Violenta in Koran si Biblie

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Violenta in Koran si Biblie

[ #27891 ] Postby Red Rose on Sat May 06, 2006 9:46 am

curajoasele voci care condamna folosirea violentei in scopul inaintarii islamului sunt expresia invataturilor Coranului, sau dau glas tolerantei religioase pe care au adoptat-o din Vest. Cu alte cuvinte, vrem sa aflam daca islamul este o religie a pacii, care condamna uciderea oamenilor sau este o religie a razboiului care aproba uciderea acelora care se presupun a fi dusmani ai islamului ( necredinciosi ).


Multi musulmani cunosc foarte putin despre invataturile pe care le cuprinde Coranul, cartea lor sfanta. Unii dintre ei au trait pentru multi ani in tari democratice din vest si au adoptat toleranta religioasa ca pe o valoare umana fundamentala. In consecinta, ei resping in mod deschis folosirea violentei si razboiului pentru promovarea credintei lor si a legii islamice. Incepand cu 11 septembrie ei au spus lumii ca islamul este o religie a pacii, care condamna uciderea oamenilor. Aceasta propaganda reflecta intr-adevar invataturile islamului, sau valorile adoptate de lumea vestica?

Presa si politicienii nostri au acceptat versiunea cosmetizata a islamului. Ni se spune ca musulmanii care comit acte teroriste au rastalmacit invataturile Koranului. Suntem asigurati ca nu ne aflam in razboi cu islamul, deoarece in Coran nu exista nimic care sa ingaduie luarea de vieti nevinovate prin folosirea bombelor sinucigase. Si intr-adevar, in America si peste tot in lume sunt musulmani care condamna aceste crime oribile.

In articolul sau “La inceput au fost cartile sfinte”, publicat in Newsweek la 11 februarie 2002, Kenneth L. Woodward scria: “ De la 11 septembrie, voci curajoase din Orientul Mijlociu au condamnat actele teroriste prin care au fost ucisi civili si i-au considerat pe sinucigasi impotriva invataturilor Coranului ”( p 57 ).

Unii oameni incearca sa justifice recentele acte de terorism apeland la imaginile de violenta din Biblie. Unii argumenteaza ca recentele acte de violenta in numele lui Allah impotriva necredinciosilor ostili islamului nu se deosebesc de violentele vechiului Israel sau cele ale liderilor bisericii medievale. In aceste cazuri, violenta a fost folosita pentru a-i ucide pe cei care erau considerati dusmani ai lui Dumnezeu. Insusi Woodward, in articolul sau aparut in Newsweek apeleaza la istorisirile violente din Biblie, spunand: “ Si Biblia prezinta relatari de violenta comisa in numele Domnului. Dumnezeul prezentat in primele carti ale Bibliei este intr-adevar nemilos in sprijinul pe care il acorda israelitilor, inecandu-i in mare pe dusmanii acestora” ( p 53 ).

Argumentul ca violenta prezentata in Coran nu este diferita de cea pe care o gasim in Biblie este de obicei folosit pentru a disculpa recentele acte de violenta. De exemplu, intr-un alt articol publicat in Newsweek si intitulat “ De ce ne urasc: radacinile urii islamului – ce putem face “, profesorul musulman Freed Zakaria scria: “ Istoricul Paul Johnson argumenta ca islamul este in mod intrinsec o religie intoleranta si violenta. Alti invatati nu sunt de acord, punctand faptul ca islamul condamna masacrarea nevinovatilor si condamna sinuciderile. Nu se va rezolva nimic prin cautarea “adevaratului islam” sau prin mentionari ale Coranului. Acesta este o carte vasta, plina de condradictii si poezie. Aici puteti gasi condamnari ale razboiului si incitari la lupta, minunate expresii de toleranta si imagini aspre impotriva necredinciosilor. Mentionarile lui ne spun adeseori mai multe lucruri despre persoana care a selectat pasajele decat despre islam. Fiecare religie este compatibila cu ce este mai bun si ce este mai rau in fiinta umana. De-a lungul istoriei sale, crestinismul a sprijinit inchizitia si anti-semitismul, dar si drepturile omului si bunastarea sociala.”

Este aceasta o apreciere corecta a invataturilor Coranului si Bibliei? Invataturile Bibliei cu privire la violenta nu se deosebesc de cele ale Coranului? Coranul invata in acelasi timp pacea si razboiul, toleranta si intoleranta? Pentru a afla un raspuns la aceasta intrebare am petrecut un timp considerabil in studiul invataturilor despre folosirea violentei, prezente in Coran si Hadith. Cea din urma este colectia de traditii cu privire la invataturile lui Mahomed, transmise prin surse demne de incredere. Cele noua volume ale lui Al Bukhari sunt considerate ca avand cea mai mare autoritate.


(by Samuele Bacchiocchi)
Voi ce credeti?
The moust important things in life, are not the Things!
User avatar
Red Rose
 
Posts: 250
Images: 23
Joined: Sun Sep 25, 2005 4:06 am
Location: near the sky....

[ #27906 ] Postby Fineas on Sun May 07, 2006 12:22 am

Oriunde e o minoritate( sau majoritate) musulmana e si razboi: Nigeria, Filipine, Indonezia, Sri Lanka, Kosovo, Bosnia, Cipru, Liban, vestul Chinei, Paris, Madrid, Londra, etc. Islamul incurajeaza in mod explicit violenta, razbunarea fara menajamente.
Domnul W de la revista Newsweek face o asociere fortata intre ajutorul dat de Domnul evreilor in vechime si violenta musulmanilor de azi. Logica Bibliei vorbeste de ingaduinta fata de dusmani, chiar si-n VT " daca gasesti pe camp boul pierdut de dusman du-i-l", in NT " binecuvantati pe cei ve va blestema", etc.
In Nigeria crestinii nu retaliate cum fac musulmanii.
Biserica romano-catolica a facut un mare 'serviciu' crestinatatii prin cruciadele cavalerilor templieri din Evul Mediu.
Fineas
 
Posts: 943
Images: 101
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:15 am

[ #32255 ] Postby eliade22 on Thu Sep 28, 2006 12:39 pm

Crestinatatea in ziua de azi nu isi pune bombe si nu se arunca in aer ca sa omoare nevinovati pe cand musulmanii da.

Crestinismul este supus ratiunii in acest moment si influentat de umanism si iluminism .Inaintea deciziilor crestinii se intreaba daca este logic sau nu pe cand musulmanii nu isi pun astfel de intrebari.

Diferentele intre Coran si Biblie sunt abismale pentruca Biblia este o carte profesionista pe cand Coranul este o compilatie a unui amator.

Biblia este compilatia a mai multor autori scrisa intr-un mare interval de timp pe cand Coranul este dictarea unui analfabet.

Dar diferenta cea mai mare este ca Islamul este o religie legalista care se bazeaza pe 5 stalpi actiuni de facto dintre care 3 de-a dreptul puerile.

rugaciunea de seara, limosna,ramadanul.

Islamul nu poate dezvolta o teologie in ciuda atator curente si scoli diferite ci decat interpretari legaliste sau mai putin legaliste.

In aceasta privinta sunt foarte asemanatori cu evreii in opinia mea islamul este mult mai aproape de religia mozaica decat de crestinism in esenta lui doctrinara.

Eliadde,
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #39872 ] Postby Alin7 on Tue Feb 27, 2007 11:26 pm

Crestinatatea in ziua de azi nu isi pune bombe si nu se arunca in aer ca sa omoare nevinovati pe cand musulmanii da.


Ce amuzant esti Eliade. Bush s-a declarat cumva ateu? Musulman? Din cite stiu eu nu. Daca nu ma inseala memoria este "crestin" si inca "evanghelic".
E drept, nu se arunca pe sine in aer, ca asa problema s-ar fi rezolvat de mult.
Alin7
 
Posts: 284
Joined: Mon Jul 24, 2006 5:21 am

[ #39944 ] Postby Coroner on Thu Mar 01, 2007 12:17 pm

Alin,
ca presedinte al SUA, ce ai fi facut ?
Inquest.
User avatar
Coroner
 
Posts: 454
Joined: Tue Dec 19, 2006 9:13 am

[ #39963 ] Postby Alin7 on Thu Mar 01, 2007 10:19 pm

Ce as fi facut vs. ce?
Fatza de interesele marilor corporatii sau..?
Alin7
 
Posts: 284
Joined: Mon Jul 24, 2006 5:21 am

[ #39986 ] Postby VelSatis on Fri Mar 02, 2007 4:17 am

Sau fata de musulmanii din State care isi inchipuie ca America e un califat, si unde omoara in numele profetului?
Islamul e o religie a genocidului care are drept scop convertirea intregii lumi la Islam cu forta, iar exemplele sunt deja prea multe...
Ei nu omoara doar crestini sau evrei, ci si budisti! Musulmanii comit zilnic asasinate impotriva thailandezilor sau indonezienilor budisti :idea:
Asa k sa ne obisnuim deja cu Republica Islamica Franceza, Califatul Spaniei, si Londonistan :cry:
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #39988 ] Postby Alin7 on Fri Mar 02, 2007 5:26 am

Islamul e o religie a genocidului care are drept scop convertirea intregii lumi la Islam cu forta, iar exemplele sunt deja prea multe...


E interesant ca in urma cu vreo 5 ani nu se auzea mai nimic despre "totalitarismul musulman".
Probabil este un trend nou. Sa fie unul musulman sau doar massmedia care serveste interese si incearca sa justifice agresiuni?

Ei nu omoara doar crestini sau evrei, ci si budisti! Musulmanii comit zilnic asasinate impotriva thailandezilor sau indonezienilor budisti

Dar totusi ma intreb de ce nu se aude despre asasinate zilnice ale musulmanilor impotriva francezilor sau germanilor de exemplu.
Alin7
 
Posts: 284
Joined: Mon Jul 24, 2006 5:21 am

[ #39989 ] Postby VelSatis on Fri Mar 02, 2007 7:41 am

Pt k presa care in general e de stanga evita asemenea subiecte! Iti voi trimite tie pe private message ceea ce te intereseaza k am din plin!!!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #39990 ] Postby cristian on Fri Mar 02, 2007 10:29 am

Adevarul este ca descoperim multa violenta in V. Testament.
Este o realitate pe care nu o putem camufla, sa nu mai para ceea ce este de fapt.
Singura explicatie rationala care se desprinde din contestul istoric al poporului Israel, este aceea ca Dumnezeu a ingaduit, ba mai mult a poruncit in anumite cazuri ca poporul Sau sa nimiceasca cu desavirsire alte natiuni si popoare. Motivul fiind protejarea lui Israel si in acelasi timp pedepsirea celor care in programul divin ajunsesera la limita indurarii.

Privind istoria V. T. prin optica N. Testament, apare un contrast, un paradox extrem de derutant.
Cui nu-i convine politica folosita de Dumnezeu in V.T. n-are decit sa-si bata capul, eu unul accept lucrurile asa cum au fost ingaduite, dirijate.
Dumnezeu e Seful si face ce vrea, cine sunt eu (un fir de praf )sa pun sub lupa modalitatile Lui de actiune pe diferite perioade de timp ?

Da, in V.T. a existat foarte multa violenta, care contrasteaza izbitor cu etica si mentalitatea/morala N.T.
Care ar fi o alta explicatie ?
cristian
 
Posts: 735
Joined: Sun Nov 12, 2006 3:45 pm

[ #40009 ] Postby Alin7 on Sat Mar 03, 2007 3:24 am

Zemy wrote:Pt k presa care in general e de stanga evita asemenea subiecte! Iti voi trimite tie pe private message ceea ce te intereseaza k am din plin!!!


Poti sa le postezi si aici..de ce nu? Ti-e teama?:)
Alin7
 
Posts: 284
Joined: Mon Jul 24, 2006 5:21 am

[ #40010 ] Postby Alin7 on Sat Mar 03, 2007 3:27 am

Da, in V.T. a existat foarte multa violenta, care contrasteaza izbitor cu etica si mentalitatea/morala N.T.
Care ar fi o alta explicatie ?


Pentru ca oamenii era/gindeau/simteau grosieri si violent in acea vreme.

Nu ca noi acum am fi mai civilizati. Ucidem doar mai subtil, sintem mai fricosi, mai comozi, la fel de desfranati si idolatri..iar peste toate pacatele am tras o spoiala si imitatie de decenta si moralitate carea ii spunem "civilizatie" si in numele careia ne permitem sa aruncam cu noroi peste restul valorilor spirituale/morale care au mai ramas si implicit asupra celor care le mai sustin.
Alin7
 
Posts: 284
Joined: Mon Jul 24, 2006 5:21 am

[ #40040 ] Postby VelSatis on Mon Mar 05, 2007 2:22 am

Nu mi-e teama deloc! Uite cazul unei femei de 26 de ani arsa de arabi in Marsilia: http://telchaination.blogspot.com/2006/ ... -gang.html

terorismul islamic in Franta: http://www.nytimes.com/2007/02/15/world ... nd&emc=rss

politistii francezi atacati zilnic de reprezentantii "religiei pacii": http://www.theconservativevoice.com/article/19064.html

uite si o lista cu un istoric interesant: http://www.middleeast.org/forum/fb-public/1/4585.shtml

Voi mai reveni...
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #40044 ] Postby VelSatis on Mon Mar 05, 2007 4:28 am

User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #40045 ] Postby VelSatis on Mon Mar 05, 2007 4:40 am

Si acum un filmulet special despre viitor: http://www.geocities.com/jean0989/
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #41312 ] Postby chocolatte on Fri Mar 23, 2007 12:08 pm

Chiar saptamana asta am citit intr-un ziar ca o judecatoare din Germania a denegat divortul unei femei musulmane pentru ca, a spus ea, Coranul accepta maltratarile ce ea suferea acasa. Am ramas fara cuvinte.!.
Cel mai bun sfãtuitor este INIMA; Cel mai bun învãtãtor este TIMPUL; Cea mai bunã carte este VIATA; Cel mai bun prieten ÎTI ESTI TU ÎNSUTI... ai încredere în tine! Nu poti da gres!
User avatar
chocolatte
 
Posts: 356
Images: 45
Joined: Tue Oct 26, 2004 5:34 am
Location: Madrid

[ #41397 ] Postby VelSatis on Sat Mar 24, 2007 10:13 am

Eu nu am ramas chiar fara cuvinte, avand in vedere ca islamizarea Europei e un proces cat se poate de vizibil... Si asta e nimic, lucrurile vor merge din rau in mai rau :cry:
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #47638 ] Postby fly.star on Sat Jun 16, 2007 4:01 pm

[quote="eliade22"]Crestinatatea in ziua de azi nu isi pune bombe si nu se arunca in aer ca sa omoare nevinovati pe cand musulmanii da.

Eliadde,[/quote]
Ma amuza afirmatia aceasta cind ma gindesc la ce a fost pina un de mult in Irlanda cind protestantii puneau bombe catolicilor si invers.

Crestinismul este supus ratiunii in acest moment si influentat de umanism si iluminism .Inaintea deciziilor crestinii se intreaba daca este logic sau nu pe cand musulmanii nu isi pun astfel de intrebari.

Islamul este considerat religia cunoasterii iar crestinismul este considerat religia iubirii si nu stiu daca in iubire exista atit de multa lógica sau cit de multa lógica e in inviere sau dragostea fata de vrasmasi etc. In ceea ce priveste daca este logic sau un in crstinism uitate la atacul crestinilor americani asupra iugoslaviei sau asupra irakului sau…... dar mai bine ma opresc

Islamul nu poate dezvolta o teologie in ciuda atator curente si scoli diferite ci decat interpretari legaliste sau mai putin legaliste.
Daca se dezvolta teologie sau un in islam poti vedea f bine in ¨Textos fundamentales de la tradición religiosa musulmana¨coordonata de Montserrat Abumalham
In ceea ce priveste felul de comportament al islamistilor citeste citeva chestii si apoi exprimate:
http://www.llistes.pangea.org/pipermail ... 05389.html
aceste este doar un exemplu si un doresc sa intru pera mult in acest subiect.
Din punct de vedere Biblic trebuie studiat paragraful din Gen 16; 10-12 si trimiterile si atunci se pot trage si alte concluzii
Dupa terminarea razboiului rece america se vede in imposibilitatea de a mai cheltui niste miliarde multe pe inarmare care intrau in buzunarele inclusiv a familiei Busch si atunci s-a inventat razboiul impotriva celor rai din islam cu care america colaborase foarte bine pina atunci unii islamisti fiind pe statele de plata ale serviciilor secrete americane .
Islamismul ca si crestinismul are parti rele si parti bune dar ce facem cu binecuvintarea data lor ca urmasi binecuvintati a copilului lui Avraam, Ismael?
fly.star
 
Posts: 4
Joined: Wed May 23, 2007 8:01 am

[ #47756 ] Postby VelSatis on Mon Jun 18, 2007 2:08 am

Care ar fi partile bune ale Islamului, ca eu nu le vad?
Nu prea-mi place sa astept, si nici sa fiu pe locul 2!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #47894 ] Postby fly.star on Tue Jun 19, 2007 4:53 pm

Zemy
Nu cunosc cit ai studiat despre islam si ce cunostinte ai despre acest cult monoteis dar daca te gindesti ca pentru fiecare persoana care accepta crestinismul sunt cel putin doua persoane care accepta islamismul atunci poate conceptia noastra de crestini va face o schimbare, cel putin eu cind am vazut statistica am ramas mult timp pe ginduri.
in rest despre partea buna a islamului se poate discuta dar nu este locul aici
topicul este altul
fly.star
 
Posts: 4
Joined: Wed May 23, 2007 8:01 am

[ #47902 ] Postby VelSatis on Tue Jun 19, 2007 11:45 pm

Nu uita celebra replica a lui Lapusneanu, "Prosti, da multi"
Sau alta care imi place mie -oricat de mult ar creste populatia globului, cantitatea de inteligenta ramane constanta- asa k nu trebuie sa te puna atata pe ganduri de ce atatia aleg Islamul!
Faptul ca Islamul face tot ce poate sa distruga celelalte religii vad ca nu te pune pe ganduri...
Nu prea-mi place sa astept, si nici sa fiu pe locul 2!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #47903 ] Postby Un Crestin on Tue Jun 19, 2007 11:59 pm

Islamul are destule lucruri bune. Este singura civilizatie care mai tine la niste valori sfinte. Sa te fereasca Allah sa te uiti nu stiu cum la femeia musulmanului. Pe cand la crestini.....
Cruciada pentru "democratizarea" tarilor musulmane de fapt ascunde ura Occidentului pentru niste valori sfinte.
Cu siguranta Islamul are si multe aberatii. Dar are si destule lucruri pe care tarile "educate" ale Occidentului depravat ar vrea sa le vada extirpate odata de pe Terra. Cum altfel si-ar atinge visurile unei lumi gay, pedo - descreieratii occidentului?
"Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea."
User avatar
Un Crestin
 
Posts: 1462
Images: 3
Joined: Fri Aug 12, 2005 8:51 am
Location: spain

[ #47905 ] Postby VelSatis on Wed Jun 20, 2007 12:12 am

Si e normal ca daca te uiti nu stiu cum la femeia islamica sa fii omorat cu pietre, nu, ca doar asa zic Allah si Mahomed, nu?
Si tocmai Occidentul pune pe primul plan valoarea cea mai sfanta-viata, care in Islam nu are absolut nicio valoare!
"Occident depravat"... ma faci sa rad, de fapt nici macar atat, dar de, asa e [...].

Mesaj modificat de Nouneim ( 2007 06 20 )
Nu prea-mi place sa astept, si nici sa fiu pe locul 2!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #47906 ] Postby Un Crestin on Wed Jun 20, 2007 12:18 am

Zemy
Esti virusat-manipulat rau de tot!
Inainte sa mai bestelesti a doua mare religie a lumii pun-te si studiaza-o. Dar nu dupa propaganda sionisto-americana.
Iti recomand pt inceput un documentar in 2 parti: "Muslims" de la PBS >Frontline.
Apoi Islam.Empire.Of.Faith - in 3 episoade.
Dupa mai vorbim.

PS: solicit moderatorii sa stearga mizeriile lui Zemy de pe aici. [...]
"Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea."
User avatar
Un Crestin
 
Posts: 1462
Images: 3
Joined: Fri Aug 12, 2005 8:51 am
Location: spain

[ #47907 ] Postby VelSatis on Wed Jun 20, 2007 12:53 am

O mare religie, un mare dezastru pentru umanitate!

Israelul e un stat neo-nazist care are drept unic scop exterminarea palestinienilor, nu-i asa, conform propagandei anti-sionisto americane?
Ba nu-i asa, nevirusatule si nemanipulatule:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull

Si nu-i asa, propaganda sionosto-americana care oricum nu apare la niciun canal mass-media important (deci termenul folosit de tine e cat se poate de inexact daca ne uitam la cum stau lucrurile in realitate: ce propaganda e aia daca doar foarte putini ajung sa o cunoasca?) nu vrea sa ne arate cat de minunata si toleranta e aceasta religie care nu are nicio legatura, nici cea mai mica, cu Jihadul (Madrid 2004 nu a existat, nu?) http://www2.irna.ir/en/news/view/menu-2 ... 135051.htm

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 14,00.html

Ia uite ce minunati sunt musulmanii si cat de toleranti sunt ei fata de ceilalti: http://news.yahoo.com/s/ap/20070618/ap_ ... violence_1

http://blogs.abcnews.com/theblotter/200 ... suici.html

http://news.yahoo.com/s/ap/20070618/ap_ ... knighthood

http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 1813061916

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... our117.xml

Si cum se face ca palestinienii in loc sa ramana in Gaza, se duc in Israel??? Un stat rasist, xenofob, care nu le respecta drepturile (te pomenesti ca si ei sunt virusati-manipulati) http://news.yahoo.com/s/ap/20070619/ap_ ... lestinians

Si ce servicii le face mass media multiculturala a postmodernismului, numindu-i militanti, activisti, extremisti, pe niste teroristi nenorociti care ar merita sa moara de mai multe ori cu Coranul lor plin de toleranta jihadista cu tot!

http://www.israeltoday.co.il/default.as ... &nid=13165

http://www.israeltoday.co.il/default.as ... &nid=13162

http://www.nydailynews.com/news/2007/06 ... ror-4.html

http://www.orlandosentinel.com/news/opi ... -headlines

Iar asta e mai mult decat revelatoare, pentru cine vrea, desigur: http://www.news.com.au/story/0,23599,21911631-2,00.html

Bine le fac israelienii si americanii, si sper sa-i termine in continuare, pentru k n-am chef sa invat araba daca ma duc la Londra sau Paris peste vreo 20 de ani!
Nu prea-mi place sa astept, si nici sa fiu pe locul 2!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde


[ #47926 ] Postby RENAULT on Wed Jun 20, 2007 10:32 am

Te obsesionezi si te inkizi mult prea mult draga ZEMY.
Da, islamici sunt antisemiti, evident scrie si in coran.
Dar nu toata lumea e pro islamica, mai invata sa iesi si tu mental din Franta ca altceva se vede ca nu mai sti, nu uita ca esti tot roman si la Pitesti, aberrezi de mult, daca vrei pot sa iti recomand psihoanalistu meu.
RENAULT
 
Posts: 31
Joined: Thu May 31, 2007 11:00 am

[ #47933 ] Postby Un Crestin on Wed Jun 20, 2007 11:52 am

Nu esti la prima iesire in decor mr Zemy...
Esti violent in limbaj si ai impresia ca postand linkuri ai si perceptia absolut corecta asupra realitatii. Te inseli amarnic. Dar esti mult prea indoctrinat ca sa mai poti fi cat de cat obiectiv.
Dupa tonul si limbajul ce le folosesti...ma opresc aici(desi putea deveni o discutie interesanta). Repet insa: esti grozav de manipulat si "virusat"...GROZAV!

PS: stau si ma intreb cum aplici tu porunca "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" cand spui: "Bine le fac israelienii si americanii, si sper sa-i termine in continuare, pentru k n-am chef sa invat araba daca ma duc la Londra sau Paris peste vreo 20 de ani!". "Curat" gandire crestineasca. Si ma mai intreb ce te-ai face daca Dumnezeu , ca bun si destept crestin ce esti,ti-ar cere (ca lui Iona candva) sa mergi misionar in teritoriul Islamului...
"Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea."
User avatar
Un Crestin
 
Posts: 1462
Images: 3
Joined: Fri Aug 12, 2005 8:51 am
Location: spain

[ #47953 ] Postby VelSatis on Thu Jun 21, 2007 12:44 am

Eu nu aplic aceasta porunca, si, sa fim seriosi, orice misionar intr-o tara islamica ar avea in cel mai bun caz soarta unei expulzari rapide precedata de niste degete smulse si picioare si maini frante!
Ce-i drept m-as duce misionar in Islam, dar cu un supertanc american ABRAMS sau cu unul israelian MERKAVA 8)
Dar imi place de voi ca ii iubiti la nebunie pe dusmanii nostri, ma si intreb, nu purtati kefiefuri ca sa va exprimati solidaritatea cu palestinienii, cu lumea musulmana subjugata de satana imperialismului american? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu prea-mi place sa astept, si nici sa fiu pe locul 2!
User avatar
VelSatis
 
Posts: 2077
Images: 15
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:25 am
Location: Nu se stie niciodata unde

[ #47955 ] Postby Reality Check on Thu Jun 21, 2007 2:08 am

E o vorba romaneasca inteleapta: "Cand doi oameni iti spun ca esti beat, e bine sa mergi la culcare". Ei, bine, Zemy, tie ti-au spus mai multi lucrul asta. Cand ai de gand sa mergi la culcare?
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest