Page 1 of 1

teatrul

PostPosted: Tue Nov 28, 2006 6:05 pm
by shadow999mx
De ce mersul la teatru este interzis de biserica AZS?

PostPosted: Wed Nov 29, 2006 3:40 am
by amena
Dar cine a zis ca e interzis? :shock:

PostPosted: Wed Nov 29, 2006 4:02 am
by kilergirl
Este interzis sa mergi la teatru? :shock:

Dar schitele prezentate de copii in adunare, din ce categorie fac parte?

PostPosted: Wed Nov 29, 2006 5:16 am
by ela grotaa
Elene Whire vorbeste despre teatru ca despre un pacat foarte mare.bine pe vremea aceea nu era filmul...pentru ca in comparatie cu el...teatru ni se pare jucarie.pentru unii dintre noi nici filmul nu ni se mai pare pacat.

PostPosted: Sat Dec 02, 2006 3:38 am
by BogdanP
EGW vorbeste despre un anumit fel de teatru ca fiind pacat. De fapt nici nu era nevoie s-o spuna ea. Kitsch-ul e evident oriunde. Ea vizeaza reprezentatiile de doi bani din vremea ei. Desigur ca si cele pretins culte care promoveaza umanismul nu-s dezirabile dar exista si multe piese bune. Sa dam dovada de discernamant.

PostPosted: Sat Dec 02, 2006 4:41 am
by shadow999mx
mah,pe actul meu de botez scrie despre nepracricarea anumitor lucruri(cartzi,dans...si printe care se afla si teatrul).oki,intzeleg k dc acele lucruri te duc inspre pakt trebe sa nu fie facute,dar nu intzeleg generalizarea (oki,cu jukt krtzi p bani&dans nu-s de acord,dar nici nu-mi plac pt k s comentez) si sincer cred k atitudinea asta aduce pe multzi sa se indeparteze de biserica AZS sau pe unii chiar sa renuntze la ideea de credintza,vazand k si o biserica kre se bazeaza pe logica are in ea urme de 'fanatism',interzicand kt mai multe...(asta-i viziunea celor din afara,si sincer dc nu eram in biserica de la 2 ani nu stiu dc puteam sa trec peste aceste lucruri de suprafatza si sa intzeleg esentza credintzei si a mantuirii prezentata d AZS),ceva trebuie facut caci in ritmul asta tot mai multzi o sa cada din cauze penibile...

PostPosted: Sat Dec 02, 2006 6:15 am
by BogdanP
Ca veni vorba, trebuie facuta o distinctie si la dans. Personal sunt de acord cu dansul atat timp cat nu are in spate motivatii imorale. Sunt dansuri de societate foarte frumose precum si dansuri de familie. Deci sa nu fim dogmatici in acest sens. Totul e sa avem discernamant.

PostPosted: Sat Dec 02, 2006 6:52 am
by Un Crestin
EGW, Caminul adventist, Cap. 82 - Cum isi alege crestinul recreatia

Crestinul adevãrat nu va dori sã meargã în nici un loc de distractie sau sã se angajeze în vreo distractie asupra cãreia nu poate cere binecuvântarea lui Dumnezeu. El nu va fi gãsit la teatru, în sala de biliard sau de popice. El nu va participa la valsuri si nu-si va îngãdui
{AH 516}
vreo altã plãcere ademenitoare, care Îl va izgoni pe Domnul Hristos din minte.
Acelora care pledeazã pentru acest fel de distractii le rãspundem: nu ni le putem îngãdui în Numele lui Isus din Nazaret. Binecuvântarea lui Dumnezeu nu poate fi cerutã asupra timpului petrecut la teatru sau la dans. Nici un crestin nu va dori sã cunoascã moartea în astfel de locuri. Nici unul nu va dori sã fie gãsit acolo când va veni Domnul Hristos. 13
Teatrul - focarul imoralitãtii. Printre cele mai periculoase surse de plãcere se numãrã teatrul. În loc sã fie o scoalã pentru moralitate si virtute, asa cum se pretinde adesea, el constituie însusi focarul pentru imoralitate. Prin aceste spectacole, se încurajeazã si se preiau obiceiuri vicioase si înclinatii pãcãtoase. Cântece, gesturi, expresii, atitudini josnice si obscene, toate acestea pervertesc imaginatia si înjosesc moralul. Orice tânãr care frecventeazã astfel de spectacole va ajunge sã aibã principiile alterate. Nu existã în tara noastrã influentã mai puternicã pentru a otrãvi imaginatia, a distruge impresiile religioase si a toci gustul pentru plãcerile linistite si realitãtile echilibrate ale vietii, ca reprezentatiile teatrale. Plãcerea pentru astfel de scene creste o datã cu fiecare îngãduintã, la fel cum dorinta dupã bãuturi alcoolice creste o datã cu folosirea lor. Singura cale sigurã este aceea de a evita teatrul, circul si orice alt loc de distractie discutabil. 14


Ioan Gură de Aur: "OMILIA IV la Matei":"Virtutea de a fi om"

Se cuvine ca un creştin să strălucească nu numai prin cele ce a luat de la Dumnezeu, ci şi prin cele ce aduce el lui Dumnezeu. Totul să-l arate creştin: mersul, privirea, îmbrăcămintea, glasul. Vă spun acestea, nu pentru a ne lăuda că sîntem creştini, ci pentru a ne pune viaţa în rînduială spre folosul celor ce ne văd. Aşa însă, oricum aş căuta să te cunosc, văd că faci cu totul alte fapte decît fapte de creştin. Dacă aş vrea să te cunosc după locul în care îţi petreci timpul, te văd petrecîndu-ţi toată ziua la hipodrom, la teatru, în fărădelegi, la întrunirile cele pierzătoare de suflet din oraş, în întovărăşiri cu oameni stricaţi. Dacă aş vrea să te cunosc după expresia feţei, te văd mereu pufnind în rîs şi molîu ca o femeie stricată, care rîde în gura mare. Dacă aş vrea să te cunosc după haine, te văd că nu eşti îmbrăcat cu mai multă cuviinţă decît comedianţii. Dacă aş vrea să te cunosc după cei ce te însoţesc, te văd înconjurat de paraziţi şi de lichele. Dacă aş vrea să te cunosc după vorbe, nu te aud rostind vreo vorbă sănătoasă şi la locul ei, care să ajute la îmbunătăţirea vieţii noastre. Dacă aş vrea să te cunosc după mîncărurile de la masă, apoi masa ta te acuză şi mai mult.

http://www.geocities.com/levitki/viata/virtutea.htm

8)

PostPosted: Sat Dec 02, 2006 7:11 am
by shadow999mx
da,misto explicatzie,oricum nu intzeleg de ce atata generalizare?nu apar teatrul k nici n-am fost,am vaz numa la TV, si ce am vazut nu era asa perfid si rau,mult mai putzin dekt obsesia AZS pt strictetze p kre am vazut-o distrugand oameni&lasandu-i fara credintza.(acuma sa nu ma luatzi k si teleu ii arma satanei k stiu k poate fi folosit si asa,la fel ca netu si chiar orice prin care se poate comunica in vreun fel) DC TOT VORBIM: hai interzicem folosirea cutzitelor k pot fi facute crime cu ele,si taiem painea cu lingura :lol:

Re: teatrul

PostPosted: Tue Jul 07, 2009 7:00 am
by samy
Teatrul este dupa parerea mea,non-cultura.Ce ai putea vedea la teatru decat:costume de prost-gust,actiune fara noima si fara logica,personaje care au niste trairi sufletesti pe care omul de rand nu le are,machiaj strident facut fara discernamant?Teatrul,daca e sa-l numim arta,este ce mai inestetica.Teatrul,pentru a va face o idee despre cat de nociv e,are corespondent in literatura in unele poezii ala lui Arghezi.

Re: teatrul

PostPosted: Thu Aug 27, 2009 8:13 pm
by tom
samy wrote:Teatrul este dupa parerea mea,non-cultura.

Cred ca te-ai riscat mult facand aceasta afirmatie. Poate ai vrut sa spui ca in conceptia ta teatrul nu e arta. Eu nu sunt un om cult (as vrea eu) dar totusi consider ca asta e o afirmatie cel putin hazardata. Atunci despre cinema ce parere ai?
Si alta intrebare (eu sunt cam direct); cand il califici ca "nociv" e o observatie pur personala sau a avut si parerea sorei White vreo influenta?

Re: teatrul

PostPosted: Mon Aug 31, 2009 4:09 am
by samy
Parerea sorei White nu a avut nici o influenta.Ce afirm eu despre teatru reiese din teatrul actual,i care sunt prezente realitatile enumerate in ultima mea postare la acest topic.Teatrul este ca si pictura:Este arta la da Vinci,Rafael,Michelangelo dar nu acelasi lucru pot afirma despre pictura moderna.La fel si despre cinema.Filmele romanesti de dinainte de '89 erau mult mai frumoase decat cele postdecembriste.In aceste din urma personajele injura ca la usa cortului,nu mai exista nici un respect pentru spectator.Sunt filme despre problemele reale ale societatii,individului si sunt si filme la terminarea carora te gandesti:''Ce a avut in minte scenaristul acestui film?''.In concluzie diferenta dintre teatru si cinema este aceea ca sunt mai multe filme bune decat piese de teatru bune.

Re: teatrul

PostPosted: Sun Sep 06, 2009 10:06 am
by tom
In orice arta exista creeatii valoroase dar si altele mai putin valoroase. Uneori anumiti creatori pot avea chiar o influenta negativa asupra spectatorului.
Dar asta nu ne da dreptul de a califica arta respectiva ca rea, sau nici macar genul. Sau daca eu nu pot sa inteleg o pictura, o piesa de teatru, o sculptura sau orice altceva nu o pot declara ca non-valoare sau nociva. O pot declara rea doar daca dupa vizionarea ei m-a influentat in rau.

Si altceva in legatura cu teatrul si filmul: cinematografia a fost infectata de pornografie in timp ce teatrul dupa cate stiu eu, nu.

Re: teatrul

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 10:01 am
by anubis974
Daca nu ati avut privilegiul sa urmariti live o piesa de William Shakespeare, daca ati avut ghinionul sa va nasteti prea tarziu ca sa vedeti ecranizarile BBC dupa W.S. (desi ele se pot inca accesa in diverse feluri) daca ingustarea orizontului mintii voastre este telul suprem pentru "curatenia sufletului" atunci fugiti mancand pamantul undeva sus pe un munte si stati ascunsi intr-o grota/pestera asteptand a II-a venire. Sub nici o forma nu apelati la discernamant sau la constiinta cand vine vorba despre acestea, faceti numai ce zice x sau y, preotul sau pastorul. Numai asa veti fi siguri ca nu puteti interactiona cu oameni de cultura, cu oameni civilizati, care au si ei tot la fel de multa nevoie de Dumnezeu ca si toti ceilalti!!!

Cu tristete, Prospero

Re: teatrul

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 10:09 am
by anubis974
P.S. Iar cei care citeaza din Ellen White la fiecare intrebare ridicata ca si cum ar fi masini de reprodus, incercati sa lepadati acest obicei mai folositi-va si voi mintile un pic. De multe ori si pe buna dreptate biserica AZS este luata peste picior datorita celor care nu pot rosti mai mult de 2 fraze fara sa aminteasca de ce a zis sau ce a facut Ellen White.

Fara rautate, Anubis

Re: teatrul

PostPosted: Fri Sep 11, 2009 4:23 pm
by tom
anubis974 wrote:Iar cei care citeaza din Ellen White la fiecare intrebare ridicata ca si cum ar fi masini de reprodus, incercati sa lepadati acest obicei mai folositi-va si voi mintile un pic. De multe ori si pe buna dreptate biserica AZS este luata peste picior datorita celor care nu pot rosti mai mult de 2 fraze fara sa aminteasca de ce a zis sau ce a facut Ellen White.

Anubis, eu nu stiu daca esti adventist sau nu, dar daca esti stii ca nu poti trece asa de usor peste scrierile "spiritului profetic". Ele sunt presarate cu expresii de tipul: "am vazut", "mi s-a aratat", "ingerul mi-a spus" si altele din care reiese ca dansa si-a expus prea putin propriile pareri.
Iar pentruca suntem la topicul despre teatru, dansa a emis o perla care suna cam asa: "Fumatul si teatrul ar trebui interzise la crestini"(citat din memorie).
Asa ca ti-o placea tie Shakespeare dar intrii in contradictie cu profetul care nu a facut nici o exceptie cand a vorbit despre teatru.

Re: teatrul

PostPosted: Sat Sep 12, 2009 8:08 am
by anubis974
tom wrote:Anubis, eu nu stiu daca esti adventist sau nu, dar daca esti stii ca nu poti trece asa de usor peste scrierile "spiritului profetic". Ele sunt presarate cu expresii de tipul: "am vazut", "mi s-a aratat", "ingerul mi-a spus" si altele din care reiese ca dansa si-a expus prea putin propriile pareri.
Iar pentruca suntem la topicul despre teatru, dansa a emis o perla care suna cam asa: "Fumatul si teatrul ar trebui interzise la crestini"(citat din memorie).
Asa ca ti-o placea tie Shakespeare dar intrii in contradictie cu profetul care nu a facut nici o exceptie cand a vorbit despre teatru.


Nu este nici un fel de contradictie intre mine si EW. Pentru unii Biblia este un limitator si nicidecum un deschizator de universuri, iar pentru altii EW a devenit o obsesie. Imi place o pozitie de echilibru si cat de multa cultura ca sa pot accepta ca s-ar putea sa fie mai multe variabile in cazul unei probleme singulare. Inainte sa-mi dai sfaturi grele ai putea sa te iei pe tine la periat si sa vezi daca scrierile EW sunt incluse in Biblia adventista sau sunt o marturie personala. Daca sunt o marturie personala si nu le gasesti in Biblie mustrate pe tine prin ele si lasa-i pe altii sa aleaga pentru ei insisi.

Cu stima, Will

Re: teatrul

PostPosted: Fri Nov 11, 2011 1:32 pm
by Akeelah
incetul cu incetul filmul si cinemtografia te pot duce la vale fara sa iti dai seama. te uiti de mai multe ori la TOT felul de filme si apoi zici "dar ce rau e in asta?" asta e acomodarea, conformismul (mai merge si asta, si celalalta). si iti poate influenta f mult viata chiar daca nu crezi. plus ca fura timpul.

Re: teatrul

PostPosted: Tue Nov 22, 2011 4:20 pm
by furtuna dragos
Când oamenii la biserică se spală pe picioare cum se spăla pilat pe mâini cum se cheamă ?

Re: teatrul

PostPosted: Sat Jan 30, 2016 1:26 pm
by Akeelah
furtuna dragos wrote:Când oamenii la biserică se spală pe picioare cum se spăla pilat pe mâini cum se cheamă ?


''Actul umilineti''. Insa e o diferenta intre spalatul picioarelor si cel al mainilor lui Pilat: cel al picioarelor de la sf cina a fost instituit de Isus, celalalt nu!

Re: teatrul

PostPosted: Sun Jan 31, 2016 6:44 am
by Dragano
Pai aia ziceam, oamenii se umilesc scurt timp, apoi se spala pe maini, isi zic 2 vorbe si gata, dupa aia o iau de la capat.
Un fel de ''Doamne iarta-mi pacatele ca sa pot face altele'' Vedem amandoua acte in biserica, si cel instituit de Isus si cel al lui Pilat care s-a instituit singur in biserica sau poate chiar oamenii l-au importat sau l-au adoptat de bunavoie.

Re: teatrul

PostPosted: Sun Jan 31, 2016 12:05 pm
by Akeelah
da.....sunt si situatii din astea, e trist.....insa e important ca eu sa nu fiu asa..... la ceilalti...e treaba lor. Trb sa ne rugam pt ei...

Re: teatrul

PostPosted: Sat Mar 12, 2016 1:10 pm
by nehustan
tristeti inchipuite


---Pentru-a evita tristetea
unui ritual catolic,
Mai bine desfiintat,
Caci oricum a fost ...simbolic !

Si de ani omul se "spala",
In sabate -dupa scoala...,
Dar oricat s-ar tot freca,
Ramane cam tot asa...

Dar ma'ntreb ca intr-o transa,
Restul care nu se spala
Nici in sabat,nici la scola,
Fie ea ...Duminicala,
Claro!nu au nici o sansa...

Re: teatrul

PostPosted: Thu May 05, 2016 4:13 am
by Dragano
Nu se spala ca-s curati,
n-au nevoie de perversi frati,
au gresit ca s-au nascut,
nu-i ceva ce ei au vrut,
nici nu si-au putut alege,
sa se nasca intr-o lume cu o mai buna lege.

Acum cine sa-i deslege ?