Devotional - 25 iunie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 25 iunie

[ #29649 ] Postby Creve on Sun Jun 25, 2006 12:23 am

SEMNE ÎN CERURI

Soarele se va preface în întuneric, si luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si înfricosata. (Ioel 2,31)

În conversaţia Mântuitorului cu ucenicii Săi pe Muntele Măslinilor, după ce a descris o perioadă lungă de încercare a bisericii – 1260 de ani de persecuţie papală, cu privire la care făgăduise că necazul va fi scurtat – Domnul a menţionat anumite evenimente care vor preceda venirea Sa si a stabilit un timp când se va împlini primul dintre acestea: „În zilele acelea, după necazul acesta, soarele se va întuneca, luna nu-si va mai da lumina ei”. Cele 1260 de zile, sau ani, s-au încheiat în 1798. Cu un sfert de secol mai înainte, persecuţia încetase aproape în totalitate. După această persecuţie, în conformitate cu declaraţia Domnului Hristos, soarele s-a întunecat. Această profeţie s-a împlinit în 19 mai 1780.

„Aproape, dacă nu întru totul unic, printre fenomenele cele mai misterioase si totusi inexplicabile de acest fel… se află ziua întunecată din 19 mai 1780 – un întuneric de nedescris al cerului din New England” – R.M. Devens, Our First Century, p. 89. …

Cu o oră sau două înainte de venirea serii, întunericul adânc din acea zi a fost urmat de un cer parţial senin, iar soarele s-a arătat, desi era încă învăluit de un întuneric dens. „După apus, norii s-au întors si s-a făcut întuneric foarte repede. Nici întunericul nopţii nu a fost mai puţin obisnuit si îngrozitor decât cel din timpul zilei. În ciuda faptului că era aproape lună plină, nici un obiect nu putea fi văzut fără ajutorul unei lumini artificiale.” – Isaiah Thomas, Massachusetts Spy: or, American Oracle of Liberty, vol.10, No.472 (25 mai 1780). ...

Descrierea acestui eveniment, asa cum este făcută de martorii oculari, este doar un ecou al cuvintelor Domnului, redate de profetul Ioel, cu două mii cinci sute de ani înainte de împlinirea lor: „Soarele se va preface în întunerec, si luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si înfricosată”. Domnul Hristos i-a poruncit poporului Său să urmărească semnele venirii Sale si să se bucure, pentru că trebuie să vadă în ele semnele venirii Împăratului lor.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron