Noe & Potopul

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Re: Noe & Potopul

[ #85856 ] Postby Batranul Enoch on Mon Aug 06, 2012 8:42 am

nehustan wrote:(Vesmantul de Lumina-Divin)
...ca o Lanterna puternica...
cu baterii ...proaspete.

''mai incearca''!

Mai incerc cu o analogie din lumea naturala , poate pricepi in sfarsit :


´´Această pereche neprihănită nu purta veşminte artificiale. Ei erau îmbrăcaţi într-un veşmânt de lumină şi slavă, aşa cum poartă îngerii . ACEST CERC DE LUMINĂ ÎI ÎNVĂLUIA atâta timp cât trăiau în ascultare de Dumnezeu . `` ( IM , cap 2 ) .


´´Un CERC de lumina ii invaluia``

_____________________________________________________________________________

Tot astfel , si PAMANTUL , un simbol al omului ( in timp ce Soarele Il reprezinta pe Domnul Isus Hristos ) , A FOST CREAT CU UN INVELIS ROTUND , o haina care sa-l acopere :
este vorba despre STRATUL GROS DE VAPORI DE APA CARE INCONJURA PLANETA PAMANT , care a fost format in a doua zi a saptamanii creatiei :
_____________________________________________________________________________

´´Dumnezeu a zis “Sa fie o intindere intre ape , si ea sa desparta apele de ape . “ Si Dumnezeu a facut intinderea , si ea A DESPARTIT apele cari sunt dedesubtul intinderii de APELE CARI SUNT DEASUPRA INTINDERII . Si asa a fost . Si Dumnezeu a numit intinderea cer . `` ( Gen 1 , 6.7.8 ) .Aceste ape au ramas deasupra intinderii atmosferei pana la potop , cand s-au condensat si au cazut peste pamant timp de 40 de zile .
Pamantul a ramas apoi GOL , la fel ca si Adam si Eva dupa pacatuire :


´´ Atunci li s-au deschis ochii la amandoi , au cunoscut ca erau GOI . `` ( Gen 3 , 7 ) ;

´´După păcătuirea sa, Adam se vedea-la început — păşind într-o altă sferă a existenţei sale. Dar, nu după mult timp, gândul păcătuirii sale l-a umplut de groază. Aerul, care până atunci fusese la o temperatură blândă şi uniformă, acum părea că îngheaţă perechea vinovată. Iubirea şi pacea care fuseseră partea lor s-au dus, iar în locul lor ei aveau simţământul păcatului, o teamă pentru viitor, o goliciune a sufletului. VEŞMÂNTUL DE LUMINĂ CARE-I ACOPEREA ACUM A DISPĂRUT şi, pentru a-l înlocui, ei au încercat să dea formă unui acoperământ pentru ei; căci GOI , nu puteau să dea ochii cu Dumnezeu şi cu sfinţii îngeri . `` {PP 57.1} .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Noe & Potopul

[ #85858 ] Postby Batranul Enoch on Mon Aug 06, 2012 7:28 pm

Onisim wrote:Apa în stare lichidă sau gazoasă n-ar rezista de sine stătătoare în spaţiu; moleculele sînt prea slab legate între ele pentru a face faţă vîntului solar format din particule energetice. Presupunînd că acel disc s-ar fi format, el n-ar fi rezistat îndeajuns pentru a fi luat în considerare. Oricum, un "ocean" sau o pătură de apă n-ar putea exista, cu siguranţă.


In prima zi a creatiei , dupa ce a fost adus la existenta Pamantul , apele il acopereau ca un ocean fara sfarsit ( in stare lichida ) .

Stratul gros de vapori de apa care inconjura Pamantul inainte de diluviu , actionand ca un filtru impotriva radiatiilor nocive din cosmos , si care la potop s-a condensat , provocand revarsarea masiva de apa timp de 40 de zile in continuu ,

, acest strat a fost creat in a doua zi a saptamanii creatiei , conform raportului Genezei :


´´Dumnezeu a zis “Sa fie o intindere intre ape , si ea sa desparta apele de ape . “ Si Dumnezeu a facut intinderea , si ea a despartit apele cari sunt dedesubtul intinderii de apele cari sunt deasupra intinderii . Si asa a fost . Si Dumnezeu a numit intinderea cer . `` ( Gen 1 , 6.7.8 ) .


Care au fost consecintele , in viata oamenilor si a plantelor , a indepartarii stratului protector de vapori de apa din jurul pamantului, se poate vedea citind raportul despre durata vietii patriarhilor din Gen 11 . ( anii vietii omului , care se mentinusera aproximativ constanti , au scazut brusc dupa potop , de la 900 pana la 100 -200 de ani in doar cateva generatii ! – dar nu aceasta este semnificatia afirmatiei lui Dumnezeu : ´´totus zilele vietii lui vor fi de 120 de ani `` - Gen 6 , 3 – ci aici este vorba de timpul de har care s-a mai acordat antediluvienilor din momentul inceperii proclamarii soliei de avertizare de catre Noe , odata cu construirea corabiei ) .

Actiunea radiatiilor ultraviolete , X si Gama , care patrundeau acum fara oprelisti ( impiedicate doar de un strat de aer , in loc de unul de vapori de apa , cum planuise Dumnezeu initial )
este responsabila pentru mutatiile genetice care au aparut in scurt timp in trupul oamenilor si animalelor , ducand la disparitia unor specii intregi ( dinozaurii ) , si de asemenea la nasterea copiilor cu malformatii ( aceasta producandu-se mai ales in cazul incrucisarii unor gene provenite de la rude de sange – ceea ce a determinat mai apoi interzicerea casatoriilor intre frate –sora , sau nepot –matusa , sau nepoata – unchi .

Si temperatura globului a suferit schimbari in functie de latitudine si altitudine ( la inceput era aceeasi temperatura peste tot , stratul de vapori asigura producerea unui efect de sera ) .
Ca urmare a existentei unor temperaturi diferite de la un punct la altul pe suprafata pamantului , au aparut diferentele de presiune atmosferica , ceea ce a dus la miscarile violente ale maselor de aer . ( in Eden nu s-au pomenit tornade si nici furtuni ) .

_____________________________________________________________________

BOLTA DE VAPORI CARE INCONJURA PAMANTUL INAINTE DE POTOP , constituind UN INVELIS PROTECTOR PENTRU PLANETA contra radiatiilor cosmice nocive vietii , prin filtrarea lor ( vapori care la potop s-a condensat , producand caderea de apa timp de 40 de zile ) ,

, era UN SIMBOL AL INVELISULUI DE SLAVA AL OMULUI care a fost pierdut la caderea lui .
_____________________________________________________________________


Invelisul dens de vapori al Pamantului nu lasa ca suprafata lui sa fie vazuta din spatiu , asa cum este posibil in ziua de azi , de pe Luna sau din sateliti .
Tot asa , corpul primilor oameni nu putea fi vazut ( cel putin anumite parti ale lui ) .

Iar in urma reflexiei luminii Soarelui pe vaporii de apa din apo – sfera din jurul Pamantului , planeta Pamant prezenta o stralucire frumoasa in spatiu , ca a unui nimb luminos .Nu trebuie sa ne cramponam de diferenta intre momentul intarziat al pierderii invelisului Pamantului ( circa 1556 de ani de la creatiune , cand a avut loc potopul ) ,
, in comparatie cu momentul imediat cand Adam si Eva au pierdut imbracamintea lor de lumina cereasca;
importanta este CONSECINTA sigura care a urmat in ambele cazuri .


Tot astfel , atunci cand compara pe Domnul Isus cu pomul vietii in Marturii 8 , Ellen White NUMESTE MOMENTUL MUTARII POMULUI VIETII CA FIIND SITUAT ´´DUPA INTRAREA PACATULUI IN LUME `` ( or acest moment a fost la potop , deci mult mai tarziu decat dupa intrarea pacatului in lume , dar importanta este consecinta , care se putea considera ca aplicandu-se in momentul imediat urmator intrarii pacatului , cand omul a incetat sa mai vada fata Creatorului Sau , deci sa mai fie in contact direct cu El , Izvorul vietii - la fel ca si intrarea in vigoare a sentintei mortii lui Adam , imediat dupa cadere ) :

´´Fructul pomului vieţii din grădina Eden poseda virtuţi supranaturale. A mânca din el însemna a trăi veşnic. Fructul era antidotul morţii. Frunzele lui aveau menirea să susţină viaţa şi nemurirea. Însă, prin neascultarea lui Adam, în lume a pătruns moartea. Adam a mâncat din pomul cunoştinţei binelui şi răului, al cărui fruct fusese interzis să fie atins. Nelegiuirea lui a deschis zăgazurile potopului de vaiuri asupra omenirii.
DUPĂ INTRAREA PĂCATULUI , GOSPODARUL CERESC A MUTAT POMUL VIEŢII ÎN PARADISUL DE SUS ; însă ramurile lui atârnă peste zid, spre lumea de jos . Prin mântuirea dobândită prin sângele lui Hristos, noi încă putem mânca din fructul lui dătător de viaţă.
DESPRE HRISTOS ESTE SCRIS: „ÎN EL ERA VIAŢA, şi viaţa era lumina oamenilor.“ (Ioan 1, 4). EL ESTE IZVORUL VIEŢII. Ascultarea de El este puterea dătătoare de viaţă ce bucură sufletul . `` {8M , 288 }.

Sa observam ORDINEA LOGICA A PASILOR DIN PROCESUL DE MANTUIRE , ilustrata foarte sugestiv in ordinea evenimentelor din zilele saptamanii creatiei ( tot Cel care a creat lumea in 6 zile este Cel care recreaza sufletul distrus de pacat al oamenilor timp de 6000 de ani ) :


1. mai intai SE FACE LUMINA IN MINTEA PACATOSULUI AFLAT IN INTUNERIC : in prima zi , Dumnezeu a zis : Sa fie lumina ! ,

2. apoi credinciosului care Il accepta pe Domnul Isus ca Salvator al sau , I SE APLICA NEPRIHANIREA LUI HRISTOS ( pamantul golas primeste UN INVELIS de vapori de apa in a doua zi a saptamanii facerii , - simbol al HAINEI NEPRIHANIRII DOMNULUI HRISTOS ) .

3. acum este timpul sa apara ROADELE CREDINTEI SI PARTASIEI cu Mantuitorul in viata celui pocait : in a treia zi ´´ PAMANTUL A DAT VERDEATA , IARBA CU SAMANTA , POMI RODITORI , CARI SA FACA ROD dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant .`` ( Gen 1 , 12 ) – RODUL ARE IN EL SAMANTA – adica orice fapta buna este o samanta pentru o alta fapta buna , atat in viata propriului savarsitor , cat si in viata celor care o observa .


4. avand SPIRITUL LUI HRISTOS , crestinul devine O LUMINA IN LUME : in a patra zi este creat Soarele , PLANETA PAMANT INCEPE SA REFLECTE LUMINA acestuia , si astfel apare pe firmament ca un punct luminos ( devine observabila in spatiul ceresc ) :

´´Dar ORICUI VA BEA DIN APA PE CARE I-O VOI DA EU , în veac nu-i va fi sete; ba încă , APA PE CARE I-O VOI DA EU SE VA PREFACE ÎN EL ÎNTR-UN IZVOR DE APĂ CARE VA ŢÂŞNI ÎN VIAŢA VEŞNICĂ . `` ( Ioan 4 , 14 ) .


5. continua infrumusetarea caracterului credinciosului cu podoabe sfinte , reprezentate de minunile care au aparut in ziua a cincea : pestii in ape si pasarile prin aer .

6. ultimul pas , si cel mai greu , pe care doar putini il vor duce pana la capat ; acum sunt realizate ULTIMELE CIZELARI in viata celui ce s-a consacrat vietuirii crestine , CULMINAND CU INDEPARTAREA COMPLETA A TENDINTELOR CATRE PACAT in urma primirii Ploii tarzii ( care ´´coace caracterul`` ) : in ziua a sasea pamantul a dat vietuitoare ,
, si in sfarsit a aparut omul , COROANA CREATIUNII LUI DUMNEZEU , facut dupa chipul si asemanarea Lui ( aceasta zi reprezinta ATINGEREA STADIULUI DESAVARSIRII in viata omului ridicat din pacat , CAND CHIPUL DIVIN ORIGINAR ESTE REFACUT PE DEPLIN IN NATURA LUI MORALA - lucru care va fi realizat doar in cei 144000 , precum a fost cu Ilie si Enoh ) .


In timp ce unii ajung doar la stadiul celei de-a doua zile a creatiei in lucrarea de refacere a caracterului , si mor asa ( ca talharul de pe cruce , care nu a mai avut timp sa indeplineasca fapte bune , unica sa fapta constituind recunoasterea lui Isus ca Domn ) ,
, altii , prin propria lor alegere , au privilegiul sa duca o viata in Hristos de mai multa sau mai putina partasie cu El ( ajungand la stadiul diferitelor zile – tip ale creatiei in construirea caracterului lor : stadiul de planta – a treia zi , sau stadiul de peste , de pasare si chiar de mamifer ) .


7. Doar pentru cei care depasesc ultimul stadiu ( ziua a sasea ) nu mai este nevoie sa treaca prin moarte , pentru ca acestia au suferit o operatie ´´ pe viu `` , si deci au ajuns in timpul vietii corespunzatori pentru cer , atat din punct de vedere al caracterului cat si al inclinatiilor : EI SE ODIHNESC DE LUCRARILE LOR , traind o viata de comuniune totala cu Hristos , asa ca Adam si Eva in timpul primului Sabat ( ZIUA A SAPTEA A SAPTAMANII CREATIEI – CARE CORESPUNDE TRAIRII DIN TIMPUL DE DUPA SIGILARE , a unei vieti fara defect – Hristos traieste in ei in mod complet , de aceea sunt vazuti de Ioan in ceruri ca avand numele Mielului si al Tatalui Sau scris pe fruntile lor ) ;

; pentru ceilalti transformarea naturii lor trebuie facuta in timpul unei anestezieri prin adormire - somnul mortii ( nu exista alta solutie ca acestia sa intre in Imparatia cerului , unde nu locuiesc decat finte desavarsite , fara tendinte catre pacat ) .

Raportul din Geneza trebuie luat in serios , exact asa cum este el : Soarele a fost creat in ziua a 4 –a a saptamanii creatiei .

Este Cuvantul lui Dumnezeu , nu al lui Moise .

Chiar daca ni se pare fara sens , totusi asa a fost .
De fapt exista un sens foarte frumos , dar ca sa fie vazut este nevoie de iluminarea Duhului Sfant .

Dumnezeu nu depinde de vreo sursa de lumina creata pentru a face sa fie lumina pe pamant . In primele 3 zile ale saptamanii creatiei , e posibil ca El sa fi creat doar undele electromagnetice in drum catre planeta Pamant , si abia in a patra sa aduca la existenta Soarele .
EL A PUTUT CREA LUMINA INAINTE DE A CREA SOARELE .

_____________________________________________________________________

Prima saptamana diurna a Pamantului , SAPTAMANA CREATIEI ,

, corespunde primei saptamani mileniale a lui , SAPTAMANA RE - CREATIEI ( ISTORIEI RASCUMPARARII ) .
_____________________________________________________________________


´´Dar , prea iubitilor , sa nu uitati un lucru : ca , PENTRU DUMNEZEU , O ZI ESTE CA O MIE DE ANI , SI O MIE DE ANI SUNT CA O ZI . `` ( 2 Petru 3 , 8 ) ;

´´ MARELE PLAN DE MÂNTUIRE ARE CA REZULTAT READUCEREA LUMII ÎN GRAŢIA LUI DUMNEZEU . Tot ce a fost pierdut prin păcat va fi restaurat . NU NUMAI OMUL , CI ŞI PĂMÂNTUL VA FI RĂSCUMPĂRAT , pentru a fi locuinţa veşnică a celor ascultători . TIMP DE ŞASE MII DE ANI , Satana s-a luptat să-şi menţină stăpânirea pe pământ . Acum, planul de la origini al lui Dumnezeu privind crearea lui va fi împlinit. „Dar sfinţii Celui Prea Înalt VOR PRIMI ÎMPĂRĂŢIA ŞI VOR STĂPÂNI ÎMPĂRĂŢIA ÎN VECI , din veşnicie în veşnicie“ ( Daniel 7, 18 ) . `` {PP 341 } .
Ceea ce a fost FACUT in doar 6 zile , a necesitat o perioada de RE – FACERE de 6000 de ani .

Cele 7 zile ale saptamanii creatiei sunt analoage celor 7 mii de ani ale istoriei pamantului cazut ( iluminat ARTIFICIAL timp de 4000 de ani dupa cadere , dupa care S-A INTRUPAT FIUL LUI DUMNEZEU PE PAMANT – RASARIREA SOARELUI NEPRIHANIRII , pentru ca timp de 2000 de ani de atunci lumea sa beneficieze de lumina Evangheliei ) .Astfel , lumina pe pamant exista inainte de crearea Soarelui , si provenea din alta parte ( asa cum LUMINA EVANGHELIEI EXISTA INAINTE DE INTRUPAREA DOMNULUI ISUS PE PAMANT , iar cand Acesta S-a nascut , toti ochii au fost indreptati catre Sursa de lumina vizibila : Soarele neprihanirii ) :

´´ISUS A FOST LUMINA POPORULUI SĂU — Lumina lumii — ÎNAINTE DE A VENI PE PĂMÂNT în corp omenesc .
PRIMA RAZĂ DE LUMINĂ , care a străpuns întunericul în care păcatul învăluise omenirea , A VENIT DE LA DOMNUL HRISTOS . Şi de la El a venit orice rază strălucitoare a cerului care a căzut asupra locuitorilor pământului. În planul de mântuire, Domnul Hristos este Alfa şi Omega — Cel dintâi şi Cel de pe urmă . `` {PP 367 } .Fiul lui Dumnezeu , Izvorul luminii tuturor lumilor , exista dintotdeauna , dar nu ca Om
( tot asa cum lumina – unda electromagnetica – a existat dintotdeauna de cand a luat fiinta Universul , in timp ce sursa de lumina Soarele , ca stea , ´´nu a vazut lumina zilei`` , decat incepand cu a 4-a zi a creatiei ) .
Dupa caderea omului , PAMANTUL S-A CUFUNDAT IN INTUNERIC SPIRITUAL ( omul nu a mai vazut fata lui Dumnezeu ) ,

, dar , datorita VESTII BUNE date lui Adam imediat dupa pacatul sau ( ´´PRIMA RAZA DE LUMINA [ Sa fie lumina ! `` – Gen 1, 3 ] care a strapuns intunericul in care pacatul invaluise omenirea `` = fagaduinta cu privire la venirea unui Rascumparator ) ,
, si datorita profetiilor ulterioare despre ´´ivirea unui invatator dumnezeiesc ``, pamantul nu a fost lasat in intuneric :


´´Isus a fost lumina poporului Său — Lumina lumii — înainte de a veni pe pământ în corp omenesc . PRIMA RAZĂ DE LUMINĂ, care a străpuns întunericul în care păcatul învăluise omenirea, a venit de la Domnul Hristos. Şi de la El a venit orice rază strălucitoare a cerului care a căzut asupra locuitorilor pământului. În planul de mântuire, Domnul Hristos este Alfa şi Omega — Cel dintâi şi Cel de pe urmă . `` {PP 367 } ;

´´În afara naţiunii iudaice, au existat bărbaţi care au prevestit ivirea unui învăţător dumnezeiesc. Oamenii aceştia cercetau adevărul şi lor le-a fost împărtăşit Spiritul Inspiraţiei divine. UNUL DUPĂ ALTUL, CA STELELE PE CERUL ÎNTUNECAT, S-AU RIDICAT ASEMENEA ÎNVĂŢĂTORI. Cuvintele lor profetice aprinseseră nădejdea în inimile miilor de oameni dintre neamuri . `` {HLL 33 };

´´ Venirea Mântuitorului a fost prevestită în Eden . CÂND AU AUZIT PRIMA DATĂ FĂGĂDUINŢA, ADAM ŞI EVA AŞTEPTAU SĂ SE ÎMPLINEASCĂ ÎN FOARTE SCURT TIMP . Ei au primit cu mare bucurie pe primul lor născut, sperând că el putea fi Eliberatorul . DAR ÎMPLINIREA FĂGĂDUINŢEI A ÎNTÂRZIAT . Cei care au primit-o pentru prima dată au murit fără să-i vadă împlinirea. Începând de la Enoh, făgăduinţa a fost repetată prin patriarhi şi profeţi, păstrând vie nădejdea arătării Sale; şi, cu toate acestea, El nu a venit. Profeţia lui Daniel descoperea timpul venirii Sale, dar nu toţi au interpretat corect solia . VEACURILE AU TRECUT UNUL DUPĂ ALTUL ; glasurile proorocilor au tăcut. Mâna opresorului apăsa greu asupra lui Israel şi mulţi erau gata să zică : „ZILELE SE LUNGESC ŞI TOATE VEDENIILE RĂMÂN NEÎMPLINITE“ ( Ezechiel 12, 22 ) . {HLL 31 } .
Aici se vede o aparenta intarziere in implinirea fagaduintei lui Dumnezeu de a trimite un Rascumparator .
ACEASTA LUNGA ASTEPTARE DUREROASA A FOST PROFETIZATA printr-o serie de nasteri miraculoase , LA VARSTE INAINTATE ale unor femei sfinte ( Sara , Rahela , sotia lui Manoah , Ana , Elisaveta ) , care reprezentau fiecare biserica lui Dumnezeu , acea femeie cereasca vazuta de Ioan in Apoc 12 , avand slava lui Dumnezeu .


´´27. Fiindcă este scris: „BUCURĂ-TE, STEARPO , CARE NU NAŞTI DELOC ! IZBUCNEŞTE DE BUCURIE şi strigă , tu , care nu eşti în durerile naşterii! Căci copiii celei părăsite vor fi în număr mai mare decât copiii celei cu bărbat.”
28. Şi voi, fraţilor, ca şi Isaac, voi sunteţi COPII AI FĂGĂDUINŢEI . `` ( Galateni 4 ) .


´´1. În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap .
2. Ea era însărcinată, ţipa în durerile naşterii şi avea un mare chin ca să nască . `` ( Apoc 12 ) .De aceea Ellen White a pus numele cartii care trateaza viata Domnuui Isus tocmai ´´DORINTA VEACURILOR ``- sugerand O ASTEPTARE ( de-a lungul a multor veacuri de neputinta ) a venirii Mantuitorului neamului omenesc .
Cei care au avut privilegiul de constientizarea implinirii acestei asteptari , batranul Simeon si prorocita Ana , au cunoscut o bucurie care e greu de imaginat :

´´ „Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel şi Duhul Sfânt era peste el. Duhul Sfânt îl înştiinţase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului.“
Când intră în templu, Simeon văzu o familie înfăţişând preotului pe primul lor născut. După înfăţişare se cunoştea că sunt săraci; dar Simeon a înţeles îndemnurile Duhului Sfânt şi a fost profund convins că pruncul înfăţişat Domnului era Mângâierea lui Israel , ACELA PE CARE DIN TOATĂ INIMA DOREA SĂ-L VADĂ. SPRE UIMIREA PREOTULUI , SIMEON ARĂTA CA UN OM CĂZUT ÎN EXTAZ . Copilul a fost înapoiat Mariei, iar el Îl luă în braţe şi Îl înfăţişă lui Dumnezeu, în timp ce în sufletul lui pătrunse o bucurie pe care nu o mai simţise niciodată. Ridicând copilul Mântuitor spre cer, a spus : „ACUM, SLOBOZEŞTE ÎN PACE PE ROBUL TĂU , STĂPÂNE , DUPĂ CUVÂNTUL TĂU . CĂCI AU VĂZUT OCHII MEI MÂNTUIREA TA , pe care ai pregătit-o să fie înaintea tuturor popoarelor , LUMINA CARE SĂ LUMINEZE NEAMURILE , şi slava poporului Tău Israel“.`` {HLL 55 } .´´Eu sunt lumina lumii .`` ( Ioan 8 , 12 ) .Rezu - mat :

Pamantul a fost prima planeta creata a sistemului nostru solar , si mai apoi a fost facut si Soarele , tot asa cum oamenii au existat in trup inainte ca Domnul Hristos sa existe in trup omenesc .


Ca astru al sistemului nostru planetar , Soarele a inceput sa existe doar in ziua a 4 – a a saptamanii creatiei , asa cum ca om , Domnul Isus a inceput sa traiasca pe pamant doar dupa 4000 de ani de la crearea lumii . ( la Dumnezeu o mie de ani este ca o zi ) .

Primul Sabat ( prima zi a saptea a Pamantului ) corespunde mileniului ( primului al saptelea mileniu al Pamantului ) precedat de a doua venire a lui Hristos , mileniu in care Pamantul se va odihni , iar cei mantuiti deasemenea , cu Domnul Isus in ceruri .

Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Noe & Potopul

[ #86470 ] Postby Batranul Enoch on Mon Apr 29, 2013 5:57 pm

Asa cum chivotul sfant adapostea tablele de piatra ale Decalogului ,

, corabia lui Noe ( numita de Pavel chivot ) , a protejat niste table vii ale Legii ( neprihanitul Noe si familia sa - oameni care aveau scrisa in inima Legea lui Dumnezeu ) :


´´ Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut UN CHIVOT ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă . `` ( Evrei 11, 7 ) .
Chivotul sfant care continea Legea divina este un simbol al lui Isus Hristos ( al doilea Adam ) , Care ca si primul Adam a avut Legea scrisa in inima :

´´7. Atunci am zis: „Iată-mă că vin! – în sulul cărţii este scris despre mine –
8. vreau să fac voia Ta, Dumnezeule!” Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. ``( Ps 40 ) .
Cei care isi gasesc refugiu in Domnul Hristos , nu vor fi lasati prada distrugerii .
El a murit ca sa apere Legea Tatalui Sau , si ii va proteja pe cei care se identifica cu ea .

Cei 144000 vor fi salvati de potopul de foc de la sfarsit .Asa cum Dumnezeu a facut un legamant de pace cu neprihanitul Noe , precum ca pe el nu-l va nimici la potopul de apa , iar dupa diluviu a promis ca nu va mai aduce potop de ape peste pamant , si a stabilit un semn al acestui legamant – curcubeul din nor ,

, tot asa , la potopul de foc , toti care au trait o viata in conformitate cu standardele divine , vor auzi un legamant de pace al lui Dumnezeu cu cei care au pazit Legea Sa , si la fel va apare pe cer un curcubeu :´´Cu strigăte de biruinţă, cu batjocuri şi blesteme, mulţimile de oameni răi sunt gata să se arunce asupra prăzii, când, iată, un întuneric des, mai adânc decât întunericul nopţii, cade peste pământ. Apoi, UN CURCUBEU STRĂLUCIND DE SLAVĂ DE LA TRONUL LUI DUMNEZEU SE ARATĂ PE CER şi pare să înconjoare fiecare grupă de rugători. Mulţimile înfuriate se opresc deodată. Strigătele lor batjocoritoare se sting. Obiectele urii lor criminale sunt uitate. Cu presimţiri înfricoşate privesc la simbolul legământului lui Dumnezeu şi doresc să fie ocrotiţi de strălucirea lui orbitoare . `` {TV 635.3} ;

´´Mormintele se deschid „şi mulţi din aceia care au adormit în ţărâna pământului ... se trezesc, unii pentru viaţă veşnică, iar alţii pentru ruşine şi ocară veşnică” (Daniel 12, 2). Toţi aceia care au murit în credinţa soliei îngerului al treilea ies din morminte slăviţi, ca să asculte LEGĂMÂNTUL LUI DUMNEZEU DE PACE CU ACEIA CARE AU PĂZIT LEGEA SA . `` {TV 637.1} .La fel ca si Noe cu familia , care au ajuns vii pe pamantul curatat de pacatosi , tot asa si cei 144000 nu vor trece prin moarte la trecerea pe Noul Pamant curat .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Noe & Potopul

[ #86471 ] Postby samy on Tue Apr 30, 2013 9:31 am

Imi pare ca ai ajuns un legalist,Batrane Enoch.
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: Noe & Potopul

[ #86472 ] Postby samy on Tue Apr 30, 2013 9:32 am

Imi pare ca ai ajuns un legalist,Batrane Enoch.E trist!
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Previous

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron