Devotional - 5 iulie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 5 iulie

[ #29944 ] Postby Creve on Wed Jul 05, 2006 4:10 am

ADU-TI AMINTE DE FACATORUL TAU ÎN TINERETEA TA


Dar adu-ti aminte de Facatorul tau în zilele tineretii tale, pâna nu vin zilele cele rele si pâna nu se apropie anii, când vei zice: „Nu gasesc nici o placere în ei”. (Eclesiastul 12,1)

As dori să pot descrie frumuseţea vieţii crestine. Începând cu dimineaţa vieţii, condus de legile naturii si de legile lui Dumnezeu, crestinul merge continuu înainte si în sus, apropiindu-se zi de zi de casa lui cerească, unde îl asteaptă o cunună a vieţii si un nume nou „pe care nimeni nu-l stie, decât numai El singur”. El creste fără încetare în fericire, în sfinţenie si în capacitatea de fi folositor. Progresul fiecărui an îl depăseste pe cel al anului precedent.

Dumnezeu le-a dat tinerilor o scară pe care trebuie să o urce, o scară ce ajunge de la pământ la cer. Deasupra ei, Se află Dumnezeu, iar pe fiecare treaptă cad razele strălucitoare ale slavei Sale. El veghează asupra celor ce urcă si este gata să le trimită ajutor, când strânsoarea slăbeste si pasii se clatină. Da, rostiţi cuvinte pline de voiosie, pentru că nici unul dintre cei ce urcă perseverent pe scară nu va da gres în a obţine dreptul de a intra în cetatea cerească.

Îngerii lui Dumnezeu, care urcă si coboară pe scara pe care Iacov a văzut-o în viziune, vor ajuta fiecare suflet care vrea să urce până la cerurile cele mai înalte. Ei păzesc poporul lui Dumnezeu si veghează la modul în care este făcut fiecare pas. Aceia care urcă pe calea strălucitoare vor fi răsplătiţi. Ei vor intra în bucuria Domnului lor.

Evlavia tinereţii asigură satisfacţia deplină a tuturor lucrurilor care alcătuiesc o viaţă fericită… Cei care asteaptă până când drumul vieţii este aproape de sfârsit, pentru a-L căuta pe Dumnezeu abia atunci, pierd o viaţă de fericire curată si nobilă – o fericire care nu vine niciodată din căutarea plăcerilor pe care le oferă viaţa aceasta. Aceia care s-au familiarizat multă vreme cu Dumnezeu, care, încă din tinereţe, si-au căutat fericirea la Izvorul curat al cerului, sunt pregătiţi să intre în familia lui Dumnezeu.

Our Father Cares
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron