Devotional 16 august

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 16 august

[ #30982 ] Postby -benulnec- on Wed Aug 16, 2006 1:11 am

EU NU MANANC...Cine manânca sa nu dispretuiasca pe cine nu manânca... (Romani 14:3)


Una dintre marile probleme pe care le întâmpinam la taberele de supravietuire este, bineînteles, lipsa de mâncare sau insuficienta ei. Si chiar daca reusim sa preparam anumite mâncaruri din ceea ce ne ofera natura, ne izbim de o alta piedica majora: gustul neplacut al preparatului sau prejudecata, adica „moftul”.

Cred ca nu doar parintii s-au saturat de expresia: „eu nu manânc…” (pe care copiii o folosesc destul de des). Am auzit-o si eu pe la congrese, festivaluri, nunti, mese festive, dar si prin tabere, iar tabara de supravietuire nu face exceptie.

Era cea de a doua zi a taberei de supravietuire. Ne era o foame cumplita. Trebuia sa avem momentele de devotiune si apoi sa mâncam. Întrebarea era: „ce avem la masa?”. Ceai de cimbru de câmp, o fiertura de afine si salata de stevie cu macris salbatic. Asta era tot ceea ce ne-a oferit natura. Botanistul Gary Johnson, care era cu noi, ne-a asigurat ca salata este comestibila. Dar avea un gust…

În timp ce toti ceilalti s-au dus dupa apa, cautând lemne împrejurul corturilor, am gasit câteva ciuperci din familia Licoperdacee (ciuperci cu forma aproape sferica, de culoare alba, care la maturitate se sparg si elimina un praf brun deschis, adica sporii). Denumirile populare ale ciupercilor din aceasta familie sunt: basica porcului, casul ciorii, buretele iepurilor etc. Stiam ca sunt comestibile doar când sunt tinere si au carnea alba, dar nu am mâncat niciodata. Le-am cules, le-am curatat si le-am pus la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, le-am gustat cu prudenta. Gustul si mirosul erau excelente.

Când s-au întors ceilalti, le-am prezentat preparatul. Cei mai multi au fost sceptici, s-au uitat, au mirosit si au spus ca nu manânca asa ceva. Unii au gustat si le-a placut foarte mult. În foarte scurt timp, fiertura de bureti s-a terminat. Desi am mai cautat si dupa aceea, nu prea am mai gasit decât câtiva pe care i-am fript la foc. Au fost foarte buni.

Exista situatii în care suntem circumspecti cu privire la ceea ce este bun, dar suntem grabnici la ceea ce este daunator. Nu ar trebui sa mai avem prejudecati atunci când ne cheama Domnul la o lucrare noua. Sa-L credem pe cuvânt! Încearca acum!

Textul zilei:Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu! Matei 5:8 (http://www.cercetatiscripturile.org)
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron