Decretul duminical si iezuitii

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Decretul duminical si iezuitii

[ #13400 ] Postby Hasdeu on Wed Dec 15, 2004 4:06 pm

Azi din intamplare am trecut prin Elephant & Castle, zona unde sunt grupati mai multi hispanici din Londra. Am luat si eu de curioziatae ziarul lor- Express News in spaniola. Editorialul de pe prima pagina mi-a taiat rasuflarea... Iezuititii deja au unit America de Sud sub conducerea lor.
Va redau articolul fara nici o modificare;
Nacio la potencia que sono Bolivar

Los 12 paises sud americanos suscribieron el 8 de diciembre en la ciudad peruana de Cuzco, el cata de constitucion de la Comunidad Sudamericana de Naciones, que se convierte en el bloque regional mas importante de Latinoamerica.
La Declaration del Cuzco fue suscrita en la Iglesia de los Jesuitas de Cuzco por los presidentes de Guyana, Brasil, Chile, Surinam, Peru y Venezuela, y por los representantes de Colombia, Paraguay, Uruguay, Argentina, Bolivia y Ecuador, asi como por los gobiernos de Mexico y Panama en calidad de observadores. La declaration formalizo la creacion del bloque integrador mas importante de latinoamerica, por delante de la Comunidad de paises del Caribe y el Mercado Comun Centroamericano, y con la Union Europea como punto de referencia.
La comunidad sudaemricana tiene 361 miliones de habitantes y mas de 17 miliones de kilometro cuadrados de exetension, con un Produto Interno Bruto que alcanza 973 mil miliones de dolares. Sudamerica posee ademas la cuarta parte de especies animales del mundo, el 10% de la superficie cultivable, el 30 % de bosques de madera, y una de las mayores reservas de agua dylce, petroleo y gas del planeta.
El acuerdo establecio que las reuniones de jefes de Estado seran la instancia maxima de conduccion politica de la Comunidad Sudamericana y los cancelieres el ambito de decision ejecutiva del proceso.
Se acordo, ademas, la colaboracion del presidente del Comite de Representantes Permanentes del Mercado Comun de Sur.
El presidente de Brasil, Luiz Inacio Lula da Silva, considero que el nacimineto de la CS ha sido una " de esas raras ocasiones en que se ve a la historia como un proceso constructor" Lula dijo que la cita ha permitodo a los paises " tomar en nuestra manos el timon de nuestro destino comun" y que los presidentes han disipado " las deudas de un pasado sellado por el signo de la desconfianza y del desconocimineto mutuo, estuvimos de espalda a nosotros".
Hasdeu
 

[ #13401 ] Postby Hasdeu on Wed Dec 15, 2004 4:12 pm

Pt cei care nu sunt vorbitori ai limbii spaniole un scurt rezumat al articolului:
Presedintii tarilor central si sudamericane au semnat pe 8 decembrie un acord de infiintare a Comunitatii Sudamericane dupa modelul UE. Acordul a fost semnat in biserica iezuitilor din Cuzco Peru...

Tot in biserici iezuite au fost semnate si acordurile de la Yalta in 1945 dintre Stalin Churchill si Roosvelt; tot intr-o biserica iezuita a fost semnat acordul de la Malta din 1988 dintre Papa, Gorbaciov si G Bush.
Tot inntr-o biserica iezuita a fost semnat in 1957 la Roma acordul de formare a embrionului UE de azi... si tot la iezuiti la Roma acum 6 saptamani a fost semnata de toti presedintii europeni Constitutia Europei sub statuia papei...

Se fac pasi mari catre decretul duminical. Sa nu fim luati prin surprindere!
Hasdeu
 

[ #13407 ] Postby Fabianoo on Wed Dec 15, 2004 5:47 pm

Nu cred ca nasterea CS are de-a face cu Decretul Duminical.

cat despre "coincidentza" semnarii tratatelor numai in biserici iezuite, raman un pic mirat. tousi, cine sunt acesti iezuitzi? nu sunt chiar asa de "rai" pe cum par, chiar daca exista cartzi de denigrare, etc. Masonii ce sunt?

daca stitzi mai bine, ar fi un subiect interesant de dezbatut...
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #13409 ] Postby Hasdeu on Wed Dec 15, 2004 6:17 pm

Fabianoo, despre masoni este un topic intreg cu numele Masoneria. Uita-te si la fiara a 4a din Daniel. Nu mai incepe topicuri cu subiecte deja dezbatute: masonerie, iezuiti, etc, altfel e haos.

Drapelul UE are 12 stele galbene(aurii) cu cate 5 colturi, exact cum e si cununa fecioarei Maria Astarteea. Daca ma crezi bine, daca nu, iar bine... Presedintii CEE devenita apoi UE au fost numai catolici. Daca ma crezi bine, daca nu, iar bine. Fiecare e liber sa gandeasca sau sa nu gandeasca...

In Crimeea sovietica a anului 1945, erau aproape numai biserici ortodoxe; de ce o fi fost aleasa una catolica pt intalnirea celor 3 mari lideri mondiali?
Nu vreau sa mai pierd mult timp vorbind despre istorie pura pt ca foarte putini vreti sa intelegeti felul in care lucreaza satana si papalitatea.
Hasdeu
 

[ #13432 ] Postby aquaticus on Thu Dec 16, 2004 8:19 am

hasdeu, ai terminat cu masonii ai inceput cu iezuitii?

mai lasa teoriile astea conspirationiste, ca doar nu vrei sa devenim toti paranoici si obsedati de forte si puteri secrete?!
Last edited by aquaticus on Thu Dec 16, 2004 6:41 pm, edited 1 time in total.
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #13436 ] Postby eliade22 on Thu Dec 16, 2004 8:40 am

O mentalitate apocaliptica si strict extrmista nu duce nicaeri .

Hai sa ne concentram in raspandirea evangheliei si nu in felul in care Iezuitii sau masonii vor da decretul.

Ce a fost important ne-a spus Biblia si Elen White.

Inevitabilul tot se va intampla.

Eliadde!
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #13456 ] Postby Hasdeu on Thu Dec 16, 2004 3:28 pm

Aquaticus si Eliade sunt corespondent al AARC Romania in UK. Presedintele de la departamentul comunicatii de la Uniune, Conf Muntenia imi apreciaza stirile.
Tocmai cei care iubesc Biserica AZS si studiaza scrierile sorei White urmaresc cu preocupare evolutia evenimentelor din politica mondiala. E in interesul bisericii si al lucrarii sa deconspiram pasii facuti catre decretul duminical. Doar satana se opune.

Eliade bineinteles ca stim deznodamantul- se va ajunge intr-o forma sau alta la decretul duminical si ca trebuie sa ducem Evanghelia, dar e tocmai in interesul lucrarii sa ne trezim si sa luam aminte la semnele din jur. Si sora White in vrema ei deconsipra si atragea atentia in legatura cu inceracarile de impunere a unor proiecte de decret dumincal in 1888, etc.
Hasdeu
 

[ #13473 ] Postby Hasdeu on Thu Dec 16, 2004 7:12 pm

Eliade, zi-mi ce vrei. Eu lucrez pt satana oridecate ori fac un lucru impotriva voii lui Dumnezeu, fie ca il fac in mod constient sau nu. La fel orice om... Fiecare avem slabiciuni, resentimente, prejudecati, etc care pot fi speculate de dusmanul sufletelor.
Nu vad consipiratii masonice sau iezuite la orice pas, chiar am indemnat in repetate randuri la moderatie, la abtinerea de la acte de vandalism anti-masonice sau anti-catolice. Am nuantat parerea despre masoni si catolici: la nivelul maselor sunt multi masoni si catolici mici de buna credinta, care habar nu au de ce fac cei din varful ierarhiei lor.
Marea Lupta care se duce in fiecare dintre noi e de natura spirituala, nu militara, politica, etc. In parerile mele despre masoni sau iezuiti compliez luni de lecturi, studii, etc.

Faptul ca acordul a fost semnat intr-o biserica iezuita pt mine e relevant, ca si semnarea Constitutiei Europene exact sub statuia Papei. Ca mine gandesc Lucian Cristescu, Roland Paraschiv, Emil Simionescu, Petre Gheorghe si alti colaboratori de la Intercer. As putea spune ca toti cei din biserica azs care cred ca lumea a facut si face pasi catre decretul duminical sub ochii nostri. Voua vi se pare comic sau extremist, etc. E treaba voastra. Asta e... Viata merge inainte.

Eu sunt cu constiinta impacata ca am semnalat o noua reusita profetica a iezuitilor. Dumnezeu stie daca e adevarat sau nu ca mai toate marile asocieri politice s-au facut sub binecuvantarea mamei curvelor 'care shade pe ape(gloate)'- adica papalitatea in opinia mea. Poate pt voi mama curvelor nu e papalitatea, dar Biserica AZS cam asta crede... Poate gresesc. Sa-l lasam pe Dumnezeu sa ma judece.
Domnul Isus Hristos fie vesnic laudat! E mult mai puternic prin dragostea Lui decat papalitatea cu toata coruptia, iezuitii si masonii ei :!:

Insusi faptul ca predicam Intreita Solie Ingereasca si un viitor decret duminical li se pare multora ori comic, ori fanatic. Dupa voia cui e ca si in interiorul bisericii sa fie asemenea pareri? Daca Dumnzeu nu vroia sa stim ce va urma si felul concret in care va lucra satana, nu ne mai dadea lumina pt vremea sfarsitului prin Spiritul Profetic si nu ne spunea de viitorul decret duminical.
El nu ascunde copiilor Lui desfasurarea evenimentelor si cred ca e dupa voia Lui sa fim treji, nu adormiti in lipsa de evanghelizare, in neglijarea miscarilor politice din jur, etc.

P.S. Nu suntem o biserica anti-catolica, ci pro-Isus! Mesajul nostru nu e lupta impotriva decretului duminical, ci a 2a venire a lui Isus. Dar tocmai pt a ne pregati pt Marele Advent, trebuie sa fim vigilenti si sa descifram jocurile papalitatii.
Hasdeu
 

[ #13497 ] Postby Hasdeu on Fri Dec 17, 2004 12:24 pm

In Vechiul Testament nu apare aproape deloc numele lui satana pt ca in Orientul Mijlociu, popoarele mai mult sau mai putin invecinate Israelului: egiptenii, persii, sirienii aveau o credinta dualista: credeau in zei buni si rai, egali in putere. Dumnezeu n-a vrut ca evreii sa fie tentati sa faca din satana un zeu comparabil in putere cu El, si bine a facut.

Sora White foloste f des cuvantul satana pt ca era mai constienta decat multi dintre noi de lupta dintre Hristos si satana. " Satana ne indeamna sa manacam carne, condimentat, etc" satana ocupa mintea celor tineri" etc. Satana este foarte des pomenit avand in vedere Marea Lupta.
Topicul asta e despre decretul duminical si despre iezuiti si nu e nici un extremism sa vorbim de ei aici.
Hasdeu
 

[ #16758 ] Postby betalael on Thu May 05, 2005 3:34 pm

Pentru orice eventualitate,va-ţi pus problema (ca o alternativă posibilă) cum ar fi afectată credinţa noastră dacă decretul duminical nu va fi dat ca formula legală a guvernelor lumii prin care să prigonească pe cei credincioşi ?

Să fim un pic prevăzători ,înţelepţi şi să luăm în calcul şi această posibilitate.
Noi credem că decretul,va fi maniera profetică a împlinirii Apocalipsei 13,dar dacă nu va fi?
Ştiu ...veţi zice:" frăţioare hai să gîndim logic dacă semnul-sigiliul lui Dumnezeu este Sabatul ,atunci..."

Dar dacă acest sigiliu se va rezuma dor la asemănarea în caracter cu Isus?
Eu nu spun că aşa va fi ,ci spun :dar dacă...
betalael
 
Posts: 250
Joined: Sat Apr 23, 2005 2:39 am
Location: europa

[ #16765 ] Postby Alin7 on Fri May 06, 2005 3:11 am

betalael,

Stai linistit, chiar daca nu va fi dat niciodata vreun decret se vor gasi destui sa sara in sus si sa arate cu degetu' spre nicaieri ca ei vad un decret si inca e iminent, acu'-acu' aterizeaza pe masa.. :)
Unii chiar au nevoie de chestiile astea ca sa se simta credinciosi si drepti..
in lipsa de alte chestii mai solide.
Am si eu o intrebare ca nestiutor ce sint. Ce e ala de fapt "decret duminical" de care vad ca se face atita caz? Din mentionarile despre el nu am ajuns inca la o imagine care sa coincida cu subiectu' din care incearca sa se faca isterie de masa..
Alin7
 

[ #17169 ] Postby Alin7 on Sat May 28, 2005 6:05 am

Drapelul UE are 12 stele galbene(aurii) cu cate 5 colturi, exact cum e si cununa fecioarei Maria Astarteea. Daca ma crezi bine, daca nu, iar bine...


Apocalipsa 12:1 În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare, şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap.


Cred ca toata lumea stie ca e vorba de Biserica Vechiului Testament, a celor ce au crezut si asteptat venirea lui Mesia.
Pazea Hasdeu, si-au bagat masonii nasul si in Apocalipsa :)
Alin7
 

[ #17171 ] Postby Fabianoo on Sat May 28, 2005 9:41 am

interesant ar fi sa stim alin7 si cine este femeia aceea...
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #17613 ] Postby Alin7 on Thu Jun 16, 2005 3:29 pm

Care din ele Fabianoo? :)
Alin7
 

[ #21249 ] Postby Jerusaleem on Sun Nov 06, 2005 7:49 am

Subscriu opiniei lui Hasdeu, care este de altfel perfect adevarata. Cine are minima curiozitate, sa citeasca urmatorul interview. http://www.bibliotecapleyades.net/vatic ... can02a.htm
User avatar
Jerusaleem
 
Posts: 565
Images: 0
Joined: Thu Sep 29, 2005 9:58 pm
Location: Holy City

[ #21251 ] Postby Jerusaleem on Sun Nov 06, 2005 8:49 am

Sau linkul asta, cele patru articole.....
http://www.adevarulprezent.com/section. ... ry=Vorbesc
User avatar
Jerusaleem
 
Posts: 565
Images: 0
Joined: Thu Sep 29, 2005 9:58 pm
Location: Holy City

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #67459 ] Postby ronin on Sat Aug 16, 2008 10:16 am

ronin
 
Posts: 83
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:45 am
Location: Strain si calator...!!!

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #67584 ] Postby ronin on Tue Aug 19, 2008 6:00 am

Hasdeu, mai existi...ai deschis un subiect 'fierbinte' si nu mai stim nimic de tine...???!!!
Nu ai PM ca ti-as fi scris...cum dam de tine...ma poate ajuta cineva ???

Daca 'treci' pe aici...lasa-mi un e-mail la: ronin4tim@yahoo.com

Mersi,
R.
ronin
 
Posts: 83
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:45 am
Location: Strain si calator...!!!

Re:

[ #67813 ] Postby Confucius on Thu Aug 21, 2008 7:02 pm

betalael wrote:
Ştiu ...veţi zice:" frăţioare hai să gîndim logic dacă semnul-sigiliul lui Dumnezeu este Sabatul ,atunci..."

Dar dacă acest sigiliu se va rezuma dor la asemănarea în caracter cu Isus?
Eu nu spun că aşa va fi ,ci spun :dar dacă...


Ideea ca sabatul este sigiliul lui Dumnezeu nu-mi pare deloc convingatoare... Eu altceva citesc in Biblie: "Si voi, dupa ce ati auzit cuvintul adevarului (Evanghelia mintuirii voastre), ati crezut in el, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfint, care fusese fagaduit, ... "(Efeseni 1:14)

Gindesc ca "a pecetlui" inseamna acelasi lucru cu "a sigila".

Toata teologia asta stufoasa, care s-a tesut in jurul sabatului, observ ca are un rol mai degraba nefast decit benefic, alimentind discordii extreme intre crestini, atitudini legaliste, exclusivism falos, tendintza de a aseza in centrul vietzii spirituale tablele legii in locul Domnului Isus (cu pericolul de a aluneca in vechiul legamint)... Vin astea de la Dumnezeu?
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Re:

[ #67916 ] Postby Mismed on Sun Aug 24, 2008 1:16 am

Confucius wrote:Ideea ca sabatul este sigiliul lui Dumnezeu nu-mi pare deloc convingatoare... Eu altceva citesc in Biblie: "Si voi, dupa ce ati auzit cuvintul adevarului (Evanghelia mintuirii voastre), ati crezut in el, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfint, care fusese fagaduit, ... "(Efeseni 1:14)

Gindesc ca "a pecetlui" inseamna acelasi lucru cu "a sigila".

Toata teologia asta stufoasa, care s-a tesut in jurul sabatului, observ ca are un rol mai degraba nefast decit benefic, alimentind discordii extreme intre crestini, atitudini legaliste, exclusivism falos, tendintza de a aseza in centrul vietzii spirituale tablele legii in locul Domnului Isus (cu pericolul de a aluneca in vechiul legamint)... Vin astea de la Dumnezeu?Si totusi, Sabatul ramane un semn distinctiv, printre altele bineinteles, cu ajutorul caruia Dumnezeu va face diferenta intre crestinii cu numele (Babilon) si crestinii adevarati, cei care Il copiaza si Ii urmeza lui Hristos. A nu se intelege ca Sabatul singur te face automat un copil al lui Dumnezeu, asa cum nu i-a facut nici pe iudei inainte de Hristos.

Controversa ramane. Ea nu a fost initiata de Dumnezeu, ci de Satana. Ea nu poate fi atenuata sau eliminata renuntand la Lege si punandu-L pe Hristos in locul ei. Ar fi un nonsens, pentru ca Legea este reflectarea caracterului lui Dumnezeu, ceea ce si Hristos a demonstrat.

La sfarsitul controversei, cand se va incerca justificarea si impunerea noului Decalog si a noii zile de odihna, Dumnezeu va veni cu un martor tacut si uitat, care va depune marturie in favoarea faptului ca Dumnezeu nu se schimba si ca Legea si Sabatul asa cum le-a dat Dumnezeu pe Sinai raman imutabile.

Vezi www.chivotul.de.vu
User avatar
Mismed
 
Posts: 288
Joined: Mon Dec 03, 2007 12:46 pm
Location: Oradea

Re: Re:

[ #67945 ] Postby Confucius on Sun Aug 24, 2008 3:50 pm

Mismed wrote:Si totusi, Sabatul ramane un semn distinctiv, printre altele bineinteles, cu ajutorul caruia Dumnezeu va face diferenta intre crestinii cu numele (Babilon) si crestinii adevarati, cei care Il copiaza si Ii urmeza lui Hristos.


Cei care urmeaza exemplul si invatzatura Domnului Isus sunt "oile" din Matei 25:31 - 40. Daca cineva imi spune ca "oile" sunt doar cei care au tzinut sabatul zilei a 7-a a saptaminii, nu-l cred. De ce? - pentru ca eu citesc asa in Biblie: "Unul socoteste o zi mai pe sus decit alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare sa fie pe deplin incredintzat in mintea lui./ Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face." (Romani 14:5,6)
Porunca a 4-a nu se raporteaza la vreun calendar omenesc (nu mentzioneaza cuvintul "saptamina"), ci stabileste o regula: 6+1.

Mismed wrote:Controversa ramane. Ea nu a fost initiata de Dumnezeu, ci de Satana. Ea nu poate fi atenuata sau eliminata renuntand la Lege si punandu-L pe Hristos in locul ei. Ar fi un nonsens, pentru ca Legea este reflectarea caracterului lui Dumnezeu, ceea ce si Hristos a demonstrat.


E adevarat, controversa intre crestini a fost initziata si este intretzinuta de Satan, ca sa-i dezbine. Ar putea fi eliminata printr-un mod de viatza care se supune indemnurilor Duhului Sfint, fiindca Duhul aduce in inima legea iubirii, armonizind relatziile dintre oameni, iar legea iubirii e mult mai cuprinzatoare decit poruncile Decalogului. E mintuitor sa ai in inima legea aceasta, asta o arata paragraful susmentzionat (din Matei), nu sa aluneci sub o lege care a fost data evreilor, lege care le-a fost indrumator pina la venirea lui Hristos. "Dar cind a venit credintza, nu mai suntem sub indrumatorul acesta." (Galateni 3:25) Asumarea vreunui angajament fatza de Decalog inseamna repetarea erorii evreilor, care s-au legat sa pazeasca poruncile nestiind ca firea pamintesca este incapabila de asta. De asta cred eu ca in centrul vietzii spirituale trebuie sa stea Domnul Isus, nu tablele legii.


Mismed wrote:La sfarsitul controversei, cand se va incerca justificarea si impunerea noului Decalog si a noii zile de odihna, Dumnezeu va veni cu un martor tacut si uitat, care va depune marturie in favoarea faptului ca Dumnezeu nu se schimba si ca Legea si Sabatul asa cum le-a dat Dumnezeu pe Sinai raman imutabile.


Iata ce citesc eu in Biblie: "Cind va vetzi inmultzi si vetzi creste in tzara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi despre chivotul legamintului Domnului, si nu-i va mai veni nimanui in gind, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simtzi lipsa, si nici nu vor mai face altul." (Ieremia 3:16)
Chivotul, intzeleg eu, apartzine vechiului legamint si nu e necesar noului legamint.
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #67977 ] Postby ronin on Mon Aug 25, 2008 12:17 pm

Prietene Confucius (!!!) - imi aduc aminte cum Aristotel afirma prin sec. 3 ca paianjenul are 6 picioare... au trebuit sa treaca peste 1000 de ani ca altii sa (s)puna lucrurile la locul lor... anume ca paianjenul are 8 picioare si nu 6...

Ceea ce afirmi tu face parte din 'diversiunea' altora destul de asemanatoare cu 'tactica' iezuita atunci cand cei 2 iezuiti (Alcazar-Ribera) au 'aruncat' pe piata 'protestanta' doua variante despre identitatea antihristului... de ce o faceau ??? simplu..., trebuia distrasa atentia de la adevaratul antihrist (Roma papala-pe sapte (7) coline) la unul (sau doi) falsi antihristi...asta se numeste diversiune...

Unul spunea ca antihristul ar fi fost Antioh Epifanul care ii persecutase pe evreii (sec. II, idhr)..., altii au spus ca Nero, iar celalalt iezuit a 'orientat' privirea protestantilor (si nu numai) undeva in viitor... antihristul fiind un evreu...etc... ciudat ca lumea protestanta si neo-protestanta a 'asimilat' cele doua minciuni nestiind ca ele (interpretarile) sunt de provenienta iezuita, dusmanii de moarte ai 'parintilor' lor...!!!

Pentru celelalte 'nedumeriri' pe care tu le ai, daca vei cauta cu sinceritate, vei gasi raspunsuri..., daca nu, iti voi spune ce am inteles eu... oricum, asa pt. inceput, nu uita ca Biblia este propriul sau interpret si ca atunci cand vorbesti de lege, NU UITA, ca Scriptura vorbeste de Legea lui Dumnezeu, scrisa de Insusi Dumnezeu cu degetul Sau si pusa in INTERIORUL chivotului, si de Legea ceremoniala, scrisa de om (Moise) si pusa in EXTERIORUL chivotului...

In timp ce legea ceremoniala era UMBRA lucrurilor VIITOARE... si care incetau odata ce simbolul se intalnea cu realitatea..., nu tot asa stau lucrurile atunci cand vorbesti de Legea lui Dumnezeu care este Legea iubirii.... o lege pe care Isus a impartit-o asa cum era ea inainte de 'caderea' in pacat...daca nu ai inteles, cauta si vezi ca primele 4 porunci arata relatia dintre om si Creatorul sau pe cand celelalte 6 arata relatia intre fiintele create... a fost nevoie ca LEGEA UNIVERSALA A IUBIRII sa fie scrisa sub forma celor 10 porunci deoarece CONTEXTUL era de natura pacatoasa... intr-o lume in care NU exista pacat, Legea Iubirii nu poate suna (dau un exemplu) "sa nu furi" etc... repet, Legea a fost scrisa in forma celor 10 deoarece noi suntem pacatosi...atunci cand planeta noastra (vindecata) se va integra iarasi in Universul lui Dumnezeu, Legea va reveni la cele doua porunci..." Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau..." si "Sa iubesti pe aproapele tau..."... si asta se va aplica pentru si intre toate 'creaturile' inteligente din Univers !!!

R.
ronin
 
Posts: 83
Joined: Sat Aug 16, 2008 8:45 am
Location: Strain si calator...!!!

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #67987 ] Postby Confucius on Mon Aug 25, 2008 2:55 pm

ronin,
eu am scris ceva despre lege pe topicul "Cercul ucenicilor". Daca citesti, o sa-tzi dai seama ca stiu cite ceva despre aceasta chestiune..
Decalogul defineste pacatul: "... pacatul nu l-am cunoscut decit prin lege." (Romani 7:7). Componenta afectiva a iubirii nu se confunda cu pazirea voluntara a poruncilor, ci este lucrarea Duhului Sfint, ca urmare a credintzei. Componenta afectiva mobilizeaza fiintza catre faptele credintzei si trairea in ascultare de Dumnezeu. Tocmai de asta trebuie sa-l am pe Isus in focarul atentziei mele, nu tablele legii, pentru ca iubirea vine prin credintza in El, nu din stradania mea de a pazi poruncile Decalogului. Evident, nu nesocotesc aceste porunci, caut sa nu le incalc, dar stiu ca firea pamintesca nu- mi permite sa ma ridic deasupra posibilitatzii de a pacatui. Tocmai de asta nu-mi iau vreun angajament inaintea lui Dumnezeu, privind poruncile. Dar ma tzin legat de Domul Isus, cu nici un chip nu-mi dau drumul de El...
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68004 ] Postby Mismed on Tue Aug 26, 2008 6:10 am

Confucius wrote:ronin,
Evident, nu nesocotesc aceste porunci, caut sa nu le incalc, dar stiu ca firea pamintesca nu-mi permite sa ma ridic deasupra posibilitatzii de a pacatui. Tocmai de asta nu-mi iau vreun angajament inaintea lui Dumnezeu, privind poruncile. Dar ma tzin legat de Domul Isus, cu nici un chip nu-mi dau drumul de El...


Prin afirmatia de mai sus deja te distantezi de Isus si apostoli, care faceau alte afirmatii. Isus spune, cine ma iubeste pazeste poruncile mele, iar Ioan spunea, cine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste.

Isus a pazit poruncile si a biruit pacatul in fire pamanteasca, ca sa ne fie noua un model. Deci trebuie sa putem si noi.
Daca nu putem atunci nasterea din nou prin Duhul Sfant nu e decat o vorba in vant.
User avatar
Mismed
 
Posts: 288
Joined: Mon Dec 03, 2007 12:46 pm
Location: Oradea

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68021 ] Postby Confucius on Tue Aug 26, 2008 11:27 am

Mismed wrote:

Isus a pazit poruncile si a biruit pacatul in fire pamanteasca, ca sa ne fie noua un model. Deci trebuie sa putem si noi.
Daca nu putem atunci nasterea din nou prin Duhul Sfant nu e decat o vorba in vant.


Stiu, nu trebuie sa pacatuim. Problema e... cum reusim?- avind atentzia spirituala concentrata la indemnurile Duhului Sfint, sau avind atentzia spirituala concentrata la tablele legii?
Unde alergam zilnic, la Golgota, ori la Sinai? Vechiul legamint ii ducea pe oameni la Sinai, noul legamint ii duce pe oameni la Golgota. Problema poate parea simplista unora, dar eu stiu ca, pentru viatza de crestin, confuzia intre cele doua inaltzimi este daunatoare: cei care merg la Golgota Il au in minte si-n suflet pe Domnul Isus; cei care merg la Sinai, au in minte doar tablele legii, iar sufletul le este rece si gol... Asa imi explic rautatea legalistilor.
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68022 ] Postby Confucius on Tue Aug 26, 2008 11:34 am

...
Last edited by Confucius on Tue Aug 26, 2008 12:23 pm, edited 1 time in total.
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68025 ] Postby Gabriy'el on Tue Aug 26, 2008 12:06 pm

Confucius wrote:Unde alergam zilnic, la Golgota, ori la Sinai? Vechiul legamint iiducea pe oameni la Sinai, noul legamint ii duce pe oameni la Golgota.Problema poate parea simplista unora, dar eu stiu ca, pentru viatza decrestin, confuzia intre cele doua inaltzimi este daunatoare: cei caremerg la Golgota Il au in minte si-n suflet pe Domnul Isus; cei caremerg la Sinai, au in minte doar tablele legii, iar sufletul le esterece si gol... Asa imi explic rautatea legalistilor.

Confucius , ceea ce spui nu este sustinut decat de prejudecatile pe care le ai nutrite pentru cei care sustin mai fervent poruncile. Nimic nou pana aici. Insa ar fi bine cand sustii o idee sa nu apelezi la rationamente de genul celor de mai sus , ca si cum adevarul in ce priveste o invatatura sta sau cade datorita practicilor unora dintre sustinatori. Totusi , nu e biblica ideea ta.

A spune ca cine merge la SINAI e cu sufletul rece si gol e cel putin ignoranta. Ca si cum pe Sinai fusese o actiune a diavolului , iar la Golgota o actiune a lui IHWH. Uiti ca ambele Ii apartin si sunt atat de intrepatrunse incat in momentul in care le desparti nu mai ramane decat o evanghelie falsa.

Degeaba spune cineva ca el merge la Golgota cat timp Tablele Legii sunt pentru el la fel de importante ca si Constitutia Romaniei.(in sensul ca nu prea intereseaza pe nimeni). Biblia ii numeste pe astfel de oameni mincinosi in cel mai categoric sens. (nu e nevoie sa dau versetele , le stii prea bine; nu e unul sunt multe)

In acelasi timp , tin sa iti amintesc ca acel chivot care pentru tine e un semn pentru un legamant "expirat" apare in Apocalipsa chiar sub expresia "chivotul legamantui" (cap 11, moment de maxima criza pe pamant) in Templul din cer. Oare de ce? O singura invatatura poate transmite din start acest fapt :"Legea care este expresia caracterului Meu, este inca valabila indiferent de ceea ce sustin pseodo-apostolii mei!!!!"(intr-un moment cand nimeni nu mai da 2 bani pe ea).

Oare e de mirare ca majoritatea covarsitoare a protestantismului are o atitudine antinomianista? Toti zic ca merg la Golgota, emotii peste emotii ,"iubire...iubire" cand de fapt calca in picioare exact ceea ce reprezinta expresia caracterului lui Dumnezeu, aceasta atitudine fiind insa una declarata inca. Biblia spune simplu si clar ca cine vorbeste de iubire , dar calca poruncile este un mincinos, si adevarul nu este in el.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68033 ] Postby dejan1888 on Tue Aug 26, 2008 1:36 pm

Confucius wrote:Stiu, nu trebuie sa pacatuim. Problema e... cum reusim?-


Primind viata lui Isus. Eul este mort, Hristos traieste si in El nu este pacat.
User avatar
dejan1888
 
Posts: 623
Joined: Mon Mar 12, 2007 3:05 pm

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68038 ] Postby Confucius on Tue Aug 26, 2008 2:47 pm

[quote="Gabriy'el"]
A spune ca cine merge la SINAI e cu sufletul rece si gol e cel putin ignoranta. Ca si cum pe Sinai fusese o actiune a diavolului , iar la Golgota o actiune a lui IHWH. Uiti ca ambele Ii apartin si sunt atat de intrepatrunse incat in momentul in care le desparti nu mai ramane decat o evanghelie falsa.[quote="Gabriy'el"]

Observatzia mea este ca cei care alearga la Sinai aluneca in vechiul legamint, alegind implinirea poruncilor prin propriile puteri. Cei care alearga la Golgota, isi recunosc pacatosenia si incapacitatea de a implini voia Domnului prin propriile puteri. Este vorba de un proces psihologic in care omul isi poate orienta gresit atentzia spirituala daca se increde prea mult in puterile proprii. Am vazut foarte clar ca cei care merg la Golgota sunt mai calzi, mai buni. Catre Sinai au batatorit drumul legalistii; unii din ei sunt asa de incrincenatzi incit e mai bine sa-i evitzi.

[quote="Gabriy'el"]
Degeaba spune cineva ca el merge la Golgota cat timp Tablele Legii sunt pentru el la fel de importante ca si Constitutia Romaniei.(in sensul ca nu prea intereseaza pe nimeni). Biblia ii numeste pe astfel de oameni mincinosi in cel mai categoric sens. (nu e nevoie sa dau versetele , le stii prea bine; nu e unul sunt multe)[quote="Gabriy'el"]

Cei care merg la Golgota, au poruncile scrise in inima, de Duhul Sfint (aceasta este caracteristica esentziala a noului legamint). Nu mai e nevoie sa mearga la Sinai.

[quote="Gabriy'el"]
In acelasi timp , tin sa iti amintesc ca acel chivot care pentru tine e un semn pentru un legamant "expirat" apare in Apocalipsa chiar sub expresia "chivotul legamantui" (cap 11, moment de maxima criza pe pamant) in Templul din cer. Oare de ce? O singura invatatura poate transmite din start acest fapt :"Legea care este expresia caracterului Meu, este inca valabila indiferent de ceea ce sustin pseodo-apostolii mei!!!!"(intr-un moment cand nimeni nu mai da 2 bani pe ea). [quote="Gabriy'el"]

Chivotul din cer arata ca Dumnezeu nu a schimbat definitzia pacatului. Disparitzia chivotului pamintean arata ca oamenii nu trebuie sa se mai lege fatza de Dumnezeu sa pazeasca poruncile prin propriile puteri, asa cum au facut evreii.

[quote="Gabriy'el"]
Oare e de mirare ca majoritatea covarsitoare a protestantismului are o atitudine antinomianista? Toti zic ca merg la Golgota, emotii peste emotii ,"iubire...iubire" cand de fapt calca in picioare exact ceea ce reprezinta expresia caracterului lui Dumnezeu, aceasta atitudine fiind insa una declarata inca. Biblia spune simplu si clar ca cine vorbeste de iubire , dar calca poruncile este un mincinos, si adevarul nu este in el.[quote="Gabriy'el"]

Eu stiu un alt adevar: cei care il iubesc pe Domnul, pazesc poruncile lui. Ca tzin pentru Dumnezeu o alta zi decit adventistii, nu poate fi ceva rau in ochii lui Dumnezeu. E ceva rau in ochii celor care nu pricep bine porunca a 4-a.
Cum spuneam, teologia stufoasa pe care au tzesut-o oamenii in jurul sabatului nu are efecte benefice. Am multe nedumeriri in privintza ei.
Last edited by Confucius on Tue Aug 26, 2008 4:00 pm, edited 7 times in total.
Confucius
 
Posts: 515
Images: 0
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:55 am

Re: Decretul duminical si iezuitii

[ #68044 ] Postby Gabriy'el on Tue Aug 26, 2008 3:44 pm

Confucius wrote:Ceicare merg la Golgota, au poruncile scrise in inima, de Duhul Sfint(aceasta este caracteristica esentziala a noului legamint). Nu mai enevoie sa mearga la Sinai.

Asta e pura fictiune. Realitatea e zdrobitoare. A afirma chiar si indirect ca Sinai-ul este un fel de capitol expirat , ..."nu avem nevoie de table , noi mergem la Golgota" e pura fictiune, si chiar interpretare fortata a ceea ce Biblia spune clar.
Confucius wrote:Disparitziachivotului pamintean arata ca oamenii nu trebuie sa se mai lege fatzade Dumnezeu sa pazeasca poruncile prin propriile puteri, asa cum aufacut evreii.

Din nou cel mult iti dai cu parerea. Nici vorba de rationament bazat pe realitatea biblica. Chivotul a disparut datorita neascultarii lor , cand au cazut in robie. Si chiar dupa disparitia chivotului , vreme de cateva sute de ani pana la aparitia lui Mesia (si dupa) legile(poruncile) au fost pastrate/respectate , si considerate chiar de Insusi Domnul valabile. Afirmatia de mai sus imi apare ca una dintre cele mai grosiere interpretari pe care le-am vazut vreodata.
Confucius wrote:Catzin pentru Dumnezeu o alta zi decit adventistii, nu poate fi ceva rauin ochii lui Dumnezeu. E ceva rau in ochii celor care nu pricep bineporunca a 4-a.

Aici poti sa te imbeti cu apa rece cat vrei tu. Eu nu ma opun. Probabil ca vezi legea lui Dumnezeu ca fiind ceva relativ , ceea ce e cel putin grav. Daca nu e ceva rau sa tii o alta zi nu e ceva rau nici sa calci celelalte porunci , din cand in cand.

Dar ca si cum nu ar fi de ajuns te mai contrazici si singur. Spui ca definitia pacatului nu s-a schimbat pe deoparte, dar ca calcarea unui aliniat din definitie nu poate fi ceva grav in ochii lui Dumnezeu. Si culmea , arunci vina tot asupra celor care doresc sa o respecte. Cu alte cuvinte cei care nu dau 2 bani pe ea , si tin o zi care nu are nici cea mai mica legatura cu porunca a 4-a (ci pentru ca asa a decis altcineva , si e frumos sa mergi cu turma, mai ales ca atatea probleme apar daca incepi sa o tii pe cea care o cere EL) sunt cei care o pricep cel mai bine , iar cei care o considera valabila sunt total pe langa priceperea poruncii.

Cand vad ce scrii realizez parca si mai bine cum poate amagi cel rau lumea in cel mai subtil si mai credibil mod. "Tineti sus si tare ca voi mergeti la Golgota , si ca aveti poruncile scrise in inima. Acum ca refuzati sa tineti una din cele 10 , stati linistiti , in ochii lui Dumnezeu nu poate fi ceva rau".

Draga Confucius , nu stiu din ce izvoare te adapi in ultima vreme , dar sigur nu din cele limpezi. Cu parere de rau o spun. Nu ca unul care are infailibilitate asupra adevarului , ci ca unul care considera ca ceea ce e lege pentru Dumnezeu , nu se schimba IN VEAC.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
User avatar
Gabriy'el
 
Posts: 3032
Images: 6
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm

Next

Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron