ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80034 ] Postby Davieboy on Thu Mar 18, 2010 8:13 pm

La fel de socati cum vor fi cei mai multi dintre voi, am fost si eu la randul meu cand am descoperit aceste adevaruri. De secole de-a randul "crestinatatea" (pagana) sarbatoreste ziua de Duminica, inlocuind Sabatul si Ziua Domnului, sub pretextul ca in ziua aceasta a inviat Domnul nostru al tuturor, si Fiul lui Dumnezeu - ISUS CHRISTOS care a murit pentru pacatele noastre ca noi sa putem avea dreptul la o viata vesnica alaturi de El.
Noi am fost mintiti si inselati ca Isus ar fi murit intr-o zi de vineri, si ar fi inviat o zi si jumatate mai tarziu, intr-o zi de Dumineca. Dar daca vom putea noi dovedi ca asemenea inviere este imposibila, atunci care va mai fi motivul pentru care "ei" sarbatoresc o zi inchinata lui Baal (soarelui) inca din cele mai vechi timpuri?

Sa incepem deci.
Pentru inceput as vreau sa clarific ca Biblia - nici una dintre ele - nu specifica ziua (saptamanala) in care a murit Isus, si nici cea in care a inviat dar toate aceste lucruri pot fi deduse si rationalizate in mod logic ca si celelalte "taine" din restul Bibliei, folosindu-ne de "cheia intelegerii" acelor texte care ne relateaza aceste intamplari si aceasta "cheie" o gasim in intelegerea contextelor in care ne sunt relatate evenimentele specifice ale acestei minuni.

Sa analizam deci pozitia cronologica si imprejurarile unde intimplarea a avut loc. Deci CAND s-au intamplat toate aceste lucruri, sub ce imprejurari, si unde s-au intamplat. De asemenea trebuie sa intelegem notiunea de "zi" asa cum ne-a fost descoperita de insusi Dumnezeu ca sa putem intelege despre ce perioada de timp ne vorbea Isus cand a spus: "După trei zile voi învia." (Matei 27:63).
Pentru ca: Daca Isus ar fi murit intr-o zi de Vineri si ar fi inviat intr-o zi de Duminica inseamna ca noi nu am avea cu adevarat un Salvator!!!

Dar stim cu totii Dumnezeul nostru, al copiilor lui Dumnezeu care pazesc TOATE CELE 10 PORUNCI (si aici nu includ neaparat adventistii), nu minte si as dori sa va descoper tuturor celor care nu cunoasteti ADEVARUL despre moartea si invierea lui Isus Christos...si Dumnezeu stie ca sunteti multi aceia!

Isus din Nazaret, chemat Christosul (care inseamna "Cel uns de Dumnezeu"), a murit la aproximativ ora 3 dupa amiaza intr-o zi de Miercuri, pe Aprilie 25, anul 31.
Dupa cateva ore, in timp ce incepea sa se lase seara, El a fost asezat intr-un mormant nou care apartinea lui Iosif din Arimatea. In timpul Sabatului saptamanal, adica in cea de-a saptea zi a saptamanii, pe data de 28 Aprilie anul 31, exact 3 zile dupa moartea Lui, Dumnezeu Tatal L-a inviat pe Fiul Sau din moartea vesnica - in viata vesnica!!!!

Cum putem deduce aceste lucruri cu atata precizie?

Ele sunt inregistrate foarte limpede si deslusit in toate cele patru Evanghelii ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan. Sub inspiratia Duhului Sfant (II Timotei 3:16), acesti oameni credinciosi au inregistrat si ne-au dezvaluit cuvintele si faptele Mantuitorului pentru beneficiul intregii lumi "pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică." (Ioan 3:16).
Dumnezeu, a dorit ca toate detaliile importante legate de viata Fiului Lui incepand cu Lucrarea si pina la Jertfa Sa, sa fie scrise si sa foloseasca ca marturie pentru noi toti ca o dovada a vietii Sale perfecte si neprihanite, si a Sacrificiului Sau Suprem.

Alte "chei", si indicatoarele ale acestor date, ale acestor evenimente care le-am postat mai sus, le gasim imprastiate "puţin aici, puţin acolo" (Isaia 28:10) printre alte scrieri ale Bibliei, ca si niste bucati de "jigsaw puzzle" in asa fel incat numai crestinii adevarati care iubesc Cuvintul lui Dumnezeu si-L studiaza zilnic, sunt binecuvantati cu intelegerea si deslusirea acestor adevaruri. Si cand aceste "bucati de jigsaw puzzle" sunt puse impreuna in ordinea lor cronologica ele devin ferme si de necontestat si putem sti cu siguranta CAND a murit Isus, si CAND a inviat!

Avem nevoie sa cunoastem cu exacitate aceste evenimente? Sunt necesare aceste cunostinte pentru salvarea noastra personala?

DA! Pentru ca aceste date ar fi considerate doar trivia sau lucruri banale daca ele nu ar fi conectate de alte adevaruri mai profunde si mai adanci, pentru ca asa cum a spus Isus (parafrazez) "fiecare iota, si fiecare adevar, cat de micut - ESTE IMPORTANT, pentru a-L descoperi totul despre adevaratul Dumnezeu!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80038 ] Postby Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 2:36 am

Davieboy wrote:Pentru ca: Daca Isus ar fi murit intr-o zi de Vineri si ar fi inviat intr-o zi de Duminica inseamna ca noi nu am avea cu adevarat un Salvator!!!

De ce?

Davieboy wrote:Noi am fost mintiti si inselati ca Isus ar fi murit intr-o zi de vineri, si ar fi inviat o zi si jumatate mai tarziu, intr-o zi de Dumineca.

Nu am fost nici mintiti, si nici inselati.

Moartea Domnului este prezentata in evanghelii ca fiind in ZIUA Pregatirii. Chiar denumirea zilei yom şişi beşabat sau erev şabat inseamna ajunul sabatului, ziua de pregatire pentru sabat, adica vineri.

Luca 23, 46. Isus a strigat cu glas tare: „Tată, în mâinile Tale Îmi încredinţez duhul!” Şi când a zis aceste vorbe Şi-a dat duhul.
54. Era ziua Pregătirii, şi începea ziua Sabatului

Nu doar ca moartea este prezentata ca fiind in ziua pregatirii, adica vineri, dar si invierea este prezentata explicit in ziua intai a saptamanii, explicandu-se ca este dupa incetarea sabatului. Toate cele 4 evanghelii prezinta acest fapt.

Matei 28 , 1. La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.
2. Şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului, şi a şezut pe ea.
3. Înfăţişarea lui era ca fulgerul, şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
4. Străjerii au tremurat de frica lui, şi au rămas ca nişte morţi.

Nu exista nici o dovada biblica care sa arate ca Isus ar fi inviat in zi de sabat. Exista destule dovezi biblice care arata ca a murit vineri in ziua pregatirii si a inviat duminica in ziua intai a saptamanii, dupa ce sabatul se sfarsise.
Last edited by Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 2:38 am, edited 1 time in total.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80041 ] Postby anubis974 on Fri Mar 19, 2010 3:45 am

Davieboy wrote:Sa incepem deci.
Pentru inceput as vreau sa clarific ca Biblia


Eu as vreau sa te intreb daca sti cand s-au scris cele patru evanghelii si daca inregistrarea evenimentelor s-a facut in scris, audio sau video!

Davieboy wrote: Sa analizam deci pozitia cronologica si imprejurarile unde intimplarea a avut loc. Deci CAND s-au intamplat toate aceste lucruri, sub ce imprejurari, si unde s-au intamplat. De asemenea trebuie sa intelegem notiunea de "zi" asa cum ne-a fost descoperita de insusi Dumnezeu ca sa putem intelege despre ce perioada de timp ne vorbea Isus cand a spus: "După trei zile voi învia." (Matei 27:63).
Pentru ca: Daca Isus ar fi murit intr-o zi de Vineri si ar fi inviat intr-o zi de Duminica inseamna ca noi nu am avea cu adevarat un Salvator!!!


Hai nu mai spune, chiar asa?

Davieboy wrote:Dar stim cu totii Dumnezeul nostru, al copiilor lui Dumnezeu care pazesc TOATE CELE 10 PORUNCI (si aici nu includ neaparat adventistii), nu minte si as dori sa va descoper tuturor celor care nu cunoasteti ADEVARUL despre moartea si invierea lui Isus Christos...si Dumnezeu stie ca sunteti multi aceia!


Asta e mai ceva ca descoperirea Americii ! Da auzi, eu am auzit prin mai toate bisericile crestine ca Isus este Dumnezeul celor pacatosi si ca pentru acestia a venit! Cum zici tu dar "Dar stim cu totii Dumnezeul nostru, al copiilor lui Dumnezeu care pazesc TOATE CELE 10 PORUNCI "??? O.o

Davieboy wrote:Isus din Nazaret, chemat Christosul (care inseamna "Cel uns de Dumnezeu"), a murit la aproximativ ora 3 dupa amiaza intr-o zi de Miercuri, pe Aprilie 25, anul 31.
Dupa cateva ore, in timp ce incepea sa se lase seara, El a fost asezat intr-un mormant nou care apartinea lui Iosif din Arimatea. In timpul Sabatului saptamanal, adica in cea de-a saptea zi a saptamanii, pe data de 28 Aprilie anul 31, exact 3 zile dupa moartea Lui, Dumnezeu Tatal L-a inviat pe Fiul Sau din moartea vesnica - in viata vesnica!!!!

Cum putem deduce aceste lucruri cu atata precizie?


Sherlock Holmes era mic copil pe langa tine !!!

Davieboy wrote:Ele sunt inregistrate foarte limpede si deslusit in toate cele patru Evanghelii ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan. Sub inspiratia Duhului Sfant (II Timotei 3:16), acesti oameni credinciosi au inregistrat si ne-au dezvaluit cuvintele si faptele Mantuitorului pentru beneficiul intregii lumi "pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică." (Ioan 3:16).
Dumnezeu, a dorit ca toate detaliile importante legate de viata Fiului Lui incepand cu Lucrarea si pina la Jertfa Sa, sa fie scrise si sa foloseasca ca marturie pentru noi toti ca o dovada a vietii Sale perfecte si neprihanite, si a Sacrificiului Sau Suprem.


Doar ca, in nenumarate randuri, scrierile celor patru eroi de poveste (care s-au scris zeci de ani mai tarziu fata de moartea personajului Isus, nu se stie de ce :)) ) se contrazic flagrant, deci ce ziceai?
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
User avatar
anubis974
 
Posts: 999
Joined: Sun May 10, 2009 6:00 pm
Location: Heliopolis

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80044 ] Postby Davieboy on Fri Mar 19, 2010 6:41 am

Gabriy'el wrote:De ce?

Dovada o gasesti in Matei 12:38-41, pentru ca SINGURUL semn care Isus L-a promis atunci cand Fariseii au cerut un semn de la El ca sa dovedeasca ca el este Mesia, Isus Le-a raspuns:

"38. Atunci unii din cărturari şi din Farisei au luat cuvîntul, şi I-au zis: ,,Învăţătorule, am vrea să vedem UN SEMN dela Tine!``

39. Drept răspuns, El le -a zis: ,,Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decît SEMNUL PROOROCULUI IONA.

40. Căci, după cum Iona A STAT TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI în pîntecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pămîntului."

Neimplinirea acestei profetii ar insemna ca Isus a mintit, CHIAR daca El ar fi murit vineri si ar fi inviat duminica dimineata - perioada asta contine doar DOUA SERI SI O DIMINEATA, deci doar jumatate din timpul care L-a proorocit El, si multi altii pe linga El.

Gabriy'el wrote:Nu exista nici o dovada biblica care sa arate ca Isus ar fi inviat in zi de sabat. Exista destule dovezi biblice care arata ca a murit vineri in ziua pregatirii si a inviat duminica in ziua intai a saptamanii, dupa ce sabatul se sfarsise.

Nu exista dovezi prezentate IN MOD DIRECT vrei sa spui, la fel cum nu exista dovezi ca El ar fi murit intr-o zi de vineri si ar fi inviat intr-o zi de duminica.

Numara-mi si mie (daca poti) trei zile de la presupusa inmormantare a Lui de vineri seara pina la presupusa inviere de duminica dimineata, si nu-mi pasa daca vei folosi metoda de la 12:00 noaptea la 12:00 noaptea, sau metoda care o foloseste Dumnezeu "de la inserat la inserat"

anubis974 wrote:Asta e mai ceva ca descoperirea Americii !


Am decis sa-mi irosesc timpul citindu-ti cateva din postari si nu stiu cum as putea explica in cateva cuvinte unuia care nu-si poate deosebi stanga de dreapt, faptul ca afirmatia de mai sus este SINGURA corecta care a facut-o. Dar probabil ca vom descoperi pe parcurs.
Prezenta ta este binevenita aici. I'm sure I can live up your expectations and find more than one way to entertain you and the other "clowns" - properly ;)

anubis974 wrote:eu am auzit prin mai toate bisericile crestine ca Isus este Dumnezeul celor pacatosi

..si ai auzit bine, dar din pacate nu toti pacatosii il cunosc pe adevaratul Dumnezeu doar pentru ca stiu a rosti "Doamne, Doamne"!

Cateodata o sa fii nevoit sa citesti de 2, 3 ori ce postez ca sa poti intelege o data. Citeste inca odata afirmatia mea ca sa o intelegi.

anubis974 wrote:eu am auzit prin mai toate bisericile crestine ca Isus este Dumnezeul celor pacatosi?

Daca vrei sa aduci "dovezi" putem face o demonstratie simpla ca postul de bufon care ti l-ai asumat aici ti se potriveste perfect.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80045 ] Postby Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 6:43 am

Ti-am postat anterior cateva versete care iti arata explicit ca Isus a murit in ziua pregatirii adica vineri, si altele care iti spun negru pe alb ca a inviat in intaia zi a saptamanii. Ai sarit peste ele si ai comentat cu totul altceva. Evitarea evidentelor nu reprezinta niciodata argument.

Daca esti de acord ca ziua pregatirii = vineri, si ziu intai a saptamanii este duminica atunci ai toate dovezile negru pe alb. Trebuie doar sa vrei sa le observi. Asta e tot.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80046 ] Postby Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 6:46 am

Davieboy wrote:Numara-mi si mie (daca poti) trei zile de la presupusa inmormantare a Lui de vineri seara pina la presupusa inviere de duminica dimineata, si nu-mi pasa daca vei folosi metoda de la 12:00 noaptea la 12:00 noaptea, sau metoda care o foloseste Dumnezeu "de la inserat la inserat"

Eu nu o sa iti numar nimic. Ai versetele clare care spun ca Isus a murit in ziua pregatirii(adica ziua de vineri, ajunul sabatului), si a inviat in intaia zi a saptamanii. Nu exista nici un verset care sa prezinte invierea in ziua de sabat. Nu te intereseaza? Superb.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80048 ] Postby Davieboy on Fri Mar 19, 2010 6:55 am

Gabriy'el wrote:Daca esti de acord ca ziua pregatirii = vineri, si ziu intai a saptamanii este duminica atunci ai toate dovezile negru pe alb. Trebuie doar sa vrei sa le observi. Asta e tot.

Sunt de acord cu ZIUA PREGATIRII, atata tot ca acea pregatire era pentru un Sabat anual, nu cel saptamanal.

Trebuie sa plec la lucru, dar am sa elaborez mai amanuntit can voi reveni...


...si tu anubis, daca tii neaparat sa-ti masori IQ-ul cu toti interlocutorii tai iti accept challenge-ul dar va trebui sa postezi intr-un mod mai coerent, bineinteles fara copy/paste gen poezii...eu te astept...chiar sunt nerabdator :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80049 ] Postby Davieboy on Fri Mar 19, 2010 6:57 am

PS. Gabriy'el, nu mi-ai facut numaratoarea...unde incap cele "3 zile si cele 3 nopti" sau cel putin doar "trei zile" de vineri seara pina duminica dimineata?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80052 ] Postby Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 7:41 am

Davieboy wrote:Sunt de acord cu ZIUA PREGATIRII, atata tot ca acea pregatire era pentru un Sabat anual, nu cel saptamanal.

Nu este adevarat. Daca ai fi citit atent ce am scris ai fi vazut ca denumirea in ebraica a zilei de vineri inseamna ziua pregatirii , adica ajunul sabatului. Nu orice sabat ci sabatul saptamanal. Mai mult intr-una dintre evanghelii se precizeaza ca s-au odihnit "dupa porunca"(tradus de majoritatea cu "prin lege", pentru diluarea esentialului) facandu-se clara referirea la porunca din decalog.

Mai mult se precizeaza in evanghelii "la sfarsitul zilei sabatului", dupa care se incepe cu intaia zi a saptamanii. Se observa clar despre care sabat era vorba, adica cel saptamanal urmat normal de ziua intai.
Last edited by Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 8:24 am, edited 1 time in total.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80053 ] Postby Gabriy'el on Fri Mar 19, 2010 7:42 am

Davieboy wrote:PS. Gabriy'el, nu mi-ai facut numaratoarea...unde incap cele "3 zile si cele 3 nopti" sau cel putin doar "trei zile" de vineri seara pina duminica dimineata?

Nu ti-am promis niciunde vreo numaratoare. Ti-am prezentat negru pe alb invierea in ziua intai a saptamanii. Cat timp biblia spune ca e vorba de ziua intai a saptamanii(nu a saptea, care este sabatul) nici nu prea avem ce discuta. Ne invartim in cerc doar pentru ca nu vrei sa iei in considerare ce este evident deja.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80072 ] Postby JoAnne van Heff on Fri Mar 19, 2010 4:59 pm

Davieboy wrote:40. Căci, după cum Iona A STAT TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI în pîntecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pămîntului."

Neimplinirea acestei profetii ar insemna ca Isus a mintit, CHIAR daca El ar fi murit vineri si ar fi inviat duminica dimineata - perioada asta contine doar DOUA SERI SI O DIMINEATA, deci doar jumatate din timpul care L-a proorocit El, si multi altii pe linga El.


"In inima pamantului" inseamna neaparat in groapa? Poate fi vorba de trei zile intunecate, de zbucium sufletesc, culminand cu moartea Mantuitorului.
-Unde este Dumnezeu? -Acolo unde este lasat sa intre.
!ما أجمل هذا المكان
JoAnne van Heff
 
Posts: 1135
Images: 73
Joined: Fri Apr 27, 2007 3:37 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80073 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 7:22 am

JoAnne van Heff,
Nu! Nu "poate fi vorba de trei zile intunecate, de zbucium sufletesc," pentru ca Isus si-a asumat pedeapsa pacatului, care stim cu totii ca e moartea "a doua", moartea vesnica! Identificarea adevaratei zile a invierii lui Isus este extrem de importanta deoarece pe baza acestor interpretari gresite, Satan a pacalit intreaga omenire si ca rezultat popoarele lumii sarbatoresc un "sabat" fals de aproape doua milenii, si ceilalti dintre noi care cunosc adevaratul Sabat (si ziua invierii lui Isus - in mod indirect) continua sa sarbatoreasca un Paste pagan.


Gabriy'el. Sincer iti spun ma bucur ca te simti intotdeauna stimulat de subiectele care le deschid. Esti un un tip capabil si dotat cu, cunostintele necesare sa poti duce o analiza teologica la capat de unul singur, dar motivul pentru care te-am considerat intotdeauna dezagreabil este pentru ca tu nu esti aici din motive sincere de a gasi adevarul, ci pur si simplu de a-ti impune ceea ce tu consideri a fi adevarat. Mai mult de atat, doresti sa argumentezi doar ideile care iti favorizeaza teoria ta! Tu vrei doar sa pari "destept"!

De ce nu crezi ca e importanta numaratoarea respectiva? Nu face parte din profetie?

Gabriy'el wrote:Nu ti-am promis niciunde vreo numaratoare.

Cum sa nu! bineinteles ca mi-ai promis. N-ai facut-o in mod direct, dar din moment ce te-ai angajat intr-un argument impotriva teoriei care incerc sa o prezint aici, ma gandesc ca ti-ai asumat si raspunderea sa-mi si demonstrezi asta din punct de vedere intelectual, nu?

Daca plecam de la premiza (si ar trebui sa plecam de la ea) ca "cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într'o singură poruncă, se face vinovat de toate.", atunci intelegem ca Dumnezeu ne cere perfectiune deoarece El insusi o manifesta, deci TOATE proorociile cu privire la Isus Christos trebuiesc implinite ca sa iL putem identifica cu Mesia! De acord pina aici?
Lasam la o parte argumentul cu Sabatul deocamdata (dar am sa revin la el foarte curand) si hai sa ne indreptam atentia la proorocia asupra celor 3 zile, timp in care El trebuia sa fie mort. Cum le poti justifica de vineri seara pina duminica dimineata, daca intr-adevar Isus a murit vineri seara si a inviat duminica dimineata? Eu am facut socoteala asta si am numarat luand in considerare nu numai aspectele circumstantiale intamplarilor precedente mortii lui, dar si dupa invierea Lui si nu am putut aduna decat 2 NOPTI si O singura ZI!
Last edited by Davieboy on Sat Mar 20, 2010 7:54 am, edited 4 times in total.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80075 ] Postby Gabriy'el on Sat Mar 20, 2010 7:38 am

Nu poti emite judecati de valoare despre mine cat timp habar nu ai cine sunt ca persoana. Din nou bineinteles nu ai adus nici un argument.

Nu ma simt deloc stimulat de subiectele pe care le aduci. Dimpotriva! E o surpriza neplacuta de fiecare data. Iei un verset care tie ti se pare cu cantec, il interpretezi eronat , separat de orice alt verset cu care este in relatie si inchizi ochii la orice alt verset care te contrazice.

Daca ai lua in considerare ce scrie scriptura in atat de multe locuri nu te-ai amagi singur in atat de multe subiecte. Nu doar ca pui urechea surda in dialog, dar in momentul cand ti se cere doar sa observi(nici macar sa accepti) in loc sa raspunzi cu bun simt incepi cu atacuri la persoana.

Nu sunt o persoana care crede ca cunoaste totul si nimic numai este de descoperit. Dimpotriva! Cei care imi cunosc pe buna dreptate mentalitatea, caracterul , principiile si comportamentul stiu ca am destule idei pe care unii le-ar accepta greu. Insa cand Biblia imi spune in toate cele 4 evanghelii ca Isus a inviat in ziua intai a saptamanii, iar tu te faci ca ploua dialogul va fi blocat.

Singura diferenta fata de ultimele reprize in care din cauza nesimtirii pe care o dadeai pe fata te-am lasat sa vorbesti singur este ca acum te exprimi ordonat, civilizat si deci ai un oarecare respect pentru interlocutori. E posibil ca Davieboy sa fi dat contul la vreun prieten pentru ca Davieboy pe care eu, Eduard si altii l-am cunoscut nu are nici un fel de respect pentru interlocutorii care il contrazic, pentru adevar in sine, sau pentru limba romana. Bine ar fi ca cel care scrie acum sa fie chiar Davieboy. Ar fi ceva apropiat de miracol, dar totusi cred ca ma insel.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80076 ] Postby Gabriy'el on Sat Mar 20, 2010 7:41 am

Eu te voi intreba pentru ultima data : Daca Biblia spune in toate evangheliile ca Isus a inviat in ziua intai a saptamanii, tu de ce divaghezi spre alte elemente colaterale. Exista dovada clara a zilei in care Isus a inviat. Nu ai cum sa sucesti versete prezentate la fel in toate 4 evangheliile.

Cred ca este a 3-a sau a 4-a oara cand iti pun in fata ce e clar, dar refuzi sa observi. Asta e una dintre calitatile lui Davieboy, recunosc. El nu discuta, nu asculta nu observa decat ce spune el, niciodata ce spun si ceilalti.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80077 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 7:51 am

:) Ba chiar iau in considerare ce este scris in Scriptura. UNDE anume iti indica tie Scriptura ca Isus a murit VINERI si a inviat DUMINECA? Ada-mi trimiterile corespunzatoare argumentului tau si am sa-ti demonstrez ca interpretarile respective nu au temelie biblica!

..si DA, eu sunt acelasi Davieboy care si tu si Edwards il cunoaste-ti...diferenta este ca inca nu mai calcat pe picior, deoarece cunosti consecintele. Dar poti urmari "argumentele" ce vor urma intre mine si "Beavis and Butthead". Iti vor confirma autenticitatea mea ;)

Astept trimiterile...toate 4!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80078 ] Postby anubis974 on Sat Mar 20, 2010 8:31 am

Ahhh sfinte inchinator la propria-ti persoana izbaveste-ne pre noi de lumina ucigatoare care te invaluie, mustra-ne si indreapta-ne pre noi pacatosii fiindca vedem acum ca ai stat in lumina celui prea inalt care te face sa arzi totul in jurul tau acum. Apropo am crezut ca ai cetit in Biblie cel putin in Noul Testament de mai multe ori la rand asa ca sa-ti treaca egocentrismul pacatos nascut de satana sau sarpele cel vechi si poate ti-au cazut ochisorii pe;

- La Marcu cap. 2, zice "cand Abiatar era mare preot", citind Vechiul Testament (1 Sam. 21.1-6), pe vremea respectiva mare preot era Ahimelec, tatal lui Abiatar.
- Samanta de mustar nu e cea mai mica din lume, cum zice Isus la Marcu cap. 4 (cele de petunie, begonie si orhidee sunt mult mai mici, ce sa mai vorbim de sporii de mucegai care, din punct de vedere biologic, sunt si ei seminte)
- Marcu 14.12, 15.25 zice ca Hristos a fost crucificat in ziua de dupa masa de Paste, iar Ioan 19.14 zice ca Isus a fost crucificat in ziua dinainte de masa de Paste
- Luca, povestind despre nasterea lui Isus, spune ca Iosif si Maria s-au intors la Nazaret la o luna dupa ce au venit la Betleem (dupa ce Maria s-a curatit ritual dupa nastere, Luca 2.39). Matei, in schimb, zice ca au fugit direct in Egipt (Mat. 2.13-15 si 2.19-22).


Ma opresc aici cu contradictiile jenante care arunca biblia pe locul intai depasind la buna distanta calificata pe locul doi; Fat Frumos si Ileana Cosanzeana. I-a baga matale niscaiva explicatii aici si nu face pe prostul ca nu iti sta bine ! Hai sa vedem esti tot asa de aspru la interpretat inadvertentele biblice sau esti mai moale asa mai catifelat?

Cu stima fata de umila-ti persoana, ;)
Anubis
Last edited by anubis974 on Sat Mar 20, 2010 10:03 am, edited 2 times in total.
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
User avatar
anubis974
 
Posts: 999
Joined: Sun May 10, 2009 6:00 pm
Location: Heliopolis

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80083 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 9:50 am

Gabriy'el wrote:Cred ca este a 3-a sau a 4-a oara cand iti pun in fata ce e clar, dar refuzi sa observi

Si poti sa-mi spui de inca 30 - 40 de ori, daca nu-mi aduci textele care iti intaresc si-ti suporta argumentul, degeaba o faci!
Trebuie sa intelegi un lucru. Singurul semn care L-a oferit Isus "ca dovada" ca El este Mesia a fost dat in mod alegoric folosindu-se de experienta lui Iona, si nu cred ca trebuie sa pun accentul pe acest SEMN prea mult deoarece pe forumul asta toti stiu ce reprezinta un semn dat de Dumnezeu (vezi Sabatul).
Deci Fariseii care il respingeau pe Isus i-au cerut dovada, i-au cerut un semn (divin) care sa le satisfaca nedumerirea asupra identitatii Lui. La care Isus le-a spus "după cum Iona A STAT TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI .." Matei 12:40.
Si daca luam in considerare cum Mantuitorul ameninta pe cei care v-or scoate cel mai mic cuvint din Scriptura in Apocalipsa 22:19 sau ca "nu va trece o IOTĂ" (Matei 5:18) din Scriptura pina nu se va adeveri ce este scris - INSEAMNA CA NOI TREBUIE SA STUDIEM FIECARE CUVINT SI SA NU OMITEM ABSOLUT NIMIC !

Deci, citeste atent tetul respectiv si o sa descoperi ca evidenta oferita de Isus nu era faptul ca El va reinvia. Era DURATA TIMPULUI sederii lui in mormant inainte ca sa reinvieze!

Hai sa vedem ce inseamna asta. Isus "a mizat" dreptul Lui de a fi considerat Salvatorul meu si al tau pe faptul ca va fi in mormant 3 zile si 3 nopti. Deci din punctul de vedere al textului 18 din Matei 5, daca a ramas 3 zile si 3 nopti in "inima pamantului" El le-a[ne-a] dovedit ca El este Mantuitorul nostru[lor]. Dar daca ar fi esuat in aceasta profetie, El ar trebuie respins, ca un impostor!
Alea sunt cuvintele Lui, nu ale mele...CITESTE-le!

Tu chiar nu va dati seama ca traditia invierii lui in ziua Duminicii contesta (in mod indirect) ca Isus este adevaratul Mesia?

Gandeste-te un pic inainte sa raspunzi...nu fi pripit!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80086 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 10:27 am

anubis974 wrote:I-a baga matale niscaiva explicatii aici si nu face pe prostul ca nu iti sta bine !

A face pe prostul e usor, si fiecare isi permite deorece fiecare dispune de un arsenalul bogat al aceastei "materii".

Problema e mai grava atunci cand incerci sa impersonezi "un destept" si esti pus intr-o dilema in care nu ai experienta necesara a te comporta ca "unul". Atunci e "bagarea destului"!

Sa vedem:
anubis974 wrote:- La Marcu cap. 2, zice "cand Abiatar era mare preot", citind Vechiul Testament (1 Sam. 21.1-6), pe vremea respectiva mare preot era Ahimelec, tatal lui Abiatar.

Deci avem textele din:

Marcu 2:26 "Cum a intrat în Casa lui Dumnezeu, ÎN ZILELE marelui preot Abiatar, şi a mîncat pînile pentru punerea înaintea Domnului, pe cari nu este îngăduit să le mănînce decît preoţii? Şi cum a dat din ele chiar şi celor ce erau cu el?"

si

1 Samuel 21:1 "David s'a dus la Nob, la preotul Ahimelec, care a alergat speriat înaintea lui, şi i -a zis: ,,Pentruce eşti singur şi nu este nimeni cu tine?"

Gabryi'el ma acuza tot timpul ca stalcesc limba romana (pe buna dreptate) in schimb o inteleg foarte bine, UITE DE CE:

In primul rand daca o sa te concentrezi mai putin asupra modului cum sa ma impresionezi prin cuvinte "alese" de "stima" si o sa-ti indrepti privirea catre cele doua cuvinte cheie ale textului, o sa realizezi ca nu e vorba despre nici o contrazicere aici. Marcu nu ne spune ca David a mers la marele preot Abiatar, ci spune ca a mers la Casa lui Dumnezeu "IN ZILELE marelui preot Abiatar".
Si, acum intrebarea legitima devine, DE CE a spus "IN ZILELE marelui preot Abiatar", cand e foarte clar ca Ahimelec era preotul din perioada respectiva (1 Sam. 21:1)?

Daca citesti atent in 1 Samuel cap. 21 si 22, unde David si oamenii lui mancau painea sfintita o sa afli ca erau mai multi preoti. Defapt 1 Samuel 22:18 ne indica ca erau 85 de oameni care purtau "vesmantul preotiei" in timpul "marelui preot Abiatar", iar daca sari peste textul urmator si citesti textul 20 o sa afli ca ne vorbeste despre Ahimelec si Abiatar in aceeasi propozitie (ei fiind tata si fiu).
Cand Saul a aflat ca Ahimelec la ajutat pe David, el a ordonat uciderea intregii sale familii (1 Sam. 22:18-19), lasand viu numai pe unul din fii lui, pe preotul Abiatar (1 Sam. 22:19, 23:9), care a reusit sa scape.

Si acum, ca am dovedit ca era vorba de mai multi preoti din perioada respectiva, singura intrebare la care nu ti-am dat raspuns este, DE CE Marcu il numeste pe Abiatar "marele preot"?
Era Ahimelec "marele preot" in perioada aia? Nu neaparat. Daca te uiti in Levitic 21:10 cum este definit "marele preot" - ca unul care era binecuvantat, "pe capul căruia a fost turnat untdelemnul pentru ungere" si care "a fost închinat în slujba Domnului şi îmbrăcat în veşminte sfinţite".
Acuma citeste atent modul cum a redactat Samuel textele din 1 Sam 22:18

"Atunci împăratul a zis lui Doeg: 'Întoarce-te, şi loveşte pe preoţi.' Şi Doeg, Edomitul, s'a întors, şi a lovit pe preoţi; a omorît în ziua aceea optzeci şi cinci de oameni, cari purtau efodul de in."

Si daca asta nu este destula evidenta, citeste in Luca 3:2 ca sa te convingi ca si pe timpul lui Isus existau mai mult decat doar un singur "mare preot"!

Marcu a folosit o exprimare perfecta si fara greseala cand a spus "Cum a intrat în Casa lui Dumnezeu, în zilele marelui preot Abiatar". Scrierile lui Samuel si ale lui Marcu sunt in perfecta armonie unul cu celalalt.

Inainte sa merg mai departe MAI crezi ca ce se spune Samuel este diferit de ce ne spune Marcu? Daca DA! - atunci DE CE?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80088 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 11:02 am

anubis974 wrote:- Samanta de mustar nu e cea mai mica din lume, cum zice Isus la Marcu cap. 4 (cele de petunie, begonie si orhidee sunt mult mai mici, ce sa mai vorbim de sporii de mucegai care, din punct de vedere biologic, sunt si ei seminte).

Textul din Matei 4 cu 31 spune asa:

"Se aseamănă cu un grăunte de muştar, care, cînd este sămănat în pămînt, ESTE CEA MAI MICĂ dintre toate seminţele de pe pămînt;"

Afirmatia asta este alt copy/paste care lai gasit pe internet, ca daca ai fi atat de abil sa-l observi singur, ai fi inteles si faptul ca este o parabola si ai fi studiat-o inainte sa mi-o arunci aici.
Da, intr-adevar ca semintele "de petunie, begonie si orhidee sunt mult mai mici, ce sa mai vorbim de sporii de mucegai care, din punct de vedere biologic, sunt si ELE seminte"
Daca Isus nu ar fi stiut despre ce vorbeste, inseamna ca El nu este Dumnezeu, dar ESTE, si uite DE CE:

In textul original, cuvintul Grec folosit in versetul 31 care este tradus in eng. sau rom prin "seed" = samanta, sau "seeds" = seminte, este un cuvint care mai degraba este tradus prin "sperma" decat "samanta". Depinde in ce context folosim cuvintele astea dar ele pot avea aceeasi semnificatie.
Deci folosirea cuvintului "samanta" aici se refera la "seminte" PLANTATE DE OM - vezi ca si cuvintul "plantat" poate sa aiba doua semnificatii aici - get my drift? ;)
Deci e vorba de seminte plantate intr-o maniera agriculturala. Se refera la seminte plantate INTENTIONAT.
Se refera la ceea ce este plantat ca sa dea RECOLTA, contrar cu ceva care creste in salbaticie.

Din toate semintele care erau plantate in perioada respectiva, si din toate semintele care sunt plantate astazi care devin produse comestibile, semanta mustarului este cea mai mica. Deci IN CONTEXT, Isus a vorbit adevarul si ceea ce El a spus este absolut, 100% corect.

Ai inteles acum?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80090 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 11:14 am

anubis974 wrote:- Marcu 14.12, 15.25 zice ca Hristos a fost crucificat in ziua de dupa masa de Paste, iar Ioan 19.14 zice ca Isus a fost crucificat in ziua dinainte de masa de Paste


RASPUNSUL ASTA SE LEAGA DIRECT DE SUBIECT ASA CA O SA-L DESCOPERI MAI TARZIU - nu vreau sa-l divulg acum, deocamdata.
Last edited by Davieboy on Sat Mar 20, 2010 12:08 pm, edited 4 times in total.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80091 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 11:17 am

anubis974 wrote:- Luca, povestind despre nasterea lui Isus, spune ca Iosif si Maria s-au intors la Nazaret la o luna dupa ce au venit la Betleem (dupa ce Maria s-a curatit ritual dupa nastere, Luca 2.39). Matei, in schimb, zice ca au fugit direct in Egipt (Mat. 2.19-22).

Ca sa poti intelege Biblia, trebuie sa-i intelegi contextul, imprejurarile in care sunt relatate intamplarile, parabolele, etc!
Un raspuns adecvat aici ar lua prea mult spatiu, si nu vreau sa deraiez de la ideea TOPIC-ului prea mult. Daca vrei deschide altul si am sa-ti explic acolo!

Asa ca te rog sa vorbesti la subiect aici, si daca nouneim vrea sa-si exerseze autoritatea de moderator, ar trebui sa o faca in mod constructiv si sa stearga absolut tot ce nu se vorbeste la subiect de aici incolo - cu exceptia remarcilor arogante :D
Last edited by Davieboy on Sat Mar 20, 2010 12:07 pm, edited 1 time in total.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80097 ] Postby Gabriy'el on Sat Mar 20, 2010 12:46 pm

Davieboy wrote:aca nu-mi aduci textele care iti intaresc si-ti suporta argumentul, degeaba o faci!

Am prezentat textele de la prima postare.Bineinteles nu din toate 4 evangheliile pentru ca nu avea rost. Cine vrea sa priceapa nu trebuie sa citeasca de 4 ori acelasi verset. Daca nu le-ai vazut si inca le astepti e pentru ca nu citesti atent. Prin urmare nu spera sa te calc iar pe bec. Voi face ce am mai facut, anume, ramai si fierbi in suc propriu o vreme, pana cand te retragi singur ca si data trecuta pentru ca nu iti mai raspunde nimeni. Bineinteles ca atunci cand iti vi in fire voi fi primul care sa iti raspunda. Singurul regret este ca data trecuta am tot sperat la dialog si am tot amanat ultima masura.
Last edited by Gabriy'el on Sat Mar 20, 2010 12:57 pm, edited 1 time in total.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80110 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 6:23 pm

Gabriy'el wrote:Moartea Domnului este prezentata in evanghelii ca fiind in ZIUA Pregatirii. Chiar denumirea zilei yom şişi beşabat sau erev şabat inseamna ajunul sabatului, ziua de pregatire pentru sabat, adica vineri.

Luca 23, 46. Isus a strigat cu glas tare: „Tată, în mâinile Tale Îmi încredinţez duhul!” Şi când a zis aceste vorbe Şi-a dat duhul.
54.Era ziua Pregătirii, şi începea ziua Sabatului

Nu doar ca moartea este prezentata ca fiind in ziua pregatirii, adica vineri, dar si invierea este prezentata explicit in ziua intai a saptamanii, explicandu-se ca este dupa incetarea sabatului. Toate cele 4 evanghelii prezinta acest fapt.

Matei 28 , 1. La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.
2. Şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului, şi a şezut pe ea.
3. Înfăţişarea lui era ca fulgerul, şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
4. Străjerii au tremurat de frica lui, şi au rămas ca nişte morţi.

Nu exista nici o dovada biblica care sa arate ca Isus ar fi inviat in zi de sabat. Exista destule dovezi biblice care arata ca a murit vineri in ziua pregatirii si a inviat duminica in ziua intai a saptamanii, dupa ce sabatul se sfarsise.

Deci la textul asta te referi tu?

Primul post subliniat in rosu nu-ti indica sabatul saptamanal. Esti constient ca pe vremea aia inca se tineau tot felul de sabate, da?
Al doilea post subliniat in rosu nu iti indica ca ar fi fost ziua de vineri. Asta vrei tu sa crezi doar! Ne indica, ca era ziua pregatirii Sabatului dar nu il specifica a fi cel anual sau cel saptamanal!

Eu asteptam sa-mi aduci toate textele pentru ca in fiecare putem descoperi diferite lucruri, sau tu de ce crezi ca Evanghelia a fost inregistrata in patru moduri (putin) diferite. Poti descoperi in una ceea ce nu gasesti in alta.
In fine, am sa revin cu o analiza mai completa, curand.
Last edited by Davieboy on Sat Mar 20, 2010 8:08 pm, edited 2 times in total.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80115 ] Postby anubis974 on Sat Mar 20, 2010 7:13 pm

Davieboy nu am mai deschis scripturile dumnezeului crestinilor de ceva vreme (afara de mici incursiuni) dar am sa ma bag maine intr-un mic studiu si o sa ma pregatesc de duel! :)

Good night !
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
User avatar
anubis974
 
Posts: 999
Joined: Sun May 10, 2009 6:00 pm
Location: Heliopolis

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80116 ] Postby Davieboy on Sat Mar 20, 2010 7:26 pm

anubis974 wrote:Davieboy nu am mai deschis scripturile dumnezeului crestinilor de ceva vreme (afara de mici incursiuni) dar am sa ma bag maine intr-un mic studiu si o sa ma pregatesc de duel! :)

Good night !

BUN! atunci astept argumentele tale prima data si apoi am sa continui. Sunt sigur ca daca o sa ai jumatate vointa cat ai avut pina acum o sa faci un interlocutor pe cinste. noapte buna si tie!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80121 ] Postby Gabriy'el on Sun Mar 21, 2010 2:28 am

Davieboy wrote:Eu asteptam sa-mi aduci toate textele pentru ca in fiecare putem descoperi diferite lucruri, sau tu de ce crezi ca Evanghelia a fost inregistrata in patru moduri (putin) diferite. Poti descoperi in una ceea ce nu gasesti in alta.

Omule iar faci pe orbul?

Scrie sau nu scrie acolo ziua intai a saptamanii? Pai ti se prezinta :

1. Ziua pregatirii spre sabat.
2. In sabat s-au odihnit.
3. La sfarsitul zilei sabatului(nu sarbatorii sabatului care putea dura mai multe zile), CAND SE LUMINA DE ZIUA SPRE intaia zi a saptamanii.

Esti dezarmat din start prin chiar versetele care le-am postat. Chiar acele versete iti arata ca e vorba de inceputul si sfarsitul sabatului saptamanal , pentru ca imediat dupa acest sabat incepe ziua intai a saptamanii. Sau ai uitat ca inainte de ziua intai a saptamanii e ziua a saptea care = sabat?

Dar cel mai important lucru pe care refuzi sa il vezi, desi ai dat pana si quote pe postarea mea este prezentarea invierii in ziua intai a saptamanii. E a doua oara cand esti cu textul in fata si imi spui prostii cum ca ar fi alt sabat in loc sa fii onest si sa citesti chiar vesetele pe care le-am postat.

Te mai intreb odata: Este prezentata invierea lui Isus in ziua intai a saptamanii? Iti postez si textele din nou, desi sunt sigur ca iar o sa faci pe prostul.

Matei 28 , 1.La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.
2. Şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului, şi a şezut pe ea.
3. Înfăţişarea lui era ca fulgerul, şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
4. Străjerii au tremurat de frica lui, şi au rămas ca nişte morţi.

Pai daca sfarsitul zilei sabatului e urmat de ziua intai a saptamanii, ce sabat e ala , nu cel din ziua a saptea a saptamanii? Palarie intr-un picior ghici ciuperca ce-i? Nu doar asta, ti-am explicat si cum e cu ziua pregatirii si faptul ca s-au odihnit dupa porunca. Degeaba! Normal, eu vorbesc , tu iti bagi degetele in urechi si strigi tare:"Isus a inviat in ziua de sabat!, argumentele nu ma intereseaza."
Last edited by Gabriy'el on Sun Mar 21, 2010 2:43 am, edited 1 time in total.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80122 ] Postby Gabriy'el on Sun Mar 21, 2010 2:33 am

Inca o dovada ca produci numai gogorite si in acest caz.
Luca 23 :

54. Era ziua Pregătirii, şi începea ziua Sabatului.

55. Femeile, care veniseră cu Isus din Galilea, au însoţit pe Iosif; au văzut mormântul şi felul cum a fost pus trupul lui Isus în el,

56. s-au întors, şi au pregătit miresme şi miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege.

Se specifica clar ca e vorba de ZIUA SABATULUI, si nu doar sabat. Ziua sabatului nu era decat una, adica a saptea a saptamanii. Zilele sabatelor din timpul anului puteau cadea un orice zi a saptamanii si putea fi si mai multe zile , sau un an sabatic.

E clar ca e vorba aici de ziua sabatului, si nu de un sabat anual, sau lunar care putea dura mai multe zile, sau un sabat care nu avea legatura cu ziua pregatirii? Mai clar de atat nu exista. E mura in gura.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80123 ] Postby Gabriy'el on Sun Mar 21, 2010 3:02 am

Despre ziua pregatirii. Chiar numele in sine al zilei de vineri e inca o dovada ca nu ai dreptate in interpretarea pe care o faci.
Davieboy wrote:Ne indica, ca era ziua pregatirii Sabatului dar nu il specifica a fi cel anual sau cel saptamanal!


Vineri - yom şişi beşabat sau erev şabat - "ajunul sabatului" - Denumirea in ebraica a zilei de vineri. Fiecare vineri pentru ei era ziua pregatirii, ajunul sabatului.

In greaca, in manuscrisele pe care si tu le poti verifica pe internet exprimarea versetului Luca 23,54 :

kai hEmera En paraskeuE kai sabbaton epephOsken (am ales varianta interlineara pentru ca e mai inteligibila)

Cuvantul subliniat este chiar denumirea din greaca folosita de evreii elenisti pentru denimirea zilei de vineri si inseamna pregatire. Ziua pregatirii, paraskeuE nu era pregatirea oricarui sabat din timpul anului, ci era pregatirea pentru sabatului saptamanal, adica vineri.

Asadar ni se indica precis ca era vorba de sabatul saptamanal. denumirea zilei pregatirii era specifica sabatului saptamanal, nu oricarui sabat. Iar la sfarsitul acestui sabat ni se spune ca incepea ziua intai a saptamanii. Asadar nu suntem lasati sa basbaim singuri. Avem toate dovezile pentru a observa ca era vorba de sabatul saptamanal, a saptea zi, ZIUA SABATULUI.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80126 ] Postby tom on Sun Mar 21, 2010 5:29 am

Nu scrie nicaieri ora la care Iisus a inviat. Scrie ca femeile cand au ajuns disdedimineata Iisus deja inviase si nu mai era in mormant. Cand? Nu se stie.

Mi-a atras atentia Matei 28.1
La sfarsitul zilei sabatului cand incepea sa se lumineze inspre ziua intaia a saptamanii Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul."

Deci cand era la ei "sfarsitul zilei sabatului"? Cand SE LUMINA INSPRE ziua intaia a saptamanii! Cel putin eu asa inteleg din textul asta. Pare destul de clar. Sau traducerea e de vina?
User avatar
tom
 
Posts: 556
Joined: Thu Feb 21, 2008 2:47 pm

Re: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT!

[ #80130 ] Postby Davieboy on Sun Mar 21, 2010 6:34 am

tom wrote:Nu scrie nicaieri ora la care Iisus a inviat. Scrie ca femeile cand au ajuns disdedimineata Iisus deja inviase si nu mai era in mormant. Cand? Nu se stie.

Mi-a atras atentia Matei 28.1
La sfarsitul zilei sabatului cand incepea sa se lumineze inspre ziua intaia a saptamanii Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul."

Deci cand era la ei "sfarsitul zilei sabatului"? Cand SE LUMINA INSPRE ziua intaia a saptamanii! Cel putin eu asa inteleg din textul asta. Pare destul de clar. Sau traducerea e de vina?


Da, Tom! Ai dreptate, Un un singur lucru trebuie sa intelegem cu totii...in fiecare Cuvint al lui Dumnezeu este ADEVAR (nu 99% ci 100%), si din moment ce am descoperit ca de vineri seara pina duminica dimineata nu sunt 3 zile deja am descoperit ca ceva nu e in regula cu interpretarea asta.

Ma duc sa vorbesc cu Aquaticus si apoi revin, pentru ca pot tine piept la doi bufoni odata, dar cand se mai baga si al treila si mai are acces si la butonul "delete" atunci situatia devine mai grava si nu vreau sa "lucrez" aici ca sa-mi stearga unul ca nouneim postarile!

Daca nu se rezolva va descurcati singuri!
Last edited by Davieboy on Sun Mar 21, 2010 7:10 am, edited 2 times in total.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron