Devotional - 6 iulie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 6 iulie

[ #29960 ] Postby Creve on Thu Jul 06, 2006 12:23 am

PREGATIREA PENTRU LUCRURILE VIITOARE

Cautati pe Domnul, toti cei smeriti din tara, care împliniti poruncile Lui! Cautati dreptatea, cautati smerenia! Poate ca veti fi crutati în ziua mâniei Domnului. (Tefania 2,3)

Nelegiuirea aproape că si-a atins limitele. Confuzia umple lumea, iar o groază mare va veni în curând asupra făpturilor omenesti. Sfârsitul este foarte aproape. Poporul lui Dumnezeu trebuie să se pregătească pentru evenimentele care vor avea loc în lume, ca o surpriză coplesitoare.

„Vremea de strâmtorare, cum n-a mai fost” va veni curând asupra noastră, iar noi avem nevoie de o experienţă care acum ne lipseste si pe care mulţi sunt prea nepăsători pentru a o câstiga. Adesea, anticiparea necazului este mai mare decât realitatea, dar acest lucru nu este valabil cu privire la criza care se află în faţa noastră. Prezentarea cea mai vie nu poate să atingă magnitudinea încercării. În acel timp de criză, fiecare suflet trebuie să stea pentru sine înaintea lui Dumnezeu. Chiar dacă „Noe, Daniel si Iov” ar fi în ţară, „pe viaţa Mea – zice Domnul, Dumnezeu – că n-ar scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei si-ar mântui sufletul prin neprihănirea lor” (Ezechiel 14,20).

Ultimul mare conflict dintre adevăr si minciună nu va fi altceva decât lupta finală a controversei îndelungate cu privire la Legea lui Dumnezeu. Acum intrăm în această luptă – o luptă între legile oamenilor si poruncile lui Iehova, între religia Bibliei si religia povestilor si a tradiţiei. Trebuie să cercetăm marile pietre de hotar care indică timpul în care trăim…. Să ne rugăm acum mai stăruitor, ca să fim pregătiţi pentru luptele din marea zi a lui Dumnezeu.

Aceia care se asază sub conducerea lui Dumnezeu pentru a fi călăuziţi de El vor înţelege firul continuu al evenimentelor rânduite de El pentru viitor. Ei vor fi inspiraţi de Duhul Aceluia care si-a dat viaţa pentru salvarea lumii si nu vor mai rămâne în neputinţă, evidenţiind ce nu pot să facă. Ei vor îmbrăca armura Cerului si vor merge la război, dorind să lucreze si să îndrăznească pentru Dumnezeu, pentru că vor sti că atotputernicia Sa va împlini toate nevoile lor.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron