SOS APARATI-O PE ELLEN G.WHITE DACA VA PASA DE ADEVAR

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Poti argumenta pentru orice sceptic ca Ellen White nu e o inselaciune?

Poll ended at Thu May 25, 2006 12:49 pm

nu
7
54%
da,cu siguranta
6
46%
 
Total votes : 13

SOS APARATI-O PE ELLEN G.WHITE DACA VA PASA DE ADEVAR

[ #28172 ] Postby larisa on Mon May 15, 2006 12:49 pm

Cu totii stim despre "Minciuna alba"
VA ROG haideti sa gasim ARGUMENTE PUTERNICE Sa putem raspunde la toate acuzatiile aduse pe adresa http://www.ellen.white.org/rom/index/html
Cautati in ISTORIE
DOCUMENTATI-VA
INTREBATI PE MAI MARII NOSTRI
CITITI IN BIBLIE

HAIDETI SA GASIM RASPUNSURI PE CARE SA LE AVEM PREGATITE PT CAND VOM FI INTREBATI SI PT A NE INTARI CREDINTA

SACRIFICATI DIN TIMPUL VOSTRU CA SA INTARIM ADEVARUL SI HAIDETI SA NU STAM INDIFERENTI IN TIMP CE SUNTEM NUMITI MINCIUNOSI

Trebuie sa fie mai mult decat a putut spune Aron Moldovan in "Raspunsuri la acuzatiile impotriva lui EW."

VREAU SA STIU MAI MULTE DECAT PAREREA VOASTRA PERSONALA CARE NU VA AJUTA LA NIMIK DACA NU AVEM O TEMELIE SOLIDA....

EI AU O BAZA SOLIDA DE INFORMATII SPUSE CA CEL MAI MARE ADEVAR SI E DISPONIBILA IN LUMEA INTREAGA CA FIIND O LUMINA!
larisa
 
Posts: 43
Images: 1
Joined: Sat Mar 25, 2006 7:31 pm
Location: iasi

[ #28174 ] Postby larisa on Mon May 15, 2006 1:05 pm

Rectific adresa....Imi cer scuze ca gresesc asa mult dar oboseala e de vina...

http://www.ellenwhite.org/rom/index/html
larisa
 
Posts: 43
Images: 1
Joined: Sat Mar 25, 2006 7:31 pm
Location: iasi

[ #28175 ] Postby chocolatte on Mon May 15, 2006 1:08 pm

[font=Comic Sans MS]Nu cred ca Ellen White are nevoie de apararea nimanui. Tot ceea ce a spus si a profetizat este adevarat. Iar adevarul nu are nevoie de aparatori ci doar de oameni care sa il creada si sa il marturiseasca si celorlalti![/font]
Cel mai bun sfãtuitor este INIMA; Cel mai bun învãtãtor este TIMPUL; Cea mai bunã carte este VIATA; Cel mai bun prieten ÎTI ESTI TU ÎNSUTI... ai încredere în tine! Nu poti da gres!
User avatar
chocolatte
 
Posts: 356
Images: 45
Joined: Tue Oct 26, 2004 5:34 am
Location: Madrid

[ #28176 ] Postby LogitechBible on Mon May 15, 2006 1:14 pm

Cei care nu cred in EGW(adeventistii) sunt oameni care ii deranjeaza cand cineva ii mustra pacatele...EGW asta face.
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28201 ] Postby betalael on Tue May 16, 2006 2:47 am

Răspund în mod special lui Fineas care m-a întrebat pe topicul <Dumnezeirea> :
Ce nu s-a implnit din profetiile sorei White?
Ellen White afirmă fără urmă de îndoială că inspiraţia ei este sută la sută divină:
"Dumnezeu vorbea prin lut. . . În aceste scrisori pe care le scriu, în mărturiile pe care le aduc, vă prezint ceea ce mi-a arătat Domnul. Nu scriu nici măcar un articol de ziar în care să exprim părerile mele personale. Ce scriu este ceea ce mi-a deschis Dumnezeu în viziune – preţioasele raze de lumină ce strălucesc de la tron" ("Mărturii," Vol. I., p. 67).
În Daruri spirituale, Vol. II., pagina 293, ea spune: "Sunt la fel de dependentă de Duhul Domnului când relatez sau scriu o viziune ca atunci când am viziunea."

Totuşi există realităţi pe care nu le putem nega de dragul nici unei simpatii sau dogme, realităţi ce ne vorbesc în limbajul faptelor, dovezilor şi datelor istorice.
Una dintre cele mai cruciale profeţii făcute de Ellen, care defineşte credibilitatea ei profetică este venirea Domnului în vara anului 1851( la 7 ani de la dezamăgire conform teoriei lui Bates). În consecinţă avem de a face cu alte profeţii false care se leagă de această problemă de fond.

-profeţia închiderii uşii
Present Truth, din martie1850, pagina 64. Ellen White spune: "Entuziasmul şi falsele reforme de azi nu ne mişcă căci ştim că Stăpânul casei S-a înălţat în 1844 şi a închis uşa primului apartament al cortului ceresc; iar acum ne aşteptăm cu siguranţă că ei vor merge cu turmele lor să-L caute pe Domnul; dar nu-L vor găsi; El S-a retras dinaintea lor. Domnul mi-a arătat că puterea care este cu ei e doar o influenţă umană, nu puterea lui Dumnezeu." "Stăpânul casei S-a înălţat în 1844 şi a închis uşa." ( se citează Osea 5:6, 7 ptr. consolidarea afirmaţiei).

Pînă la ce grad de orbire şi înşelare se ajunsese... încît orice convertire din acea perioadă era vehement negată ca fiind orice altceva , numai lucrarea Lui Dumnezeu nu putea să fie...sub nici o formă.
(Present Truth, Decembrie, 1849, p. 47). "Muţi ne vor arăta pe unul despre care se spune că s-a convertit, ca o dovadă că uşa nu s-a închis, respingând Cuvântul lui Dumnezeu în favoarea sentimentelor unei persoane."
"Convertirile pretinse de anumite secte sunt considerate dovezi pozitive că uşa nu este închisă. Nu pot să renunţ la împlinirea clară a profeţiei din experienţa noastră care arată că uşa s-a închis, în favoarea opiniilor, fanteziilor şi sentimentelor oamenilor, bazate pe simpatie omenească şi o reverenţă superstiţioasă faţă de păreri timpurii…Aceşti pretinşi convertiţi nu vor avea o situaţie mai bună decât standardul scăzut al sectelor căzute; prin urmare s-au convertiri la religia diferitelor secte, dar nu la Dumnezeu."
(p. 41-46, Dec. 16, 1849)

În Present Truth, din Mai 1850 liderul James White scrie: "Cred că putem vedea cu siguranţă că uşa nu putea fi închisă decât în toamna lui 1844. . . Când am ajuns la acea dată, toată mila, povara şi rugăciunile pentru păcătoşi au încetat; şi sentimentul şi mărturia unanimă erau că lucrarea noastă pentru lume se terminase pentru totdeauna. . . Da păcătosul, căruia Isus i-a întins atâta vreme braţele şi care a refuzat oferta mântuirii a rămas fără avocat atunci când Isus a trecut din Locul Sfânt şi a închis uşa în 1844. Biserica falsă care a respins adevărul a fost şi ea respinsă, lovită cu orbire şi, împreună cu turmele şi cirezile lor încă Îl caută pe Domnul ca avocat pentru cei păcătoşi. Dar, după cum spune profetul (Osea. 5:6, 7): 'Nu-L vor găsi; S-a retras de la ei. Au lucrat ticălos înaintea Domnului căci au născut copii străini."

Este interesant faptul că Ellen scria viziunile tot în acest ziar si înainte ca articolele să meargă la tipar se ruga ptr. ele...
În "Mărturii pentru biserică" Vol. I., pagina 88, Ellen White spune: "Cam în acelaşi timp el (soţul) a început să publice o foaie micuţă intitulată Present Truth. . . Întotdeauna, înainte de a le pregăti pentru poştă, le întindeam înaintea Domnului şi ne rugam pentru ele."

În acest ziar ea scrie: "Acolo mi s-a arătat că poruncile lui Dumnezeu şi mărturia lui Isus Hristos, referitoare la uşa închisă, nu puteau fi separate.( " Present Truth nr. 3 August, 1849, p. 21, 22),

Observăm că era atît de convinsă de închiderea harului şi revenirea Domnului, încît face comparaţie cu cele 10 porunci. Cît de siguri putem fi de cele 10 porunci, tot la fel de sigură era Ellen, că uşa harului era închisă, că nimeni nu mai putea fi mîntuit şi prin urmare Domnul trebuia să vină din moment în moment...

în 27 iunie 1850 scrie : "Îngerul meu însoţitor mi-a spus 'Timpul e pe sfârşite. Fiţi gata, fiţi gata, fiţi gata ... "Unii din noi au avut vreme să audă adevărul şi să înainteze pas cu pas şi fiecare pas pe care l-am făcut ne-a dat putere să-l facem pe următorul. Dar acum aproape că s-a scurs timpul…şi tot ce-am învăţat timp de ani de zile, ei vor trebui să înveţe în câteva luni " ("Scrieri timpurii" p. 64-67).

Convingerea ei era fermă... mai erau doar cîteva luni de zile şi Domnul urma să apară pe norii cerului...
În Review and Herald din 19 Aug. 1851, găsim scris: "Înţelegem că El [Hristos] a fost un Mijlocitor pentru toată lumea, ce Şi-a făcut lucrarea în Locul Sfânt (Evrei 9:26),în cortul numit Sanctuar, din ziua Cincizecimii ( 31 d.Ch) până la vremea stabilită, sfârşitul celor două mii trei sute de zile, sau ani – toamna lui 1844. În acest moment, uşa s-a închis pentru biserica din Sades [biserica protestantă] şi pentru lumea păcătoasă."

"S-o urmărim pe Ellen G. White, vizionara, prin statul Maine. Primele viziuni pe care le-a avut au avut loc în casa mea din Polonia. A spus că Dumnezeu i-a spus în viziune că uşa harului s-a închis şi că nu mai exista speranţă pentru lume" ("Adevăratul Sabat" de Miles Grant, p. 70).
"I-am cunoscut pe James White şi Ellen Harmon (acum doamna White) la începutul anului 1845. . . Ellen avea ceea ce se numeşte viziuni: spunea că Dumnezeu i-a arătat în viziune că Isus Hristos S-a înălţat şi că în a zecea zi a lunii a şaptea din 1844, a închis uşa harului; a părăsit pentru totdeauna tronul de mijlocitor; întreaga lume era sortită pieirii; şi nici un păcătos nu mai putea fi salvat" ("Adevăratul Sabat" p. 72).

"Nu ştiu altceva despre trecerea din cer sau despre calea spre Locul Preasfânt şi nu pot beneficia de mijlocirea lui Isus acolo . . Îşi înalţă rugăciunile inutile către locul pe care Isus l-a părăsit." "Scrieri timpurii" ediţia 1907, pagina 261:

-profeţia devenirii celorlalte biserici Babilon:

„viziunea” de la Camden, N.Y., 29 iunie 1851: "Apoi am văzut că Isus se ruga pentru vrăjmaşii Lui; da asta n-ar trebui să ne facă pe noi să ne rugăm pentru lumea păcătoasă pe care a respins-o Dumnezeu. Când S-a rugat pentru vrăjmaşii Săi mai exista speranţă pentru ei şi ei puteau beneficia şi puteau fi salvaţi de rugăciunile Lui şi după ce El a venit ca Mijlocitor în apartamentul exterior pentru toată lumea; da acum, spiritul şi mila Lui au fost retrase din lume; iar inima noastră trebuie să fie cu Isus şi retrasă de la cei fără Dumnezeu . . . am văzut că cei ăi nu pot fi ajutaţi de rugăciunile noaste acum.”
În Present Truth, pagina 69, din Aprilie, 1850, scriea : "Babilonul, biserica nominală, e căzută. Poporul lui Dumnezeu a ieşit din ea. Acum ea e „sinagoga lui Satan” (Apoc. 3:9). 'Un locaş al diavolilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urâte."

Din fericire Dumnezeu a făcut să iasă din aceste biseserici "demonizate" un Spurgeon, un Livingstone, un Simpson, un Moody şi foarte mulţi alţii pe lîngă care suntem nişte pigmei înfumuraţi ... mă refer la nivel personal.

mesajul profetic al aşezării Satanei la tronul de domnie înşelînd pe toţi cei ce nu acceptaseră teoriile grupei de după 1844.
"N-am văzut nici o rază de lumină care să treacă de la Isus spre mulţimile nepăsătoare după ce S-a înălţat, iar acestea au rămas într-un întuneric complet…În acelaşi timp, Satan a apărut lângă tron, încercând să continue lucrarea lui Dumnezeu. I-am văzut uitându-se spre tron şi rugându-se”Tată, dă-ne Duhul Tău”, iar apoi Satan a suflat înspre ei o influenţă diabolică. " ("Scrieri timpurii" p. 55, 56; ed. 1907).

Viziunea este falsă deoarece harul nu era închis, Domnul nu urma să vină, bisericile nu deveniseră un locaş al dracilor şi timpul final era departe ... prin urmare Satana nu avea ce căuta în cer tocmai lîngă tronul de domnie. Oare de la cruce Satana mai poate avea acces în cartierul general al lui Dumnezeu ?

-profeţia deschiderii uşii harului (mai tîrziu cînd
s-a constat că de fapt harul nu era închis).
După trecerea timpului considerat profetic şi văzînd că nimic nu se întîmplă ( precum la 1843 şi 1844) apare o nouă teorie, cea a lucrării în a doua cameră a Sactuarului ( chiar dacă aici Domnul Isus intrase încă de la înălţare...) a se citi cu atenţie Evrei 6. 18-20 ... Cap. 8. 1-2... Cap. 9.8, 11,12. Cap. 10.12,19,20. Astfel uşa harului se deschide iarăşi "forţată" de împrejurări şi rămîne dechisă pînă în ziua de astăzi.
betalael
 
Posts: 250
Joined: Sat Apr 23, 2005 2:39 am
Location: europa

[ #28202 ] Postby eliade22 on Tue May 16, 2006 4:49 am

Betalael draga tu nu prezinti credibilitate.

Pai dupa ce mai ologit numai cu citate din EGW in cartea ,,Occident si Blestem´´acuma scoti flacari pe nari impotriva ei.

Tu treci dintr-un colt al fanatismului in alt colt tot al fanatismului cum trece cineva trotuarul.

Trebuie sa ai si tu o perioada de tranzitie sa le mai rumegi acuma vii si imi spui ca tot ce credeai inainte si pentru care erai dispus sa dai cu parul nu este valabil.

De unde stiu eu ca peste 2 saptamani nu esti budist sau inventezi altceva si zici ca nici asta cu dragostea ce te-a apucat acuma nu este ,,ADEVARUL´´.

Nu ti-ar strica sa iei o mica pauza.Retragete si tu in linia a doua o perioada sa mai uitam de tine si dupa te prezinti spunandune ca uite a trecut timpul si nu ai reinventat alta teorie ai ramas constant.
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #28203 ] Postby statornic on Tue May 16, 2006 5:15 am

eliade22 wrote:Betalael draga tu nu prezinti credibilitate.

Pai dupa ce mai ologit numai cu citate din EGW in cartea ,,Occident si Blestem´´acuma scoti flacari pe nari impotriva ei.

Tu treci dintr-un colt al fanatismului in alt colt tot al fanatismului cum trece cineva trotuarul.

Trebuie sa ai si tu o perioada de tranzitie sa le mai rumegi acuma vii si imi spui ca tot ce credeai inainte si pentru care erai dispus sa dai cu parul nu este valabil.

De unde stiu eu ca peste 2 saptamani nu esti budist sau inventezi altceva si zici ca nici asta cu dragostea ce te-a apucat acuma nu este ,,ADEVARUL´´.

Nu ti-ar strica sa iei o mica pauza.Retragete si tu in linia a doua o perioada sa mai uitam de tine si dupa te prezinti spunandune ca uite a trecut timpul si nu ai reinventat alta teorie ai ramas constant.Tu ca moderator ar trebui sa nu ataci persoana ci ideea dezbatuta. Lipsa de argumente ? Imi amintesc de ceea ce spuneai odata despre muschiul creierului Eliade. EGW e pct sensibil si trebuie acoperit mult. Sunt curios de procedurile care se fac pt a nu demonstra valabilitatii spuselor EGW: atac personal sau discutii pe argumente.
User avatar
statornic
 
Posts: 571
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:03 pm

[ #28205 ] Postby betalael on Tue May 16, 2006 5:34 am

Author Message
eliade22
Pai dupa ce mai ologit numai cu citate din EGW in cartea ,,Occident si Blestem´´acuma scoti flacari pe nari impotriva ei.


Dragul meu ELIADE, te rog spune-mi cîte citate de EGW ai găsit tu în cartea "Occidentul binecuvîntare sau blestem" ? Sunt "intolerabil " de puţine.
Cînd am scris-o eram deja în studiul problemelor teologice care ne dau, ne-au dat şi ne vor da multă bătaie de cap şi de atunci au trecut 6 ani...

Nu cred că trebuie să te preocupe ce voi fi eu în viitor... Domnul are milă de păcătoşi ca mine şi tare îi mai iubeşte. Cred că ar trebui să te preocupe mai mult gravitatea situaţiei în care ne aflăm pe linie doctrinală şi dacă vrei, dă şi tu un răspuns la mesajul postat anterior.

Putea să scrie mesajul , un catolic sau un hindus, un înţelept sau un nebun problema ta nu este să judeci autorul mesajului ci să demostrezi că ceea ce spune nu este adevărat.
betalael
 
Posts: 250
Joined: Sat Apr 23, 2005 2:39 am
Location: europa

[ #28213 ] Postby nouneim on Tue May 16, 2006 8:21 am

Ai dreptate Eliade22. Si mie mi se pare foarte putin credibil Pavel care a trecut asa de repede de pe trotuarul persecutorilor pe cel al crestinilor. :roll:
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #28214 ] Postby eliade22 on Tue May 16, 2006 9:15 am

Nu chiar asa repede Nou-neim sa dus intai 3 ani in Arabia sa mediteze sa poata sa asimileze noua invatatura a mai stat ceva pe la Antiohia si dupa sa lansat sa provaduiasca.

Cat despre argumentele lla acest topic nu raspund pentruca se repeta.Mai este unul deschis si sa discutat si acolo , ce ar trebui facut este sa se mute discutiile de aici la acel topic si sa se continuie la cel vechi caci tot cam aceasi tematica este.
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #28216 ] Postby DULCIANO on Tue May 16, 2006 9:32 am

Adevarul nu are nevoie de aparatori, datoria noastra este sa il cercetam ca sa stim ce credem. Dumnezeu care da intelepciune oricui ii cere cu onestate, ne poate ajuta in discernerarea si cunoasterea acestuia. Din toate timpurile pe langa profetii Domnului au existat si profeti falsi precum si fel de fel de impotrivitori. Pana si profetii biblici ca Moise, David, Ilie, Ioan Botezatorul, Insusi Isus, Pavel etc. au avut critici, chiar dintre oameni marcanti ai vremurilor lor, dar si dupa. Daca ne intrebam de ce exista astazi profeti falsi, ce vom raspunde? Vom raspunde ca Satana este la lucru si astfel pe langa cei adevarati, pentru a crea confuzie, face o infuzie de pseudoprofeti. Asadar ii avem si pe unii si pe altii, dar cum ii recunoastem? Nu exista varianta mai buna de recunoastere decat cu Cuvantul lui Dumnezeu. Ca sa putem identifica un profet de partea cui este, trebuie sa cunoastem modul cum a lucrat Dumnezeu prin profeti pe parcursul istoriei biblice. Niciodata nu putem dovedi falsitatea unui profet fara sa cunoastem cum functioneaza revelatia si inspiratia, anume ceea ce se straduie cu incapatanare, de ani de zile, domnul Betalael sa faca cu o mostra in postarea de mai sus(se pot urmari si postarile nickului ¨Serafim¨ pe Efervescentia, mai ales subiectul plagiatului Ellenei White, precum si cele doua carti ale dansului, daca se mai pot gasi: ¨Cine suntem noi adventistii de ziua a saptea?¨ si ¨Blestem si Occident¨ semnate pe numele adevarat al dumnealui, Gigi Panciu).

betalael wrote: Ellen White afirmă fără urmă de îndoială că inspiraţia ei este sută la sută divină:

Ar putea fi 99,9% inspiratie divina? Inspiratia nu are grade, deci nu se masoara in procente. Ori e, ori nu e; macar incercati sa nu va mai incapatanati sa intelegeti acest lucru ca incep sa imi pierd rabdarea cu astfel de debitatii, luati Biblia si doveditiva ca aveti dreptate: ¨Da, exista grade de inspiratie!¨, apoi publicati acele argumente, nu chiar pe un forum de adolescenti ca al nostru, ci in medii teologice, poate chiar si Efervescentia, si daca veti reusi veti deveni celebru: prima persoana care a dovedit existenta gradelor de inspiratie, sau ca si pana acum sau poate si mai rau. Sau mi se pare mie ca aveti o fobie fata de cei cu pregatire?

betalael wrote: În consecinţă avem de a face cu alte profeţii false care se leagă de această problemă de fond.

-profeţia închiderii uşii ...

(Present Truth, Decembrie, 1849, p. 47). .... (p. 41-46, Dec. 16, 1849).


La alt topic, preluand de la alti cercetatori, scriam referitor la chestiunea ¨usii inchise¨: ¨...niciodata si nicaieri, Ellen White n-a spus si n-a scris ca posibilitatea mantuirii pentru orice pacatos s-a incheiat la 1844. Niciodata si nicaieri, ea n-a sustinut ca a primit vreo viziune care sa confirme aceasta parere extrema. Afirmatiile contrare se intemeiaza pe interpretarile lipsite de baza reala sau pe marturii neverificate.¨ (mai pe larg, si cu raspunsul la acuzatie: http://www.azsforum.org/viewtopic.php?p ... ght=#18236 )

As dori contextul intreg al tuturor citarilor dumneavoastra pentru ca altfel ele nu pot prezenta credibilitate, o afirmatie de cateva randuri adunata dintrun context de 6 pagini, nu are cum sa nu starneasca suspiciuni oricarui cercetator sincer al adevarului asa cum vati autodeclarat.


betalael wrote:Convingerea ei era fermă... mai erau doar cîteva luni de zile şi Domnul urma să apară pe norii cerului...


Si ce ar fi gresit in aceasta? Asa face orice crestin autentic, exact asa au facut si primii crestini, exact asa ar trebui sa traim fiecare dintre noi!!!
"La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta."(Isaia)
"Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite." (Ellen White)
User avatar
DULCIANO
 
Posts: 513
Images: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:48 pm

[ #28217 ] Postby nouneim on Tue May 16, 2006 10:00 am

Eliade22 wrote:Nu chiar asa repede Nou-neim sa dus intai 3 ani in Arabia sa mediteze sa poata sa asimileze noua invatatura a mai stat ceva pe la Antiohia si dupa sa lansat sa provaduiasca.
"Saul a ramas cateva zile cu ucenicii care erau in Damasc. Si indata a inceput sa propovaduiasca in sinagogi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu" (Fapte 9:19,20)


Cred totusi ca daca EGW ar fi citita mai mult s-ar schimba in bine fatza bisericii, mai ales in ce priveste invataturile practice.

Asta nu inseamna ca nu am si intrebari cu privire la ea. Oricum, bine ca suntem cu totii de acord in ce priveste inspiratia Bibliei si puterea ei de a schimba vieti.
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #28222 ] Postby eliade22 on Tue May 16, 2006 11:29 am

esti infantil , pai daca Biblia spune ca sa dus in Arabia si a stat trei ani inseamna ca faza ca si-a dat omul seama ca avea nevoie sa se duca in Arabia in loc sa continue cu provaduitul.Nu mai manipula asa simplist lucrurile.
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #28225 ] Postby chocolatte on Tue May 16, 2006 12:14 pm

:? #-o
Cel mai bun sfãtuitor este INIMA; Cel mai bun învãtãtor este TIMPUL; Cea mai bunã carte este VIATA; Cel mai bun prieten ÎTI ESTI TU ÎNSUTI... ai încredere în tine! Nu poti da gres!
User avatar
chocolatte
 
Posts: 356
Images: 45
Joined: Tue Oct 26, 2004 5:34 am
Location: Madrid

[ #28230 ] Postby statornic on Tue May 16, 2006 12:39 pm

statornic wrote:Tu ca moderator ar trebui sa nu ataci persoana ci ideea dezbatuta. Lipsa de argumente ? Imi amintesc de ceea ce spuneai odata despre muschiul creierului Eliade. EGW e pct sensibil si trebuie acoperit mult. Sunt curios de procedurile care se fac pt a nu demonstra valabilitatii spuselor EGW: atac personal sau discutii pe argumente.


Moderatorilor: esti infantil ce e ? Atac la persoana sau discutie diplomatica cu argumente ?
User avatar
statornic
 
Posts: 571
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:03 pm

[ #28233 ] Postby nouneim on Tue May 16, 2006 1:08 pm

Infantil? Io? :shock:
Te credeam daca dupa "in" puneai si tu "teligent". :P

N-ar strica sa fim mai moderati. Mai ales daca sub numele nostru scrie si Moderator.

Esti baiat destept si sunt sigur ca ai prins mesajul.

Sa revenim la subiect.
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #28238 ] Postby Quintus Sertorius on Tue May 16, 2006 2:33 pm

Sunt si eu de parere ca apelativul "infantil" nu isi are locul, Eliadde.

In ceea ce priveste fondul problemei, cred, draga NouNeim, ca Eliadde are si el partea lui de dreptate. Revelatia lui Saul de pe drumul Damascului ori convertirea talharului de pe cruce nu pot innobila orice oportunism.
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

da

[ #28239 ] Postby aquaticus on Tue May 16, 2006 3:30 pm

infantil este o expresie se pare, sau a devenit, tare des folosita pe aici pe forum :)

numai bine
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #28248 ] Postby betalael on Wed May 17, 2006 12:17 am

Nu ştiu în ce măsură noi astăzi acceptăm, că pionierii au crezut că prin intrarea în Locul Preasfînt, înţelegeau închiderea harului ptr. lume si iminenta revenire în vara anului 1851, conform intrepretării celor şapte pete de sînge, ca fiind şapte ani de aşteptare.

Ei credeau că lucrarea în Locul Preasfînt, urma să se termine fără equivoc foarte repede prin iminenta revenire a Domnului. Credeau că lucrarea ptr. lume era încheiată deja cu data de 22 Oct. 1844, harul era închis şi judecăţile gata să cadă.

Personal nu-i condamn ptr. că aşa credeau ci doar spun că erau total greşiţi în ceea ce credeau. Durereos este faptul că Ellen, credea şi ea la fel ca ei, în consecinţă, concluzia clară este că ea îşi ajusta viziunile conform interpretărilor timpului. Viziuni care erau o reflexie a înţelegerii de moment a contextului profetic, nu revelaţii autentice.
În concluzie ea era convinsă că timpul ptr. păcătoşi era încheiat, că nu mai erau posibile convertiri, că harul era închis, că Domnul urma să iasă din Locul Preasfînt unde făcea sigilarea ptr. a veni în slavă şi că singurii salvaţi din miliardele de fiinte umane erau doar ei...

Iată ce spune : "Am văzut că timpul rămînerii lui Isus în Locul Preasfînt este aproape terminat şi că timpul nu mai poate să dureze decît foarte puţin... Timpul sigilării este foarte scurt şi curînd se va termina" ( Experience and Views pp. 46-47 )

Ba mai mult ne surprinde cu un scenariu incredibil care vine să întărească hotărîrea . " Îngerul care mă acompania mi-a zis :" Timpul este aproape terminat..."
"Dar acum ceea ce noi am învăţat în ani unii trebuie să înveţe în cîteva luni."
(Experience and Views, pp. 52-55 ).

Doar să fi de rea credinţă să nu înţelegi (de dragul adevărului) că Ellen era greşită în ceea ce "vedea" ca revelaţii de sus ptr. că de fapt greşeala era a celor de lîngă ea care interpretau eronat profeţiile. Motiv ptr. care toate acele viziuni compromiţătoare au fost scoase şi astfel s-a efectuat o spălare a fondo a imagini ei profetice ptr. generaţiile viitoare.

Văzînd că Domnul nu vine ( nu mai iese din Locul Preasfînt ) s-a trecut la cosmetizarea, perfectarea acestei teorii (a lucrării în a doua desparţitură a Sactuarului ). Astfel a devenit învăţătura teologică de bază a Bisericii, conform căreia Isus de la înălţare a transferat păcatele asupra Sactuarului ceresc prin serviciul < aronic> din Sfînta ( timp de 1810ani de la anul 31, anul înălţării, pînă la anul 1844). Iar de la 1844 (această teorie trecînd prin procese curioase de remodelare ) ajunge stadiul de dogmă, ajunge la interpretarea conform căreia, de la 1844 Isus curăţă Sactuarul de păcatele acumulate prin judecata de cerecetare.

Necazul este că păcatele în ceruri ( după cruce ) nu se acumulează , nu se mai transferă ca în sistemul ceremonial asupra Sactuarului. Şi de la acest punct intrăm într-un subiect deosebit de interesant.
Last edited by betalael on Wed May 17, 2006 2:41 am, edited 2 times in total.
betalael
 
Posts: 250
Joined: Sat Apr 23, 2005 2:39 am
Location: europa

[ #28251 ] Postby nouneim on Wed May 17, 2006 1:55 am

Quintus wrote:In ceea ce priveste fondul problemei, cred, draga NouNeim, ca Eliadde are si el partea lui de dreptate. Revelatia lui Saul de pe drumul Damascului ori convertirea talharului de pe cruce nu pot innobila orice oportunism.
Corect!
Eu doar am vrut sa arat ca rationamentul nu este mereu adevarat nici invers. Adica un timp de reactie scurt nu tradeaza mereu oportunismul.

I-am luat apararea lui Betalael pentru ca nu mi s-a parut onesta critica. Ea nu viza ideile in cauza.

In ce priveste afirmatiile lui Betalael nu ma pot pronunta ca nu stapanesc domeniul. Deocamdata ciulesc urechile.
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #28264 ] Postby LogitechBible on Wed May 17, 2006 9:15 am

betalael, nu cumva ai citit cartile lui Panciu? Sau ala esti chiar tu?Da ca da(sigur), atunci sa stii ca esti un mare blestem pe acest pamant...O intrebare:ai fost exclus deja?
Cunosc pe cineva care a citit cartea aia a ta si a cazut de la credinta, s-a apucat de baut, si-a batut sotia si parintii...Iti spun ca sa stii si tu care este fructul cartilor tale care le-ai scris cu ajutorul diavolului...
Last edited by LogitechBible on Wed May 17, 2006 9:23 am, edited 2 times in total.
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28267 ] Postby Reality Check on Wed May 17, 2006 9:27 am

Logitech, cine te crezi? Nu ti se pare ca iti arogi drepturi pe care nu le ai? Daca betaleel (sau Gigi Panciu) a inceput sa isi puna intrebari si a ajuns la alte raspunsuri decat cele cu care si el se obisnuise, eu il respect cel putin pentru onestitatea pe care o are fata de el. Cel putin este consecvent cu adevarul pe care crede ca l-a descoperit sau adevarul despre care el crede ca i-a fost descoperit. Decat o carutza de membri ai bisericii care habar nu au de ce cred ceea ce cred, prefer un betaleel.
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

[ #28268 ] Postby LogitechBible on Wed May 17, 2006 9:33 am

Reality Check wrote:Logitech, cine te crezi? Nu ti se pare ca iti arogi drepturi pe care nu le ai? Daca betaleel (sau Gigi Panciu) a inceput sa isi puna intrebari si a ajuns la alte raspunsuri decat cele cu care si el se obisnuise, eu il respect cel putin pentru onestitatea pe care o are fata de el. Cel putin este consecvent cu adevarul pe care crede ca l-a descoperit sau adevarul despre care el crede ca i-a fost descoperit. Decat o carutza de membri ai bisericii care habar nu au de ce cred ceea ce cred, prefer un betaleel.

N-as vrea sa ma cert cu tine...supun ca esti o ruda apropiata a lui, sau poate esti chiar o clona...cine stie...Dar pe tine chiar nu te mustra constiinta?
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28270 ] Postby Reality Check on Wed May 17, 2006 9:43 am

Logitech, iti recomand sa nu te mai arunci ca musca-n ciorba. De Gigi Panciu doar am auzit, nu l-am intalnit niciodata, si singurele rude comune cunoscute pe care le am cu el sunt Adam si Eva. Cat despre o posibila clona: check ur homework!
Pentru ce sa ma mustre constiinta? Pentru ca am spus ce gandesc despre un om? Uite ca nu ma mustra! N-am afirmat ca as fi de acord cu asertiunile lui Gigi Panciu, dar, pentru tine acuratetea judecatii e mai putin importanta decat aruncarea cu dejectii. Sa stii insa ca un spatiu public, fie el si virtual, nu e o hazna.
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

[ #28277 ] Postby LogitechBible on Wed May 17, 2006 11:03 am

Daca ar fi om cu frica de Dumnezeu n-ar scrie asemenea carti...
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28278 ] Postby Reality Check on Wed May 17, 2006 11:08 am

Un om care are orice alte convingeri decat cele adventiste si mai are si curajul sa le aseze in scris criticand ceea ce biserica adventista promoveaza este, dupa rationamentul tau, lipsit de frica de Dumnezeu. Frumos mod de a gandi, tare frumos!
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

[ #28279 ] Postby LogitechBible on Wed May 17, 2006 11:18 am

Da dar un om care cunoaste doctrina adventista si o calca in picioare e vinovat de ceea ce face...
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28280 ] Postby nouneim on Wed May 17, 2006 11:37 am

Complet de acord cu Reality Check.

LogitechBible wrote:atunci sa stii ca esti un mare blestem pe acest pamant
Hai mai fratilor sa terminam cu atacurile la persoana!
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #28281 ] Postby LogitechBible on Wed May 17, 2006 11:42 am

Fratilor ati cazut in plasa satanei daca nu credeti in EGW care a infintat Biserica aceasta, asa ca voi sunteti ca ortodoxii aia care stiu Crezul pe de rost dar zica ca sufletul este nemuritor...
User avatar
LogitechBible
 
Posts: 46
Joined: Sat Apr 15, 2006 10:07 am

[ #28284 ] Postby Reality Check on Wed May 17, 2006 12:09 pm

Amice, tare mi-e teama ca tu te afli in categoria in care ne plasezi pe noi. Notiuni elementare despre istoria bisericii adventiste te-ar scuti de prostioare de genul: "EGW a infiintat aceasta biserica!". Din modul extrem de radical in care te exprimi, bag seama ca ai ca te raportezi la Ellen G. White intr-un mod pe care ea nu l-ar aproba.
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron