Devotional 26 iunie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 26 iunie

[ #29682 ] Postby Creve on Mon Jun 26, 2006 12:08 am

CADEREA STELELOR

Stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor vor fi clatinate. (Matei 24,29)

Ultimul dintre semnele făgăduite de Mântuitorul, ca dovadă a venirii Sale, a apărut în 1833. Isus a spus: „Stelele vor cădea din cer”. În Apocalipsa, în timp ce i se arătau în viziune evenimentele care vor anunţa venirea zilei lui Dumnezeu, Ioan a declarat: „Stelele au căzut din cer pe pământ, cum cad smochinele verzi din pom, când este scuturat de un vânt puternic”. Această profeţie s-a împlinit într-o modalitate impresionantă si izbitoare în marea ploaie de meteoriţi din 13 noiembrie 1833. Aceea a fost manifestarea cea mai amplă si mai uimitoare de cădere de stele care s-a raportat vreodată: „Întregul cer de deasupra Statelor Unite de atunci s-a aflat într-o miscare de foc, ore în sir! Nici un fenomen ceresc care a avut loc vreodată în ţara aceasta, de la întemeierea ei, nu a fost privit cu o admiraţie asa de mare de o categorie de oameni sau cu o asemenea groază si panică de o altă categorie”.

„Frumuseţea sublimă si uluitoare încă rămâne în mintea multora… Nici o ploaie nu a fost vreodată mai deasă ca acei meteoriţi care cădeau spre pământ în est, vest, nord si sud. Într-un cuvânt, întregul cer părea în miscare… Asa cum a fost descris în Professor Silliman’s Journal, privelistea a fost văzută pretutindeni în America de Nord…. De la ora
două si până s-a luminat de ziuă… întregul cer a fost cuprins de jocul neîncetat al luminilor orbitoare”. – R.M. Devens, American Progress; or, The Great Events of the Greatest Century, cap. 28, paragrafele 1-5. …

Astfel s-a manifestat ultimul dintre semnele venirii, cu privire la care Domnul Isus i-a îndemnat pe ucenicii Săi astfel: „Când veţi vedea toate aceste lucruri, să stiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la usi”. După aceste semne, Ioan a văzut, ca un mare eveniment imediat următor, cerurile deschizându-se ca un sul, în timp ce pământul se cutremura, munţii si insulele erau mutate din locul lor, iar cei nelegiuiţi, cuprinsi de teamă, căutau să fugă din prezenţa Fiului omului.

Totusi, Domnul Hristos nu a descoperit ziua si ceasul venirii Sale… Timpul exact al celei de a doua veniri a Fiului omului este taina lui Dumnezeu.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron