Devotional - 23 mai

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 23 mai

[ #28547 ] Postby Creve on Mon May 22, 2006 7:59 pm

CERUL ESTE IEFTIN, INDIFERENT DE PRET

Si oricine nu-si poarta crucea, si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14,27)
Este adevărat ca majoritatea oamenilor care au abilităţi si talente nu aleg să meargă pe calea crestină. Oare talentele si abilităţile lor sunt prea valoroase pentru a fi consacrate Aceluia care li le-a dăruit, Domnului cerului si al pământului? Mulţi ar dori să fie urmasi ai lui Hristos, dacă El ar coborî de pe cruce si li S-ar arăta în modalitatea pe care o doresc ei. Dacă ar veni cu bogăţii si plăceri, mulţi L-ar primi cu bucurie si s-ar grăbi să-L încoroneze ca Domn al tuturor. Dacă nu ar face altceva decât să renunţe la umilinţa si la suferinţele Sale si ar striga: „Dacă voieste cineva să vină după Mine, să-si facă pe plac si să se bucure de lume, si va fi ucenicul Meu”, mulţimile ar crede în El. Totusi, binecuvântatul Isus nu va veni la noi în nici un alt personaj decât acela al blândului si smeritului Răstignit. Dacă dorim să primim coroana în viaţa vesnică, trebuie să luăm parte la sacrificiul de sine si la suferinţele Sale. …
Cuvântul lui Dumnezeu nu a lărgit calea îngustă, iar dacă mulţimea a găsit o cale pe care poate să aibă o formă de evlavie si să nu poarte crucea sau să sufere necazul, înseamnă că a găsit o cale pe care Mântuitorul nu a mers si urmează un alt exemplu decât acela pe care l-a lăsat Hristos. Oare nu este suficient faptul că Domnul Isus a părăsit fericirea si slava cerului, a îndurat o viaţă de sărăcie si nefericire adâncă si a suferit o moarte nemiloasă si rusinoasă pentru a ne oferi bucuriile sfinţeniei si ale cerului? Si, este oare posibil ca noi, niste făpturi nevrednice de o asemenea umilinţă si iubire, să căutăm în viaţa aceasta o parte mai bună decât aceea pe care ne-a dat-o Răscumpărătorul nostru?
Cât de usoară ar fi calea spre cer, dacă nu ar fi crucea sau renunţarea la sine! Cum s-ar grăbi cei lumesti pe cale, iar ipocriţii ar merge pe ea fără număr! Mulţumim lui Dumnezeu pentru cruce si pentru renunţarea la Sine. Ticălosia si rusinea pe care le-a îndurat Mântuitorul pentru noi nu sunt prea umilitoare pentru cei mântuiţi prin răscumpărarea sângelui Său. Cerul va fi cu adevărat prea ieftin.

Our Father Cares, p. 109, 110
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron