica a fost chemata la existenta, pionierii nostrii au fost inspirati de Duhul Sfint si au inteles ca inainte de venirea Domnului Hristos va fi o miscare, printre crestini, care va atrage atentia spre cele zece porunci. Ei au scris despre asta si au spus ca biserica trebuie sa fie pregatita pentru acest eveniment. Ei spuneau ca brosuri despre porunci trebuie sa acopere pamantul, ca frunzele toamna. Ei au murit si n-au vazut implinindu-se aceasta intelegere profetica a timpului, dar noi astazi, vedem aceste lucruri. De secole Domnul Hristos bate la usa inimilor, repetand fagaduinta "Ma Voi Intoarce". Astazi pasii Lui se aud. El vine iarasi. "EU VIN". Esti gata?
User avatar
papus|ca
 
Posts: 7
Images: 17
Joined: Sat Jan 28, 2006 10:40 pm
Location: chicago

Adventist Leaders Meet United States President at White Hous

[ #27693 ] Postby papus|ca on Fri Apr 28, 2006 12:50 pm

World Church: Adventist Leaders Meet

United States President at White House

April 4, 2006 Washington, D.C., United States .... [Rajmund Dabrowski/ Mark
A. Kellner/ANN]

Leaders of the Seventh-day Adventist Church met with United States
President, George W. Bush at the White House. [Photo: Rajmund Dabrowski/ANN]

Religious liberty and humanitarian concerns were the highlights of an April
4 meeting between leaders of the Seventh-day Adventist Church and President George W. Bush of the United States.

At the invitation of the president, the 45-minute Oval Office session
included Pastors Jan Paulsen, Adventist church world president; Matthew
Bediako, secretary of the world church; Don Schneider, who is both
president of the Adventist Church in North America and a vice
president of the world church; and with James D. Standish, director of
legislative affairs for the Adventist Church.

President Bush was particularly interested in religious liberty issues.
Paulsen, who also informed Bush of his recent visit to Russia, said Bush
"disclosed how passionately he feels about religious liberty; freedom of
conscience, freedom to worship, freedom to think, and against that background asked us some questions about how we found it to be in some countries of the world which do not have a good track record."

The president was highly engaged and very interested in talking about
HIV/AIDS, education and the reduction of poverty worldwide, particularly in Africa, the church leaders said. The pastors shared the scope of the
Adventist Church's involvement in the fight against the HIV/AIDS pandemic. Paulsen said the president "wanted to know what we were doing in areas having to do with HIV/AIDS in Africa. We told him about that, and about the breadth of our initiative, although our
resources are very limited."

Paulsen also told President Bush that Adventists are "using ... the
hospitals [to deal] with the virus being transmitted from mother to child,"
and he spoke about what the church is doing "quite comprehensively in so
many of our churches throughout Africa, namely making the church sensitive as to how they must function as a caring center for people who carry the virus, [and] that they treat them as human beings of full worth in the eyes of God, and that they extend that sort of acceptance to them in spite of the fact that they carry a virus."

In greeting his visitors, President Bush mentioned that as governor of
Texas he knew a Seventh-day Adventist church member on his staff who had explained some of the church's beliefs, and that he was also familiar with Southwestern Adventist University, which is in Keene, Texas.

President Bush was also informed of a legislative initiative in the United
States aimed at helping employees to be faithful to their beliefs while
meeting the needs of employers. Called the Workplace Religious Freedom Act, the bill is under consideration by committees of the U.S. Congress.

Adventist leaders told the president they appreciated the involvement of
the United States Agency for International Development, or USAID, in
projects organized by the Adventist Development and Relief Agency, ADRA, as well as Loma Linda University, which undertakes many global
medical projects, including efforts in China and Afghanistan.

Speaking with Adventist News Network after the visit, Paulsen said he hopes for continued cooperation between the church and the nation in which it was founded.

Paulsen said it is his hope, "that both the president and those with whom
he works and influences remember that the Seventh-day Adventist Church is a good partner in matters of religious liberty, in matters of combating HIV/AIDS, and in creating, frankly, a better future for
all people."

He added that Adventists are "a people who can be partners with government in good programs which are related to better health and related to more freedom. ... Obviously, no government, including this
one, can step in and do what we have to do as a church. But we have never, as a church, in respect ... to community life, we have never seen ourselves as solitary agents."

The meeting ended with prayer, Paulsen noted.

Established in Battle Creek, Michigan in 1863 and with headquarters near thecapital city of Washington, D.C. for more than 100 years, the Seventh-day Adventist Church is active in more than 200 nations around the world, with an extensive network of medical and educational institutions. Each week, an estimated 30 million adults
and children attend Adventist worship services worldwide.

Mark A. Kellner, Assistant Director

Adventist News Network
12501 Old Columbia Pike
Silver Spring MD 20904 USA
http://news.adventist.org
Phone: 301-680-6306 * Mobile: 240-461-4735
Fax: 301-680-6312 * e-mail: kellnerm@gc.adventist.org
User avatar
papus|ca
 
Posts: 7
Images: 17
Joined: Sat Jan 28, 2006 10:40 pm
Location: chicago

[ #28717 ] Postby Creve on Sun May 28, 2006 10:16 am

Poate cineva sa afiseze rezultatul acestei intalniri. Sunt curios cum au ales ei sa arate cele 10 porunci. Ce schimbari au facut ei.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

[ #28746 ] Postby boszye0820 on Mon May 29, 2006 3:11 pm

ATENTZIE!!! AVETZI MARE GRIJA CU SARBATOAREA ASTA!!!
aceasta sarbatoare, a fost conceputa sub conducerea papei, si al conducerii USA. daca atzi citit mai indetaliat ce sarbatoreaza aceasta zi, si ce sta in spatele ei, va vetzi da seama, ca vrea sa dezvolte ceea ce se numejte ECUMENISMUL!!! sarbatoarea a fost creata de "ei", deci are legatura foarte mare cu ecumenismul, unirea bisericiilor...etc.
yo personal, NU sunt deacord cu aceasta sarbatoare, ptr ca intr-un fel, eu as sarbatori sarbatoarea lor (adik noi jucam jocul lor) - a fost foarte interesant gandita treaba asta ptr cei care sarbatorex SABATUL...ca si ei sa poata sarbatori aceasta zi, si sa nu se prinda ce sarbatorex ei de fapt (ecumenismul)...dar asta nu va continua prea mult dupa decretul duminical. dragii mei, grija mare...kiar daca pare ceva frumos (ca si ecumenismul ptr lume)...are multe lucruri "negre" in background!!! NU JUCATZI JOCUL LOR!!!
LAS' CA-TI TRECE...
User avatar
boszye0820
 
Posts: 26
Images: 4
Joined: Thu Sep 08, 2005 11:24 am
Location: Bucharest

[ #28966 ] Postby Vladimir on Wed Jun 07, 2006 9:01 am

Ce aduc in plus cele zece porunci fata de har?
Vladimir
 
Posts: 13
Joined: Mon Jun 05, 2006 9:31 pm

[ #28979 ] Postby Anabelle on Wed Jun 07, 2006 12:48 pm

ele nu aduc nimic in plus, ele au fost inainte de a fi harul... adica inainte de invierea lui Isus.
de fapt cele 10 porunci ne fac constienti ca avem nevoie de har!
"Who needs candles when you've got the sky?!"
User avatar
Anabelle
 
Posts: 65
Images: 20
Joined: Fri Apr 14, 2006 5:20 am

[ #29065 ] Postby LogitechBible on Fri Jun 09, 2006 4:51 pm

Pai stati ca nu-s cele zece porunci...Porunca a doua a fost desfiintata, iar porunca a 4 a modificata...
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #40827 ] Postby papus|ca on Tue Mar 20, 2007 8:45 am

noi..copii..tineri..ce-om fi, avem parinti pe care mai din greseala, mai intentionat, ii dezonoram. o readucere aminte a unei porunci a carei fagaduinta e de neinlocuit: 'Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara, pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau.'
(luat din devotionalul de azi) :arrow:

Sunt uimita de puterea vindecatoare a unor relatii stranse, mai ales a relatiilor de familie. Multe studii au aratat ca, daca ai relatii apropiate, aceastea iti reduce susceptibilitatea la boala in general. Dar unul dintre cele mai interesante studii a inceput in 1952, cand dr. Stanley King si colegii lui au ales la intamplare 126 de barbati, studenti la Harvard, si i-au intrebat cat de bine isi cunosteau parintii si daca aveau sau nu o relatie buna cu ei.
Dupa 35 de ani, au fost obtinute rapoarte medicale despre participanti. Iata ce s-a descoperit: 91% dintre cei care nu au avut o relatie apropiata cu mamele lor aveau boli grave la mijlocul vietii, inclusiv boli ale arterelor coronare, hipertensiune, ulcer duodenal si alcoolism, pe cand dintre cei care au avut relatii stranse cu mamele lor, doar 45% erau in aceasta situatie. Tot astfel, dintre cei care nu au avut o relatie stransa cu tatal lor, 82% aveau boli diagnosticate la mijlocul vietii, in comparatie cu doar 50% dintre cei care au avut o relatie buna cu tatal lor. Descoperirea cea mai incredibila a fost aceea ca 100% dintre cei care nu au avut relatii stranse nici cu mama nici cu tata aveau boli diagnosticate la mijlocul vietii, dar, dintre cei care au avut relatii apropiate cu amandoi parintii lor, numai 47%.
Aceasta corelare semnificativa dintre relatiile bune cu parintii si sanatatea pe termen lung a fost independenta de istoricul familial de boala, fumat, stres emotional, de sanatatea de mai tarziu sau divortul parintilor si chiar de situatia matrimoniala a studentilor. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca simplul fapt ca o persoana te cunoaste indeaproape, te iubeste si manifesta interes pentru tine iti intareste imunitatea si grabeste vindecarea.
Cand a scris porunca a cincea, Dumnezeu a poruncit sa pastram o relatie buna cu parintii nostri. Si nu este interesant ca aceasta este singura porunca insotita de fagaduinta unei vieti lungi? In mod evident, Dumnezeu, Creatorul nostru, stia ca avem nevoie de acest factor protector. Cat de diferita ar fi aceasta lume daca L-am crede pe Dumnezeu pe cuvant!
User avatar
papus|ca
 
Posts: 7
Images: 17
Joined: Sat Jan 28, 2006 10:40 pm
Location: chicago

[ #41355 ] Postby chocolatte on Fri Mar 23, 2007 4:04 pm

Nu vom putea niciodata sa distrugem Legile lui Dumnezeu, ne putem insa distruge foarte usor pe noi insine incercand sa le incalcam.
Personal, cred ca cele zece porunci si tabla inmultirii nu sunt in pericol de a fi demodate!
Cel mai bun sfãtuitor este INIMA; Cel mai bun învãtãtor este TIMPUL; Cea mai bunã carte este VIATA; Cel mai bun prieten ÎTI ESTI TU ÎNSUTI... ai încredere în tine! Nu poti da gres!
User avatar
chocolatte
 
Posts: 356
Images: 45
Joined: Tue Oct 26, 2004 5:34 am
Location: Madrid

Re: Cele zece porunci

[ #86519 ] Postby Davieboy on Sat Jun 01, 2013 11:06 pm

Cele 10 porunci au fost date evreului, doar pentru evreu si numai pentru evreu.

Defapt ceea ce voi numiti "Vechiul Testament" a fost adresat si incredintat in totalitate doar evreului - si numai evreului.

"NT" nu are radacini ebraice ci mai degraba eleniste si acesta [Crestinismul] nu face nimic altceva decat a introduce o teologie noua [crestina] intr-o ceremonie veche [ebraica].

Oricat v-ati invarti si suci in jurul crestinsimului, el ramane ceea ce este – un crez aparte, fara radacini ebraice.

Mesia al crestinilor nu este acelasi cu cel al evreilor. Unul e o fantoma a imaginatiei umane iar celalalt este pe punctul de a deveni o realitate. Isus este doar mesia crestinilor, pentru ca el nu indeplineste nici una din conditiile care sunt puse in "VT".

Deci, dupa cum am spus deja, Crestinismul nu are radacini ebraice pentru ca teologia care o promoveaza Crestinismul este contradictorie si diametric opusa cu cea promovata de Iudaism. Prin urmare d-zeul crestinilor e diferit de d-zeul evreilor.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: Cele zece porunci

[ #86525 ] Postby samy on Wed Jun 05, 2013 3:18 pm

Exclusivist, exclusivist dar mi se pare ca exagerezi Davieboy.Cum sa fie cele 10 porunci doar ele evreului?Ce scrie in Eclesiastul 12,13?Cum intrepretezi tu sintagma ''datoria oricarui om''?Ce Neamurile nu sunt si ele formate din oameni?
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: Cele zece porunci

[ #86526 ] Postby Batranul Enoch on Wed Jun 05, 2013 5:10 pm

Davieboy wrote:Cele 10 porunci au fost date evreului, doar pentru evreu si numai pentru evreu.

Dumnezeu a dat 10 degete la fiecare mana si la fiecare picior doar evreului sau tuturor oamenilor ?
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Cele zece porunci

[ #86527 ] Postby Davieboy on Wed Jun 05, 2013 9:37 pm

Batranul Enoch wrote:
Davieboy wrote:Cele 10 porunci au fost date evreului, doar pentru evreu si numai pentru evreu.

Dumnezeu a dat 10 degete la fiecare mana si la fiecare picior doar evreului sau tuturor oamenilor ?
cate degete ai ai tu la o mana ?!?! ... ce legatura are degetele tale cu cele zece porunci? ... invata sa comunici in mod coerent si stam de vorba.

samy wrote:Exclusivist, exclusivist dar mi se pare ca exagerezi Davieboy.Cum sa fie cele 10 porunci doar ele evreului?Ce scrie in Eclesiastul 12,13?Cum intrepretezi tu sintagma ''datoria oricarui om''?Ce Neamurile nu sunt si ele formate din oameni?
Toti avem de respectat niste porunci, indiferet de nationalitate. Lui Noe si familiei lui, care e "parintele" evreilor si al neamurilor, iau fost date niste porunci. Aceste porunci le gasesti in Geneza 9. Poruncile respective sunt relativ usoare, si majoritatea din ele sunt recunoscute ca principii morale de intreaga lume civilizata si necivilizata. Orice pagan care le urmeaza i se acorda viata vesnica - cel putin asta sustine Iudaismul.

De la Avram incoace, D-zeu si-a ales un popor special si la numit Israel. Acesta a primit mult mai multe porunci - citeste atent evenimentele de la Sinai si pe majoritatea le gasesti acolo.

Evreul are 613 mitzvot

Vezi ca Iudaismul este singura religie care sustine ca nu tre' sa fii evreu ca sa ai parte la o viata vesnica !!!

Pentru evreu e mult mai greu sa-si obtina viata vesnica, in schimb rasplata [odata obtinuta] este mai mare.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: Cele zece porunci

[ #86531 ] Postby Batranul Enoch on Sun Jun 09, 2013 7:38 pm

Davieboy wrote: cate degete ai ai tu la o mana ?!?! ... ce legatura are degetele tale cu cele zece porunci?Ai dreptate , Davyboi , Dumnezeu a dat tuturor oamenilor 10 degete in total la cele 2 maini , si 10 degete in total la cele 2 picioare , prin aceasta aratand ca fiinta omeneasca trebuie sa lucreze si sa mearga dupa cele 10 porunci .
Fiinta omeneasca , deci si cea evreiasca .

Iar ritualul de consacrare a preotilor evrei , prin ungerea cu sange a degetului mare al mainii drepte si a degetului mare de la piciorul drept al lor ,
, avea ca principala invatatura faptul ca acestia VOR FI ALIPITI DE DUMNEZEUL LOR pentru totdeauna ( DEGETUL MARE simbolizand prima porunca :

‘’ 2.„Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
3. SĂ NU AI ALŢI DUMNEZEI AFARĂ DE MINE.’’ ( Ex 20 ) ) .Ceata preotilor era un simbol pentru ostirea celor sigilati , cei 144000 , care are SCRIS PE FRUNTE NUMELE MIELULUI SI NUMELE TATALUI SAU ( Apoc 14, 1 ) – ( lucru ce simbolizeaza DEPLINA APARTENENTA la Dumnezeu si la Fiul Sau ) ,
, iar ritualul de consacrare a preotilor reprezinta sigilarea credinciosilor aflati in viata – cei 144000 .
( SIGILARE = statornicirea caracterului in cele 10 porunci )


‘’ Sfinţirea în slujba preoţiei

22. A adus apoi celălalt berbec, adică berbecul pentru închinarea în slujba Domnului; şi Aaron şi fiii lui şi-au pus mâinile pe capul berbecului.
23. Moise a înjunghiat berbecul, a luat din sângele lui şi a pus pe marginea urechii drepte a lui Aaron, pe degetul cel mare al mâinii drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul lui cel drept.
24. A adus pe fiii lui Aaron, a pus sânge pe marginea urechii lor drepte, pe degetul cel mare al mâinii drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul lor cel drept, iar sângele rămas l-a stropit pe altar de jur împrejur. ‘’ ( Lev 8 ) .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta


Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron