Devotional 10 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 10 septembrie

[ #31625 ] Postby -benulnec- on Sun Sep 10, 2006 2:39 am

AUTOSTRADA

Intrati pe poarta cea strâmta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intra pe ea. (Matei 7:13)


Fara sa fie nevoie sa fii un mare automobilist, starea jalnica a drumurilor si a strazilor din tara si existenta altora pe care hurducaturile si gropile nu mai sunt de gasit si nu mai "invita" conducatorul auto la infinite labirinte de evitare, pare sa fie un adevarat vis.

Poate ca stii ca prima autostrada europeana a fost construita în 1924 în Italia pe ruta Milano - Gallarete -Varese (astazi A8), sub îndrumarea si sustinerea inginerului milanez Piero Puricelli, în dorinta de a oferi confortul si a spori viteza de deplasare pe sosele. De atunci, nenumarate tari precum Germania, Franta, Marea Britanie, Polonia si multe altele au extins acest program de constructie, ajungându-se la incredibila cifra de aproape 65.000 de km de sosele pe teritoriul Europei.

Daca ai avut ocazia sa ajungi în strainatate, ai simtit probabil pe pielea proprie multe din avantajele oferite de o astfel de "inventie": comoditatea sporita (fara salturi pe bancheta!), rapiditatea datorata vitezei crescute (incluzând anumite curse ad-hoc pe traseu facute din plictiseala poate!), timpul câstigat s.a.m.d. Pe de alta parte, blocajele rutiere de km întregi, în care masinile merg "bara la bara", mai micsoreaza din entuziasm, ca sa nu mai mentionam momentele în care ai uitat sa iesi la timp de pe autostrada si esti nevoit sa mergi înainte pâna la urmatoarea varianta - asta te poate costa mari abateri de la traseul initial.

Biblia ne avertizeaza în legatura cu autostrazile vietii... Nici macar faptul ca sunt mai comode, nici argumentul majoritatii care merge pe calea larga nu ar trebui sa fie în stare sa te ispiteasca si sa te abata de la drumul mai anevoios pe care uneori îl ai de strabatut... Daca ai intrat cumva pe o astfel de autostrada - reactionând sau alegând sa urmezi aceeasi directie ca multimea, singura libertate ce îti ramâne este ritmul în care alegi sa te îndrepti spre prapastie, mai încet sau mai repede! Totusi nu te descuraja! Poti iesi chiar azi de pe autostrada ce are ca final moartea! Isus a pregatit deja o iesire pentru tine. Depinde însa de tine daca Îl urmezi!
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron