Devotional - 27 iulie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 27 iulie

[ #30538 ] Postby Creve on Wed Jul 26, 2006 11:43 pm

ROLUL SPIRITISMULUI ÎN AMAGIRE

Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci în lume au iesit multi proroci mincinosi. (1 Ioan 4,1)

Mulţi vor fi prinsi în capcană prin concepţia că spiritismul este o simplă impostură omenească, iar când vor fi adusi faţă în faţă cu manifestări pe care nu le vor putea privi altfel decât ca supranaturale, ei vor fi amăgiţi si determinaţi să le accepte ca fiind marea putere a lui Dumnezeu.

În timp ce învăţăturile spiritismului sunt primite de biserici, restricţia impusă inimii firesti este înlăturată, iar mărturisirea de credinţă va ajunge o mantie care ascunde nelegiuirea cea mai josnică. Credinţa în manifestările spiritiste deschide usa pentru spiritele amăgitoare si pentru învăţăturile diavolilor si, în felul acesta, influenţa îngerilor răi va fi simţită în biserici. Pastorii populari nu se pot împotrivi cu succes spiritismului. Ei nu au nici o modalitate de a-si apăra turma de influenţa lui dăunătoare. Pastorii din acest veac vor fi vinovaţi pentru o mare parte din rezultatele triste ale spiritismului, deoarece au călcat în picioare adevărul si au preferat în locul lui niste povesti.

Satana s-a pregătit de multă vreme pentru ultimul lui efort de a însela lumea. Temelia lucrării lui a fost pusă prin asigurarea dată Evei în Eden: „Hotărât, că nu veţi muri”. „În ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, si veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele si răul” (Geneza 3,4.5). Puţin câte puţin, el a pregătit calea pentru capodopera amăgirii prin dezvoltarea spiritismului. Satana nu a atins încă împlinirea deplină a planurilor lui, dar o va atinge în ultima perioadă de timp. Profetul spune: „Am văzut… trei duhuri necurate, care semănau cu niste broaste. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, si care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic” (Apocalipsa 16,13.14). Cu excepţia celor ce sunt păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţa în Cuvântul Său, întreaga lume va fi atrasă în rândurile acestei amăgiri.

Our Father Cares
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron