Devotional - 30 aprilie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 30 aprilie

[ #27710 ] Postby Guest on Sat Apr 29, 2006 9:29 pm

Februarie 11, 2006

Realitate de vis

Petru a ieşit afară, şi a mers dupã el, fără să ştie dacă ce făcea îngerul este adevărat. I se părea că are o vedenie. ~ Fapte 12:9

Liniştea Ierusalimului adormit nu era tulburată decât de un ciocănit stăruitor si repetat. Dar nimeni nu cuteza să deschidă. Era probabil începutul anului 44 AD, de sărbătoarea azimilor, când Irod si-a dat seama că dacă prigoneşte pe creştini, ii creste popularitatea printre Iudei. Aşa se face ca după ce este martirizat Iacov, Petru este aruncat in temniţa si păzit pâna urmă sa fie judecat. Pentru ca era sărbătoare, mulţi oameni erau in Ierusalim, si mulţi erau in templu, dar Duhul Domnului a lăsat templul pustiu, si putea fi mai degrabă găsit intr-o casa unde erau mulţi credincioşi adunaţi pentru rugăciune. Si toţi se rugau pentru Petru. Era ultima noapte si singurul ucenic care dormea era Petru care “dormea somnul liniştit al încrederii depline”. Nici Domnul nu dormea, căci un înger al Lui a luminat temniţa lui Petru, trezindu-l, si chemându-l afara. Parca totul era un vis, dar mai frumos decât visul este realitatea implicării lui Dumnezeu in viata ta.


1. Puterea rugăciunii. Mare este puterea rugăciunii. Moise s-a rugat şi a scăpat pe Israel de la judecată. Iosua s-a rugat şi Dumnezeu a oprit soarele pe cer. Ana s-a rugat şi Dumnezeu i-a dăruit primul copil. Solomon s-a rugat şi Dumnezeu i-a dat înţelepciune şi pricepere. Ilie s-a rugat şi Dumnezeu a trimis foc din cer. Iona s-a rugat şi Dumnezeu a trimis peştele la mal. Tâlharul de pe cruce s-a rugat, şi Isus i-a promis viaţa veşnică.
De aceea dacă vrei să îţi meargă bine, roagă-te. Dacă vrei să meargă bine bisericii în care eşti, roagă-te pentru ea, pentru membrii ei, pentru pastorul ei. Dacă vrei să meargă bine familiei, roagă-te pentru ea. Roagă-te neîncetat.

2. Surpriza rugăciunii. Dacă te rogi, roagă-te cu credinţă. Am rămas uimit că Petru era la uşă, şi ei nu vroiau să deschidă. Si m-am întrebat, pentru ce s-au rugat ei? Sau oare când se aşteptau ei ca Dumnezeu să răspundă? Sau si mai mult, cum se aşteptau ei ca Dumnezeu să răspundă? Dintre toţi cei prezenţi, doar o slujnică le spunea că rugăciunea lor a fost ascultată. Era greu de crezut, dar aşa stau lucrurile intr-o lume ce merge pe invers, departe de Domnul. Dar nimic nu e prea mult sau prea greu pentru El. Chiar si din cea mai adâncă groapă, Te poate salva.

3. Esenţa rugăciunii. Nu există probleme… doar rezolvări. Multe sunt căile pe care omul caută rezolvare. Solomon spunea: Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. De multe ori rugăciunea este ultimul pas făcut de noi spre rezolvare. Dar trebuie să vezi si pentru ce te rogi… pentru a nu face ca băiatul care după ce a fost certat si trimis in cameră de mama lui, s-a întors si i-a spus: „Mami, vreau să îţi spun că m-am gândit la ce am făcut, şi m-am rugat la Domnul Isus.” Dar pe când mama era pe punctul de a-l felicita pentru o lecţie bine învăţată, băiatul a continuat. „Dar eu nu m-am rugat să mă ajute să fiu bun, ci să te ajute pe tine ca să te obişnuieşti cu mine”. Esenţa rugăciunii este nu doar să vorbeşti tu cu Dumnezeu, ci să îi dai şi Lui voie să îţi vorbească şi să îţi influenţeze viaţa. Roagă-te si aşteaptă un răspuns.

Sunt sigur că nu crezi că viaţa e un vis. Doare prea mult a realitate. Dar nici cerul nu e un vis, ci o realitate frumoasă. Caută să cunoşti care este dorinţa lui Dumnezeu în situaţia ta, şi când înţelegi care este, cere-i să te ajute să se împlinească în viaţa ta voia Sa, şi roagă-te aşteptându-te să îţi răspundă.

Domnul să iţi fie călăuză.
Beniamin Stan
Guest
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron