Page 1 of 1

Fratii cazuti de la credinta...

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 5:54 pm
by Hasdeu
Ca o trista realitate, fratii cazuti de la credinta ne pun la incercare dragostea si spiritualitatea, obligandu-ne sa ne revizuim atitudinea fata de Biserica si fata de oameni. Ce atitudine sa avem fata de fratii care renunta la credinta azs? sa-i omoram cu pietre, sa-i uram, sa le purtam sambetele, sa ii compatimim, sa ii iubim neconditionat in continuare, etc?

De ce cad unii de la credinta:
- pierderea credintei in Dumnezeu;
- obosesc pe cale;
- apostaziaza;
- prefera lumea;
- sunt dezamagiti de caracterele fratilor din Biserica;
- din cauza alegerii altor credinte, etc?

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 6:37 pm
by Arknghell
Cred ca multi pleaca de la credinta pentru ca sunt dezamagiti de ceea ce se intimpla intre fratii din biserica. Sunt dezamagiti comportament, sunt dezamagiti pentru ca ceea ce se predica nu se face. In concluzie... multa teorie dar la practica ... suntem morti.

...oameni care pleaca de la credinta...

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 9:33 pm
by klan
...probabil ca niciodata nu au avut una reala, sau...pur si simplu, si-au piedut credinta in urma unor esecuri si infrangeri si nu au avut puterea sa mai creada.
Pe de alta parte, "roiul" de albine care trebuia sa ii "incalzeasca" si sa ii "hraneasca" a preferat sa isi foloseasca "acele", dupa care, ca pe un obiect nefolositor in "stupul" lor cei "morti" au fost aruncati afara.
Cred ca astea ar fi motivele de baza.

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 4:36 am
by Arknghell
Amin frate...

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 5:09 am
by Hasdeu
Arky "Amin!" inseamna asa sa fie... Cei "morti" sunt aruncati din stup. Asa sa fie! Penticostalii obisnuiesc sa spuna Amin la orice. "Satana e pe urmele noastre. Amin!" :?
Si tu Arky si fratele Klan ati punctat motive serioase: dezamagirea provovata de caracterul fratilor si slaba credinta asociata cu slaba hranire din partea stupului...
Mai sunt si frati care pleaca din cauza ca le place lumea. Sunt tineri crescuti in Biserica, dar care prefera lumea.
Oricare ar fi motivele caderii lor, trebuie sa-i iubim in continuare pt ca raman la fel de valorosi in ochii cerului. "Cine intoarce pe fratele lui, ispaseste o multime de pacate."

PostPosted: Thu Aug 26, 2004 8:13 am
by eliade22
Lumea pleaca de la Biserica pentruca nu suporta o viata dupa principii crestine.

Altii prefera sa impace si varza si capra sa vina si la Biserica sta pe la usa poate mai agata si el acolo ceva si este si de la Biserica.In schimb el nu se identifica cu, principiile Bisericii nici in vocabular nici in gandire nici in tintele pe care si le doreste in viata.

Numai ca acolo si-a facut niste prieteni vin fete noi sau baieti noi se mai fac excursii,iesiri nu sunt nici asa vulgari si agresivi precum cei din afara etc.Te poti sparge in figuri mai usor la niste prunci si adolescenti inca in pubertate care unii au avut o educatie mai rigida.

Lumea care iese de la 30-40 de ani in sus din Biserica este pentruca numai urmaresc tintele Bisericii.

In mintea lor toti spun ca este timp si ca se vor intoarce ei odata si odata.
Si ca ei cand se vor face A.Z.S vor fi adventisti de-a devaratelea nu precum cutarescu sau x.

In fine Satana utilizeaza multe tehnici sa indeperteze pe om de mijloacele de apropiere de ISUS.

PostPosted: Thu Aug 26, 2004 8:55 am
by ADONIA
da....plecarea din biserica e o problema destul de grava la ora actuala in biserica noastra,datorita lipsei interesului acordat religiei in mod special de tinerii care se presupune ca vor fii purtatorii mesajului advent in lume.
si asta de ce?de ce se gasesc mai degraba bisericutze la intrarea in...biserica?sau daca sunt in interior...o fac doar dpdv fizic....lipsiti de orice interes.si asta doare.dar e adevarul.starea spirituala personala,studiul zilnic,experientzele fiecaruia...se reflecta si in biserica.
problema asta cred ca nu poate disparea...si se va face cernerea celor ce nu vor cu adevarat darul mantuirii.si nimeni nu-i poate obliga....
DAR E DUREROS...SI AR TREBUI SA NE RUGAM PT ACESHTIA...

PostPosted: Fri Aug 27, 2004 5:54 pm
by Hasdeu
Asa-i Adonia, e un subiect serios pt rugaciune. De cate ori ne gandim la oamenii care au parasit Biserica sa ne rugam pt ei.

Mantuirea este prin Isus, nu prin Biserica AZS, dar Biserica este locul unde vrea Tatal sa se intalneasca copii Lui, sa se incurajeze, sa-i aduca lauda si inchinarea care I se cuvin. Din pacate, in unele cazuri, comunitatile noastre nu ofera atmosfera si comfortul afectiv, moral, spiritual, intelectual, etc de care multi frati mai slabi in credinta au nevoie pt a se consolida in credinta...

Cazuti de la credinta suntem multi dintre noi chiar daca figuram inca in registre. Tintele inalte, curatirea caracterelor si lucrarea le-am cam pierdut din vedere si, in schimb, ne lasam purtati de interesele personale si de usuratatea desarta a lumii...

PostPosted: Mon Nov 22, 2004 8:32 am
by Serendipity
Referitor la intrebarea de la inceput Hasdeu.... cum sa-i uram sau, mai rau, sa fim indiferenti? Daca ne purtam asa, nu vor mai veni niciodata inapoi. Daca luam exemplul lui Hristos, sa uram pacatul si sa-l iubim pe pacatos nu putem gresi. Puteam fi noi in locul lor, la urma urmei.

Re: Fratii cazuti de la credinta...

PostPosted: Tue Jan 03, 2017 8:35 am
by Davieboy
Hasdeu wrote:De ce cad unii de la credinta: ...
Arknghell wrote:Cred ca multi pleaca de la credinta pentru ca sunt dezamagiti de ceea ce se intimpla intre fratii din biserica. Sunt dezamagiti comportament, sunt dezamagiti pentru ca ceea ce se predica nu se face. In concluzie... multa teorie dar la practica ... suntem morti.
Dragilor, sunt multe motive pentru care oamenii (cei inteligenti) parasesc BAZS, dar exista unul singur [motiv] pentru care mai sunt inca oameni (inteligenti) in BAZS, pentru ca stiu ca inca mai sunt si oameni inteligenti acolo - s-au nascut acolo si cum sunt totalmente rupti de lumea de "din-afara", le este f. greu sa-si paraseasca familia. Motivul pentru care inca mai aveti membri (in afara Butoilor, Constantinestilor, a Orbanilor si a Lailor din BAZS, care o fac pentru bani si faima), este simplu; au fost conditionati in a isi izola (asa se numeste materialul dintre tencuiala exterioara a unei case is peretii interiori? izolatie?) ... asa, ei aleg de isi izola logica si ratiunea cu care i-a binecuvantat bunul D_zeu, pentru a putea accepta religia. Alta explicatie rationala nu cred ca putem gasi.