Devotional - 6 iunie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 6 iunie

[ #28945 ] Postby Creve on Tue Jun 06, 2006 3:13 pm

MARGARITARUL DE MARE PRET

Împaratia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, când gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are, si-l cumpara.(Matei 13,45.46)

Acest mărgăritar de mare preţ reprezintă comoara nepreţuită a lui Hristos, la fel ca aurul ascuns în ţarină. În Hristos avem tot ce ne este necesar în viaţa aceasta si tot ce va constitui bucuria noastră în lumea viitoare. Toţi banii din lume nu vor putea să cumpere darul păcii, al odihnei si al iubirii. Aceste daruri ne sunt oferite prin credinţa în Hristos. Ele nu pot fi cumpărate de la Dumnezeu, pentru că nu avem cu ce să le cumpărăm. Noi suntem proprietatea lui Dumnezeu, deoarece mintea, sufletul si trupul nostru au fost cumpărate cu preţul vieţii Fiului lui Dumnezeu.

Prin urmare, ce înseamnă a cumpăra comoara vesnică? Înseamnă pur si simplu a-I da înapoi lui Isus ce este al Său, a-L primi în inimă prin credinţă. Înseamnă a coopera cu Dumnezeu, a purta jugul împreună cu Hristos, a ridica poverile Sale… Domnul Isus a lăsat deoparte coroana Sa împărătească, a renunţat la poziţia Sa de conducător, si-a învesmântat divinitatea în natura umană, pentru ca prin natura umană să poată ridica neamul omenesc. El a apreciat posibilităţile neamului omenesc într-o asemenea măsură, încât a ajuns înlocuitorul si garantul omului. El îi atribuie omului meritele Sale si, în felul acesta, îl înalţă pe scara valorii morale, înaintea lui Dumnezeu.

Hristos este jertfa de ispăsire. El a părăsit slava cerului, S-a despărţit de bogăţiile Sale, a lăsat deoparte onoarea cu care era tratat, nu pentru a-L face pe Dumnezeu să-l iubească pe om si să fie interesat de el, ci pentru a reprezenta iubirea care era în inima Tatălui… Domnul Isus a plătit preţul tuturor bogăţiilor Sale, a luat natura omenească, S-a coborât la o viaţă de sărăcie si de umilinţă, ca să poată căuta si salva ce era pierdut.

Prin harul lui Hristos, noi putem fi întăriţi si dusi la maturitate, asa încât, desi acum suntem cu defecte, să putem ajunge desăvârsiţi în El. Noi ne-am încredinţat singuri lui Satana, dar Hristos a venit să ne răscumpere si să ne salveze. Noi nu putem să cumpărăm nimic de la Dumnezeu. Suntem mântuiţi doar prin har, prin darul fără plată al lui Dumnezeu în Hristos.

Our Father Cares, p. 121
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron