Devotional - 12 mai

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 12 mai

[ #28078 ] Postby Creve on Fri May 12, 2006 1:20 am

PAZIREA INIMII

Pazeste-ti inima mai mult decât orice, caci din ea ies izvoarele vietii. (Proverbe 4,23)
Păzirea atentă a inimii este esentială pentru o crestere sănătoasă în har. În starea ei firească, inima este un loc al gândurilor nesfinte si al pasiunilor păcătoase. Când Îi este supusă lui Hristos, Duhul Sfânt trebuie să o curăţească de orice întinare. Această lucrare nu poate să fie îndeplinită fără consimţământul persoanei.
După ce sufletul lui a fost curăţit, datoria crestinului este să-l păstreze neîntinat. Mulţi par să creadă că religia lui Hristos nu cere abandonarea păcatelor de zi cu zi, renunţarea la obiceiurile care au ţinut sufletul în sclavie. Ei renunţă la unele lucruri pentru care îi condamnă constiinţa, dar dau gres în a-L reprezenta pe Hristos în viaţa de zi cu zi. Ei nu dau pe faţă o grijă atentă în alegerea cuvintelor. Prea adesea, sunt rostite cuvinte nerăbdătoare, iritabile, care stârnesc pasiunile cele mai rele ale inimii omenesti. Acesti oameni au nevoie de prezenţa continuă a Domnului Hristos în suflet. Ei pot veghea asupra cuvintelor si faptelor lor numai prin puterea Sa.
Pentru a ne păzi sufletul, trebuie să fim stăruitori în rugăciune, neobosiţi în a cere ajutor de la tronul harului. Aceia care îsi atribuie Numele lui Hristos trebuie să vină la Dumnezeu cu seriozitate si umilinţă si să ceară ajutor…
Crestinul nu poate să fie întotdeauna în rugăciune, dar gândurile si dorinţele lui pot fi îndreptate fără încetare spre cer.
Faptul că vă veţi păstra inima îndreptată spre cer va întări însusirile bune si va pune zel în îndeplinirea tuturor datoriilor voastre. Dacă vă veţi disciplina mintea ca să mediteze asupra lucrurilor ceresti veţi fi înzestraţi cu putere si seriozitate în toate lucrările voastre. Pentru că preţuim asa de puţin valoarea premiului ceresc, eforturile noastre sunt lipsite de vlagă si alergăm prea încet în cursa crestină. Realizările noastre spirituale sunt mici. Noi avem privilegiul si datoria să crestem în cunoasterea Fiului lui Dumnezeu, până la „statura de om mare”.

Our Father Cares, p. 100, 101 108
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron