Samson

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Samson

[ #85502 ] Postby Batranul Enoch on Wed Apr 04, 2012 5:12 pm

• ´´5.Samson s-a coborât împreună cu tatăl său şi cu mama sa la Timna. Când au ajuns la viile din Timna, iată că i-a ieşit înainte un leu tânăr mugind.

• 6.Duhul Domnului a venit peste Samson; şi, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâşiat pe leu cum se sfâşie un ied. N-a spus tatălui său şi mamei sale ce făcuse.
• 7.S-a coborât şi a vorbit cu femeia aceea, şi ea i-a plăcut.

• 8.După câtva timp, s-a dus iarăşi la Timna ca s-o ia şi s-a abătut să vadă hoitul leului. Şi iată că în trupul leului era un roi de albine şi miere.

• 9.A luat mierea în mână şi a mâncat-o pe drum; şi când a ajuns la tatăl său şi la mama sa, le-a dat şi au mâncat şi ei din ea. Dar nu le-a spus că luase mierea aceasta din trupul leului .`` ( Jud 14 ) .Pare foarte straniu ca albinele sa-si gaseasca un adapost intr-un hoit .
Aceasta este o minune care descopera niste invataturi profunde .


LEUL TANAR care i-a iesit mugind in CALE lui Samson reprezinta chiar EUL SAU puternic care dorea sa traiasca LIBER , FARA RESTRICTII , si care se lupta pentru suprematie , standu-i in calea pe care Dumnezeu i-o trasase , dar care cu ajutorul puterii lui Dumnezeu putea fi infrant foarte usor .

´´Fizic, Samson era cel mai puternic om de pe pământ , dar ÎN CE PRIVEŞTE STĂPÂNIREA DE SINE , CINSTEA ŞI TĂRIA SUFLETEASCĂ SE GĂSEA PRINTRE CEI MAI SLABI . Mulţi privesc în chip greşit patimile tari ca fiind tărie de caracter, când de fapt omul care se lasă stăpânit de patimile sale este un om slab. ADEVĂRATA MĂRIME A UNUI OM SE MĂSOARĂ DUPĂ TĂRIA SENTIMENTELOR PE CARE ŞI LE STĂPÂNEŞTE , şi nu după a acelora care-l stăpânesc .
GRIJA PROVIDENŢIALĂ A LUI DUMNEZEU FUSESE ASUPRA LUI SAMSON , CA SĂ POATĂ FI PREGĂTIT SĂ ÎNDEPLINEASCĂ LUCRAREA PE CARE FUSESE CHEMAT S-O FACĂ . Chiar de la începutul vieţii sale FUSESE ÎNCONJURAT DE SITUAŢII FAVORABILE DEZVOLTĂRII TĂRIEI FIZICE , VIGORII INTELECTUALE ŞI CURĂŢIEI MORALE . Dar, sub influenţa prietenilor lui răi, el s-a desprins din legătura lui cu Dumnezeu, singura capabilă să-l păstreze pe om în siguranţă, şi a fost smuls de curentul răului . ACEIA CARE SUNT ISPITIŢI PE CALEA DATORIEI TREBUIE SĂ FIE SIGURI CĂ DUMNEZEU ÎI SPRIJINEŞTE ; dar dacă oamenii se aşează de bună voie sub puterea ispitei, vor cădea mai curând sau mai târziu .
SATANA SE STRĂDUIEŞTE CU TOATĂ PUTEREA LUI SĂ-I RĂTĂCEASCĂ TOCMAI PE ACEIA PE CARE ARE DE GÂND SĂ-I FOLOSEASCĂ DUMNEZEU CA UNELTE ALE SALE ÎN VEDEREA AJUNGERII UNUI ANUMIT SCOP. El ne atacă în părţile noastre slabe şi caută ca, prin slăbiciunile caracterului nostru, să stăpânească asupra întregii fiinţe; şi el ştie că va avea succes dacă omului îi plac aceste slăbiciuni . DAR NU E NEVOIE CA CINEVA SĂ FIE ÎNFRÂNT . OMUL NU ESTE LĂSAT SĂ BIRUIE PUTEREA RĂULUI NUMAI PRIN PROPRIILE SALE PUTERI , PRIN EFORTURILE SALE SLABE . AJUTORUL ESTE LA ÎNDEMÂNĂ ŞI ÎI VA FI OFERIT ORICĂRUI SUFLET CARE-L CERE DIN TOATĂ INIMA . Îngerii lui Dumnezeu, care urcă şi coboară pe scara pe care a văzut-o Iacov în viziune, îi vor ajuta pe toţi cei care vor să urce până la cele mai înalte culmi ale cerului .´´( PP , cap 54 Samson ) .Daca Samson ar fi obtinut aceasta biruinta asupra sa insusi cu ajutorul puterii lui Dumnezeu , atunci FIINTA SA AR FI DEVENIT UN IZVOR DE BINECUVANTARI pentru el si semenii lui ( Duhul Sfant ar fi revarsat asupra lui darurile spirituale – MIEREA DIN CARE A MANCAT EL INSUSI SI PE CARE A OFERIT-O PARINTILOR LUI - in aceasi masura ca si darurile puterii fizice ) .

´´DIN CEL CE MANANCA A IESIT CE SE MANANCA ,
SI DIN CEL TARE A IESIT DULCEATA . `` ( Jud 14 , 14 ) .


Asadar , intamplarea cu leul era o ilustratie ( o profetie conditionata ) cu privire la cursul vietii pe care il dorea Dumnezeu pentru Samson : sa realizeze infrangerea eului propriu , pentru a deveni un adapost al spiritelor bune :


´´COPILUL FĂGĂDUIT LUI MANOAH ERA RÂNDUIT DE DUMNEZEU SĂ FACĂ O LUCRARE ÎNSEMNATĂ , iar pentru a câştiga însuşirile necesare acestei însărcinări era nevoie să fie bine îndrumate atât deprinderile mamei, cât şi ale copilului. După porunca Îngerului, Manoah nu trebuia să-i îngăduie soţiei sale să bea vin sau băutură îmbătătoare şi nici să mănânce ceva necurat. Şi nu era suficient ca făgăduitul copil să primească de la părinţi o bună moştenire. Aceasta trebuia să fie urmată de o educaţie îngrijită şi de formarea deprinderilor bune . DUMNEZEU A PORUNCIT CA VIITORUL JUDECĂTOR ŞI SALVATOR AL LUI ISRAEL SĂ FIE ÎNDRUMAT DIN COPILĂRIE CĂTRE ÎNFRÂNAREA STRICTĂ A POFTELOR . Chiar de la naştere trebuia să fie nazireu, fapt prin care avea să-i fie totdeauna oprită folosirea vinului şi a băuturilor îmbătătoare. Lecţiile de cumpătare, lepădare şi stăpânire de sine trebuie date copilului chiar din fragedă pruncie .`` ( PP , cap 54 ) .
Samson a dat gres in aplicarea acestui plan al lui Dumnezeu cat timp a fost in libertate , si a fost nevoie ca sa treaca prin experienta trista a robiei si sa implineasca misiunea sa prin moarte :

´´ FĂGĂDUINŢA LUI DUMNEZEU , CĂ PRIN SAMSON "VA ÎNCEPE SĂ IZBĂVEASCĂ PE ISRAEL DE MÂNA FILISTENILOR", SE ÎMPLINISE ; dar cât de întunecoasă şi teribilă fusese istoria acestei vieţi, care ar fi putut să fie o laudă pentru Dumnezeu şi o cinste pentru popor ! DACĂ SAMSON AR FI RĂMAS CREDINCIOS CHEMĂRII SALE CEREŞTI , PLANUL LUI DUMNEZEU S-AR FI PUTUT REALIZA PENTRU ONOAREA ŞI SLAVA SA . Dar el s-a lăsat în voia ispitelor , iar MISIUNEA LUI S-A ÎMPLINIT ÎN ÎNFRÂNGERE , ROBIE ŞI MOARTE .`` ( PP , cap 54 ) .


Dar Samson a fost inviat odata cu invierea lui Isus ( ceata celor ce au inviat atunci era formata din oameni care ´´cu pretul vietii lor , marturisisera despre adevar ``- HLL , cap 81 , si Samson a fost unul care si-a daruit viata pentru cauza lui Dumnezeu , ) .Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85504 ] Postby samy on Thu Apr 05, 2012 7:17 am

Batrane Enoch,din nou faci o speculatie cand spui ca Samson a fost inviat odata cu Isus.Samson face parte din lista eroilor credintei din Evrei 11.La versetul 39 ni se spune ''Toti acestia,macar ca au fost laudati pentru credinta lor,totusi n-au primit ce le fusese pregatit''Daca Samson ar fi inviat,el ar fi primit ce-i fusese pregatit,dar Biblia ne spune ca n-a primit deci n-a inviat
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: Samson

[ #85507 ] Postby Batranul Enoch on Thu Apr 05, 2012 12:45 pm

Evrei 11 , 32- 40 :


´´32. Şi ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proroci!

33. Prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor,

34. au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe.

35. Femeile şi-au primit înapoi pe morţii lor înviaţi; unii, ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea care li se dădea, şi au fost chinuiţi.

36. Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare;

37. au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferăstrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi –

38. ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului.

39. Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, TOTUŞI N-AU PRIMIT CE LE FUSESE FĂGĂDUIT ;

40. pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi .``Samy , nu e timp de speculatii .

Dupa tine , toti cei care au trecut prin lista de suferinte prezentate in Evrei 11 , nu au putut avea parte de inviere odata cu Isus . Atunci , da-mi voie sa te intreb , cine a fost inviat odata cu Domnul Isus ?

Exista o alta lista de suferinte pe care trebuie sa o cautam in alt loc din Scriptura pt a-i incadra acolo pe cei care au inviat atunci ?

Printre cei taiati in 2 cu ferastraul se numara si Isaia , daca nu ma insel . Ti se pare ca Isaia a fost prea nevrednic ca sa aiba parte de onoarea de a fi inviat odata cu Isus , si sta inca in locuinta mortilor asteptand sa vina sfarsitul pt ridicarea lui la cer ?


Sau Ioan Botezatorul , caruia i s-a taiat capul din cauza marturisirii lui Hristos , si despre care Domnul Isus a afirmat ca ´´dintre cei nascuti din femeie nu s-a sculat nici unul mai mare decat IB `` ,´
, crezi ar fi mai putin onorat decat Moise ( care a fost inviat imediat dupa moartea sa ( mai exact a treia zi , intr-o duminica dimineata ) ) ,
, asteptand 2000 de ani arestat in locuinta mortilor , dupa ce a petrecut deja atata timp singur in inchisoarea lui Irod pe pamant inainte de moartea sa de martir ?


Hai sa-ti spun adevarul : Ioan Botezatorul a fost mai mult onorat chiar decat mine :

´´ Nici Enoh, care a fost înălţat la cer, nici Ilie, care a fost ridicat într-un car de foc, n-au fost mai mari sau mai onoraţi decât Ioan Botezătorul, care a pierit singur în închisoare. "Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El." (Fil. 1,29). Şi din toate darurile pe care Cerul le poate revărsa asupra oamenilor, împărtăşirea cu suferinţele lui Hristos este încrederea cea mai mare şi onoarea cea mai înaltă . `` ( HLL , cap 22 ) .


Si a fost inviat la putin timp dupa moartea lui , odata cu Domnul Isus .


Daca Moise , cel mai mare prooroc al lui Israel , a fost unul dintre cei care L-au insotit pe Mantuitorul la intrarea Lui in Cetatea sfanta , de ce Ioan Botezatorul , cel mai mare om nascut din femeie de pana atunci , nu ar fi avut parte si el de aceeasi bucurie ?Cand spune ca ´´N-AU PRIMIT CE LE FUSESE FĂGĂDUIT `` , Pavel vrea sa arate ca toti acesti eroi ai credintei NU AU PRIMIT INAINTE DE MOARTE RASPLATA LOR , dar asta nu impiedica ca o parte din ei ( martirii ) sa fi fost inviati apoi pt a-L insoti pe Domnul Isus la inaltarea Sa triumfala la cer .

Asa cum a precizat deja in vers 13 :

´´IN CREDINTA AU MURIT TOTI ACESTIA , FARA SA FI CAPATAT LUCRURILE FAGADUITE ; ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe , marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant .`` ( Evr 11, 13 ) .

E vorba deci ca nu au capatat lucrurile fagaduite in timp ce traiau fiecare in epoca lui si inca se luptau pt credinta .´´ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi .``

Pavel se refera la f ca toti mantuitii vor fi facuti desavarsiti si vor primi rasplata in acelasi moment , la a doua venire , dar exista niste exceptii : eu cu Ilie , Moise , si ceilalti batrani , inviati odata cu Domnul Isus , care ne aflam deja in patria cereasca , si stim mai multe despre lucrurile ceresti , draga fratioare Samy .
.


Ellen White aplica suferintele descrise in Evrei 11 si la martirii de dupa Domnul Isus , in Istoria mantuirii , cap. 44 - Marea apostazie :


´´Când Domnul Isus le-a descoperit ucenicilor soarta Ierusalimului şi evenimentele revenirii Sale, El a prevestit şi experienţa poporului Său din momentul când avea să fie luat din mijlocul lui, până la revenirea Sa cu putere şi slavă, pentru a-l elibera. De pe muntele Măslinilor, Mântuitorul privea furtunile ce erau gata să cadă asupra bisericii apostolice şi, pătrunzând mai departe în viitor, ochiul Său desluşea uraganele cumplite şi pustiitoare ce aveau să sufle asupra urmaşilor Săi în zilele de întuneric şi persecuţie ce urmau să vină. În câteva enunţuri scurte cu o semnificaţie grozavă, El a prezis partea ce avea să fie hotărâtă bisericii lui Dumnezeu de către conducătorii acestei lumi. Urmaşii lui Hristos trebuie să meargă pe aceeaşi cărare a umilinţei, reproşului şi suferinţei, pe care a mers şi Maestrul lor. Vrăjmăşia ce a izbucnit împotriva Răscumpărătorului lumii se va manifesta împotriva tuturor acelora care vor crede în Numele Lui.
Istoria bisericii primare confirmă împlinirea cuvintelor Mântuitorului. Puterile pământului şi ale iadului s-au aşezat în linie de bătaie împotriva lui Hristos în persoana urmaşilor Săi. Păgânătatea a prevăzut că templele şi altarele îi vor fi date la o parte, dacă Evanghelia avea să triumfe; de aceea şi-a convocat forţele ca să distrugă creştinismul. Focurile persecuţiei s-au aprins. Creştinii au fost deposedaţi de bunuri şi alungaţi din casele lor. Au "dus o mare luptă de suferinţe." "AU SUFERIT BATJOCURI, BĂTĂI, LANŢURI ŞI ÎNCHISOARE." Evrei 11,36 . ``
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85513 ] Postby Batranul Enoch on Sat Apr 07, 2012 4:18 pm

Exista o asemanare izbitoare intre uriasul Samson si genialul William Miller .


Daca primul s-a distins prin FORTA FIZICA NEMAIPOMENITA , al doilea a ramas in istorie ca un om cu O PUTERE INTELECTUALA RAR INTALNITA ,
, si amandoi au fost randuiti de Dumnezeu pt o lucrare deosebit de importanta : aceea de a incepe o miscare de eliberare a poporului lui Dumnezeu de sub tirania dusmanilor Legii divine , desi fiecare a implinit-o cu mai mult sau mai putina daruire :

Judecatorii 13:5 : “Căci vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu. Briciul nu va trece peste capul lui, pentru că acest copil va fi închinat lui Dumnezeu din pântecele mamei lui; şi EL VA ÎNCEPE SĂ IZBĂVEASCĂ PE ISRAEL DIN MÂNA FILISTENILOR .” ;

´´Un fermier cinstit şi drept, care ajunsese să se îndoiască de autoritatea divină a Scripturilor şi care totuşi dorea sincer să cunoască adevărul, a fost BĂRBATUL ALES ÎN MOD DEOSEBIT DE DUMNEZEU PENTRU A FI ÎN AVANGARDA VESTIRII CELEI DE A DOUA VENIRI A LUI HRISTOS . `` ( TV , cap 18 ) .
Iar remarcabilul Luther , cel ´´ales sa dea piept cu furtuna ``, omul prin care Dumnezeu a lucrat pentru a elibera poporul Sau din robia Romei , a fost var bun cu inaintasul sau Moise , conducatorul ales pt a scoate poporul ales din sclavia Egiptului:

´´Tot ingerii au fost aceia care i-au facut cunoscut lui Moise ca IEHOVA L-A ALES CA SA RUPA LANTURILE ROBIEI POPORULUI SAU . `` ( PP , cap 22 Moise ) ;

´´ÎN FRUNTEA CELOR CHEMAŢI SĂ CONDUCĂ BISERICA DIN ÎNTUNERICUL PAPALITĂŢII LA LUMINA UNEI CREDINŢE MAI CURATE STĂ MARTIN LUTHER . Plin de zel, înflăcărat şi evlavios, necunoscând nici o altă frică decât frica de Dumnezeu şi nerecunoscând nici o altă temelie pentru credinţa creştină decât Sfintele Scripturi , MARTIN LUTHER A FOST OMUL TIMPULUI SĂU . Prin el, Dumnezeu a îndeplinit o lucrare mare pentru reformarea bisericii şi pentru iluminarea lumii . `` ( IM , cap 47 Luther si marea Reforma ) ;


Pentru a putea realiza marea lucrare la care il randuise Dumnezeu pe Moise , acesta a fost invatat in toata cultura egiptenilor , si la fel si Luther , care a studiat la universitatea din Erfurt tot ce era mai de seama in acel timp , si astfel a ajuns sa fie pregatit pt a sta ´´ca un martor al lui Dumnezeu IN MIJLOCUL MAI MARILOR LUMII `` ( IM , cap 48 ) :

´´ LA CURTEA LUI FARAON , MOISE A PRIMIT CEA MAI ÎNALTĂ EDUCAŢIE CIVILĂ ŞI MILITARĂ . Monarhul luase hotărârea de a face din nepotul adoptiv urmaşul său la tron, iar tânărul era educat pentru această poziţie înaltă. "MOISE A ÎNVĂŢAT TOATĂ ÎNŢELEPCIUNEA EGIPTENILOR , ŞI ERA PUTERNIC ÎN CUVINTE ŞI ÎN FAPTE" ( Fapte 7, 22 ) . Iscusinţa lui de conducător militar i-a câştigat favoarea oştirii Egiptului şi, în general, era privit ca un om cu un caracter cu totul deosebit. Satana fusese înfrânt în planurile sale. Chiar decretul prin care copiii evrei fuseseră daţi morţii a fost folosit de Dumnezeu pentru pregătirea şi educarea viitorului conducător al poporului Său …
După legile Egiptului, toţi aceia care se suiau pe tronul faraonilor trebuia să devină membri ai castei preoţeşti; iar MOISE , CA MOŞTENITOR SIGUR , TREBUIA SĂ FIE INIŢIAT ÎN TAINELE RELIGIEI NAŢIONALE . ACEASTĂ SARCINĂ A FOST ÎNCREDINŢATĂ PREOŢILOR . Dar, cu toate că era un student neobosit şi zelos, el n-a putut fi făcut să ia parte la adorarea zeilor …
MOISE ERA PREGĂTIT SĂ OCUPE UN LOC DE FRUNTE PRINTRE OAMENII MARI AI LUMII, să strălucească în curţile celei mai glorioase împărăţii şi să înalţe sceptrul puterii ei. PUTEREA LUI INTELECTUALĂ ÎL SITUEAZĂ MAI PRESUS DE OAMENII MARI AI LUMII DIN TOATE VEACURILE . CA ISTORIC ŞI POET , CA FILOSOF , CONDUCĂTOR DE OŞTI ŞI LEGIUITOR , EL ESTE FĂRĂ EGAL . Dar, cu toate că avea lumea înaintea sa, Moise a avut tăria morală de a refuza perspectivele îmbietoare ale bogăţiei, măririi şi faimei, alegând mai degrabă "să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului". `` ( PP , cap 22 Moise ) ;

´´Cu toate că dezamăgirile erau mari şi multe, Luther înainta hotărât spre ţinta înaltă a desăvârşirii intelectuale şi morale, care-l atrăgea . EL ÎNSETA DUPĂ CUNOŞTINŢĂ , iar caracterul său stăruitor şi practic l-a condus să dorească ceea ce era statornic şi folositor mai degrabă decât bătător la ochi şi superficial .
Atunci când, la vârsta de 18 ani, a intrat la Universitatea din Erfurt, situaţia lui era mai favorabilă, iar perspectivele mai strălucitoare decât în anii de mai înainte. Părinţii lui, obţinând, prin economie şi hărnicie, o stare materială mai bună, erau acum în stare să-i dea tot ajutorul de care avea nevoie. În acelaşi timp, influenţa
prietenilor serioşi a ameliorat efectele întunecate ale educaţiei lui anterioare . S-A APUCAT DE STUDIUL CELOR MAI BUNI AUTORI , ACUMULÂND CU SÂRGUINŢĂ CELE MAI ÎNALTE GÂNDURI ALE LOR ŞI ÎNSUŞINDU-ŞI ÎNŢELEPCIUNEA ÎNŢELEPŢILOR . Chiar şi sub aspra disciplină a îndrumătorilor lui de la început, promitea de timpuriu că se va distinge şi , SUB INFLUENŢE FAVORABILE , MINTEA I S-A DEZVOLTAT REPEDE . O MEMORIE AGERĂ , O IMAGINAŢIE VIE , O GÂNDIRE LOGICĂ ŞI PUTERNICĂ şi o muncă neobosită l-au aşezat în scurtă vreme în primele rânduri printre tovarăşii lui . DISCIPLINA SA INTELECTUALĂ I-A MATURIZAT ÎNŢELEGEREA , DÂND NAŞTERE UNEI ACTIVITĂŢI MINTALE ŞI UNEI ASCUŢIMI DE ÎNŢELEGERE CARE L-AU PREGĂTIT PENTRU LUPTELE VIEŢII . `` ( TV , cap7 ) .


Moise , ca si Luther , avea un temperament navalnic ( dovada actul sau ´´pripit`` de a-l ucide pe egiptean ) , temperament pe care mai tarziu si l-a supus , incat ´´ a devenit un om rabdator , respectuos si umil , “ mai bland decat orice om de pe fata pamatului” `` ( PP , cap 22 Moise ) :

´´ADESEA , CUPRINS DE INDIGNARE LA VEDEREA NEDREPTĂŢII ŞI APĂSĂRII , ARDEA DE DORINŢA DE A RĂZBUNA NEDREPTĂŢILE . Într-o zi, pe când se afla la câmp, văzând un egiptean cum bate un israelit, a alergat şi l-a ucis pe egiptean .`` ( PP , cap 22 ) ;

´´Am vazut ca Luther ERA INFLACARAT , ZELOS , FARA TEAMA SI PLIN DE CURAJ in mustrarea pacatelor si in apararea adevarului . El nu se sinchisea de oamenii nelegiuiti sau de diavoli . LUTHER AVEA ZEL , CURAJ SI INDRAZNEALA si uneori era in primejdie de a merge prea departe .`` ( Exp viz , cap Reformatiunea ) .


Si daca vreti , blandul frate al lui Moise , Aaron cel papagal , sta pentru tovarasul lui Luther , timidul Melanchton :

´´MELANCHTON ERA TIMID , FRICOS , PREVAZATOR SI AVEA MULTA RABDARE . El era foarte mult iubit de Dumnezeu . Cunostinta sa in Scripturi era mare , iar judecata si intelepciunea sa excelenta .`` ( Exp viz , cap Reformatiunea ) .

Sa revenim acum la Samson .

Forta fizica neobisnuita a judecatorului Samson este un tip pentru puterea intelectuala extraordinara a izbavitorului William Miller . Comparati urmatoarele exprimari ale Ellenei White :

´´ Făgăduinţa dată de Dumnezeu lui Manoah a fost împlinită la vremea ei prin naşterea unui fiu, căruia i s-a dat numele Samson . PE MĂSURĂ CE CREŞTEA , BĂIATUL DOVEDEA CĂ ERA ÎNZESTRAT CU O PUTERE CORPORALĂ NEMAIPOMENITĂ .`` ( PP , cap 54 ) ;

´´ [ William Miller ] AVEA O CONSTITUŢIE FIZICĂ SĂNĂTOASĂ ŞI CHIAR ÎN COPILĂRIE FĂCUSE DOVADĂ CĂ ARE O PUTERE INTELECTUALĂ MAI MULT DECÂT OBIŞNUITĂ . PE MĂSURĂ CE CREŞTEA , ACEASTA DEVENEA ŞI MAI ACCENTUATĂ . Mintea lui era activă şi bine dezvoltată şi AVEA O SETE NEOBIŞNUITĂ DE A CUNOAŞTE . Cu toate că nu se bucurase de avantajele educaţiei dintr-un colegiu, dragostea lui pentru studiu şi deprinderea unei cugetări îngrijite, precum şi a unui spirit critic au făcut din el un bărbat cu o judecată sănătoasă şi cu vederi largi .`` ( TV , cap 18 ) .Parintii lui Samson erau oameni tematori de Dumnezeu , si acelasi lucru ne spune Ellen White si despre parintii lui WM :

´´ La hotarele ţinutului deluros care domina podişul filistean se afla orăşelul Ţorea. Aici locuia familia lui Manoah , din seminţia lui Dan , UNA DINTRE PUŢINELE FAMILII CARE RĂMĂSESERĂ CREDINCIOASE DOMNULUI ÎN MIJLOCUL APOSTAZIEI GENERALE . "Îngerul Domnului" i S-a arătat soţiei sterpe a lui Manoah, cu vestea că ea va naşte un fiu prin care Domnul dorea să înceapă să-l izbăvească pe Israel . `` ( PP , cap 22 ) ;

´´ Membrii familiei din care provenea se caracterizau printr-un spirit de independenţă şi iubitori de libertate, prin putere de rezistenţă, de patriotism fierbinte - trăsături care predominau şi în caracterul său. Tatăl său fusese căpitan în armata Revoluţiei şi sacrificiilor făcute de el în lupte şi suferinţelor din acea perioadă zbuciumată se datorează sărăcia din prima parte a vieţii lui Miller …
MAMA LUI AVEA O EVLAVIE CURATĂ ŞI EL, DIN COPILĂRIE, FUSESE IMPRESIONAT DE PROBLEMELE RELIGIOASE . `` ( TV , cap 18 ) .


Asa cum Samson a intretinut legaturi stranse cu dusmanii poporului Israel , filistenii , inca din tinerete , tot asa WM a avut parte de la inceput de societatea celor care erau atei pana in maduva oaselor , deistii , si acestui fapt se poate datora intrarea lui de timpuriu in randurile francmasoneriei :

´´ Dacă ar fi îndeplinit poruncile dumnezeieşti tot atât de credincios ca şi părinţii lui, Samson ar fi avut parte de o viaţă nobilă şi fericită. Dar RELAŢIILE CU CEI IDOLATRI L-AU STRICAT . Întrucât orăşelul Ţorea se afla aproape de hotarul filistenilor , SAMSON S-A ÎMPRIETENIT CU EI . ÎN FELUL ACESTA , DIN TINEREŢE A AVUT RELAŢII STRÂNSE CARE I-AU ÎNTUNECAT TOATĂ VIAŢA …
CHIAR ATUNCI CÂND A AJUNS LA VÂRSTA DE BĂRBAT , când trebuia să îndeplinească chemarea dumnezeiască - mai presus de toate, timpul când trebuia să-I rămână credincios lui Dumnezeu - SAMSON A INTRAT ÎN LEGĂTURI CU VRĂJMAŞII LUI ISRAEL . El n-a întrebat dacă Îl poate proslăvi mai bine pe Dumnezeu dacă se uneşte cu persoana pe care şi-a ales-o singur sau dacă nu cumva se situează într-o poziţie din care nu poate îndeplini scopul ce trebuia să fie realizat prin viaţa lui . `` ( PP , cap 54 Samson ) ;

´´ Cu toate acestea , DIN TINEREŢE FUSESE DUS ÎN SOCIETATEA DEIŞTILOR , A CĂROR INFLUENŢĂ ERA FOARTE PUTERNICĂ datorită faptului că aceştia erau în majoritate cetăţeni buni, oameni cu trăsături umanitare şi caritabile. Trăind aşa cum trăiau ei, în mijlocul unor instituţii creştine, caracterele lor fuseseră modelate până la un anumit punct de mediul înconjurător. Capacităţile deosebite care le-au câştigat respectul şi încrederea se datorau Bibliei ; şi TOTUŞI ACESTE DARURI BUNE DEVENISERĂ ATÂT DE PERVERTITE , ÎNCÂT EXERCITAU O INFLUENŢĂ ÎMPOTRIVA CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU. UNINDU-SE CU ACEŞTI BĂRBAŢI, MILLER A AJUNS SĂ NUTREASCĂ SENTIMENTELE LOR . `` ( TV , cap 18 ) .
´´S-a hotărât o sărbătoare în cinstea lui Dagon, zeul peşte, "apărătorul mării". Din oraşe şi din sate, s-au adunat poporul şi toţi domnitorii din podişul filistean. Mulţime de închinători umpleau templul cel mare şi se îngrămădeau în galeriile aflate de-a lungul acoperişului. Era o scenă de sărbătoare şi bucurie. Au fost aduse jertfe şi apoi a urmat muzica şi praznicul. Apoi, ca cel mai însemnat trofeu al puterii lui Dagon, a fost adus Samson. Apariţia lui Samson i-a făcut pe toţi să izbucnească în strigăte de bucurie. Poporul şi domnitorii l-au slăvit pe zeul lor, care îl biruise pe acela care "pustia ţara şi ne înmulţea morţii". După un timp, ca şi când era obosit, Samson a cerut voie să se rezeme de CEI DOI STÂLPI CENTRALI PE CARE SE SPRIJINEA ACOPERIŞUL TEMPLULUI . Atunci s-a rugat în inima lui: "Doamne, Dumnezeule, adu-ţi aminte de mine, Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data acesta, şi cu o singură lovitură să-mi răzbun pe filisteni pentru cei doi ochi ai mei!" Zicând aceste cuvinte, a cuprins cei doi stâlpi cu braţele sale puternice şi, strigând: "Să mor împreună cu filistenii", "s-a plecat cu toată puterea", iar acoperişul s-a prăbuşit, nimicind dintr-o singură lovitură toată mulţimea cea mare. Aşa încât "cei pe care i-a prăpădit la moartea lui au fost mai mulţi decât cei pe care îi omorâse în timpul vieţii".
ZEUL ŞI ADORATORII LUI , PREOŢII ŞI ŢĂRANII , NOBILII ŞI OSTAŞII AU FOST ÎNGROPAŢI LAOLALTĂ SUB RUINELE TEMPLULUI LUI DAGON . Între ei se afla trupul uriaş al aceluia care fusese ales de Dumnezeu ca eliberator al poporului Său. Vestea acestei morţi fulgerătoare a fost dusă în ţara lui Israel ŞI RUDELE AU VENIT DE PE DEALURILE LOR ŞI AU LUAT TRUPUL NEÎNSUFLEŢIT AL VITEAZULUI MORT . Apoi "s-au suit înapoi şi l-au îngropat între Ţorea şi Eştaol, în mormântul tatălui său Manoah". `` ( PP , cap 54 ) .CEI 2 STALPI pe care se sprijinea templul lui Dagon reprezinta CELE 2 MARI RATACIRI PE CARE SE SPRIJINA BABILONUL SPIRITUAL construit dupa planurile lui Satana :

´´PRIN CELE DOUĂ RĂTĂCIRI MARI, NEMURIREA SUFLETULUI ŞI SFINŢIREA DUMINICII, SATANA ÎI VA ADUCE PE OAMENI ÎN ROBIA AMĂGIRILOR SALE. În timp ce prima pune temelia pentru spiritism, ultima creează o legătură de simpatie cu Roma. Protestanţii din Statele Unite se vor afla în primele rânduri pentru a întinde mâna peste abis şi a prinde mâna spiritismului; ele vor trece peste abis pentru a da mâna cu puterea romană; şi sub influenţa acestei uniri întreite, această ţară va merge pe urmele Romei, pentru a călca în picioare drepturile conştiinţei .`` ( TV , cap 36 Conflictul care se aproprie ) ;


Planul lui Dumnezeu cu Samson era ca el sa fie cel care sa darame acest templu pagan ( dar nu cu pretul vietii lui ) ,

, la fel cum pentru William Miller era ca acesta sa fie cel care SA SURPE pivotii centrali ai Babilonului spiritual ( din pacate , prin respingerea soliei ingerului al treilea - referitoare la Sabat , WM a dat gres in a indeplini complet planul lui Dumnezeu ) .


Ca sa ne arate cat de mult rau a facut Satana oamenilor de-a lungul timpului prin aceste 2 mari rataciri fundamentale ale bisericii catolice , Dumnezeu l-a inspirat pe Samson , pe vremea cand inca avea ochii in cap , sa le devasteze filistenilor semanaturile si viile printr-un procedeu ingenios :

• ´´4. Samson a plecat. A prins trei sute de vulpi şi a luat nişte făclii; apoi a legat vulpile coadă de coadă şi a pus câte o făclie între cele două cozi, la mijloc.

• 5. A aprins făcliile, a dat drumul vulpilor în grânele filistenilor şi a aprins astfel atât stogurile de snopi, cât şi grâul care era în picioare, ba încă şi grădinile de măslini .`` ( Jud 15 ) .

Fiecare pereche de vulpi legate de cozile lor , avand o faclie pusa intre cele 2 cozi , lasate sa faca ravagii in lanurile filistenilor , reprezinta cele 2 mari rataciri fundamentale ale bisericii catolice , nemurirea sufletului si sfintenia duminicii , care au in spate acelasi duh nimicitor – pe Satana ( faclia legata de cozile impreunate ale perechilor de vulpi ) , si care au reusit sa distruga aproape toate bunurile spirituale ale populatiei aflate sub jurisdictia bisericii Romei .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85518 ] Postby samy on Sun Apr 08, 2012 1:37 pm

Imi mentin acuzatia ca faci o speculatie ,batrane Enoch.Avem dovada despre invierea unor sfinti la moartea Domnului Isus.Dar avem si dovada inaltarii lor?Sa zicem ca s-ar fi inaltat...Cu ce sunt acei sfinti superiori apostolilor si restului martirilor care au murit dupa invierea Domnului Isus?Cum interpretezi 2 Timotei 4,8 ''De acum,ma asteapta cununa neprihanirii pe care mi-o va da in ''ziua aceea'',Domnul,Judecatorul ce drept.Si nu numai mie,ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.'?'Nu e destul de clar ca rasplatirea se afla in viitor?
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: Samson

[ #85521 ] Postby Batranul Enoch on Mon Apr 09, 2012 11:42 am

Da , rasplatirea va fi in viitor , samy , pt majoritatea celor mantuiti , dar cum am spus deja , sunt si niste exceptii : eu cu Ilie , care nu am vazut moartea , Moise care a fost primul om inviat , si cei inviati la invierea lui Isus , in total 24 de batrani ( numar simbolic ) .
Samy , nu esti pasionat de scrierile Ellenei White ? Ia uita-te incoace :

´´Atunci când Hristos a înviat, El a eliberat din mormânt o mulţime de captivi. Cutremurul de la moartea Lui deschisese mormintele şi, când El a înviat, ei au venit afară cu El. ACEŞTIA FUSESERĂ CONLUCRĂTORI CU DUMNEZEU ŞI, CU PREŢUL VIEŢII LOR, MĂRTURISISERĂ DESPRE ADEVĂR. De astă dată, urmau să fie martori pentru Acela care îi înviase din morţi.
În timpul lucrării Sale, Isus readuse morţii la viaţă. Înviase pe fiul văduvei din Nain, pe fiica unui bărbat de frunte şi pe Lazăr. Dar aceştia nu erau îmbrăcaţi în nemurire. După învierea lor, erau încă supuşi morţii. DAR ACEIA CARE AU IEŞIT DIN MORMÂNT LA ÎNVIEREA LUI HRISTOS ERAU RIDICAŢI LA VIAŢĂ VEŞNICĂ. EI S-AU ÎNĂLŢAT CU EL, CA TROFEE ALE BIRUINŢEI SALE ASUPRA MORŢII ŞI MORMÂNTULUI . "Aceştia", a spus Hristos , "nu mai sunt robii lui Satana , i-am răscumpărat . I-am adus din mormânt ca cel dintâi rod al puterii Mele , PENTRU A FI CU MINE ACOLO UNDE SUNT ŞI EU , SĂ NU MAI VADĂ NICIODATĂ MOARTEA ŞI SĂ NU MAI GUSTE SUFERINŢA ." `` ( HLL , cap 81 Domnul a inviat ) ;

´´Tot cerul aştepta să-L salute pe Mântuitorul în curţile cereşti . PE CÂND SE ÎNĂLŢA , EL ERA ÎN FRUNTE , URMAT DE MULŢIMEA CAPTIVILOR ELIBERAŢI LA ÎNVIEREA LUI . Oastea cerească lua parte la cortegiul acela plin de veselie cu strigăte şi aclamaţii de laudă şi cântări cereşti …
Dar El le face semn să se dea înapoi. Nu încă. El nu poate să primească acum coroana slavei şi haina împărătească. Merge înaintea Tatălui Său. Arată fruntea Sa rănită, coasta împunsă, picioarele vătămate; Îşi înalţă mâinile, care poartă urmele cuielor. Arată semnele biruinţei Sale ; ÎNFĂŢIŞEAZĂ ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU SNOPUL DE LEGĂNAT , PE ACEIA ÎNVIAŢI CU EL CA REPREZENTANŢI AI ACELEI MULŢIMI DE OAMENI CARE VOR ÎNVIA DIN MORMÂNT LA A DOUA SA VENIRE . `` ( HLL , cap 87 La Tatal Meu si la Tatal vostru ) .


EW spune clar ca acesti sfinti inviati odata cu Domnul Isus sau inaltat la cer odata cu El .
Logic : trebuia sa-L insoteasca cineva pe Isus la inaltarea Sa triumfatoare la cer , si cine puteau sa fie alesi , decat cei care trecusera prin aceeasi experienta a martirajului ca si Domnul lor .

Cei care au suferit moartea de martir dupa aducerea ca jertfa a lui Hristos nu sunt cu nimic mai prejos , dar nu puteau fi inviati la invierea lui Isus din moment ce nu erau inca morti ( si majoritatea nici nascuti ) .
( putem spune ca martirii dinainte de Hristos au beneficiat de ´´avantajul calaretului`` ) .

Pavel nu face parte dintre cei care au murit ca martiri inainte de sacrificiul lui Isus , ca Ioan Botezatorul de ex , si de aceea trebuie sa astepte in locuinta mortilor pana la a doua venire a lui Isus , cand va fi inviat si va primi cununa neprihanirii de care vorbeste in epistola catre Timotei .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85523 ] Postby Batranul Enoch on Mon Apr 09, 2012 1:26 pm

Pentru ca am intrat in saptamana mare , vom da acum o alta posibila interpretare a episodului final din viata lui Samson .


´´S-a hotărât o sărbătoare în cinstea lui Dagon, zeul peşte, "apărătorul mării". Din oraşe şi din sate, s-au adunat poporul şi toţi domnitorii din podişul filistean. Mulţime de închinători umpleau templul cel mare şi se îngrămădeau în galeriile aflate de-a lungul acoperişului. Era o scenă de sărbătoare şi bucurie. Au fost aduse jertfe şi apoi a urmat muzica şi praznicul. Apoi, ca cel mai însemnat trofeu al puterii lui Dagon, a fost adus Samson. Apariţia lui Samson i-a făcut pe toţi să izbucnească în strigăte de bucurie. Poporul şi domnitorii l-au slăvit pe zeul lor, care îl biruise pe acela care "pustia ţara şi ne înmulţea morţii". După un timp, ca şi când era obosit, Samson a cerut voie să se rezeme de CEI DOI STÂLPI CENTRALI PE CARE SE SPRIJINEA ACOPERIŞUL TEMPLULUI . Atunci s-a rugat în inima lui: "Doamne, Dumnezeule, adu-ţi aminte de mine , TE ROG , DUMNEZEULE , DĂ-MI PUTERE NUMAI DE DATA ACESTA , ŞI CU O SINGURĂ LOVITURĂ SĂ-MI RĂZBUN PE FILISTENI pentru cei doi ochi ai mei!" Zicând aceste cuvinte, a cuprins cei doi stâlpi cu braţele sale puternice şi, STRIGÂND: "SĂ MOR ÎMPREUNĂ CU FILISTENII", "S-A PLECAT CU TOATĂ PUTEREA", IAR ACOPERIŞUL S-A PRĂBUŞIT , NIMICIND DINTR-O SINGURĂ LOVITURĂ TOATĂ MULŢIMEA CEA MARE . Aşa încât "cei pe care i-a prăpădit la moartea lui au fost mai mulţi decât cei pe care îi omorâse în timpul vieţii".
ZEUL ŞI ADORATORII LUI , PREOŢII ŞI ŢĂRANII , NOBILII ŞI OSTAŞII AU FOST ÎNGROPAŢI LAOLALTĂ SUB RUINELE TEMPLULUI LUI DAGON . Între ei se afla trupul uriaş al aceluia care fusese ales de Dumnezeu ca eliberator al poporului Său. Vestea acestei morţi fulgerătoare a fost dusă în ţara lui Israel si RUDELE AU VENIT DE PE DEALURILE LOR ŞI AU LUAT TRUPUL NEÎNSUFLEŢIT AL VITEAZULUI MORT . Apoi "s-au suit înapoi şi l-au îngropat între Ţorea şi Eştaol, în mormântul tatălui său Manoah". `` ( PP , cap 54 ) .


Implinirea cea mai deplina a acestei profetii despre distrugerea imparatiei Babilonului , preinchipuita in daramarea templului lui Dagon , a avut loc in EVENIMENTUL MORTII LUI HRISTOS , EVENIMENT UNIC CARE A ASIGURAT INFRANGEREA COMPLETA A LUI SATANA SI A INGERILOR LUI ( zeul Dagon si preotii de la templu ) ,
SI NIMICIREA DEFINITIVA A IMPARATIEI LUI ( adoratorii lui Dagon si toti cei prezenti la sarbatoare ) :

´´ CRUCEA DE PE CALVAR , în timp ce declară Legea ca fiind de neschimbat, face cunoscut universului că plata păcatului este moartea . ÎN STRIGĂTUL DE MOARTE AL MÂNTUITORULUI "S-A SFÂRŞIT", A BĂTUT CLOPOTUL DE MOARTE AL LUI SATANA . MAREA LUPTĂ CARE DURASE ATÂTA VREME S-A HOTĂRÂT ATUNCI , IAR CURĂŢIREA FINALĂ A PĂCATULUI A FOST ASIGURATĂ . Fiul lui Dumnezeu a trecut prin porţile mormântului, pentru ca "PRIN MOARTE SĂ NIMICEASCĂ PE ACELA CARE AVEA PUTEREA MORŢII , PE DIAVOLUL" ( Evrei 2,14 ) . Dorinţa lui Lucifer după înălţare de sine îl făcuse să spună: "Îmi voi înălţa tronul mai presus de stelele lui Dumnezeu... Voi fi ca Cel Preaînalt". Dar Dumnezeu declară: "Te voi face ca cenuşa pe pamant … si niciodata nu vei mai fi “. ( Is 14. 13 , 14 ; Ez 28. 18,19 ) `` (TV , cap 29 ) ;

´´ Dumnezeu va răzbuna Legea Sa şi va elibera pe poporul Său . SATANA ŞI TOŢI CEI CE I S-AU ALĂTURAT ÎN RĂZVRĂTIRE VOR FI NIMICIŢI . PĂCATUL ŞI PĂCĂTOŞII VOR PIERI CU RĂDĂCINĂ ŞI RAMURI ( MAL. 4,1 ) - SATANA FIIND RĂDĂCINA, IAR URMAŞII SĂI, RAMURILE. Atunci se va împlini cuvântul rostit în dreptul prinţului răutăţii: "Pentru că îţi dai ifose ca şi când ai fi Dumnezeu... te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare ... eşti nimicit ... EŞTI NIMICIT , ŞI NU VEI MAI FI NICIODATĂ". "ÎNCĂ PUŢINĂ VREME , ŞI CEL RĂU NU VA MAI FI ; TE VEI UITA LA LOCUL UNDE ERA , ŞI NU VA MAI FI ." "Vor fi ca şi când n-ar fi fost niciodată ." (Ezech. 28,6-19; Ps. 37,10; Obadia 16) .`` ( HLL , cap 79 S-a sfarsit ) .Uriasul Samson , eliberatorul poporului Israel , reprezinta in acest caz pe Domnul Isus , care si-a dat viata de buna voie , ´´PENTRU CA PRIN MOARTE , SA NIMICEASCA PE CEL CE ARE PUTEREA ASUPRA MORTII .`` ( Evrei 2 , 14 ) .

Fiul lui Dumnezeu Insusi a ales sa faca sa cada asupra Sa vina intrega a lumii , si asta a fost ceea ce L-a ucis : ´´ EL A MURIT UCIS DE PACATUL LUMII .`` ( HLL , cap 80 In mormantul lui Iosif ) , asa cum Samson a surpat templul lui Dagon si acest lucru l-a ucis si pe el .Trupul lui Samson a fost luat apoi de fratii sai si ingropat , si tot asa trupul Domnului Isus a fost luat de ucenicii Sai si ingropat in mormantul lui Iosif :

´´Fratii lui si toata casa tatalui sau s-au pogorat , si l-au luat . Cand s-au suit inapoi , l-au ingropat intre Torea si Estaol , in mormantul tatalui sau Manoah .`` ( Jud , 16 , 31) ;

´´CHIAR MORT FIIND , TRUPUL LUI HRISTOS ERA FOARTE PREŢIOS PENTRU UCENICII SĂI . EI DOREAU FOARTE MULT SĂ-I FACĂ O ÎNMORMÂNTARE ONORABILĂ , DAR NU ŞTIAU CUM SĂ FACĂ LUCRUL ACESTA . Trădarea împotriva cârmuirii romane constituia crima pentru care a fost condamnat Isus, dar persoanele executate pentru acest delict trebuiau să fie îngropate într-un loc anume rânduit pentru astfel de criminali. Ucenicul Ioan şi femeile din Galilea rămăseseră lângă cruce. Ei n-au putut părăsi trupul Domnului lor, pentru ca ostaşii cei nesimţitori să nu umble cu el şi să-l îngroape într-un loc de necinste. Dar nici nu se puteau împotrivi. Nu puteau obţine nici o favoare din partea autorităţilor iudaice şi nu aveau nici o influenţă pe lângă Pilat.
În aceste împrejurări deosebite, Iosif din Arimatea şi Nicodim au venit în ajutorul ucenicilor. Aceşti oameni erau membri ai Sinedriului şi deci erau cunoscuţi de Pilat. Amândoi erau oameni avuţi şi cu influenţă . EI ERAU HOTĂRÂŢI CA TRUPUL DOMNULUI ISUS SĂ AIBĂ PARTE DE O ÎNMORMÂNTARE ONORABILĂ .
Iosif merse plin de îndrăzneală la Pilat şi ceru trupul lui Isus …
Cererea lui Iosif a fost împlinită. În timp ce Ioan se frământa în legătură cu îngroparea Învăţătorului său, Iosif s-a întors cu ordinul lui Pilat cu privire la trupul lui Hristos; Nicodim a venit aducând cu sine un amestec scump de aproximativ o sută de litri de smirnă şi aloe, pentru pregătirea trupului Său. Chiar şi celui mai onorat om din tot Ierusalimul nu i se dăduse mai multă cinste după moarte . UCENICII AU FOST SURPRINŞI SĂ-I VADĂ PE ACEŞTI CONDUCĂTORI BOGAŢI TOT ATÂT DE INTERESAŢI DE ÎNGROPAREA DOMNULUI LOR CA ŞI EI .
Iosif şi Nicodim au venit plini de curaj în ajutorul lor. Ajutorul acestor oameni bogaţi şi respectaţi era de mare folos în timpul acesta. Ei puteau face pentru Învăţătorul lor mort ceea ce sărmanilor Săi ucenici le era imposibil să facă; iar averea şi influenţa lor i-au apărat în mare măsură de răutatea preoţilor şi a conducătorilor.
DELICAT ŞI CU RESPECT , EI AU LUAT CU PROPRIILE MÂINI TRUPUL DOMNULUI ISUS DE PE CRUCE . Lacrimile lor de simpatie curgeau şiroaie când au privit trupul Lui zdrobit şi sfâşiat. Iosif avea un mormânt nou, săpat într-o stâncă. Păstrase acest mormânt pentru el; dar era aproape de Golgota şi acum el l-a pregătit pentru Isus. Trupul, uns cu mirodeniile aduse de Nicodim, a fost învelit cu grijă într-o pânză şi Răscumpărătorul a fost dus la mormânt. Acolo, cei trei ucenici au îndreptat picioarele ghemuite şi au încrucişat pe pieptul lipsit de viaţă mâinile zdrobite. Femeile galileene au venit să vadă dacă s-a făcut tot ce se putea pentru trupul neînsufleţit al iubitului lor Învăţător. Ele au văzut apoi cum piatra cea grea a fost rostogolită la intrarea mormântului, iar Mântuitorul a fost lăsat să Se odihnească. Femeile au rămas ultimele atât la cruce, cât şi la mormântul lui Hristos. În timp ce umbrele nopţii începeau să se lase, Maria Magdalena şi celelalte Marii mai zăboveau încă lângă locul de odihnă al Domnului lor, vărsând lacrimi de durere pentru soarta Aceluia pe care-L iubeau. "S-au întors... Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege" (Luca 23,56) . `` ( HLL , cap 80 In mormantul lui Iosif ) .

Prin moartea Sa , Domnul Hristos a asigurat nu numai rascumpararea fiintelor omenesti cazute , ci si distrugerea imparatiei lui Satan ( printr-o singura lovitura , ca si Samson ) , imparatie bazata pe NEDREPTATE ( absenta dreptatii - Satana este in primul rand un MINCINOS ) si INTOLERANTA ( absenta milei - Satana este un UCIGAS ) .
Acestia sunt CEI 2 PILARI pe care este cladita imparatia intunericului : MINCIUNA si FORTA .

´´ Dar Hristos a venit pe pământ nu numai să aducă la îndeplinire mântuirea omului, să sufere şi să moară. El a venit să "vestească o lege mare şi minunată". Nu numai pentru ca locuitorii acestui pământ să privească Legea aşa cum ar trebui privită, ci ca să se demonstreze lumilor din univers că Legea lui Dumnezeu este de neschimbat. Dacă cerinţele ei ar fi putut să fie înlăturate, atunci n-ar fi fost nevoie ca Fiul lui Dumnezeu să-şi dea viaţa ca jertfă de ispăşire pentru călcarea ei. Iar jertfa la care I-a îndemnat iubirea infinită pe Tatăl şi pe Fiul, ca păcătoşii să fie mântuiţi, demonstrează întregului univers - nimic mai puţin decât acest plan de ispăşire nefiind suficient - că dreptatea şi mila sunt temelia Legii şi guvernării lui Dumnezeu .
Crucea de pe Calvar, în timp ce declară Legea ca fiind de neschimbat, face cunoscut universului că plata păcatului este moartea . ÎN STRIGĂTUL DE MOARTE AL MÂNTUITORULUI "S-A SFÂRŞIT", A BĂTUT CLOPOTUL DE MOARTE AL LUI SATANA . MAREA LUPTĂ CARE DURASE ATÂTA VREME S-A HOTĂRÂT ATUNCI , IAR CURĂŢIREA FINALĂ A PĂCATULUI A FOST ASIGURATĂ . Fiul lui Dumnezeu a trecut prin porţile mormântului, pentru ca "PRIN MOARTE SĂ NIMICEASCĂ PE ACELA CARE AVEA PUTEREA MORŢII , PE DIAVOLUL" (Evrei 2,14). Dorinţa lui Lucifer după înălţare de sine îl făcuse să spună: "Îmi voi înălţa tronul mai presus de stelele lui Dumnezeu... Voi fi ca Cel Preaînalt". Dar Dumnezeu declară: "Te voi face ca cenuşa pe pamant … si niciodata nu vei mai fi “. ( Is 14. 13 , 14 ; Ez 28. 18,19 ) `` (TV , cap 29 ) .Satana , ca mincinos si ucigas , SI-A CONSTRUIT IMPARATIA SA IN OPOZITIE CU IMPARATIA LUI DUMNEZEU , INTEMEIND-O PE NEDREPTATE ( minciuna ) si FORTA ( persecutie ) .

´´SATANA A CREAT IMPRESIA CĂ EL CĂUTA SĂ PROMOVEZE BINELE UNIVERSULUI . Atât caracterul adevărat al uzurpatorului, cât şi scopul lui real trebuiau să fie înţelese de toţi. El trebuia să aibă timp pentru a se demasca prin lucrurile lui nelegiuite . `` ( TV , cap 29 Originea raului ) ;

´´Vina lui Satana era acum fără scuză . EL ÎŞI DEZVĂLUISE ADEVĂRATUL CARACTER DE MINCINOS ŞI UCIGAŞ . S-a văzut că acelaşi spirit care îi inspirase pe fiii oamenilor care se găseau sub puterea lui ar fi fost descoperit, dacă i s-ar fi îngăduit să aibă stăpânire peste locuitorii cerului. El susţinuse că neascultarea de Legea lui Dumnezeu ar fi adus libertate şi înălţare; dar s-a văzut că a avut ca urmare sclavie şi degradare.
Acuzaţiile mincinoase ale lui Satana, cu privire la caracterul şi guvernarea lui Dumnezeu, au apărut acum în adevărata lor lumină. El Îl acuzase pe Dumnezeu de înălţare de Sine, atunci când a cerut supunere şi ascultare din partea creaturilor Sale, şi declarase că, în timp ce Creatorul cerea lepădare de sine de la toţi ceilalţi, El nu practicase jertfire de sine şi nu făcuse nici un sacrificiu. Acum s-a văzut că, pentru mântuirea neamului omenesc căzut, Conducătorul universului făcuse sacrificiul cel mai mare pe care-l putea face iubirea; căci "Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine" (2 Cor. 5,19). S-a mai văzut că, în timp ce Lucifer deschisese uşa pentru intrarea păcatului prin dorinţa lui de onoare şi întâietate, Hristos, pentru a distruge păcatul, Se umilise şi Se făcuse ascultător până la moarte . `` ( TV , cap 29 Originea raului ) .Dar imparatia lui Dumnezeu este bazata pe adevar ( DREPTATE ) si toleranta ( MILA ) , ATRIBUTE principale ale caracterului Sau REPREZENTATE PRIN CEI 2 STALPI DE ARAMA DE LA INTRAREA IN TEMPLUL LUI SOLOMON :

´´Domul Dumnezeu este un"Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu PLIN DE ÎNDURARE ŞI MILOSTIV , încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie , care îşi ţine dragostea până la mii de neamuri de oameni , IARTĂ FĂRĂDELEGILE , răzvrătirea şi păcatul [ mila ] , DAR NU SOCOTEŞTE PE CEL VINOVAT DREPT NEVINOVAT [ dreptatea ] . "( Exod 34, 6.7 ) ;


´´Cei doi stâlpi de aramă

15. A FĂCUT ÎNAINTEA CASEI DOI STÂLPI de treizeci şi cinci de coţi înălţime, cu un cap de cinci coţi în vârful lor.
16. A făcut nişte reţele, ca acelea care erau în Locul Preasfânt, şi le-a pus pe vârful stâlpilor. Apoi a făcut o sută de rodii pe care le-a pus pe reţele.
17. A AŞEZAT STÂLPII ÎN PARTEA DINAINTE A TEMPLULUI , UNUL LA DREAPTA , ŞI ALTUL LA STÂNGA ; A NUMIT PE CEL DE LA DREAPTA IACHIN , ŞI PE CEL DE LA STÂNGA , BOAZ . `` ( 2 Cronici 3 ) .


Actiunea haldeilor de a sparge acesti 2 stalpi de arama atunci cand au cucerit Ierusalimul , reprezinta reusita Satanei pe pamant , prin uneltele lui , de a dobori pt un timp cei 2 pilari ai guvernarii lui Dumnezeu : dreptatea si mila Legii Sale .Si atunci , OMORAREA LEULUI DE CATRE SAMSON POATE REPREZENTA NIMICIREA DEFINITIVA A LUI SATANA DE CATRE FIUL LUI DUMNEZEU , act in urma caruia fiintele din intregul Univers aveau sa culeaga invatamintele care descopereau iubirea lui Dumnezeu ( MIEREA generata in hoitul leului ) , si aceasta avea sa le pazeasca de razvratire pt vesnicie :

´´RĂZVRĂTIREA LUI SATANA URMA SĂ FIE O LECŢIE PENTRU UNIVERS DE-A LUNGUL VEACURILOR VIITOARE , CA O MĂRTURIE CONTINUĂ CU PRIVIRE LA NATURA ŞI LA URMĂRILE GROZAVE ALE PĂCATULUI . Efectul conducerii lui Satana, urmările ei asupra îngerilor şi a oamenilor aveau să arate care urmau să fie roadele lepădării autorităţii divine . ACEASTA TREBUIA SĂ DEA MĂRTURIE DESPRE FAPTUL CĂ DE EXISTENŢA GUVERNĂRII LUI DUMNEZEU ŞI A LEGII SALE DEPINDEA BUNĂSTAREA TUTUROR FIINŢELOR PE CARE EL LE CREASE . Astfel, istoria acestei experienţe grozave de răzvrătire urma să fie o ocrotire continuă pentru toate inteligenţele sfinte, prevenindu-le să mai fie amăgite cu privire la natura fărădelegii, să le ferească de a mai săvârşi păcatul şi a suferi pedeapsa pentru el . `` ( TV , cap 29 ) ;

´´ Întregul univers va fi martor cu privire la natura şi la urmările păcatului. Şi DISTRUGEREA LUI TOTALĂ , care la început ar fi provocat îngerilor frică, iar lui Dumnezeu dezonoare , VA ÎNDREPTĂŢI ACUM IUBIREA SA ŞI-I VA RESTABILI ONOAREA ÎN FAŢA UNIVERSULUI fiinţelor care-şi găseau plăcerea să facă voia Sa şi în a căror inimă este Legea Sa. Niciodată nu va mai fi păcatul. Cuvântul Domnului spune: "Nenorocirea nu vine de două ori" (Naum 1,9). Legea lui Dumnezeu, pe care Satana a declarat-o a fi un jug al robiei, va fi cinstită ca lege a libertăţii . O CREAŢIUNE ÎNCERCATĂ ŞI TRECUTĂ PRIN EXPERIENŢE NU VA MAI FI NICIODATĂ ÎNDEPĂRTATĂ DE LA SUPUNEREA FAŢĂ DE ACELA AL CĂRUI CARACTER A FOST DEPLIN DESCOPERIT ÎNAINTEA LOR , CA FIIND IUBIRE NEPĂTRUNSĂ ŞI ÎNŢELEPCIUNE INFINITĂ .`` ( TV , cap 29 ) .

´´DIN CEL CE MANANCA A IESIT CE SE MANANCA ,
SI DIN CEL TARE A IESIT DULCEATA . `` ( Jud 14 , 14 ) .Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85531 ] Postby tom on Thu Apr 12, 2012 3:42 pm

poate imi explica si mie cineva, de ce e considerat Samson un "barbat al credintei"
User avatar
tom
 
Posts: 556
Joined: Thu Feb 21, 2008 2:47 pm

Re: Samson

[ #85532 ] Postby Batranul Enoch on Fri Apr 13, 2012 4:34 pm

Tom , sa nu uitam ca Samson a fost judecator in Israel timp de 20 de ani . E adevarat , a lasat mult pasiunile sa-l domine , totusi a luptat mereu pentru cauza lui Dumnezeu . Si dupa ce a dezvaluit Dalilei secretul puterii lui , in urma umilintei l-a care a fost supus de catre filisteni , el s-a pocait si a mers mai departe in indeplinirea misiunii lui , chiar daca aceasta l-a costat viata .

´´În suferinţele şi înjosirea sa de a fi batjocura filistenilor, Samson a învăţat mai mult cu privire la slăbiciunea sa decât oricând mai înainte, iar necazurile l-au adus la pocăinţă. Pe măsură ce părul îi creştea, îi revenea treptat, treptat şi puterea; dar vrăjmaşii lui, care-l considerau un prizonier închis şi fără nici un sprijin, nu-şi făceau nici o grijă .`` ( PP , cap 54 Samson ) .

Nu-l putem judeca noi pe Samson . El a fost singur tot timpul , nu a avut nici un prieten adevarat ( exact ca si Mantuitorul ) .
Greseala lui a fost ca nu a cautat mangaiere la Dumnezeu , ci in tovarasiile rele care i-au ruinat viata .

Iar ultimul sau act , de a provoca moartea acelei mari multimi de filisteni , desi multi vor spune ca a fost faptuit din dorinta de razbunare , totusi a fost inspirat de Dumnezeu ( ca atunci cand cauta prilej de cearta cu filistenii –Jud 14 , 4 ) ; Samson a urmat indemnurile Duhului Sfant , dandu-si viata pentru triumful cauzei lui Dumnezeu .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85602 ] Postby tom on Tue May 15, 2012 2:33 am

Daca a fost judecator 20 de ani asta nu e o dovada a credinciosiei lui.
Daca citesti istoria lui in mod obiectiv, impartial, nu prea gasesti dovezi de credinciosie. M-am saturat sa citesc biblia "duhovniceste". Adica ce inseamna a citi "duhovniceste"? Sa citesti si sa dai interpretarea cea mai normala si fireasca, insa acolo unde nu iasa pasenta sa intorci interpretarea taman pe dos. Sa te rogi fierbinte inainte de a citi, sa te rogi sa ajungi la rezultatul la care trebuie sa ajungi, adica ce au dictat altii. Pai nu, mersi, eu citesc biblia in mod normal.
Pavel, intr-adevar l-a pus pe lista de credinciosi, avea si el dreptul la o parere, nu?

Eu nu prea gasesc dovezi de credinciosie si ascultare. Ura pe care o avea impotriva filistenilor nu e neaparat o dovada a credinciosiei, eu mai curand cred ca ura asta a mostenit-o. De aia mai cauta din cand in cand motive de raca cu ei. L a el razbunarea personala a fost principalul motiv pt care a luptat impotriva filistenilor.
Iar despre sfarsitul lui....comentariile ar fi de prisos. Nu stiu cum puteti considera mantuit un om care se sinucide. Motivul nu poate fi decat unul singur: esti mantuit sinucigandu-te doar cu conditia sa omori cat mai multi dusmani ai Domnului. Adica un kamicaze, sau unul cu centura de bombe. Sa ne mai mire ca exista terorism religios atata vreme cat nu condamnam asemenea istorii ci le consideram pure si sfinte?
Dumnezeul care isi duce la indeplinire planurile prin asemenea metode, e creeat de om. Asa dupa cum si biblia cu toate istoriile ei e creeata tot de om. Insa de dragul de a avea un punct fix, e luata drept reper de moralitate. Insa punctele asta fixe au dat nastere la atata intoleranta religioasa, razboaie, crime terorism... Personal cred ca omenirea ar fi fost mai buna fara punctele astea fixe si luand ca repere morale principii dobandite pe parcursul civilizarii cum ar fi : "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". Principiul a fost promovat si de Isus insa probabil e o inventie mai veche.
User avatar
tom
 
Posts: 556
Joined: Thu Feb 21, 2008 2:47 pm

Re: Samson

[ #85604 ] Postby Batranul Enoch on Tue May 15, 2012 3:59 pm

Tomy , Samson e un caz singular de sinucigas care va fi mantuit pt ca a ales aceasta ca unica solutie in situatia in care se afla ca sa indeplineasca misiunea vietii lui : izbavirea poporului sau de sub robia filisteana ,

, ceea ce in inteles duhovnicesc este o reprezentare a sacrificiului Domnului Hristos ca unica solutie pt a izbavi omenirea de sub puterea pacatului si a lui Satana .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #85609 ] Postby nehustan on Sat May 19, 2012 3:52 am

Una din...trei !

Pardon !A'ncercat de la etaj,
Iar in pumn avea un bon
Cu vre-o doua randuri scrise ,
Dar se-agata in...palton !!

Voltii i-au iesit prin piept(...)
Si avu din nou...remiza,
Se tinea de ''Nul''in ...viata ,
''Faza'' o baga in...priza !!

Pana-n seara -n carciuma,
Eroarea masoara-n marje
Cantarind...paharele
Tinute intre...bandaje !

La trei zile-o funie
A gasit ...ce-a cautat,
Se zice:Voltul nu iarta !
Fals !Funia nu l-a iertat !!

Var'miu...,bun,serviciul naspa,
Marinar era pe rol,
A gasit divort acasa
Si in Banca ...contul golll !

Nu l-a vrut nici ...popa sapca,
Ca la funie...i blestem,
Sa te lasi la mana lor(...)
Bat in...crucile de lemn...

L-am dus greu intr-un ''papuc'',
Popa a venit pe-ascuns,
I-a cantat in barba-ncet,
''Trei batrane'' mi l-au ...uns...!

Si-acum ai zic lui Tomita,
Cu (bucsan)nu e ...deranj,
Dar sa-ncerci cum...dai la peste,
Nene...,asta da...curaj !!
.......................................
Si sa stau in ciuda (Ploii
Prea tarzii) pe blana oii...,
Radical imi slobod boii,
Ca asa imi sant...eroii !!

Am zis !...in memoriam lui Paraschiv.B.1mai 2012
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: Samson

[ #85782 ] Postby Gicu 2 on Thu Jul 26, 2012 7:34 pm

...a pierdut careva parola lu' paraschiva ?
tigani au styl.talent nr1 frunosi destepti si mai multi calitati da romani nu ne a ajiuns nu ne va ajunge …cyumydaptu la toti tigani
User avatar
Gicu 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Jul 12, 2012 7:04 am

Re: Samson

[ #86572 ] Postby Batranul Enoch on Fri Jul 05, 2013 9:42 pm

Batranul Enoch wrote:Tomy , Samson e un caz singular de sinucigas care va fi mantuit pt ca a ales aceasta ca unica solutie in situatia in care se afla ca sa indeplineasca misiunea vietii lui : izbavirea poporului sau de sub robia filisteana ,

, ceea ce in inteles duhovnicesc este o reprezentare a sacrificiului Domnului Hristos ca unica solutie pt a izbavi omenirea de sub puterea pacatului si a lui Satana .
Batranul Enoch wrote:
Prin moartea Sa , Domnul Hristos a asigurat nu numai rascumpararea fiintelor omenesti cazute , ci si DISTRUGEREA IMPARATIEI LUI SATAN ( printr-o singura lovitura , ca si Samson ) , imparatie bazata pe NEDREPTATE ( absenta dreptatii - Satana este in primul rand un MINCINOS ) si INTOLERANTA ( absenta milei - Satana este un UCIGAS ) .
Acestia sunt CEI 2 PILARI pe care este cladita imparatia intunericului : MINCIUNA si FORTA .


Dar imparatia lui Dumnezeu este bazata pe adevar ( DREPTATE ) si toleranta ( MILA ) .


________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prin moartea Sa , Domnul Hristos a asigurat nu numai rascumpararea fiintelor omenesti cazute , ci si DISTRUGEREA IMPARATIEI LUI SATAN ( printr-o singura lovitura , ca si Samson ) , imparatie bazata pe NEDREPTATE ( absenta dreptatii - Satana este in primul rand un MINCINOS ) si INTOLERANTA ( absenta milei - Satana este un UCIGAS ) .
Acestia sunt CEI 2 PILARI pe care este cladita imparatia intunericului : MINCIUNA si FORTA .


PRIN MOARTEA SA , HRISTOS A DARAMAT ACESTI 2 STALPI DE SUSTINERE AI IMPARATIEI LUI SATANA :


‘’ But God commendeth his love toward us, in that, while we were yet sinners, Christ died for us. Romans 5:8. {FLB 50.1}
There is one great central truth to be kept ever before the mind in the searching of the Scriptures—Christ and Him crucified. Every other truth is invested with influence and power corresponding to its relation to this theme.... The soul palsied by sin can be endowed with life only through the work wrought out upon the cross by the Author of our salvation. {FLB 50.2}
WHEN CHRIST BOWED HIS HEAD AND DIED, HE BORE THE PILLARS OF SATAN’S KINGDOM WITH HIM [ with Him ] TO THE EARTH. He vanquished Satan. {FLB 50.3}
Christ submitted to crucifixion, although the heavenly host could have delivered Him. The angels suffered with Christ. God Himself was crucified with Christ; for Christ was one with the Father. Those who reject Christ, those who will not have this man to rule over them, choose to place themselves under the rule of Satan, to do his work as his bondslaves. Yet for them Christ yielded up His life on Calvary. ‘’{FLB 50.4} ;

‘’ Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. Romani 5:8. {FLB 50,1}
Nu este un mare adevăr central să fie păstrate niciodată mintea în cercetarea Scripturilor, Hristos și pe El răstignit. Fiecare alt adevăr este investit cu influență și putere corespunzătoare relația sa cu această temă .... Sufletul paralizat de păcat poate fi dotat cu viață numai prin activitatea lucrată pe cruce de către Autorul mântuirii noastre. {FLB 50,2}
CÂND HRISTOS A PLECAT CAPUL ȘI A MURIT, EL A DARAMAT PILONII ÎMPĂRĂȚIEI LUI SATAN CU EL[ cu El ] PE PĂMÂNT. El a învins pe Satan. {FLB 50,3}
Hristos a prezentat la răstignire, deși oastea cerească l-ar fi dat. Îngerii au suferit cu Hristos. Dumnezeu însuși a fost răstignit împreună cu Hristos, căci Hristos era una cu Tatăl. Cei care resping pe Hristos, cei care nu vor avea acest om să domnească peste ei, aleg să se plaseze sub conducerea lui Satan, pentru a face munca sa ca bondslaves sale. Cu toate acestea, pentru ei Hristos a dat viața pe Calvar.’’ {FLB 50,4} ;
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Samson a fost INTAIUL NASCUT al mamei lui ( care fusese stearpa ) ,
, la fel ca Isus – INTAIUL NASCUT al Mariei .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: Samson

[ #86576 ] Postby Batranul Enoch on Sun Jul 07, 2013 8:52 pm

Batranul Enoch wrote:
Si atunci , OMORAREA LEULUI DE CATRE SAMSON POATE REPREZENTA NIMICIREA DEFINITIVA A LUI SATANA DE CATRE FIUL LUI DUMNEZEU , act in urma caruia fiintele din intregul Univers aveau sa culeaga INVATAMINTELE care descopereau IUBIREA lui Dumnezeu ( MIEREA generata in hoitul leului ) , si aceasta avea sa le pazeasca de razvratire pt vesnicie :

´´RĂZVRĂTIREA LUI SATANA URMA SĂ FIE O LECŢIE PENTRU UNIVERS DE-A LUNGUL VEACURILOR VIITOARE , CA O MĂRTURIE CONTINUĂ CU PRIVIRE LA NATURA ŞI LA URMĂRILE GROZAVE ALE PĂCATULUI .Efectul conducerii lui Satana, urmările ei asupra îngerilor şi a oamenilor aveau să arate care urmau să fie roadele lepădării autorităţii divine . ACEASTA TREBUIA SĂ DEA MĂRTURIE DESPRE FAPTUL CĂ DE EXISTENŢA GUVERNĂRII LUI DUMNEZEU ŞI A LEGII SALE DEPINDEA BUNĂSTAREA TUTUROR FIINŢELOR PE CARE EL LE CREASE . Astfel, istoria acestei experienţe grozave de răzvrătire urma să fie o ocrotire continuă pentru toate inteligenţele sfinte, prevenindu-le să mai fie amăgite cu privire la natura fărădelegii, să le ferească de a mai săvârşi păcatul şi a suferi pedeapsa pentru el . `` ( TV , cap 29 ) ;

´´ Întregul univers va fi martor cu privire la natura şi la urmările păcatului. Şi DISTRUGEREA LUI TOTALĂ , care la început ar fi provocat îngerilor frică, iar lui Dumnezeu dezonoare , VA ÎNDREPTĂŢI ACUM IUBIREA SA ŞI-I VA RESTABILI ONOAREA ÎN FAŢA UNIVERSULUI fiinţelor care-şi găseau plăcerea să facă voia Sa şi în a căror inimă este Legea Sa. Niciodată nu va mai fi păcatul. Cuvântul Domnului spune: "Nenorocirea nu vine de două ori" (Naum 1,9). Legea lui Dumnezeu, pe care Satana a declarat-o a fi un jug al robiei, va fi cinstită ca lege a libertăţii . O CREAŢIUNE ÎNCERCATĂ ŞI TRECUTĂ PRIN EXPERIENŢE NU VA MAI FI NICIODATĂ ÎNDEPĂRTATĂ DE LA SUPUNEREA FAŢĂ DE ACELA AL CĂRUI CARACTER A FOST DEPLIN DESCOPERIT ÎNAINTEA LOR , CA FIIND IUBIRE NEPĂTRUNSĂ ŞI ÎNŢELEPCIUNE INFINITĂ .`` ( TV , cap 29 ) .
‘’Din CEL CE MANANCA a iesit ce se mananca ,
Si din CEL TARE a iesit dulceata . ‘’ ( Jud 14 , 14 ) .

Cineva poate spune ca leul este un simbol pentru Domnul Hristos :

‘’ Şi unul din bătrâni mi-a zis: „Nu plânge; iată că Leul din seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei. ‘’ ( Apoc 5 , 5 ) .
Da , dar nu si in intamplarea noastra , unde leul este ucis de Samson , Samson fiind cel care este un reprezentant al Domnului Hristos .
Si apoi leul ucis ne este prezentat ca unul care MANANCA . Or cel care MANANCA este Satana :


´´David a zis lui Saul : „Robul tau pastea oile tatalui sau . Si cand UN LEU sau un urs venea sa-i ia o oaie din turma , alergam dupa el , il loveam SI-I SMULGEAM OAIA DIN GURA . DACA SE RIDICA IMPOTRIVA MEA , IL APUCAM DE FALCA , IL LOVEAM SI-L OMORAM .” `` ( 1 Sam 17 , 34, 35 ) ;

´´ Se poate lua prada CELUI PUTERNIC? Şi poate să scape cel prins din prinsoare? `` ( Isaia 49 , 24 ) ;

´´ „Da, zice Domnul, prada CELUI PUTERNIC îi va fi luată, şi cel prins de asupritor va scăpa; căci Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi . `` ( Isaia 49 , 24 ) ;

´´ Domnul Dumnezeu întinde zi de zi mâna Sa prin Domnul Isus Hristos, invitându-i pe cei păcătoşi şi decăzuţi. El îi va primi pe toţi. El spune bun-venit tuturor. Slava Sa constă în faptul că îi poate ierta pe cei mai mari păcătoşi. El va lua prada din mâna CELUI PUTERNIC, El va elibera pe cel captiv, El va smulge tăciunele din foc. El va coborî lanţul de aur al îndurării Sale până la cea mai de jos adâncime a nenorocirii omeneşti, pentru a ridica sufletul degradat, contaminat de păcat . `` ( MH, 161, 162 ) .


‘’CEL TARE‘’ din ghicitoarea din Jud 14 , 14 – LEUL ucis de Samson ,

, este ‘’CEL PUTERNIC‘’ din Is 49, 24 ,

, adica Satana .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta


Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron