Zeii extraterestri?:(

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

[ #58583 ] Postby Lailah on Sat Jan 12, 2008 3:17 pm

Common descend nu a facut decat sa prezinte o teorie , nu dovezi ! Daca tot ai citit postarile lui priveste la un exemplu dat de el : banana care acum mii de ani ar fi avut seminte . Acea banana daca nu ar exista procese exterioare fortate ( manipulative ) inca ar fi avut seminte si in ziua de azi . intr-o selectie naturala un sistem anterior isi va propaga in generatiile urmatoare INFORMATIA , prin genetica , adica ADN .Nu inteleg cum de unii sunt atat de tupeisti incat sa pretind ca INvolutia ar fi un exemplu de evolutie.
Daca fara sa fi avut seminte, bananele ar dezvoltat prin mutatii, sub cenzura selectiei naturale ,aceasta uimitoare caracteristica in ultimii 10 000 de ani,asta ar fi fost EVOLUTIE. Evolutia inseamna PROGRES.
Pierderile nu inseamna evolutie, nu inseamna ordine din dezordine sau castig de informatie.
Bananele puteau sa-si piarda semintele si fara actiunea fortelor exterioare.Chiar in lipsa unui agent mutagen apar mutatii spontane E usor sa pierzi ceva- sa castigi e problema.
De castiguri are nevoie evolutia ca transforme un parameci intr-o gaina., sau o reptila intr-un om.

PS Primul paragraf este un citat din danny
User avatar
Lailah
Illuminati Master
 
Posts: 560
Joined: Fri Jan 04, 2008 2:45 pm

[ #58706 ] Postby common-descent on Mon Jan 14, 2008 10:47 am

Lailah wrote:Common descend nu a facut decat sa prezinte o teorie , nu dovezi !

Lailah, Lailah... ce nume frumos ca noaptea! ;) Cine citeste, sa inteleaga!

Lailah wrote: Acea banana daca nu ar exista procese exterioare fortate ( manipulative ) inca ar fi avut seminte si in ziua de azi . intr-o selectie naturala un sistem anterior isi va propaga in generatiile urmatoare INFORMATIA , prin genetica , adica ADN .

...bineinteles, cu completarea esentiala: isi va propaga informatia DIFERENTIAT. Altfel cum ar putea fi vorba de o selectie (naturala)?

Lailah wrote: Nu inteleg cum de unii sunt atat de tupeisti incat sa pretind ca INvolutia ar fi un exemplu de evolutie.

*isi drege glasul*
Nu exista decat simpla evolutie. Termenul "involutie" se datoreaza unei prejudecati creationiste si tine de literatura creationista.
Lailah wrote: Evolutia inseamna PROGRES.

Complet eronat in modul in care intelegi tu progresul! Evolutia inseamna transformare, adaptarea pentru un anumit mediu si mod de viata. Organismele transforma mediul si mediul transforma organismele - mediu reprezinta totalitatea factorilor vii si nevii care exercita vreo influenta, directa sau indirecta, asupra unui organism. PROGRES=rafinarea trasaturilor fizice si de comportament pentru un anumit mediu si mod de viata, BUN PENTRU iar NU BUN ABSOLUT. Tu ai o idee preconceputa (dogmatica) despre ceea ce inseamna bun.

Lailah wrote: Pierderile nu inseamna evolutie, nu inseamna ordine din dezordine sau castig de informatie.

Ba tocmai... fara "pierderi" n-ar fi rezultat niciodata un "David" dintr-un bloc inform de marmura. Nota bene: "inform"=nu aduce a nimic anume (pentru noi).
Informatia care se castiga prin "pierderi" este o INFORMATIE DESPRE mediu. "Pierderile" si "castigurile" de informatie impreuna sunt la fel de utile pentru evolutie. E o simpla problema de optica - "You lose some, you win some."

Lailah wrote: Bananele puteau sa-si piarda semintele si fara actiunea fortelor exterioare.Chiar in lipsa unui agent mutagen apar mutatii spontane E usor sa pierzi ceva- sa castigi e problema.
De castiguri are nevoie evolutia ca transforme un parameci intr-o gaina., sau o reptila intr-un om.

Din nou, superficial - nu e vina ta, e vina "dietei" tale monotone. Asa se intampla cand te lasi informata de pastori si avocati.
Daca tu crezi ca "gradul de evoluare" al unei specii este dat de cat de multa informatie "a acumulat", te inseli. Sunt multe specii care au genomuri mai lungi si mai complexe decat noi oamenii. In plus, toate speciile sunt la fel de evoluate - fiecare pentru mediul lor. Nimeni n-are motive sa se simta inferior sau superior. Viata in ansamblu este o "macro-economie". Exista doar doua posibilitati: evoluezi in pas cu transformarile sau dispari. In permanenta au coexistat indelung acele specii care fac casa buna impreuna. Sunt foarte multe specii disparute, care erau poate mai frumoase, mai mari etc. dar pentru care nu s-a mai gasit un loc in ansamblu. "It's nothing personal, really!"

Evolutia opereaza cu ceea ce are deja la dispozitie. Castigul de informatie nu consta atat de mult in adaosul unor gene complet noi, ci in crearea unor noi legaturi si distrugerea altora dintre cele existente, ca intre componentele unui circuit sau ca la un joc de Lego. In afara de asta, momentul si intensitatea activitatii anumitor gene in timpul dezvoltarii embrionare au o influenta mai mare chiar decat genele in sine pentru modelarea unui organism.

Nu astepta ca literatura creationista sa acopere vreodata satisfacator complexitatea problemelor. Ei nu fac altceva decat o politizare (dogmatizare) a unor concepte stiintifice. Cauta sa asculti ce au de spus expertii, oameni ca un Richard Lewontin sau Sean B. Carroll. Ei nu sunt nici prea-prea nici foarte-foarte, oameni echilibrati care stiu ce spun. In principal, ceea ce va fi edificator, va fi sa intelegi ca orice activitate are o repercursiune asupra celui care o desfasoara. Fiinte si mediu co-evolueaza, si altfel nu se poate.
Heaven's net casts wide. Though its meshes are coarse, nothing slips through. - Tao Te King <-link
User avatar
common-descent
 
Posts: 493
Joined: Thu Jan 18, 2007 10:45 am

Previous

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron