Cateva intrebari esentiale despre Creatie

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Cateva intrebari esentiale despre Creatie

[ #15009 ] Postby Surpriza on Sat Feb 26, 2005 3:27 pm

Buna. Sper ca intrebarile pe care le veti citi sa va puna pe ganduri si sa nu le respingeti din start. Caut multe raspunsuri, si a sosit vremea sa ma indrept catre ele, dar si cu ajutorul vostru. Cand eram mai mic, dar si acum, imi mai placea sa ma detasez de realitatea camerei mele sau a lumii agitate ce ma inconjura, si sa simt in interior ca ajung undeva intr-un timp nedefinit. Intr-un spatiu datator de pace. Era fascinant, si este. Practic se actualizeaza anumite stari sufletesti pastrate undeva in esenta omului. Cred ca exista putinta in noi sa ne deplasam in timp pe orice coordonata.

Dar acum, privind spre starea primordiala a Universului, as dori sa raspundem pentru inceput la urmatoarele intrebari. Va rog sa le cititi cu atentie.

1. Credeti ca inaintea crearii Universului a existat o stare de haos, in care materia era dezorganizata... sau nu a existat nimic?

2. Daca Haosul anterior Creatiei il socotim drept o stare de dezorganizare a materiei, intrebarea este: Cine a creat Haosul?

3. De ce a creat Dumnezeu Universul si de ce ne-a creat pe noi, oamenii? Putea Dumnezeu sa nu creeze nimic?

4. Credeti ca Universul actual este singurul Univers pe care Dumnezeu l-ar fi putut crea, sau credeti ca Dumnezeu ar fi putut crea Universul si sub o alta forma?

5. Credeti ca Dumnezeu se afla numai in afara Universului creat, ca se afla atat in afara cat si in structura Universului creat, sau ca se afla exclusiv in Universul creat?

: ) acestea ar fi cateva intrebari la care mi-ar placea sa gasesc raspunsuri potrivite. Stiu ca nu e prea usor, dar.. unele lucruri frumoase ar putea fi spuse. Incercati daca vreti sa raspundeti punctual. Iar daca nu stiti, mergeti mai departe...

Doamne ajuta.
Surpriza
 

Re: Cateva intrebari esentiale despre Creatie

[ #15011 ] Postby Hasdeu on Sat Feb 26, 2005 3:40 pm

Surpriza wrote:1. Credeti ca inaintea crearii Universului a existat o stare de haos, in care materia era dezorganizata... sau nu a existat nimic?

Dumnezeu a creat totul din nimic, din absolul nimic.
Omul nu poate sa creeze, el poate doar sa transorme si pt ca nu poate Il incadreaza si pe Dumnezeul atotputernic in limitele noastre umane... Nu exista nici un haos inainte. Asta e o teorie atee. E nevoie de multa 'credinta' ca sa crezi asa ceva... Se vede la tot pasul o inteligenta in spatele creatiunii, care nu a aparut ca urmare a unui bang cosmic care ar avea probabilitatea de 1 la cateva miliarde si, chiar si asa, teoriile haosului sunt pura naivitate...

Surpriza e bine ca esti in cautari, dar hai sa pornim de la o premiza de bun simt: suntem mici, Dumnezeu e mare. O.K?
Nu-l putem cunoaste prin 'inteligenta' noastra omeneasca fara sa ne ajute El Insusi. El este asa cum este, nu cum vrem noi maruntii muritori sa-L incadram ca sa se potriveasca mai bine cu idile noastre preconcepute. Sa lasam loc liber in mintea noastra ca Adeavarul sa ni se reveleze prin Duhul Sfant. Daca stim tot si nu mai e loc ca Dumnezeu sa ni se descopere, ce rost mai are sa intrebi daca a fost haos sau nu daca iei deja existenta presupusului( doar de atei)haosi pre-creatiune drept o certitudine?
Hasdeu
 

[ #15027 ] Postby Onisim on Sun Feb 27, 2005 9:34 am

O prima constatare: Cu totii sintem de acord ca Dumnezeu este infinit si ca El exista din infinit. Cum poate El exista din Vesnicii (!) fara sa aiba un spatiu in care sa existe? Cind a inceput Dumnezeu sa creeze? De la inceput? Care inceput?...

Surpriza:
4. Credeti ca Universul actual este singurul Univers pe care Dumnezeu l-ar fi putut crea, sau credeti ca Dumnezeu ar fi putut crea Universul si sub o alta forma?


Ma gindesc ca Universul putea avea o infinitate de forme, tinind cont de atotstiinta lui Dumnezeu. Daca vom ajunge sa-L intrebam in mod direct acesta intrebare, cu siguranta ca vom primi un raspuns care sa ne depaseasca asteptarile.

5. Credeti ca Dumnezeu se afla numai in afara Universului creat, ca se afla atat in afara cat si in structura Universului creat, sau ca se afla exclusiv in Universul creat?


Cred ca Dumnezeu se afla in Universul creat, dar nu in sens panseist, ci in mod fizic, desi El nu poate fii limitat la un spatiu anume. O problema tangentiala cu aceasta este daca exista si alte universuri, si cum se raporteaza Dumnezeu la ele.

Oricum, multe din aceste lucruri vor ramine mistere pentru oamenii din viata aceasta.
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

[ #15041 ] Postby bumble_bee on Sun Feb 27, 2005 3:00 pm

:!: Cred ca nu vom putea gasi raspunsuri la acest tip de intrebari acum, pe Pamant, in timp ce suntem patati de pacat, fara pricepere pentru a-L intelege pe Dumnezeu...

Si la ce ne-ar folosi acum?
bumble_bee
 
Posts: 11
Images: 2
Joined: Sat Jan 08, 2005 7:36 am
Location: Madrid

[ #15069 ] Postby Hasdeu on Mon Feb 28, 2005 2:29 pm

bumble_bee wrote::!: Si la ce ne-ar folosi acum?

De felul in care intelegem creatiunea depinde imaginea noastra despre Dumnezeu: ori e un batranel bonom neputincios depasit si detasat de creatiune, ori e atotputernic...
Hasdeu
 

[ #15083 ] Postby Onisim on Tue Mar 01, 2005 7:36 am

E interesant sa afli cum vedeau oamenii din antichitate, din Evul Mediu sau din perioada Renasterii cosmosul si Divinul. Dincolo de fanteziile datorate nestiintei, universul imaginat de unii carturari renascentisti este chiar fascinant.

Patapievici, in cartea sa "Ochii Beatricei" vede universul lui Dante, prezentat in "Divina Comedie", unul bine definit din punct de vedere matematic, geometric. Si cum tot Patapievici zicea, oamenii acelor vremuri stiau sa traiasca intr-o tensiune dintre lucrurile stiute (vazute) si cele nestiute (nevazute), si sa gindeasca si prin imaginatie.

Azi, in gindirea stiintifica moderna, nu se mai apeleaza la imaginatie ca la un act de creatie. Totul se bazeaza pe formule si pe descoperiri empirice. Dar pina si Einstein spunea ca el pleaca, in cercetarea sa, de la o imagine care il duce spre teorie.

Cred ca ar trebui sa fim mai dechisi spre a descoperi lumea si universul si prin imaginatie.
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

[ #58511 ] Postby Lailah on Fri Jan 11, 2008 3:04 pm

[quote="Onisim"]O prima constatare: Cu totii sintem de acord ca Dumnezeu este infinit si ca El exista din infinit. Cum poate El exista din Vesnicii (!) fara sa aiba un spatiu in care sa existe? Cind a inceput Dumnezeu sa creeze? De la inceput? Care inceput?...

Daca noi , in forma noastra limitata de existenta , avem nevoie de spatiu ca sa existam, nu inseamna ca si Dumnezeu are nevoie .
Dumnezeu a creat spatiul si timpul.
Pt noi ,spatiul si timpul ,sunt prea fundamentale ca sa putem concepe ceva fara existenta lor.
Dar limitele noastre conceptuale nu-l limiteaza pe Creatorul nostru.
User avatar
Lailah
Illuminati Master
 
Posts: 560
Joined: Fri Jan 04, 2008 2:45 pm

[ #58512 ] Postby Lailah on Fri Jan 11, 2008 3:11 pm

1.Nimic
2.Nimic-poate sa existe si in absenta unui Creator
3.Din iubire.Ce alt motiv ar putea avea un Creator care a venit sa moara in locul creaturilor sale? E ATOTPUTERNIC.
4. E ATOTPUTERNIC
5. ESTE OMNIPREZENT.In Universul nostru si in toate universurile .
''HARD TO SEE THE DARK SIDE IS.'' Master Yoda , TPM

But not impossible ,do some @#$%^&*research!
User avatar
Lailah
Illuminati Master
 
Posts: 560
Joined: Fri Jan 04, 2008 2:45 pm

[ #58558 ] Postby kronman on Sat Jan 12, 2008 2:26 am

1. cand Dumnezeu spune ca a ,,facut,, cerurile si pamantul , termenul se refera la crearea ,,din nimic,,
2. neexistand o materie primordiala evident ca ea nu putea fi dezorganizata.
3.Dumnezeu este dragoste, si vrea sa o exprime fata de niste fiinte.
4. Dumnezeu a creat nu numai materia ci si legile fizice.Este posibil de ex. sa fi creat din antimaterie alte Universuri.Sau este posibil sase fi folosit de legi pe care nu le cunoastem (inca).Nu putem avea pretentia sa Il cuprindem in atotstiinta Sa.
5. Dumnezeu este in orice loc pe care il poate cuprinde( sau nu) mintea noastra
User avatar
kronman
 
Posts: 171
Joined: Thu Mar 22, 2007 1:08 pm

[ #58565 ] Postby Quintus Sertorius on Sat Jan 12, 2008 7:49 am

1. Intrebarea pleaca de la o presupozitie inacceptabila in crestinism. Chiar daca vechile mitologii si oarecum si cosmologia moderna accepta ca pe un postulat ideea Haosului primordial, trebuie sa vedem ca ideea in cauza il transforma pe Dumnezeu din Creator in Demiurg (termen grecesc care desemneaza pe Cel ce a modelat materia preexistenta, principiul ordinii, al kosmos-ului). Nu, Biblia afirma ca Dumnezeu este Creator, iar Creator in adevaratul sens al cuvantului nu putea sa fie decat prin "creatio ex nihilo", adica "a zis si ce a zis a luat fiinta", creatia prin Cuvant, nu prin modelarea unui material preexistent Lui Insusi.
De altfel, cosmogonia filosofilor greci, in cautarea lui arché, a principiului fiintei, s-a necajit mult cand a trebuit sa transpuna filosofic mitologia. Caci daca Dumnezeu este Demiurg si la inceput, in afara Sa, a existat materia dezorganizata, atunci Universul nu mai poate fi redus la UN principiu, ci in mod necesar la DOUA. De aici, au derivat consecinte pana si in plan etic. Daca sunt doua principii, atunci realitatea este dihotomica, Universul intreg sta pe baze fragile, intrucat se afla permanent si iremediabil expus tensiunii dintre doua principii contrare, ordinea lui Dumnezeu si dezordinea "naturala" a materiei; in plan etic, trebuie sa ne desavarsim fiinta interioara (spiritul) si sa ne dispretuim fiinta exterioara (trupul). De aici a rasarit maxima - "trupul este inchisoarea sufletului".

Crestinismul ofera o alta perspectiva. Exista UN singur principiu, Dumnezeu. Dumnezeu a creat totul ex nihilo, adica in ordinea naturii si a materiei, totul a aparut din spirit, din Cuvant, insa nu in sensul ca ar fi derivat in vreun fel, ci ca au inceput sa existe in momentul in care Dumnezeu le-a "chemat" la existenta. Greu de conceput asa ceva ptr mintea noastra, insa teza prezinta avantajul ca transeaza problema delicata a inceputurilor materiei (caci, nu-i asa, daca totul a derivat pe o cale naturala, cadem intr-un regres la infinit cand ne intrebam ce forma de organizare a avut materia "mai intai"!).

2. In mitologia greaca, Haosul, adica Materia, era el insusi un principiu, alaturi de Demiurg. Astfel ca nu avea nevoie sa decurga din alt principiu.
In crestinism, intrebarea e si mai fara sens, caci Dumnezeu, principiul ordinii, nu a putut crea niciodata Haosul. Entropia care se observa astazi in Univers se datoreaza unui fenomen misterios aparut ULTERIOR si care se numeste PACAT. Insa ideea de baza a Revelatiei, este ca Dumnezeu si pacatul nu au nimic in comun.

3. Intrebarea e nespus mai complicata decat pare la prima vedere. Unul din punctele slabe ale materialismului il constituie faptul ca e putin probabil ca materia - care e pura necesitate - sa fi fost in stare sa creeze oameni - care se definesc prin "constiinta si libertate". Daca Dumnezeu a creat agenti morali liberi, pe cale de consecinta putem infera ca Dumnezeu este El Insusi o fiinta libera, avand libertatea intr-un mod care noua ne scapa, caci El este incomparabil mai mare decat noi. Totusi, desi liber, Dumnezeu a prezentat fiintelor libere o Lege, Biblia aratandu-ne ca spiritul, desi liber, are o necesitate liber asumata care se numeste caracter. Dumnezeu are un caracter, de aceea exista Bine si Rau.
Acum, putea Dumnezeu sa nu creeze? Greu de raspuns. Caracterul lui Dumnezeu, care este Dragoste, a chemat la existenta tot ceea ce exista. Putem spune ca a creat Universul "din dragoste", insa mai mult nu putem sti despre planurile lui Dumnezeu. Putea sa nu creeze? Dumnezeu nu este o masina automata, astfel ca toate actele Sale, inclusiv creatia, sunt acte libere. A creat ptr ca a vrut sa creeze. Iar ptr ca a vrut sa creeze, inseamna ca a avut motivele Sale, de aceea intrebarea daca putea sa NU creeze e absurda.

4. Intrebarea utilizeaza elemente pe care nu le domina. "Forma Universului" este inca ceva necunoscut. Savantii de azi se confrunta cu probleme spinoase legate de ceea ce ei numesc "modelul Universului" (Universul se extinde, se va extinde pana la un punct si apoi va incepe sa se contracte? etc). De altfel, nici nu stim daca Dumnezeu nu a si creat "universuri paralele" celui la care avem noi acces.
In concluzie, in conditiile in care noi nu cunoastem nici macar "forma" Universului la care avem acces, e complet deplasat sa ne intrebam asupra "formelor" pe care Dumnezeu le-ar fi putut da Universului.

5. Intr-un sens strict fizic, asa dupa cum intelegem noi materia, Dumnezeu este transcendent, in sensul ca natura Sa reprezinta "un dincolo raportat la tot ceea ce putem cunoaste". Nu Se afla inclus in "structura Universului", in sensul in care Creatorul nu poate fi inclus in creatia Sa. Din pdv formal insa, al legilor si al organizarii, crestinismul este teist, in sensul in care se afirma ca Dumnezeu a creat Universul, insa il si mentine printr-o implicare directa. Anumite pasaje din Vechiul Testament vorbesc in acest sens (acolo unde se spune ca Dumnezeu "a intins cerurile", dar ca El mentine stelele pe orbita lor sau ca animalele pustiei Ii "cer" Lui hrana, etc).
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #58757 ] Postby common-descent on Tue Jan 15, 2008 4:35 am

Quintus Sertorius wrote: Entropia care se observa astazi in Univers se datoreaza unui fenomen misterios aparut ULTERIOR si care se numeste PACAT.


Dupa ce l-ai citit pe Hawking, e interesant ca poti face afirmatia asta fara sa clipesti. :? M-ar interesa din partea ta o descriere a Universului FARA entropie: cam cum l-ai vedea functionand. Si poti sa alegi o activitate oricat de banala ca studiu de caz.
Heaven's net casts wide. Though its meshes are coarse, nothing slips through. - Tao Te King <-link
User avatar
common-descent
 
Posts: 493
Joined: Thu Jan 18, 2007 10:45 am

Re: Cateva intrebari esentiale despre Creatie

[ #58825 ] Postby moria_sion on Tue Jan 15, 2008 4:03 pm

Surpriza wrote:Buna. Sper ca intrebarile pe care le veti citi sa va puna pe ganduri si sa nu le respingeti din start. Caut multe raspunsuri, si a sosit vremea sa ma indrept catre ele, dar si cu ajutorul vostru. Cand eram mai mic, dar si acum, imi mai placea sa ma detasez de realitatea camerei mele sau a lumii agitate ce ma inconjura, si sa simt in interior ca ajung undeva intr-un timp nedefinit. Intr-un spatiu datator de pace. Era fascinant, si este. Practic se actualizeaza anumite stari sufletesti pastrate undeva in esenta omului. Cred ca exista putinta in noi sa ne deplasam in timp pe orice coordonata.

Dar acum, privind spre starea primordiala a Universului, as dori sa raspundem pentru inceput la urmatoarele intrebari. Va rog sa le cititi cu atentie.

1. Credeti ca inaintea crearii Universului a existat o stare de haos, in care materia era dezorganizata... sau nu a existat nimic?

2. Daca Haosul anterior Creatiei il socotim drept o stare de dezorganizare a materiei, intrebarea este: Cine a creat Haosul?

3. De ce a creat Dumnezeu Universul si de ce ne-a creat pe noi, oamenii? Putea Dumnezeu sa nu creeze nimic?

4. Credeti ca Universul actual este singurul Univers pe care Dumnezeu l-ar fi putut crea, sau credeti ca Dumnezeu ar fi putut crea Universul si sub o alta forma?

5. Credeti ca Dumnezeu se afla numai in afara Universului creat, ca se afla atat in afara cat si in structura Universului creat, sau ca se afla exclusiv in Universul creat?

: ) acestea ar fi cateva intrebari la care mi-ar placea sa gasesc raspunsuri potrivite. Stiu ca nu e prea usor, dar.. unele lucruri frumoase ar putea fi spuse. Incercati daca vreti sa raspundeti punctual. Iar daca nu stiti, mergeti mai departe...

Doamne ajuta.


Interesante intrebarile: este bine din cand in cand sa ne reamintim pe ce baze se cladeste credinta noastra...

1. Biblia este clara, caci din nefericire eu nu am fost prezenta... :oops: Geneza 1:1, 2, 3 'La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Pamantul era pustiu si gol; pe fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: "sa fie... si a fost"...'

Ioan 1:1-3 'La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El...'


Deci textul este clar: exista DOAR Dumnezeu: problema este ca mintea noastra finita, cu inceput si sfarsit nu poate procesa aceasta informatie a unui Dumnezeu fara inceput si fara sfarsit... Nu avem suficienta capacitate de a cuprinde... Quintus o sa surada, dar, introduceti intr-un pahar de apa oceanul... Isaia 44:24; Ieremia 10:12 'Dar El a facut pamantul prin puterea Lui, a intemeiat lumea prin intelepciunea Lui, a intans cerurile prin priceperea Lui...'

In felul in care vad ca Dumnezeu se relationeaza cu noi si modul in care a desfasurat TOTUL nu pot decat sa ajung la concluzia, desi pare ca stiinta poate demostra constrariul, lucru care nici acesta nu este sigur, Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii, ca atare, cum Lui nu-I scapa nimic de sub control, nu poate tolera haosul...

Faptul ca El a existat inainte de orice, exclude preexistenta haosului...

2. Cred ca am raspuns inainte si la acesta intrebare; totusi de pamant, in Geneza, se spune ca era pustiu si gol, dar nu in haos... ORDINE!!!

3. Daca cineva gaseste raspunsul cu certitudine sa-mi spuna si mie... Incepand cu partea a doua a intrebarii: Domnul putea sa nu creeze, caci daca El poate sa faca toate minunatiile pe care l-e facut, ce-l opreste sa nu creeze nimic...

Dar, vazand iarasi modul in care s-a desfasurat totul, si in primul rand relatia Sa cu noi nu pot decat sa ajung la concluzia ca El este o 'persoana' proactiva: nu poate sta fara sa faca ceva, limbaj, pe care va rog sa mi-l scuzati, total uman, ca sa ne intelegem...

Dar, mergand la intrebare, pot raspunde cu alta: de ce se hotarasc parintii sa aiba copii? Poate ca deja ii iubesc fara sa se fi nascut, lucru pe care Domnul il afirma in, chiar textul de dinainte, Isaia 44:24 p.p. 'Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul tau, Celce te-a intocmit din pantecele mamei tale...' Si unul care imi place foarte mult: Ieremia 1:5 'Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte...'

Mi-L imaginez pe Dumnezeu, in sfanta Terime, planificand: si-l vom face pe om 'dupa chipul si asemanarea noastra' Gen 1:27, si va fi asa, si va face asa, dar este liber... Va avea inteligenta, va sti sa creeze la randul sau, i-i vom da o casa ca sa o ingrijeasca, etc... Si daca va pacatui vom face asa (si aici mi-L imaginez pe Isus spunand): Eu voi muri pentru ei... Da, stiu, multa imaginatie, dar ce alt instrument avem ca sa putem intelege macar o firimitura din ceea ce este Dumnezeu, cel putin acum?

Raspunsul poate fi: ca o familie care se planifica, Dumnezeu a planificat crearea Pamantului si a omului, din iubire, chiar inainte de a naste...

4. Tinand in cont ca Dumnezeu a creat totul, ce-L poate opri sa creeze mii si mii de universuri? Oricum eu intreb: stie cineva cat de vast este ceea ce noi numim Univers? Sau cum este?

De curand am vazut un reportaj in care stiintifici de la NASA se presupune ca au 'descoperit', caci pentru mine este intiutie, forma universului. Desigur este finita, o forma stranie, neregulara, dar totusi finita. Si aceasta schema se incadra intr-un paralelipiped... Nostim, caci intrebarea este: acest paralelipiped unde se incadreaza?

5. Daca Dumnezeu este originea tuturor lucrurilor, ce-L poate limita? Si aceasta se poate vedea in forma atat de minunata in care Domnul i-i 'raspunde' lui Iov; va recomand sa cititi capitolele de la 38 la 42 din Iov!!! MINUNATE!!!

Doar o mentiune: Domnul il intreaba pe Iov in Iov 38:31, 32, 33 p.p 'Poti sa inozi tu legaturile Gainusei (Closca cu pui) sau sa dezlegi franghiile Orionului? Tu faci sa iasa la vremea lor semnele zodiacului, si tu carmuiesti Ursul Mare si puii lui? Cunosti tu legile cerului?...'

Multumesc pentru intrebari: stimulante.

Pentru o documentare mai stiintifica, daca vrei, (am mai recomandat cartea aceasta) este foarte interesanta: 'Creationismul stiintific'_autor Dr. Henry M. Morris, director al Institutului de cercetari creationiste; Societatea Misionara Romana, 1992.
[FONT=Comic Sans MS]'Vocea Ta este liniste; in linistea sufletului doresc sa Te ascult...'[/FONT]
User avatar
moria_sion
 
Posts: 170
Images: 14
Joined: Tue Nov 20, 2007 5:01 pm
Location: 'somewhere over the rainbow...'

Re: Cateva intrebari esentiale despre Creatie

[ #63049 ] Postby edwards on Tue Mar 25, 2008 1:15 pm

recitind acest subiect, mi-am pus o intrebare...
Sa presupunem ca pamantul exista cu mult inainte ca viata sa fi fost creata pe el. Luminatorii nu existau. Stim ca in sistemul nostru solar, planetele se invart in jurul soarelui. Intrebarea este, daca soarele nu exista, in jurul cui se invartea pamantul si restul planetelor?

Exista posibilitatea ca soarele sa fi existat, dar sa nu fi "luminat"?
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)

Re: Cateva intrebari esentiale despre Creatie

[ #63132 ] Postby costel2.0 on Thu Mar 27, 2008 10:53 am

edwards wrote:recitind acest subiect, mi-am pus o intrebare...
Sa presupunem ca pamantul exista cu mult inainte ca viata sa fi fost creata pe el. Luminatorii nu existau. Stim ca in sistemul nostru solar, planetele se invart in jurul soarelui. Intrebarea este, daca soarele nu exista, in jurul cui se invartea pamantul si restul planetelor?

Exista posibilitatea ca soarele sa fi existat, dar sa nu fi "luminat"?


La Dumnezeu, totul e posibil. O explicatie pseudostiintifica e floare la ureche. Ce zici de asta: La inceput Pamântul era plat (sursa=biblia). Soarele era dincolo de marginile Pamântului si nu putea lumina. Pare absurd dar e o explicatie care poate fi acceptata in anumite conditii fara nici o problema.


@common, as fi onorat sa-ti aflu opinia vis-a-vis de ipoteza lui gigel de la topicul creationism vs. evolutionism.
costel2.0
 
Posts: 28
Joined: Thu Jan 31, 2008 4:51 pm


Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron