cele 2300 seri si dimineti

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Re: cele 2300 seri si dimineti

[ #76758 ] Postby anubis974 on Sun Dec 13, 2009 2:52 pm

beni plesa wrote:Nehustan

Viorel--nu am inteles ce inseamna sa-ti dau un accept .As face-o cu placere ,insa ajuta-ma ,nu stiu ce inseamna expresia ta.
MUltumesc ---beni


Si mie mi-a zis asa de cateva ori dar nu am indraznit sa-l intreb ce vrea sa zica sa nu faca o criza! :D
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
User avatar
anubis974
 
Posts: 999
Joined: Sun May 10, 2009 6:00 pm
Location: Heliopolis

Re: cele 2300 seri si dimineti

[ #76794 ] Postby nehustan on Wed Dec 16, 2009 4:09 pm

-Hai ma Beny,ipostazele cu dus-intors ne au coplesit viata de la 1844 incoace,vezi bine ca te am rugat sa mi accesezi E-mailul,de vreme ce eu nu l stiu pe al tau,dar aceasta nu inseamna ca vreau sa ti impun acest lucru ,chiar daca asa pare !
Valabil si pentru Egiptean,dar la el am pretentii si mai mari,pt ca din tata n fiu umbla cu hieroglife,chiar azi noapte l am zarit in clar de luna alergand cu o mumie in brate !
Nu l stiam asa ...profund !.....................Email.bucsan.viorel
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: cele 2300 seri si dimineti

[ #83359 ] Postby Mihao37 on Mon May 30, 2011 5:56 am

Daca vremea celor 2300 de zile pentru acea vreme era indepartata inseamna ca in vremurile noastre cam ar fi timpul.
Ofranda necurmata pina la pustiire ..ofanda anuala..deocamdata pina acum a fost necurmata doar ca locul a fost schimbat fata de vechiul loc pe care astazi este Moscheea lui Selim.

Ce dovada (rationament logic) ar fi ca inca este necurmata?
Pustiirea locasului sfint respectiv dupa cum spun doua versete diferite vine odata din directia Grecia si odata din directia magog si ai lor.
In vremea cind Ierusalimul era ocupat de otomani acestia au permis aducerea ofrandei anuale chiar daca nu neaparat pe acelasi "amplasament".
Dar rationamentul se bazeaza pe faptul ca inaintea urgiei justitiare generale si semn al ei prin care cei din Galileea si in special cei din Ierusalim sint indemnati sa fuga in munti este tocmai puistiirea locasului sfint.
De ce spun urgiei findca urgia va fi precedata de razboiul respectiv (Gog si fanaticii musulmani etc) - alt verset spune clar ca razboiul va dura pina la urgie.
Asadar cum urgia judecatii din zilele de pe urma ale ei nu a venit si nici acel razboi inca nu a venit inseamna ca nici pustiirea locasului cu tot cu intreruperea ofrandei nu a venit inca.

Ofranda pascala anuala este facuta prin colaborarea si prezenta reprezentantilor ortodoxi greci , mozaici si musulmani dar artizanatul fara de care incaperea ar fi fost pustie este in mare parte astazi de sorginte ortodoxa asa incit in cazul unei retrageri din fata unei eventuale ocupatii sau din alt motiv de partinire religioasa biserica greaca si patriarhul ei (regele din grecia) sint cei care dispun stringerea odoarelor si aducerea lor in grecia.
Dupa care pot veni si fanaticii pusi pe jaf si linsaj sa toace cu topoare ce a mai ramas , usi , fereste, ziduri.- probabil tot din motive religioase suficient de fierbinti pt acea data.

Aparent am intelege ca ar fi un razboi religios intre islam si crestinatate (doar religios nu si politico-militar) insa la fel de posibil este ca ambele parti in virtutea pornirilor dogmatice sa se opuna orbeste unei terte parti- o alta grupare religioasa menita sa rastoarne din temelii uriasul din visul lui Nabucodonosor si sa inlocuiasca vechile dogme si credinte "in parte" prin unificare si revelarea cunoasterii in tot adevarul promis .
Mihao37
 
Posts: 37
Joined: Tue Nov 03, 2009 1:39 pm

Re: cele 2300 seri si dimineti

[ #83360 ] Postby Mihao37 on Mon May 30, 2011 6:15 am

Ceea ce ii enerveaza la culme pe fanaticii musulmani ar fi o unificare -convertire a religiilor care sa nu fie de sorginte proprie findca Mohamed pe patul de moarte a spus "RAzboiul s-a incheiat , de-acum armele sa taca si gurile sa vorbeasca, aveti sarcina sa convertiti intregul pamint la credinta cea adevarata. Daca nu reusiti aceasta pina in ziua Judecatii nu doar voi vieti fi pentru totdeauna pieriti dar intreg pamintul va fi distrus cu tot ceea ce este pe el."
In alte scrieri Mohammed ar mai fi spus :"Daca nu reusiti aceasta va este poruncit sa contribuiti la distrugerea lumii in care si voi va ve-ti pierde viata" insa personal am unele dubii ca aceasta completare este chiar veritabila.

Posibil ca noua doctrina sa aibe oarece legaturi chiar colaterale cu lumea musulmana asa fel incit o alta parte dintre musulmani sa poata adera la noua credinta prin diferite forme de unificare si reunificare intre diferitele ramuri sau sa urmeze exemplul ordinelor sufi care vor face primul pas si astfel din noua pozitie sa contribuie la convertirea celorlalti.
In timp ce prostimea care nu poate purta mai mult sau incapabila de nepartinire va lupta impotriva si va pieri in razboi cit si odata cu urgia.
Mihao37
 
Posts: 37
Joined: Tue Nov 03, 2009 1:39 pm

Re: cele 2300 seri si dimineti

[ #83365 ] Postby nehustan on Sat Jun 04, 2011 3:58 am

Fantasme

Mihao37...dincolo de postari,
Sant doar...interpretari...!

Dar este una si basta,
Inca exista...Al-Aqsa!

Dincolo de baba cea oarba(E.G.W)
Se misca lumea araba!

De juruinta m-as tunde,
Pustiu e varful de munte

Unde pe locul integru
Era odata un Templu!!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Previous

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron