Devotional - 18 iunie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 18 iunie

[ #29438 ] Postby Creve on Sun Jun 18, 2006 12:40 am

CEI CE STRIGA „PACE”

Veniti – zic ei – am sa caut vin, si ne vom îmbata cu bauturi tari! Mâine vom face tot ca azi, ba înca si mai rau! (Isaia 56,12)


Robul cel rău spune în inima lui: „Stăpânul meu întârzie să vină”. El nu spune că Hristos nu va veni. El nu ia în râs ideea celei de a doua veniri. Totusi, în inima lui si prin faptele si cuvintele lui, el declară că venirea Domnului este amânată. El alungă din mintea altora convingerea că Domnul vine repede. Influenţa lui îi determină pe oameni la o amânare îngâmfată si nepăsătoare. Ei sunt adânciţi în somnolenţă si spirit lumesc.
Pasiunile pământesti si gândurile imorale pun stăpânire pe mintea lor. Robul cel rău mănâncă si bea cu beţivii, se asociază cu cei din lume în căutarea plăcerii. El îi bate pe tovarăsii lui de slujbă, acuzându-i si condamnându-i pe cei credinciosi Stăpânului lor. …

Venirea lui Hristos îi va lua prin surprindere pe învăţătorii mincinosi. Ei spun: „Pace si siguranţă”. Asemenea preoţilor si învăţătorilor dinainte de căderea Ierusalimului, ei caută biserica spre a se bucura de prosperitate si slavă pământească. Ei interpretează semnele timpului ca pe o prevestire a acestor lucruri. Totusi, ce spune Cuvântul Inspiraţiei? „O nimicire neasteptată vine asupra lor”. …

Oamenii stabilesc o dată îndepărtată a venirii Domnului. Ei râd de avertizări. Ei se îngâmfă spunând: „Toate rămân asa cum erau de la începutul zidirii!”. „Mâine vom face tot ca azi, ba încă si mai rău!” (2 Petru 3,4; Isaia 56,12). Însă Hristos spune: „Iată, Eu vin ca un hoţ” (Apocalipsa 16,15). Chiar în timpul când lumea întreabă în batjocură: „Unde este făgăduinţa venirii Lui?” Semnele se împlinesc. În timp ce ei strigă: „Pace si siguranţă”, vine o nimicire neasteptată. Când batjocoritorul, cel ce respinge adevărul, a ajuns plin de îngâmfare, când rutina muncii în scopul câstigului continuă fără a ţine cont de principii, când cercetătorii caută cu nerăbdare să cunoască totul, cu excepţia Bibliei, Hristos vine ca un hoţ.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest