ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85641 ] Postby ISRAEL on Sat Jun 23, 2012 1:51 pm

da, ai citit bine:

ISUS e FALS,
CRESTINII sunt PAGANI modernizati,
si voi,
AVETI doar UN singur TESTAMENT !

povestea lui isus nu este decat o repovestire a mitului osiris.

cu mult inaintea hristosului vostru, o religie antica isi descrie propriul dumnezeu a fi "domn al domnilor", "imparat al imparatilor", "dumnezeu al dumnezeilor", si dumnezeul prin care pacatosii pot fi renascuti !

isus nu a trait niciodata, istoria antica nu-l identifica nicaieri.
povestea lui este doar o copie identica a cultului pagan mitra.
YHVH nu are nici un fiu, si nici nevoie de urmasi, pt ca El e etern - Cel dintai si Cel de pe urma!

nasterea lui osiris (ca si a lui isus) a fost prezisa de 3 intelepti.
osiris a avut o stea in Est care ii significa nasterea.
osiris a anuntat un gen de ceremonie, unde carnea ia fost consumata intr-o forma de comuniune.
osiris invata acelasi material ca isus; defapt multe din invataturi sunt identice - cuvant cu cuvant!
osiris a fost ucis si mai tarziu a inviat, afirmand si dand speranta altora ca vor face la fel si vor trai in eternitate.


osiris este isus. el este o farsa si contrar spuselor sale, el nu salveaza - el pierde.
noul testament a fost alcatuit de "parintii" bisericii crestine, iar autorii au fost filozofi, nicidecum apostoli sau ucenici inspirati in mod divin !
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85642 ] Postby samy on Sat Jun 23, 2012 3:13 pm

Ce ai putea sa-i spui unui om a cărui argumentaţie e atat de şubredă?''povestea lui isus nu este decat o repovestire a mitului osiris'' iar peste cateva fraze citim''povestea lui e doar o copie identica a cultului pagan mitra''(cum ar putea o poveste sa fie copia unui cult?).Cand autorul e nehotarat in propria argumentatie nu vad nici un motiv pentru a construi o contraargumentatie.Mai multa claritate nu-ţi strică,Israele!
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85643 ] Postby ISRAEL on Sat Jun 23, 2012 3:28 pm

samy wrote:Ce ai putea sa-i spui unui om a cărui argumentaţie e atat de şubredă?''povestea lui isus nu este decat o repovestire a mitului osiris'' iar peste cateva fraze citim''povestea lui e doar o copie identica a cultului pagan mitra''(cum ar putea o poveste sa fie copia unui cult?).Cand autorul e nehotarat in propria argumentatie nu vad nici un motiv pentru a construi o contraargumentatie.Mai multa claritate nu-ţi strică,Israele!

dar nu am argumentat nimic - am facut doar o declaratie si mi-am afirmat opinia (la fel cum ai facut si tu dealtfel)! doresti sa argumentezi contra sau doar iti dai cu opinia?
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85644 ] Postby ISRAEL on Sat Jun 23, 2012 3:34 pm

sau vrei sa spui ca asta e salvatorul tau?

Image

..un dumnezeu care in "vechiul testament" condamna sacrificiul uman, se schimba total si isi sacrifica propriul fiu, contrar legii si cuvantului Sau ? ...asta e argumentul tau?
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS.CRESTINII sunt PAGANI.AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85645 ] Postby ISRAEL on Sat Jun 23, 2012 8:30 pm

PE SCURT... crestinii il identifica pe Mesia cu isus, il definesc precum un dumnezeu in “carne si oase”, si cred ca el a murit pentru pacatele umanitatii sacrificand sangele sau pentru iertarea pacatelor intregii lumi. asta ar insemna ca voi (crestinii) acceptati notiunea ca o persoana poate ispasi pacatele altei persoane, dar deuteronom 24:16 afirma exact contrariu, “fiecare sa fie pedepsit cu moartea pentru pacatul sau” – gasim aceleasi afirmatii in exod 32:30-35 si ezechiel 18.
nu gresesc cu nimic atunci cand afirm ca temelia crestinismului este bazata pe idea ca YHVH doreste si accepta un sacrificiu uman. la urma urmei, ori a fost ‘isus omul’, ori a fost ‘isus dumnezeul’ cel care a murit la cruce. nici evreii, si nici crestinii nu cred ca dumnezeu poate muri, deci tot ce ne-a ramas, in moartea la cruce a hristosului vostru, este doar un sacrificiu uman.
totusi, in deuteronom 12:30-31, YHVH identifica sacrificiul uman a fi o scarba inaintea Lui: “Tu sa nu faci asa fata de Domnul Dumnezeul tau; caci ele slujeau dumnezeilor lor, facand toate uraciunile pe care le uraste Domnul, si ele chiar isi ardeau in foc fiii si fiicele lor in cinstea dumnezeilor lor.”.
in concluzie toti oamenii sunt fii sau fiice, si orice sacrificiu pentru YHVH al oricarui om, ar fi o scarba in fata Lui.

consideri asta un argument mai bun ?
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85650 ] Postby samy on Sun Jun 24, 2012 7:38 am

Israel,spune-mi te rog pe cine descrie Isaia in urmatarele versete:Dar El era strapuns pentru pacatele noaste zdrobit pentru fardelegile noastre.Pedeapsa,care ne da pacea,a cazut peste El si prin raniile Lui suntem tamaduiti.El a fost luat prin apasare si judecata;dar cine din cei din vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?Dumnul a gasit cu cale sa-L zdrobesca prin suferinta...Dar,dupa ce isi va da viata ca jertfa pentu pacat,va vedea o samnta de urmasi,va trai multe zile,si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.(Isaia 53:5,8,10)
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85651 ] Postby yzf on Sun Jun 24, 2012 7:40 am

ISRAEL wrote:sau vrei sa spui ca asta e salvatorul tau?

Image

..un dumnezeu care in "vechiul testament" condamna sacrificiul uman, se schimba total si isi sacrifica propriul fiu, contrar legii si cuvantului Sau ? ...asta e argumentul tau?Mnezou ala din bibie e psihopat, are tulburari de personalitate, biblia e scrisa de un betivan, mai scria de bine cand era treaz, mai scria de-ale fanteziilor lui dintr-o minte bolnava cand era beat.
Avataru lu' Furtuna !
User avatar
yzf
 
Posts: 16
Images: 1
Joined: Thu Jun 07, 2012 11:41 am

Re: ISUS e FALS CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85652 ] Postby ISRAEL on Sun Jun 24, 2012 9:18 am

samy wrote:Israel,spune-mi te rog pe cine descrie Isaia in urmatarele versete:Dar El era strapuns pentru pacatele noaste zdrobit pentru fardelegile noastre.Pedeapsa,care ne da pacea,a cazut peste El si prin raniile Lui suntem tamaduiti.El a fost luat prin apasare si judecata;dar cine din cei din vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?Dumnul a gasit cu cale sa-L zdrobesca prin suferinta...Dar,dupa ce isi va da viata ca jertfa pentu pacat,va vedea o samnta de urmasi,va trai multe zile,si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.(Isaia 53:5,8,10)

crestinismul sustine ca in cap 53, isaia se refera la isus, dar in actualitate, isaia 53 urmeaza in mod direct tema capitolului 52, descriind exilul si eliberarea poporului evreu. profetiile sunt descrise in forma singulara pentru ca evreii ("Israel") erau considerati a fi un intreg. daca citesti in Tanah (ceea ce tu numesti "Vechiul Testament") de la un capat la celalat, vei intelege ca "Israel" este in mod repetat numit (la singular) "servitorul meu" sau "robul meu", (vezi Isaia 43:8). de fapt, isaia afirma nu mai putin de 11 ori in capitolele ulterioare cap 53, ca "servitorul meu" sau "robul meu" nu este nimeni altcineva decat poporul lui Israel. modul in care traducerea ta identifica pe Israel cu majuscule... "El", e complet gresit - NICAIERI in Tanah nu se discuta despre un fiu al lui YHVH, absolut nicaieri.
daca vei citi corect, si fara preconceptii vei intelege fara greseala, ca in isaia 53 este vorba de poporul evreu (bineinteles ca depinde si unde citesti - biblia este o copie alterata a Tanahului ebraic). isaia 53 se refera la Israel care ... "..a fost luat prin apasare si judecata. Dar cine din cei de pe vremea lui a crezut ca el fusese sters de pe pamantul celor vii" ... de mana natiunilor lumii. descrierile astea sunt folosite in intreaga scriptura ebraica pentru a descrie in mod grafic suferinta poporului evreu (vezi psalmi 44)

isaia 53 conclude ca, atunci cand poporul evreu va fi rascumparat, natiunile (neamurile) vor recunoaste si vor accepta responsabilitatea pentru suferintele nemasurate prin care poporul evreu a indurat la mana neamurilor de-alungul istoriei.....vrei cumva o lista?
Last edited by ISRAEL on Sun Jun 24, 2012 10:30 am, edited 3 times in total.
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS CRESTINII sunt PAGANI AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85653 ] Postby ISRAEL on Sun Jun 24, 2012 9:48 am

Jewish Persecution | Timeline of Judaism | History of Anti-Semitism
Lesser Known Highlights of Jewish International Relations In The Common Era (an Abbreviated sampling)

DATE---PLACE---EVENT250 C.E. Canhage Expulsion

224 C.E. Italy Forced Conversion

325 C.E. Jerusalem Expulsion

351 C.E Persia Book Burning

357 C.E. Italy Property Confiscation

379 C.E. Milan Synagogue Burning

415 C.E. Alexandria Expulsion

418 C.E. Minorca Forced Conversion

469 C.E. Ipahan Holocaust

489 C.E. Antioch Synagogue Burning

506 C.E. Daphne Synagogue Burning

519 C.E. Ravenna Synagogue Burning

554 C.E. Diocese of Clement (France) Expulsion

561 C.E. Diocese of Uzes (France) Expulsion

582 C.E Merovingia Forced Conversion

612 C.E. Visigoth Spain Expulsion

628 C.E. Byzantium Forced Conversion

629 C.E. Merovingia Forced Conversion

633 C.E. Toledo Forced Conversion

638 C.E. Toledo Stake Burnings

642 C.E. Visigothic Empire Expulsion

653 C.E. Toledo Expulsion

681 C.E. Spain Forced Conversion

693 C.E. Toledo Jews Enslaved

722 C.E. Byzantium Judaism Outlawed

855 C.E. Italy Expulsion

876 C.E. Sens Expulsion

897 C.E. Narbonne Land Confiscation

945 C.E. Venice Ban on Sea Travel

1009 C.E. Orleans Massacre

1012 C.E. Rouen, Limoges & Rome Massacre

1012 C.E. Mayence Expulsion

1021 C.E. Rome Jews Burned Alive

1063 C.E. Spain Massacre

1095 C.E. Lorraine Massacre

1096 C.E. Northern France & Germany 1/3 of Jewish Population Massacred

1096 C.E. Hungary Massacre

1096 C.E. Ralisbon Massacre

1099 C.E. Jerusalem Jews Burned Alive

1100 C.E. Kiev Pogrom

1140 C.E. Germany Massacres

1146 C.E. Rhine Valley Massacre

1147 C.E. Wurzburg Massacre

1147 C.E. Belitz (Germany) Jews Burned Alive

1147 C.E. Carenton, Ramenu & Sully (France) Massacres

1171 C.E. Blois Stake Burnings

1181 C.E. France Expulsion

1181 C.E. England Property Confiscation

1188 C.E. London & York Mob Attacks

1190 C.E. Norfolk Jews Burned Alive

1191 C.E. Bray (France) Jews Burned Alive

1195 C.E. France Property Confiscation

1209 C.E. Beziers Massacre

1212 C.E. Spain Rioting and blood bath against the Jews of Toledo.

1215 C.E. Rome Lateran Council of Rome decrees that Jews must wear the "badge of shame" in all Christian countries. Jews are denied all public sector employment, and are burdened with extra taxes.

1215 C.E. Toulouse (France) Mass Arrests

1218 C.E. England Jews Forced to Wear Badges

1231 C.E. Rome Inquisition Established

1236 C.E. France Forced Conversion/Massacre

1239 C.E. London Massacre & Property Confiscation

1240 C.E. Austria Property confiscation. Jews either imprisoned, converted, expelled, or burned.

1240 C.E. France Talmud Confiscated

1240 C.E. England Book Burning

1240 C.E. Spain Forced Conversion

1242 C.E. Paris Talmud Burned

1244 C.E. Oxford Mob Attacks

1255 C.E. England Blood libel in Lincoln results in the burning / torture of many Jews & public hangings.

1261 C.E. Canterbury Mob Attacks

1262 C.E. London Mob Attacks

1264 C.E. London Mob Attacks

1264 C.E. Germany Council of Vienna declares that all Jews must wear a "pointed dunce cap." Thousands murdered.

1267 C.E. Vienna Jews Forced to Wear Horned Hats

1270 C.E. Weissenberg, Magdeburg, Arnstadt, Coblenz, Singzig, and Erfurt Jews Burned Alive

1270 C.E. England The libel of the "counterfeit coins" - all Jewish men, women and children in England imprisoned. Hundreds are hung.

1276 C.E. Bavaria Expulsion

1278 C.E. Genoa (Spain) Mob Attacks

1279 C.E. Hungary & Poland The Council of Offon denies Jews the right to all civic positions. The Jews of Hungary & Poland are forced to wear the "red badge of shame."

1283 C.E. Mayence & Bacharach Mob Attacks

1285 C.E. Munich Jews Burned Alive

1290 C.E. England King Edward I issues an edict banishing all Jews from England. Many drowned.

1291 C.E. France The Jewish refugees from England are promptly expelled from France.

1292 C.E. Italy Forced conversions & expulsion of the Italian Jewish community.

1298 C.E. Germany The libel of the "Desecrated Host" is perpetrated against the Jews of Germany. Approximately 150 Jewish communities undergo forced conversion.

1298 C.E. Franconia, Bavaria & Austria Reindfel's Decree is propagated against the Jews of Franconia and Bavarai. Riots against these Jewish communities, as well as those in Austria, result in the massacre of 100,000 Jews over a six-month period.

1306 C.E. France Expulsion

1308 C.E. Strasbourg Jews Burned Alive

1320 C.E. Toulouse & Perpigon 120 Communities Massacred & Talmud Burned

1321 C.E. Teruel Public Executions

1328 C.E. Estella 5,000 Jews Slaughtered

1348 C.E. France & Spain Jews Burned Alive

1348 C.E. Switzerland Expulsion

1349 C.E. Worms, Strasbourg, Oppenheim, Mayence, Erfurt, Bavaria & Swabia Jews Burned Alive

1349 C.E. Heilbronn (Germany) Expulsion

1349 C.E. Hungary Expulsion

1354 C.E. Castile (Spain) 12,000 Jews Slaughtered

1368 C.E. Toledo 8,000 Jews Slaughtered

1370 C.E. Majorca., Penignon & Barcelona Mob Attack

1377 C.E. Huesca (Spain) Jews Burned Alive

1380 C.E. Paris Mob Attack

1384 C.E. Nordlingen Mass Murder

1388 C.E. Strasbourg Expulsion

1389 C.E. Prague Mass Slaughter & Book Burning

1391 C.E. Castille, Toledo, Madrid, Seville, Cordova, Cuenca & Barcelona Forced Conversions & Mass Murder

1394 C.E. Germany Expulsion

1394 C.E. France Expulsion

1399 C.E. Posen (Poland) Jews Burned Alive

1400 C.E. Prague Stake Burnings

1407 C.E. Cracow Mob Attack

1415 C.E. Rome Talmud Confiscated

1422 C.E. Austria Jews Burned Alive

1422 C.E. Austria Expulsion

1424 C.E. Fribourg & Zurich Expulsion

1426 C.E. Cologne Expulsion

1431 C.E. Southern Germany Jews Burned Alive

1432 C.E. Savory Expulsion

1438 C.E. Mainz Expulsion

1439 C.E. Augsburg Expulsion

1449 C.E. Toledo Public Torture &. Burnings

1456 C.E. Bavaria Expulsion

1453 C.E. Franconia Expulsion

1453 C.E. Breslau Expulsion

1454 C.E. Wurzburg Expulsion

1463 C.E. Cracow Mob Attack

1473 C.E. Andalusia Mob Attack

1480 C.E. Venice Jews Burned Alive

1481 C.E. Seville Stake Burnings

1484 C.E. Cuidad Real, Guadalupe, Saragossa & Teruel Jews Burned Alive

1485 C.E. Vincenza (Italy) Expulsion

1486 C.E. Toledo Jews Burned Alive

1488 C.E. Toledo Stake Burnings

1490 C.E. Toledo Public Executions

1491 C.E. Astorga Public Torture & Execution

1492 C.E. Spain Expulsion

1495 C.E. Lithuania Expulsion

1497 C.E. Portugal Expulsion

1499 C.E. Germany Expulsion

1506 C.E. Lisbon Mob Attack

1510 C.E. Berlin Public Torture & Execution

1514 C.E. Strasbourg Expulsion

1519 C.E. Regensburg Expulsion

1539 C.E. Cracow & Portugal Stake Burnings

1540 C.E. Naples Expulsion

1542 C.E. Bohemia Expulsion

1550 C.E. Genoa Expulsion

1551 C.E. Bavaria Expulsion

1555 C.E. Pesaro Expulsion

1556 C.E. Sokhachev (Poland) Public Torture & Execution

1559 C.E. Austria Expulsion

1561 C.E. Prague Expulsion

1567 C.E. Wurzburg Expulsion

1569 C.E. Papal States Expulsion

1571 C.E. Brandenburg Expulsion

1582 C.E. Netherlands Expulsion

1593 C.E. Brunswick Expulsion

1597 C.E. Cremona, Pavia & Lodi Expulsion

1614 C.E. Frankfort Expulsion

1615 C.E. Worms Expulsion

1619 C.E. Kiev Expulsion

1635 C.E. Vilna Mob Attack

1637 C.E. Cracow Public Torture & Execution

1647 C.E. Lisbon Jews Burned Alive

1648 C.E. Poland 1/3 of Jewry Slaughtered

1649 C.E. Ukraine Expulsion

1649 C.E. Hamburg Expulsion

1652 C.E. Lisbon Stake Burnings

1654 C.E. Little Russia Expulsion

1656 C.E. Lithuania Expulsion

1660 C.E. Seville Jews Burned Alive

1663 C.E Cracow Public Torture &. Execution

1664 C.E. Lemberg Mob Attack

1669 C.E. Oran (North Africa) Expulsion

1670 C.E. Vienna Expulsion

1671 C.E. Minsk Mob Attacks

1681 C.E. Vilna Mob Attacks

1682 C.E. Cracow Mob Attacks

1687 C.E. Posen Mob Attacks

1712 C.E. Sandomir Expulsion

1727 C.E. Russia Expulsion

1738 C.E. Wurtemburg Expulsion

1740 C.E. Liule Russia Expulsion

1744 C.E Bohemia Expulsion

1744 C.E. Livonia Expulsion

1745 C.E. Moravia Expulsion

1753 C.E. Kovad (Lithuania) Expulsion

1757 C.E. Kamenetz Talmud Burning

1761 C.E. Bordeaux Expulsion

1768 C.E. Kiev 3,000 Jews Slaughtered

1772 C.E. Russia Expulsion

1775 C.E. Warsaw Expulsion

1789 C.E. Alsace Expulsion

1801 C.E. Bucharest Mob Attack

1804 C.E. Russian Villages Expulsion

1808 C.E. Russian Countryside Expulsion

1815 C.E. Lubeck & Bremen Expulsion

1820 C.E. Bremes Expulsion

1843 C.E. Austria & Prussia Expulsion

1850 C.E. New York City 500 People, Led by Police, Attacked & Wrecked Jewish Synagogue

1862 C.E. Area under General Grant's Jurisdiction in the United States Expulsion

1866 C.E Galatz (Romania) Expulsion

1871 C.E. Odena Mob Attack

1887 C.E. Slovakia Mob Attacks

1897 C.E. Kantakuzenka (Russia) Mob Attacks

1898 C.E. Rennes (France) Mob Attack

1899 C.E. Nicholayev Mob Attack

1900 C.E. Konitz (Prussia) Mob Attack

1902 C.E. Poland Widespread Pogroms

1904 C.E. Manchuria, Kiev & Volhynia Widespread Pogroms

1905 C.E. Zhitomir (Yolhynia) Mob Attacks

1919 C.E Bavaria Expulsion

1915 C.E. Georgia (U.S.A.) Leo Frank Lynched

1919 C.E. Prague Wide Spread Pogroms

1920 C.E. Munich & Breslau Mob Attacks

1922 C.E. Boston, MA Lawrence Lowell, President of Harvard, calls for Quota Restrictions on Jewish Admission

1926 C.E. Uzbekistan Pogrom

1928 C.E. Hungary Widespread Anti-Semitic Riots on University Campuses

1929 C.E. Lemberg (Poland) Mob Attacks

1930 C.E. Berlin Mob Attack

1933 C.E. Bucharest Mob Attacks

1938-45 C.E. Europe Holocaust

Jewish persecution source:
P.E. Grosser & E.G. Halperin, Anti-Semitism: Causes and Effects, New York: Philosophical Library, 1978
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS.CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85654 ] Postby ISRAEL on Sun Jun 24, 2012 12:21 pm

O EXPLICATIE MAI COMPLETA...
trebuie sa intelegeti cu totii chiar daca evreii si crestinii folosesc acelasi cuvant “mesia”, asta nu inseamna ca el reprezinta acelasi lucru pentru ambele credinte. intelegerea crestina este aceea ca mesia (isus), a murit pentru pacatele oamenilor. deci in accord cu definitia crestina, mesia joaca rolul de jertfa; un sacrificiu de sange este necesar pentru iertarea pacatului. dar in Tanah, sau ceea ce voi numiti “Vechiul Testament”, noi suntem invatati ca nimeni nu poate muri din cauza pacatelor altuia.
in deuteronom 24:16 cuvintele lui YHVH afirma lucrul asta foarte clar si precis:

Parintii sa nu fie pedepsiti cu moartea pentru vina copiilor si nici copiii sa nu fie pedepsiti cu moartea pentru vina parintilor; ci fiecare sa fie pedepsit cu moartea pentru pacatul sau.

...si daca unul dintre voi crede ca sacrificiul de sange era necesar pentru ca YHVH a ierta pacatele atunci am sa va trimit sa studiati pentateuhul.
si biblia voastra spune clar: nimeni nu poate muri pentru pacatele altuia. sau credeti cumva ca YHVH s-a razgandi dupa ce a interzis sacrificial uman, si a decis sa dea voie si sa instaureze practicile pagane? nu – vedem ca in maleahi 3:6 YHVH e constant si neschimbator.

YHVH ne afirma ca sacrificiul uman e o scarba inaintea Lui, e ceva ceea ce El uraste , e atat de oribil incat YHVH nu s-ar gandi niciodata sa ne ceara un sacrificiu uman. sacrificiile umane erau practicate doar de pagani – cei ce venerau si aduceau jertfe zeilor lor imaginari – era un obicei care nu era practicat de evrei, nici nu a fost sugerat vreodata de YHVH.
trebuie inteles ca definitia termenului crestin “mesia”, este una de conotatie pagana. crestinii definesc titlul mesia in acelasi mod cum si paganul antic intelegea rolul unui om-dumnezeu, a unui erou care isi sacrifica viata personala pentru un caz nobil. lumea antica e plina de exemple; mithra, adonis, dionisos, attis, ra, si multi altii care erau nascuti in timpul iernii, cand atingeau varsta de adult, mureau in timpul primaverii, ca apoi sa revina la viata. asta ar trebui sa sune familiar oricaruia dintre voi, ...care e cat de cat competent in teologia crestina.

In continuare – ei credeau ca urmasii/adeptii lor ar fi primit viata eterna prin urma acestui act al omului-dumnezeu din moment ce semizeul si-a sacrificat viata/sangele in schimbul pacatelor lor. asta din nou ar trebui sa sune familiar. lumea pagana este plina de asemenea dumnezei care erau produsul unei mame umane si al unui tata zeu/dumnezeu. hercule l-a avut pe zeus ca tata, si ca mama, pe alcmene. dionisos a avut pe mama pe semele si tata i-a fost zeus – dionisos era considerat un dumnezeu salvator. paralelele teologice pagano-crestine sunt foarte usor de identificat aici. atunci cand “pionerii” crestini veneau la sinagogi in misiuni, erau aruncati afara; nu le era permis sa ramana si sa predice. erau respinsi pentru ca mesajul lor era unul pagan, si era usor de recunoscut de evrei. de aceea ei (crestinii) au fost scosi din comunitatea ebraica. asta demonstreaza adevaratul motiv pentru care iudaismul si crestinismul nu au vazut niciodata “ochi la ochi”, si asta este datat si documentat chiar de la inceputul crestinismului. demonstreaza deasemenea ca un credincios nu poate fi “evreu” si “crestin” in acelasi timp, si simt ca e important sa mentionez aici ca denominatiuni ca "Jews for Jesus", "Messianic Jews", sau "Hebrew Christians" nu sunt considerati evrei.

deci, cum definesc evreii termenul "mesia" ? definitia este bazata pe scriptura:

1. mesia este nascut din parinti umani (pe cand isus, in acord cu teologia crestina - ca si cea pagana - a fost nascut dintr-o uniune intre o femeie si un dumnezeu).
2. mesia este un descendent direct al neamului imparatului david. el trebuie sa fie un parinte al lui, din punct de vedere biologic. vezi isaia 11:1,10; ieremia 23:5; ezechiel 34:23-24; 37:21-28; ieremia 30:7-10; 33:14-16; hosea 3:4-5. conform teologiei crestine, parintele lui isus este ceea ce voi numiti “dumnezeu”, “god”, “lord” (care nu sunt decat alte denumiri si titluri ale lui baal). de aceea, isus nu poate fi un descendent direct al liniei lui david, pentru ca linia lui biologica nu provine de cel ce trebuia sa fie parintele sau uman – iosif, sotul mariei.
3. linia biologica a lui mesia este trasata deasemenea, doar prin imparatul solomon (II samuel 7:12-17; I cronici 22:9-10). dar conform lui luca 3:31, isus nu era un descendent al lui solomon, ci al fratelui vitreg al lui solomon, natan. de aceea (din nou), isus nu poate fi considerat un descendant al imparatului david prin imparatul solomon, si pica testul din nou.
4. mesia nu poate fi un descendent al lui ioachim, ieconia, sau sealtiel, pentru ca linia lor regala a fost blestemata (vezi I cronici 3:15-17; ieremia 22:18,30). dar conform lui matei 1:11-12 si luca 3:27, isus a fost un urmas de-al lui sealtiel.
5. mesia este precedat de profetul ilie, profet care impreuna cu mesia unifica familia (maleachi 4:5-6). asta este contrazis de isus insusi in matei 10:34-37.

...conform definitiei traditionale ebraice a acestui termen, Mesia va aduce schimbari in intreaga lume, schimbari pe care cu totii le vom putea vedea si percepe, care vor putea fi usor dovedite, exacte si cu precizie pentru ca ele vor avea loc in lumea reala, nu intr-un satuc uitat de lume. Acesta este motivul pentru care Mesia va fi uns – de aici vine si termenul de Mesia…adica unsul, sau alesul – si aici ajungem la urmatorul punct care vreau sa-l fac:

6. Mesia reinstaureaza dinastia davidica prin copii lui – citeste Daniel 7:13-14. dar isus, dupa marturiile crestine, nu a avut copii, defapt era socotit virgin!
7. cu Mesia, incepe o pace eterna intre toate neamurile, toate natiunile, si toti oamenii – citeste isaia 2:2-4; mica 4:1-4; ezechiel 39:9. evident ca nu e in pace in lume, dar mai mult de atat, isus al vostru promite ca revine cu o sabie, nu cu pace - vezi matei 10:34.
8. Mesia aduce cu el o convertire universala a tuturor neamurilor la o religie monoteista – vezi ieremia 31:31-34; zaharia 8:23; isaia 11:9; zaharia 14:9,16. dar lumea ramane adancita in idolatrie - identificata cu numele de Crestinism.
9. Mesia aduce cu el sfarsitul idolatriei - dar crestinii se roaga Tatalui in numele unui “rascumparator” imaginar (isus) caruia ii acorda toata lauda si devotamentul caruia in mod ironic, is se cuvin lui YHVH - zaharia 13:2.
10. Mesia aduce cu el o recunoastere universala ca idea ebraica de “dumnezeu” este aceea pe care o au doar ei – pentru ca ei sunt singurii care-L pot identifica pe YHVH ( vezi isaia 11:9). Dupa cum stim cu totii nici transformarea asta nu a avut loc inca.
11. Mesia conduce intreaga lume catre o dieta vegetariana (isaia 11:6-9).
12. Mesia aduna tot Israelul cu toate cele 12 triburi (ezechiel 36:24).
13. Mesia reconstruieste templul (isaia 2:2; ezechiel 37:26-28).
14. dupa venirea lui Mesia, foametea in lume va inceta (ezechiel 36:29-30).
15. dupa venirea lui Mesia, moartea va fi nimicita (isaia 25:8).
16. eventual, mortii vor fi inviati (isaia 26:19; daniel 12:2; ezechiel 37:12-13; isaia 43:5-6).
17. natiunile intregii lumi vor ajuta Israel (dpdv material) - isaia 60:5-6; 60:10-12.
18. evreii vor fi apelati pentru indrumare si calauzire spirituala - zaharia 8:23.
19. toate armele vor fi distruse - ezechiel 39:9,12.
20. fluviul nil va seca - isaia 11:15.
21. pomii fructiferi din Israel vor da fruct in fiecare luna - ezechiel 47:12.
22. fiecare trib al Israelului va primi si se va stabili pe propriul lor pamant mostenit - ezechiel 47:13-13.
23. neamurile pamantului vor recunoaste ca au gresit, ca evreii au avut dreptate de la bun inceput, si ca pacatele lumii pagane – persecutiile, crimele, etc. – au fost suportate pe nedrept de poporul evreu (isaia 53).

toate aceste schimbari vor fi reale, perceptibile, vizibile, si facut cunoscute tuturor - de la mic la mare.
schimbarile care sunt aclamate de crestini nu sunt perceptibile ci invizibile. ei au nevoie sa accepte totul DOAR prin CREDINTA, si NUMAI prin CREDINTA !

cum poti determina ca isus a murit pentru pacatele tale inafara de faptul ca tu insuti hotarasti sa crezi asta? schimbarile facute de Mesia, conform Iudaismului vor putea fi usor dovedite pentru ca vor fi vizibile, dar schimbarile facute de isus conform crestinismului pot fi inghitite doar cu o doza de “credinta”.

CHIAR SI CRESTINII INTELEG CA SCHIMBARILE FACUTE DE ADEVARATUL MESIA (conform scripturilor biblice si iudaismului), INCA NU AU AVUT LOC,….DE ACEA CRESTINISMUL A TREBUIT SA INVENTEZE O ADOUA VENIRE A LUI ISUS !

adevaratul Mesia nu are nevoie sa revina o a-II-a oara sa faca toate aceste lucruri --- el trebuie sa le faca la singura sa venire pentru a fi identificat a fi adevaratul Mesia.
Last edited by ISRAEL on Sun Jun 24, 2012 1:14 pm, edited 3 times in total.
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85669 ] Postby ISRAEL on Thu Jun 28, 2012 9:43 pm

nu se ingramadeste nimeni la topicul asta, dar nu cred ca e din cauza ca subiectul asta implica gandirea logica in locul superstitiilor si a credintei.
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85670 ] Postby yzf on Fri Jun 29, 2012 12:19 pm

Cine sa vina si sa zica ce ? Exercitii de gandire, logice si reale in bransa asta? In societatea asta religioasa pretentiile la civilizatie nu isi au locul.


Ei stiu varianta lor, dupa cum le-au fost prelucrate creierele sa gandeasca sau sa nu de pastori si de scriitori de povesti crestine care nici nu poti verifica existenta lor, vesti misionare si minunile lu peste.

Tu o stii pe a ta dar nu-mi dau seama unde bati concret.
Avataru lu' Furtuna !
User avatar
yzf
 
Posts: 16
Images: 1
Joined: Thu Jun 07, 2012 11:41 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85671 ] Postby ISRAEL on Fri Jun 29, 2012 1:40 pm

yzf wrote:Cine sa vina si sa zica ce ? Exercitii de gandire, logice si reale in bransa asta? In societatea asta religioasa pretentiile la civilizatie nu isi au locul.


Ei stiu varianta lor, dupa cum le-au fost prelucrate creierele sa gandeasca sau sa nu de pastori si de scriitori de povesti crestine care nici nu poti verifica existenta lor, vesti misionare si minunile lu peste.

Tu o stii pe a ta dar nu-mi dau seama unde bati concret.

vreau sa fac si eu un lucru misionar, la fel cum tu faci unul (in felul tau), la fel cum fac si ceilalti aici in felul lor.

pe scurt, promovez Tanah-ul (care e putin deosebit de VT) si sustin ca singurul popor ales este Israelul - toti ceilalti sunt pagani.

isus christos nu a existat niciodata - e un personaj stintifico-fantastic, deci in concluzie, daca nu a existat isus atunci noul testament a fost inventat pentru a suporta crezul pagan si prin afilierea lui cu Tanah-ul, "ei" au realizat exact ceea ce si-au dorit.
vreau ca sa realizati ca a fi crestin (sau ateu - in cazul tau), inseamna a fi pagan.

daca ei Tanah-ul de la cap la coada, si-l studiezi tinand cont de declaratiile de aici, vei realiza ca noul testament se contrazice nu doar cu Tanah-ul (chiar si cu vechiul testament al vostru), dar si cu el insusi.

--- cam asta e tot ---
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85672 ] Postby nehustan on Sat Jun 30, 2012 4:03 am

Nehustan catre...un ''israelit'' !

''Misiunea''-i misiune...
Bagi magiun si iese...prune !
Cum smochinul nu e...prun ,
Dar magiunu-i tot...magiun !

Cat as da sa am o ''pila'',
Sa ma trag din ''Radacina'' ,
Dar asa cum sat si eu
Si evreu-i tot...plebeu !

Cat e natiunea brava,
E-n amestec ...multa pleava...,
Caci nu toti ce ies din ram
Sant (fii lui Avraam)!!

Exercitii de gandire ?!
Si eu cred in ...revenire !
Iei Tanah-ul,stii Talmudul...
Creierul si-arata...nudul...

Intelepti cu mic cu mare,
Nu dau o finalizare !
Zic:''Mesia...."daca vrei...
Este ...unul dintre ei !!

Doar ca flamuri pe la porti,
Dau de veste ca sant ...morti !
Sa-ti mai zic si-acuma pot,
De-ocamdata asta-i ...tot !!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: ISUS e FALS CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85673 ] Postby ISRAEL on Sat Jun 30, 2012 7:56 am

un "israelit" gandind cu voce tare...[catre greierul psalmist]

desi e un blestem a-i întelege,
iubesc poetii fiindca[dar nu doar],
a-i defaima e.....imoral
totusi; ei sunt deci purtatorii de cuvant
care n-ajung si nici nu vor sa ajunga la nimic?

nu au un scop, nu au nici misiune
is nevinovati saracii, si unii [chiar]sunt si umili.
la nimeni - folosesc cuvintele lor goale,
dar cel putin sunt puse in consens
intr-un complex sonor - distins

trudesc, si irosesc atata timp
pt a aranja discursuri inutile,
intr-un mod atat de-armonios
..................................
dar...poti invata si de la ei ceva,

...atunci cand numai ai ce pierde!
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85674 ] Postby nehustan on Mon Jul 02, 2012 2:38 pm

Inainte sau dupa Hr.


Daca-n trecutul tau-trecut,
Intr-un blestem ai tot pierdut,
Ca voi pe Iahwe nu L-ati ascultat
Si pan' acum nimic n-ati invatat !

Goimii nu v-au comparat cu-omul...;
Cu ura,cu robia ,cu pogromul...,
Dar ar fi cazul,cu un rost(...)
Va ridicati sa fiti...ce-ati fost !

Poetii ...,ca proorocii,mai subtil,
De nu L-ati cunoscut (...)a fost Umil !
Spre anul (ZERO)n-ati avut -si ''pace'',
Si tot ca o (minciuna) L-ati perceput incoace .

Iar(regele cel mare)vrei sa zici (((David)))
Ca un proroc a fost un...minciunici,
Si (Steaua)de pe steagul de aici,
E mare lucru sa fie doar un...licurici !!

Cum Cel din Nazaret nu-i cel pretins,
De Lucifer probabil ...esti (Convins!)
Ca dansul pe Pamant nu are muma
Si nici in nari farama de tarana !
..............................................
Mai am dar mult de zis-de Pace ,
Si Mahomed zice de un Prooroc acolo,
Doar tu ramai de la (minciuna)-ncolo,
Iar noi de la...Hristos ...incoace !!

Am zis !
Last edited by nehustan on Mon Jul 02, 2012 3:39 pm, edited 1 time in total.
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85675 ] Postby yzf on Mon Jul 02, 2012 3:27 pm

Mi se pare, esti român,
ce treabă ai tu cu evrei,
doar nu eşti stăpân,
peste ei,
când ei sunt cei,
ce-au inventat ura,
şi l-au omorât pe al lor jupân,
cum l-au omorât românii pe ceauşescu,
şi acum după el plâng,
şi economia-i subminată,
la nemţi şi alţi străini pe gratis dată.

Pe la americani e marketing religios la greu,
de peste ocean se vede, e prea evident,
parcă se scot pe bandă religii noi, idei,
care mai de care fură din mintea slabă a oamenilor curent,
îi lasă pe întuneric, unii sunt proşti pământ, alţii sunt ciment,
unii vând pământ pe lună,
nu-i idee rea, e bună,
vând şi eu pământ în cer,
mai mult de o mie de euro nu cer,
pe o mie de metri şi vre-o câţiva centimetri,
şi când mai văd un şarlatan îi dau gratis brânză de golan.
Avataru lu' Furtuna !
User avatar
yzf
 
Posts: 16
Images: 1
Joined: Thu Jun 07, 2012 11:41 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85676 ] Postby nehustan on Mon Jul 02, 2012 3:46 pm

!!!

Ei si tu....,pe cuvant
Ca nu am dar nimic...sub pamant,
Ci cu (el)si cu alti ce nu sant,
Dar sustin cu un steag ca ei...sant !!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85678 ] Postby yzf on Mon Jul 02, 2012 4:53 pm

Că tot ai adus vorba, trecu pe la mine un gând şi îmi aduse aminte, de frati pocaiti din timisoara ce-şi doresc beserecă nouă, de 200 mii de coco şi nu le aprobă primăria proiectul, drept urmare s-au rugat de domnul şi au început să ungă în stânga şi-n dreapta prin primărie cu mălai dar tot degeaba, dacă nu aruncă cu destul mălai nu le ascultă domnul ruga aia mătuită.

Era cea mai mică şi mai harnică biserică din oraş, asta de la începuturile mele religioase.
Cum bate puţin vântul, cum ies treburile la suprafaţă.
Avataru lu' Furtuna !
User avatar
yzf
 
Posts: 16
Images: 1
Joined: Thu Jun 07, 2012 11:41 am

Re: ISUS e FALS.CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMENT

[ #85680 ] Postby ISRAEL on Mon Jul 02, 2012 9:19 pm

blestem, zici tu ! de unde stii?
cum de cunosti? diferenta sa poti face
binecuvantat ai fost?! ...
goim cum esti,
in veci n-ai fost, in veci n-ai sti !


roman zici tu? m-oi fi nascut pe-acel pamant,
dar am in vene sange ..sfant !
de crezi, nu crezi - din Israel ma trag,
pierdut fiind printre goimi,
in drum spre casa sunt…pribeag


doi spre zece am fost, .. la inceput
apoi, ne-am despartit,
cand cu voi, goimii, .. frati
‘de cruce’ ne-am facut,
…din doiș’pe - doi am mai ramas!


zece spre doi, ..suntem acum
dar ne-om alatura oricum
sangele stii [si tu], ca apa nu se face
si chiar daca tamuz procletul, cu el pe cruce var lua...
...'mnezei sa fiti,
- nu veti scapa.


.................................


am spus-odat’ si ma repet,
p[r]o[f]et de esti – vorbeste clar
sa stim cu totii de-ai habar
sau doar vorbesti asa....in vant ?
doar sa rimeze orice cuvant !?
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85682 ] Postby yzf on Tue Jul 03, 2012 12:02 pm

E clar, mnezeu ăsta e un fel de hitler cu idei de rasă pură, prostia asta intră ca o căpuşă în capul multora slabi de minte.
Se împart în kuklux klanuri, se urăsc şi se omoară ca proştii, sunt mai al dreacu de rasă pură, cred că le curge curent electric în vene până începe careva să îi taie cu cuţitul.

Prostie omenească, istoria n-o învaţă, vor să o tot repete,
Avataru lu' Furtuna !
User avatar
yzf
 
Posts: 16
Images: 1
Joined: Thu Jun 07, 2012 11:41 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85683 ] Postby ISRAEL on Tue Jul 03, 2012 1:39 pm

yzf wrote:E clar, mnezeu ăsta e un fel de hitler cu idei de rasă pură, prostia asta intră ca o căpuşă în capul multora slabi de minte.
Se împart în kuklux klanuri, se urăsc şi se omoară ca proştii, sunt mai al dreacu de rasă pură, cred că le curge curent electric în vene până începe careva să îi taie cu cuţitul.

Prostie omenească, istoria n-o învaţă, vor să o tot repete,

o fi un fel de hitler, nu o fi, El nu-ti datoreaza tie absolut nimic. esti de acord?

PE LANGA SUBIECT: din pura curiozitate - tu in care clasa sociala crezi ca te afli, celor 'slabi' sau celor 'tari' .. la minte ?
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85684 ] Postby Batranul Enoch on Wed Jul 04, 2012 4:50 am

ISRAEL wrote:da, ai citit bine:


YHVH nu are nici un fiu, si nici nevoie de urmasi, pt ca El e etern - Cel dintai si Cel de pe urma!

!
Daca Dumnezeu nu are nici un Fiu , atunci noi nu existam .
Un Univers fara TEMELIE nu poate exista .´´Fiul lui Dumnezeu , El Insusi declara despre Sine :

’’22 DOMNUL M-A FĂCUT CEA DINTÂI DINTRE LUCRĂRILE LUI , ÎNAINTEA CELOR MAI VECHI LUCRĂRI ALE LUI .

23 EU AM FOST AŞEZATĂ DIN VEŞNICIE , ÎNAINTE DE ORICE ÎNCEPUT , înainte de a fi pământul .

24Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;

25am fost născută înainte de întărirea munţilor, înainte de a fi dealurile,

26când nu era încă nici pământul, nici câmpiile, nici cea dintâi fărâmă din pulberea lumii.

27Când a întocmit Domnul cerurile, eu eram de faţă; când a tras o zare pe faţa adâncului,

28când a pironit norii sus şi când au ţâşnit cu putere izvoarele adâncului,

29când a pus un hotar mării, ca apele să nu treacă peste porunca Lui, când a pus temeliile pământului,

30 EU ERAM MEŞTERUL LUI , la lucru lângă El, şi în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui’’
( Proverbe 8 ) .`` ( PP , cap 1 ) .´´Obarsia Lui ’’se suie pana in vremuri stravechi , pana in zilele vesniciei ’’ ( Mica 5 , 2 ) .`` ( PP , cap 1 ) .
´´ Domnul Mi-a zis : ’’ Tu esti Fiul Meu ! Astazi Te-am nascut .’’ ``( Ps 2 , 7 ) .


Dumnezeu este iubire ; El dorea sa aiba un Tovaras cu Care SA IMPARTA BUCURIA de a darui fericire fiintelor create :

´´Suveranul Universului nu a fost singur în lucrarea Sa de binefacere . El a avut UN TOVARĂŞ , UN CONLUCRĂTOR , CARE PUTEA APRECIA PLANURILE SALE ŞI PUTEA FI PĂRTAŞ BUCURIEI Sale de a da fericire fiinţelor create de El . `` ( PP, cap 1) .

De aceea omul a fost creat pereche ( Adam si Evă ) , pt ca a fost facut dupa modelul Celor 2 Fiinte divine ( Tatal si Fiul ) , iar Eva a fost luata din Adam , tot asa cum Fiul a iesit din Tatal .

__________________________________________________________

Pe de alta parte , Fiul a fost NASCUT DIN TATAL cu scopul de a constitui ASIGURAREA Universului ( care avea sa fie adus la fiinta chiar de Fiul ) : pentru ca in cazul in care o fiinta creata ar fi cazut in neascultare , inselata fiind de o alta , sa poata fi READUSA la starea originara de neprihanire PRIN APELUL LA POLITA DE ASIGURARE ( jertfa Fiului lui Dumnezeu – CHEZASUL Legamantului vesnic dintre Tatal si Fiul ) .
_____________________________________________________________________

Pe aceasta TEMELIE se poate recladi Universul intreg , in cazul in care ar fi daramat de vreun cutremur social ( gen rascoala lui Lucifer ) ; dar daca n-ar exista o temelie , reconstructia Universului ar fi imposibila .


IHWH este o Fiinta calculata si atotcunoscatoare , vede sfarsitul de la inceput , si nu poate fi luata prin surprindere . De aceea , inainte sa inceapa constructia Universului , a pus o temelie care sa poata sprijini acest imens Univers ( piatra din capul unghiului ) : ´´ Tu esti Fiul Meu ! Astazi Te-am nascut . ``( Ps 2 , 7 ) .

Deci existenta Fiului lui Dumnezeu este demonstrata prin insusi faptul ca noi existam .Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #85688 ] Postby ISRAEL on Wed Jul 04, 2012 9:34 am

Batranul Enoch wrote:Daca Dumnezeu nu are nici un Fiu , atunci noi nu existam .
Un Univers fara TEMELIE nu poate exista.

poftim? nu vad legatura. cum se raporteaza "fiul" la existenta ta? despre ce temelie e vorba aici?


Batranul Enoch wrote:´´Fiul lui Dumnezeu , El Insusi declara despre Sine :
’’22 DOMNUL M-A FĂCUT CEA DINTÂI DINTRE LUCRĂRILE LUI , ÎNAINTEA CELOR MAI VECHI LUCRĂRI ALE LUI .
23 EU AM FOST AŞEZATĂ DIN VEŞNICIE , ÎNAINTE DE ORICE ÎNCEPUT , înainte de a fi pământul .
24Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;
25am fost născută înainte de întărirea munţilor, înainte de a fi dealurile,
26când nu era încă nici pământul, nici câmpiile, nici cea dintâi fărâmă din pulberea lumii.
27Când a întocmit Domnul cerurile, eu eram de faţă; când a tras o zare pe faţa adâncului,
28când a pironit norii sus şi când au ţâşnit cu putere izvoarele adâncului,
29când a pus un hotar mării, ca apele să nu treacă peste porunca Lui, când a pus temeliile pământului,
30 EU ERAM MEŞTERUL LUI , la lucru lângă El, şi în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui’’
( Proverbe 8 ) .`` ( PP , cap 1 ) .

probabilca ca se refera la el - e hermafrodit ?


Batranul Enoch wrote:´´Obarsia Lui ’’se suie pana in vremuri stravechi , pana in zilele vesniciei ’’ ( Mica 5 , 2 ) .`` ( PP , cap 1 ) .

citeste postul #85654.


Batranul Enoch wrote: ´´ Domnul Mi-a zis : ’’ Tu esti Fiul Meu ! Astazi Te-am nascut .’’ ``( Ps 2 , 7 ) .

vorbeste despre Israel. l-a nascut in sens metaforic.
Exod 4:22 confirma lucrul asta: Tu vei zice lui faraon: "Asa vorbeste Domnul: "Israel este fiul Meu, intaiul Meu nascut.
Daca a existat intr-adevar, Isus a murit pentru pacatele lui, nu ale mele !
User avatar
ISRAEL
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 23, 2012 10:24 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86022 ] Postby baimalasi on Sun Oct 14, 2012 3:24 pm

Nu intentionam sa activez acontul "baimalasi" din nou, dar acontul "ISRAEL" a fost banat de administrator asa ca sunt nevoit sa preiau de aici. Vad ca "ochii s-au mai deschis" pe aici si "urechile s-au mai desfundat" si se iau actiuni in eliminarea virusurilor si a parazitilor. Ma bucur de asta, ...dar intre timp voi toti fara d-zeu ati ramas si tot o biblie contrafacuta aveti la baza credintei voastre neo-pagane.
User avatar
baimalasi
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 09, 2011 7:08 pm
Location: US

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86058 ] Postby nehustan on Sun Oct 21, 2012 2:59 pm

Farul stins si...''israelitul''

Mai clar si transparent de-atat
N-am cum,tu esti hoinar
Printre goimi,n-ai nici un far
Si nici o ''Piatra'' de hotar !

Oricat as incerca sa-ti spun,
Din orice unghi,
Sa vezi din ''Radacini'' un trunchi,
Tipi ca din...junghi !

Iar rima de dupa cuvant
Si care imi da ghes,
E asezata (!),am ales
Sa-ti dea...de inteles !

Nimic nu las la intamplare,
Trait-am tot ce sant,
Iar vorba mea e-un tragic cant,
Nimic nu e ...in vant !!
..................................
Voi suspinati dupa Mesia,
La'' Z-I-D-U-L'' de-altadata,
Dar cum nu (E)piatra pe ...vatra,
Am zis sa-i puneti...''Piatra'' !!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86064 ] Postby baimalasi on Mon Oct 22, 2012 6:43 pm

nehustan wrote:Farul stins si...''israelitul''

Mai clar si transparent de-atat
N-am cum,tu esti hoinar
Printre goimi,n-ai nici un far
Si nici o ''Piatra'' de hotar !

Oricat as incerca sa-ti spun,
Din orice unghi,
Sa vezi din ''Radacini'' un trunchi,
Tipi ca din...junghi !

Iar rima de dupa cuvant
Si care imi da ghes,
E asezata (!),am ales
Sa-ti dea...de inteles !

Nimic nu las la intamplare,
Trait-am tot ce sant,
Iar vorba mea e-un tragic cant,
Nimic nu e ...in vant !!
..................................
Voi suspinati dupa Mesia,
La'' Z-I-D-U-L'' de-altadata,
Dar cum nu (E)piatra pe ...vatra,
Am zis sa-i puneti...''Piatra'' !!

daca clonele tale ar fi la fel de discrete si vagi - nu mai deranja deloc !
User avatar
baimalasi
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 09, 2011 7:08 pm
Location: US

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86066 ] Postby nehustan on Tue Oct 23, 2012 12:18 pm

Superstitie...neintemeiata !


Pentru gandul ce ti-l port,
(Pan' sa ne'ntalnim la...Cort,)
Bine pus (trei)flori la steag,
Ca in drumul tau ,pribeag,
Cin' de tine-a auzit
Sa stie ca n-ai ...
...............................
Foaie verde de podbal,
Sa-ti dea nea (Coman)un cal
Sa-ti cauti un ideal !!
Cal,sa fie tesalat,
Intelept si asezat,
Destul viata te-a'ncercat !!
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86511 ] Postby Davieboy on Sat May 25, 2013 8:47 am

cristian wrote:Davieboy,

Curaj ! Ce mai astepti da-i drumul , nu mai tine dogma innabusita, ca se sufoca si o sa dai socoteala la sefii tai rabini cu apucaturi pedo.
Inca nu esti decis daca te circumcizi ?
Treci peste ironiile noastre si fi un bun sionist care isi apara inconstienta aderare la o cea mai subtila minciuna din istoria umanitatii.

Succes si te asteptam...

aici te vreau cristian - indrajneste si spune-mi ce te nedumereste in privinta Iudaismului Image
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: ISUS e FALS. CRESTINII sunt PAGANI. AVEM DOAR 1 TESTAMEN

[ #86512 ] Postby cristian on Sat May 25, 2013 11:40 am

Davieboy,

Aici nu vad decat poeziile lui Nehustan care dau valoare topicului, in rest sunt aberatii ca expunere directoare.
Ma miram eu ce mari descoperiri epocale aduci tu. Ce ingroapa pisica iudaica se stie, iar tu te-ai apucat sa scormoni de zor si te-ai facut tot una de materie prima...
cristian
 
Posts: 735
Joined: Sun Nov 12, 2006 3:45 pm

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron