Ce stim despre SIDA?

Lifestyle, dieta, medicina, igiena, ingrijire si intretinere!

Moderator: kilergirl

Ce stim despre SIDA?

[ #6357 ] Postby Hasdeu on Fri May 21, 2004 7:25 am

Numita si AIDS in tarile anglofone, SIDA, sindromul imunodeficientei dobandite se raspandeste dureros de rapid: isi dubleza numarul de victime de la an la an... Virusul HIV infecteaza zilnic sute si poate chiar mii de oameni, care devin seropozitivi. Boala propriuzisa SIDA este dezvoltata la 8-10 chiar 12 ani de la infectare, de la caz la caz. Cand organismul dezvolta boala, chiar si o simpla raceala poate provoca moartea bolnavului, sitemul lui imunitar fiind in intregime distrus. Dupa numarul de cazuri semnalate, Africa conduce intre continente, dar cresteri rapide se inregistreaza si-n Europa de Est si de Vest. Daca in 1992 in Anglia erau 200 de cazuri recunoscute de seropozitivi, acum numarul lor a depasit 5000. Si in Romania numarul cazurilor a depasit de mult 10.000. Ganditi-va cat la suta din populatie a facut testul HIV? Poate 2,3 %... Cati seropozitivi nu sunt neluati in statistici... In general ginecologii englezi spun ca pt fiecare caz depistat exista cel putin alte 10 cazuri nedepistate. Asociatiile drepturilor omului se opun vehement oricaror testeri in masa...
Testul anti-SIDA scoate in evidenta nu virusii HIV, ci anticorpii pe care organismului ii produce ca reactie la infectare. Testul poate fi viabil doar dupa cel putin 6 luni de la infectarea cu virusul HIV. O persoana infectata poate iesi negativ(deci sanatoasa) la toate testele pe care le-ar face in urmatoarele 6 luni de la infectare, timp in care nu pot fi detectati in organism anticorpii... cati oamenii infectati n-au rasuflat usurati dupa ce s-au grabit sa-si faca testul imediat dupa vreo noapte de nebunie... continuand apoi sa infecteze la randul lor sotii, partenere, etc. :cry:
Cai de trasmitere: relatii sexuale normale neprotejate, sex oral, anal, trasfuzii sanguine, instrumente medicale si mai ales ace de seringa, tatuaj, etc nesterilizate.
Orice lichid din corpul infectat al unui seropozitiv contine virusi HIV: sangele, lichidul seminal, sudoarea, lacrimile, saliva, grasimea tenului, grauncioarele de grasime de la baza firelor de par, etc. Acestea din urma contin virusi dar intr-o densitate mult mai mica decat in sange sau in lichidul seminal. Chiar si folosirea comuna a veselei, a pieptenelor, a unghierelor, etc comporta riscul infectarii cu virusul SIDA, al hepatitei, etc.

Mult timp s-a crezut ca SIDA se trasmite numai prin ace de seringa si prin relatii sexuale neprotejate. Cea mai crunta, dar si cea mai precisa statistica o putem avea de la morga, pt ca practic toti mortii trec pe la morga: 94 la suta din cei care au murit de SIDA in Marea Britanie in 2002, au fost infectati pe cale intravenoasa sau prin relatii sexuale. Restul pe cai mai putin luate in consideratie pana acum... Sunt copii care n-au avut niciodata relatii sexuale, nici nu si-au injecat droguri, nici trasfuzii n-au facut, etc... si totusi au fost infectati. :cry:
SIDA este flagelul cel mai necrutator al acestor ultime decenii. Informandu-ne si actionand ca tarae, ne putem proteja si putem stavili inaintarea vertiginoasa a maladiei careia inca nu i s-a gasit leac...
O persoana infectata, seropozitiva, nu are semne exterioare vizibile. Nu scrie pe fruntea celor infecatati ca sunt seropozitivi. Fiecare persoana trebuie tratata ca un potential seropozitiv. Celor inca amatori de sex premarital le-as spune ca in momentul in care faci sex neprotejat, faci sex cu toti partenerii partenerei/ului din ultimii 25 de ani... si poti fi infectat cu orice virus transmisibil pe cale sexuala.
Hasdeu
 

....

[ #6371 ] Postby Adr|X on Fri May 21, 2004 1:13 pm

Anumite droguri face sa creasca sansa ca sa ai Sida
Un studiu in SanFrancisco, California, SUA, a aratat ca homosexualii care folosesc cristal methamphetamine cunoscut si ca "speed" au avut o sansa dubla de a avea Sida cand s-au prezentat la o policlinica pentru examen in comparativ cu cei care n-au folosit acest drog. Sansa lor de a avea sifilis a fost de cinci ori mai mare !

(Producerea prezervativelor si tratamentul pacientilor cu HIV permite doctori si firme sa castige miliarde de dolari pe an.)

Oameni din stiinta anunt ca un vaccin pentru sida poate fi gata peste un an.
Cercetatori la National Institute of Cholera and Enteric Diseases (NICED) din Kolkata, India spun ca au facut vaccinul si a functionat bine cu soarici. Anul viitor vor sa faca o proba cu oameni. Ei admit ca o alta data in America un vaccin care a functionat la animal a esuat in oameni. Deci nu este ceva sigur.

Cercetatorii la Universitate din Helsinki, au aflat ca pacientii mai in varsta, infectati cu trei feluri comune ale virusului herpes au fost la un risc de slabi mentalitate. Pacientii care au avut probleme cu inima si care sunt infectati de doua feluri de virusul, au avut un risc mai mare cu 180% de a contracta dementie in comparativ cu acei infectati cu un singur fel de virus sau cu acei care n-au fost infectati. Cei infectati cu toate trei feluri de virus au avut un risc de 230% mai mare. Virusurile cercetate au fost herpes 1 care face bube la fata, herpes 2 (genitala) si cytomegalovirus (CMV). Desi CMV este comun, acest virus deobiciei se manifesta numai la pacientii cu SIDA sau alti pacienti slabiti. Cauza probabila a dementiei este inflamarea pornita de infectii virale. Cercetatorul Dr. Timo Strandberg spune ca aceste rezultate ar trebui verificate, dar daca virusurile acestea sunt implicate in dementie, raman niste terapii cu lupta impotriva dementiei, ca vaccinare si drogurile antivirale. Aceste virusuri sunt prevalente in populatie, dar pot fi controlate de multe droguri, ca si acyclovir.

cat de bun e Dumnezeu ca ne tine sanatosi in fiecare zi...!
sa-i multumim pentru asta !
Adr|X
 

[ #6412 ] Postby kilergirl on Sat May 22, 2004 1:01 pm

:!:
Last edited by kilergirl on Fri Dec 10, 2004 12:39 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
kilergirl
Moderator
 
Posts: 1565
Images: 52
Joined: Tue Sep 09, 2003 2:05 pm

[ #6419 ] Postby Hasdeu on Sat May 22, 2004 1:55 pm

Multi spun ca virusul a venit de la maimutele africane, luat de oamenii care au intretinut relatii sexuale cu maimutele... Primele cazuri au fost depistate in comunitatile gay din San Francisco. Cum a luat nastere virusul? Habar nu am... Acum ca nu-i pot impiedica existenta, tot ce pot sa fac e sa ma feresc de el.
Hasdeu
 

[ #6550 ] Postby suparare on Tue May 25, 2004 5:04 am

Eu stiu sigur ca nu am SIDA, e tot ce ma intereseaza, :)! Si, pentru ca ii sunt fidel nevestei si am incredere ca Dumnezeu ma va feri de medici iresponsabili, nici nu voi avea de-a face cu boala asta!
suparare
 

da

[ #6750 ] Postby aquaticus on Fri May 28, 2004 8:33 pm

s-a gandit cineva ca aceste boli ucigatoare ar putea fi create de om
De fapt HIV distruge sitemul imunitar...de aici pleaca totul...
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #6755 ] Postby BoSsul3TZ on Sat May 29, 2004 1:05 am

:) niciodata sa nu zici ca EU N-AM CUM sa o fac .. niciodata nu jti ce se poate intampla.. si ajungi ca cel in cauza.. Niciodata sa nu razi de un om bolnav sa nu ajugi tot ca el.. Avetzi grije ce fel de glume facetzi pe seama oamenilor bolnavi ca apoi sa nu fitzi voi pusi in aceasta situatzie penibila de a fi tu cel de care se rade..

Eu jtiu, dintr-un documentar ca omu a creat acest virus si la raspandit intr-o anumita tzara pentru a scapa de acei oameni.. dar virusul fiind mai puternic decat s-a crezut .. s-a intors impotriva lor.. (sory nuj date exacte :( )
:mrgreen:
User avatar
BoSsul3TZ
 
Posts: 598
Images: 70
Joined: Thu Dec 04, 2003 6:34 am
Location: far, far - away ;)

[ #6811 ] Postby w3bitzu on Mon May 31, 2004 12:19 pm

In zilele de azi poti ca sa iei SIDA foarte repede .. sunt destule cai prin care sa iei SIDA>Si e destul de durreros ca sa stii ca ai SIDA.EU sincer daca as afla ca am SIDA cred ca as muri psihic...ar fi o distrugere..Sa traiesti atata vreme dupa care sa afli ca ai SIDA...ORicum eu zic ca e o boala najpa.. de care trebuie sa te feresti ... si daca tot sau infiintat prezervativele si multe altele.. de ce sa nu le folosesti.. asta in cazul cand faci sex inaite de casatorie ...
...::: web :::...
w3bitzu
 
Posts: 694
Images: 16
Joined: Tue Sep 09, 2003 3:42 pm
Location: Atlanta

[ #6812 ] Postby Hasdeu on Mon May 31, 2004 2:10 pm

Daca cineva a contractat virusul e f trist, dar mai poate trai 10-12 ani. Pozitivi trebuie sa ramanem ca mai avem de traiti 10 sau 50 de ani... Viata pamanteasca si asa e f scurta ... ca un abur...
Hasdeu
 

[ #7444 ] Postby miachi on Sat Jun 12, 2004 4:15 pm

În ziua de azi, daca traiesti într-o tara care poate oferi tratamentul adaptat, poti sa traiesti destul timp fiind chiar bolnav de SIDA, nu doar purtator de virus. E destul de încurajator dar nu se stie cât timp tratamentul va putea domina virusul... Ce e trist, e ca o data ce se declanseaza cu adevarat boala nu-ti mai ramâne decât foarte putin timp de trait.
"Sa traim în asa fel, încât felul nostru de vietuire sa arate ca este imposibil sa nu existe Dumnezeu!" (Guy Gilbert)
miachi
 
Posts: 128
Images: 10
Joined: Fri Feb 06, 2004 5:26 pm
Location: Waterloo (B)

[ #9191 ] Postby Surpriza on Fri Aug 06, 2004 1:29 pm

Daca sida a fost conceputa in laboratoare de oamenii de stiinta pentru a preveni suprapopularea si a raspandi moartea in randurile comunitatilor asa-zis inferioare (homosexuali, negri), eu nu pot sa o stiu, insa ar fi teribil de dureros gandul ca semenii nostri ne-au lovit cu buna stiinta, pe noi, pe copiii nostri.

Unii cautatori de adevaruri cred ca virusul HIV a luat nastere la initiativa unei organizatii numite Clubul de la Roma. Elita conducatoare a lumii dorea sa previna fenomenul suprapopularii, vazut drept principala problema a viitorului omenirii. Proiectul lor avea doua parti clar delimitate: scaderea natalitatii si cresterea mortalitatii. Pentru a indeplini prima parte, specialistii din mainile mintilor iluminate au inceput campanii de incurajare a homosexualitatii (satisfacerea poftelor trupului fara pericolul de a naste copii ulterior), avortului, prezervativelor, contraceptiei in genere. Insa traditiile culturale, mentalitatile, credintele oamenilor si nu pe ultimul loc dorinta de a fi liber, au zadarnicit intr-o masura ingrijoratoare planurile din culise. Populatia continua sa creasca desi, e drept, nu la fel ca inainte. In acel moment s-a hotarat trecerea la partea a doua a programului: sporirea mortalitatii. Savantii lumii s-au reunit spre a decide cum ar putea fi mai usor, mai eficient, si cu cat mai putine riscuri, eliminata o parte importanta a populatiei. Au inceput sa curga propunerile. S-a studiat varianta unui razboi mondial cu arme nucleare, scurt dar devastator, in urma caruia mase intregi de populatie sa fie eliminate. Propunerea a fost considerata prea periculoasa si lasata in sertare doar pentru situatii de urgenta. Atunci, se spune, ar fi venit randul specialistilor Clubului de la Roma, organism international, alcatuit din culmi ale stiintei mondiale, laureati ai Premiului Nobel, minti iluminate, care oficial elaboreaza programe de dezvoltare durabila, propun solutii pentru depasirea crizelor economice, etc. Clubul a propus crearea unui virus asemanator in efecte ciumei de acum cateva secole, desigur a fost realizat imediat si antidotul virusului (accesibil doar celor puternici, desi oamenilor de rand li se spune ca remediul nu a fost descoperit inca), si acest flagel ucigas va purta numele de SIDA.

Doctorul Theodore Strecker, participant la proiect, dezvaluie ca in 1977 a fost infectat continentul african. Oamenilor li s-a injectat de catre OMS, un aparent banal si folositor vaccin antivariolic, continand insa ingrozitoarea boala SIDA. Toti cei vaccinati au fost infectati, si dr.Strecker subliniaza ca in lipsa unui medicament, in decurs de 15 ani, intreaga populatie a Africii va disparea.

In SUA, un an mai tarziu, s-a initiat o campanie de vaccinare antihepatica. Au fost chemati voluntari homosexuali cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Vaccinul respectiv continea virusul HIV, lucru care a provocat infectarea tuturor celor injectati.

Am citit mesajele voastre si doresc sa apreciez studiul prin care ati trecut inainte de a posta. Hasdeu te felicit pentru curajul de care dai dovada, nu doar aici ci si in alte subiecte de discutie, modul in care spui lucrurilor pe nume. Sentinta ta in acest caz este foarte trista: "o persoana infectata, seropozitiva, nu are semne exterioare vizibile. Nu scrie pe fruntea celor infectati ca sunt seropozitivi. Fiecare persoana trebuie tratata ca un potential seropozitiv.", dar cumplit de adevarata. Ma gandesc cum as putea sa cer fetei pe care o sarut ori imi trec mana prin parul sau, rezultatele analizelor care sa-mi confirme ca nu poseda boala, cum as putea sa intreb un coleg de camera, un prieten cu care impart un loc intr-o tabara, daca e bolnav de sida, si daca pot, in siguranta, sa mananc din tacamurile folosite de el la masa. Sa-mi intre deci in obicei sa pun astfel de intrebari!

Cunosc persoane bolnave de sida care intretin raporturi sexuale neprotejate cu alti subiecti, pe care ii infecteaza cu buna stiinta. O prietena mi-a relatat asta, era vorba de doua fete din clasa ei, doua colege purtatoare ale virusului. De aceea, aveti grija ce faceti si cu cine! Folosirea prezervativului nu inlatura in totalitate riscul infectarii, raman cateva procente unde orice e posibil. Cand simti apasarea mortii orice grija pentru ceea ce se intampla in jur dispare. Multora nu le mai pasa de nimeni atunci cand pamantul le fuge de sub picioare: simt ca pierd totul, si orgoliul lor ranit cauta sa castige, sa recupereze cat de putin. De aceea unii bolnavi de sida isi tainuiesc boala si chiar ajung sa-i infecteze cu buna stiinta si pe altii, asa ca feriti-va.

Un singur lucru nu poate sida sa atinga, si nici vreo alta boala, iar acest lucru este sufletul! Nu poti invinge boala decat acceptand-o. Cei care isi traiesc viata ramasa cu sufletul curat, cu inima impacata, care nu isi pierd demnitatea de oameni, aceia sunt fericiti cu toata suferinta lor trupeasca. Sa ne ajute Dumnezeu!
Surpriza
 

[ #9655 ] Postby Hasdeu on Mon Aug 23, 2004 5:04 am

Frumoasa si elaborata interventie Surpriza. Chiar asa sa fie cu virusul asta, sa fie fabricat la comanda clubului de la Roma? In ce carte anti-masonica ai citit asta? O metoda f sigira de a limita raspandirea bolii este fidelitatea in cadrul cuplurilor.
Cunosc persoane bolnave de sida care intretin raporturi sexuale neprotejate cu alti subiecti, pe care ii infecteaza cu buna stiinta. O prietena mi-a relatat asta, era vorba de doua fete din clasa ei, doua colege purtatoare ale virusului. De aceea, aveti grija ce faceti si cu cine! unii bolnavi de sida isi tainuiesc boala si chiar ajung sa-i infecteze cu buna stiinta si pe altii, asa ca feriti-va.
Traim vremuri cumplite, harul divin se retrage si suntem lasati prada salbaticiei firii omenesti pervertite de cadere si de degradarea adusa de pacat.
Hasdeu
 

SIDA

[ #9684 ] Postby kilergirl on Tue Aug 24, 2004 9:40 am

:!:
Last edited by kilergirl on Fri Dec 10, 2004 12:40 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
kilergirl
Moderator
 
Posts: 1565
Images: 52
Joined: Tue Sep 09, 2003 2:05 pm

[ #9691 ] Postby eliade22 on Tue Aug 24, 2004 12:29 pm

Sunt voci care afirma ca ar fi fost introdusa in Africa ca sa o depopuleze.

Chinezii deja stabilesc colonii importante in Africa.
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #10484 ] Postby raluca_anghel on Fri Sep 24, 2004 11:21 pm

O CLIPA DE PLACERE SI O ETERNITATE DE DURERE
raluca_anghel
 

[ #10486 ] Postby aquaticus on Fri Sep 24, 2004 11:32 pm

raluca_anghel , cu HIV se poate infecta si prin alte mijloace nu doar prin contact sexual, si nu este neaparat o placere :)bine ai venit pe forum,
te mai asteptam
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #10502 ] Postby w3bitzu on Sat Sep 25, 2004 5:11 am

SIDA nu se ia doar prin contact sexula.. se ia prin sarut.. prin rana deschisa.. Nu se ia prina tingeri sau ceva de genu.

De curand mam pus sa citesc o carte TOTUL DESPRE SIDA. Am facut si un material despre asta.. pe care sper ca sa il pot atasa pe forum.. deocamdata sunt in faza de scriere la el.. copiez din carte.. ca sa va pot reda voua cateva idei despre sida.Sper ca sa se faca cat de curand un Modul " Documentare " ca sa pot atasata documentariul.


O zi Buna ...
...::: web :::...
w3bitzu
 
Posts: 694
Images: 16
Joined: Tue Sep 09, 2003 3:42 pm
Location: Atlanta

da

[ #10517 ] Postby aquaticus on Sat Sep 25, 2004 12:51 pm

w3bitzu

se ia prin sarut..


nu mai spune tampenii man.
HIV nu se ia prin sarut, mai bine zis nu se transmite prin saliva. Doar daca saliva intra in contact cu sangele atunci da. De ex. tu ai o masea cariata, atunci sunt sanse mari, dar daca pui saliva infectata cu HIV pe piele nu te infectezi.
Oamenii bolnavi de SIDA sunt totusi oameni!!
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #13138 ] Postby miachi on Wed Dec 08, 2004 5:32 pm

Am un bun prieten care a descoperit, nu de foarte mult timp, ca e bolnav de SIDA. Din fericire, poate beneficia de tratament si de moment i-a "amortit" virusul. Persoana care i-a transmis aceasta boala era total constienta de ce facea. Psihiatrii explica asta ca fiind o razbunare fata de boala si de cei toti sanatosi: adica daca eu sunt bolnav, tu de ce sa nu fi? sa vezi si tu cum e... e trist o astfel de gândire pentru ca nu numai ca trebuie sa traiesti cu virusul si cu frica de moarte dar în plus traiesti si cu un sentiment de ura, de razbunare si asta cred ca te distruge si mai mult din interior...
"Sa traim în asa fel, încât felul nostru de vietuire sa arate ca este imposibil sa nu existe Dumnezeu!" (Guy Gilbert)
miachi
 
Posts: 128
Images: 10
Joined: Fri Feb 06, 2004 5:26 pm
Location: Waterloo (B)

[ #13146 ] Postby Hasdeu on Thu Dec 09, 2004 2:19 am

Aquaticus toate lichidele corpului infectat cu virusul HIV contin virusi, inclisiv saliva. Sangele si secretiile sexuale au o densitate mai mare de virusi, dar si saliva, si lacrimile, etc au virusi... Nu sunt tampenii.
La morgile din Marea Britanie doar 84% dintre cei morti de SIDA au contracta-o prin sex sau sange( injectii, etc). Restul au contractat-o pe cai neluate in seama pana acum: saliva, manichiura, etc.
Mai bine e sa fim prea prudenti ...
Hasdeu
 

da

[ #13149 ] Postby aquaticus on Thu Dec 09, 2004 8:33 am

hasdeu, virusul HIV nu se transmite prin saliva, asta e clar. Normal ca saliva poarta virusl HIV dar infecteaza doar daca devine in contact cu rana deschisa (ex. limba, masea, gingii, etc), dar si atunci specialistii spun ca sunt sanse ca saliva sa nu fie un factor de contaminare. Pe scurt contaminarea se face prin contact direct sange, fluide cu sange, fluide. Trebuie sa facem diferenta intre aceste lucruri care par la fel dar nu sunt.
E foarte bine a fi prudent, dar asta nu inseamna a deveni paranoic.

Asa ca nu inteleg unde am gresit, in mesajul anterior am explicat destul de clar, fara sa creez confuzii.
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm

[ #13151 ] Postby Zhais on Thu Dec 09, 2004 8:46 am

imi amintesc ca am intrebat un medic la un Simpozion despre SIDA despre saliva ca o posibila cale de transmitere. Mi-a raspuns ca este nevoie de o cantitate mult mai mare de saliva (comparativ cu cea luata prin sarut) ca Sida sa se transmita. El a glumit si a zis un litru:). Aquaticus a zis ca numai daca saliva ajunge in contact cu sangele. dar saliva unde ajunge dupa ce o inghiti? nu este ea absorbita, preluata de sange si filtrata la nivelul rinichilor?
Daca-ti ramane mintea cand toti ceilalti si-o pierd :)
Zhais
ed-girl
 
Posts: 524
Images: 31
Joined: Thu Sep 25, 2003 3:42 am
Location: flotant

Re: da

[ #13159 ] Postby Hasdeu on Thu Dec 09, 2004 3:54 pm

Aquaticus wrote:hasdeu, virusul HIV nu se transmite prin saliva, asta e clar. E foarte bine a fi prudent, dar asta nu inseamna a deveni paranoic. ... nu inteleg unde am gresit, in mesajul anterior am explicat destul de clar, fara sa creez confuzii.

Aquaticus, e clar pt tine, pt mine nu. Poate avem informatii diferite, insa cele mai precise statistici se fac la morga pt ca (practic) toti decedatii din cauza SIDA trec pe acolo. Nu toti cei care mor de SIDA au contracata boala pe cale sexuala sau intr-venoasa, etc. Mai sunt is cai de trasmitere care nu au fost luate in serios pana acum. In anii '80 cand a aparut epidemia, a fost o psihoza in tarile occidentale, apoi din anii '90 incoace a existat tendinta inversa- de minimalizare a pericolelor. Realitea e cutremurator de trista: in fiecare an se dubleza numarul celor infectati si depistati; in plus exista enorm de multi nedepistati inca. Nu vreau sa fiu alarmist, desi s-ar impune un semnal de alarma, dar statisticile ne spun ca cel putin 1% din populatia globului e infectata.Ma simt mai in siguranta fiind" paranoic" si considerand si saliva ca pe o cale de (putin probabila) potentiala contaminare.
Sa fiti iubiti!
Hasdeu
 

da

[ #13166 ] Postby aquaticus on Thu Dec 09, 2004 6:40 pm

hey amigo Hasdeu, nu am zis ca esti tu esti paranoic, am zis la general sa nu devenim paranoici. NU vreau sa creez confuzii in exprimare, sorry! Nu ai idee cat de atent sunt eu cu feritul de contacte improprii. Multe din chestiile astea tin de igiena si de educatie mai mult. Si mai este un amanunt important. NU trebuie sa ne fie rusine sa respingem o siringa cand mergem la spilal daca ni se pare suspecta.
Nu vreau sa diminuez gravitatea si pericolul acestui neiertator virus, dar nu vreau nici sa cadem in extrema cealalta sa ajungem ca Michael Jackson :)
"Unii inteleg ce pot, cei mai multi ce vor."
n. iorga
User avatar
aquaticus
GURU
 
Posts: 993
Images: 87
Joined: Sun Sep 14, 2003 2:29 pm


Return to Dieta & Sanatate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron