Devotional 5 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 5 septembrie

[ #31419 ] Postby Creve on Mon Sep 04, 2006 10:34 pm

DOUA MARI CLASE DE CRESTINI

Unul din capetele ei parea ranit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecata. Si tot pamântul se mira dupa fiara. (Apocalipsa 13,3)

Statele Unite nu vor fi singura ţară care îi va aduce omagiu papalităţii. În ţările care au recunoscut cândva stăpânirea ei, influenţa Romei este încă departe de a fi nimicită.

În ultimul mare conflict, subiectul de controversă în întreaga crestinătate va fi Sabatul. Conducătorii civili si cei religiosi se vor uni pentru a impune respectarea duminicii si, când măsurile mai blânde vor da gres, vor fi adoptate legile cele mai aspre. Se va spune cu insistenţă că puţinii oameni care se împotrivesc unei instituţii a bisericii si unei legi a ţării nu ar trebui să fie toleraţi… Catolicismul din Lumea Veche si protestantismul apostaziat din Lumea Nouă vor urma o cale similară în tratarea acelora care cinstesc poruncile divine.

Asa-zisa lume crestină va fi teatrul unor fapte mari si decisive. Oamenii cu autoritate vor adopta legi de dominare a constiinţei, după exemplul papalităţii. Babilonul va face toate neamurile să bea din vinul mâniei curviei ei. Fiecare naţiune va fi implicată (Apocalipsa 18,3-71).

În profeţie, avertizarea îngerului al treilea [din Apocalipsa 14]… este reprezentată ca fiind proclamată cu glas tare de către un înger care zboară prin mijlocul cerului si atrage atenţia lumii întregi.

În acest conflict, crestinătatea va fi împărţită în două mari clase – cei ce respectă poruncile lui Dumnezeu si credinţa lui Isus, si cei ce se închină fiarei si chipului ei si primesc semnul ei. Desi biserica si statul îsi vor uni puterile pentru a-i constrânge pe „toţi: mici si mari, bogaţi si săraci, slobozi si robi” (Apocalipsa 13,16) să primească „semnul fiarei”, totusi poporul lui Dumnezeu nu-l va primi. Profetul de pe Patmos îi vede pe biruitorii fiarei, ai icoanei ei si ai numărului numelui ei stând pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână si cântând cântarea lui Moise si cântarea Mielului (Apocalipsa 15,2.3).

Our Father Cares
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron