Devotional 14 august

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 14 august

[ #30954 ] Postby -benulnec- on Mon Aug 14, 2006 1:57 am

LA ADAPOST

Ploile repezi de vara sunt placute animalelor salbatice mari: ciutelor, cerbilor sau mistretilor. De multe ori, aceste animale ies în poienite si stau în ploaie, fara sa pasca sau sa caute hrana, numai de dragul ploii. Dusul racoritor este binevenit dupa zaduful din timpul zilei.

Nu tot asa stau lucrurile si cu animalele care au pui. Parca cunoscând cât de sensibili sunt cei mici, mamele îi conduc în locuri mai ferite, la adapost de vitregiile vremii. O lespede de piatra iesita în afara poate deveni un bun adapost. La fel si pesterile, scobiturile în stânci sau, în lipsa de altceva, chiar si copacii cu ramuri bogate în frunze. Uneori, se întâmpla ca adaposturile sa fie dintre cele mai neasteptate.

Într-o vara, un drumet mergea pe o carare de munte, când, deodata, cerul s-a învolburat si nori negri au început sa se îngramadeasca deasupra padurii. Nu se gasea în apropierea lui nici un loc în care sa se poata adaposti. Si-a adus însa aminte ca dincolo de culme era o baraca veche, parasita, folosita cândva de catre muncitorii de la exploatarea silvica. Chiar daca era cam darapanata, tot era mai buna decât nimic.

S-a grabit spre ea si mai avea de facut doar vreo suta de pasi pâna acolo, când a început sa cada grindina. A intrat în fuga pe usa deschisa si… era sa cada pe spate de spaima. În baraca sarituri, bufneli, multa miscare. În clipa urmatoare, pe lânga el o zbugheste afara o caprioara cu doi iezi dupa ea. Presimtind grindina, se refugiasera în acest loc tacut, parasit de mult de oameni, loc pe care desigur ca îl cunostea si poate ca îl mai cautase si alta data la nevoie. Bine ca de data aceasta grindina era prea mica pentru a omorî iezii.

Un adapost este foarte important la vreme de nevoie. El îti ofera siguranta.

Cine este persoana pe care te bazezi în momentele critice: tata, mama, o ruda, un politist, un judecator sau o alta „pila”? Cine este adapostul tau? Pe lista ta de ajutoare, la ce pozitie se afla Dumnezeu? Pozitia unu, doi, trei, zece sau…? Fii realist si sincer!
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron