24 august

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

24 august

[ #31123 ] Postby -benulnec- on Thu Aug 24, 2006 1:13 am

SEMNELE VREMURILOR

Nu stiu ce vârsta ai, dar cred ca ai simtit pâna acum pe pielea ta macar un cutremur. Si aceasta mai ales daca stai în zona Vrancea. Însa, bunicii, parintii sau fratii mai mari îsi aduc aminte de marile cutremure care au zguduit pamântul tarii noastre în 1940, 1977 sau 1986. Si acestea nu au fost singurele.

Problema este ca niciodata nu suntem anuntati dinainte. Poate doar cei care monitorizeaza cutremurele îsi dau seama, cu ajutorul aparaturii, ca peste foarte putin timp se va produce un cutremur.

Totusi, a fost observata de multe ori spaima animalelor de casa si comportamentul lor ciudat care s-a manifestat cu ceva timp înainte ca oamenii sa simta la rândul lor cutremurul. Însa, s-a scris prea rar despre aceste observatii. Au circulat oral si s-au pierdut în curgerea vremii. S-a pastrat doar ideea ca animalele simt dinainte cutremurul.

Printre putinele relatari pastrate este si urmatoarea, scrisa de un profesor universitar din Cluj: „Doctorul L. din Bucuresti avea o catelusa pe care o tinea în casa. În noaptea marelui cutremur din 10 noiembrie 1940, la ora trei si un sfert, doctorul este trezit din somn; catelusa urla, a sarit pe pat, a început sa zgârie usa. Stapânul i-a deschis-o, mirat si indignat ca a fost tulburat. Animalul a alergat pe scari în jos, dar îndata s-a întors dând semne de mare neliniste. Apoi iarasi a navalit pe scari pâna în strada, urlând sinistru. Intrigat de aceste manifestari neobisnuite, doctorul si-a luat degraba pe el o haina si a coborât în strada ca sa-si caute câinele. La câteva minute dupa ce a ajuns afara s-a produs cutremurul.”

Animalele simt, oamenii au aparate „de mare precizie” si totusi cutremurele fac din ce în ce mai multe victime. De ce? Pentru ca este un semn al vremii. Dar nu este singurul si nici cel mai important. Evanghelia trebuie sa fie vestita, iar lucrul acesta se întâmpla acum. Acesta este cel mai mare semn.

Domnul ne avertizeaza suficient de clar. El vrea sa dam importanta lucrului cel mai important.

Si dimineata, ziceti: „Astazi are sa fie furtuna, caci cerul este rosu-posomorât.” Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o deosebiti, si semnele vremurilor nu le puteti deosebi? (Matei 16:3)

Te-ai gândit ca înmultirea evenimentelor demonstreaza iminenta revenirii lui Hristos? Te-ai pregatit serios pentru acest eveniment? Nu stii cât de repede va fi. Deci, la treaba!

Versetul zilei:Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu. Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde. Isaia 43:1-2
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron