Devotional 14 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 14 septembrie

[ #31769 ] Postby Creve on Thu Sep 14, 2006 12:37 am

MAI INTAI ABECEDARUL

Va trebui s-o aiba cu el si s-o citeasca in toate zilele vietii lui, ca sa invete sa se teama de Domnul, Dumnezeu lui sa pazeasca si sa implineasca toate cuvintele din legea aceasta si toate poruncile acestea.
Deuteronom 17.19


Atunci cand cineva invata sa citeasca primul lucru pe care trebuie sa-l memorizeze este alfabetul. Daca nu cunosti alfabetul nu poti invata sa citesti. Literele alcatuiesc cuvinte, cuvintele alcatuiesc propozitii si propozitiile alcatuiesc impreuna povestiri.
La fel se intampla in orice meserie. Sa zicem ca vrei sa devii medic. Inainte de a devenii doctor va trebui sa inveti materiile de baza. Ti-ar pacea sa fii operat de un medic care nu a invatat unde se afla exact fiecare os, muschi si nerv? Pentru a face o operatie, chirurgul trebuie neaparat sa stie unde se gasesc toate partile corpului.
La fel este si viata de crestin. Daca sustin ca sunt un urmas al lui Isus, as face bine sa stiu ce presupune acest lucru. Daca vrem sincer sa fim crestini adevarati trebuie sa invatam alfabetul biblic.
Cand cineva te intreaba de ce crezi in Sabat sau in Isus, sau in a 2 a venire poti sa raspunzi? Sti unde scrie in Biblie despre aceste lucruri? Nu-ti face griji; nimeni nu-ti pretinde sa stii totul chiar acum, dar poti sa incepi sa inveti. Isus doreste foarte mult ca noi sa spunem si altora cunoscut Cuvantul Sau, dar inainte de a putea face acest lucru trebuie sa cunoastem afabetul.
Ai vrea sa incepi chiar de astazi? Ia-ti Biblia si cauta intr-o concordanta toate textele care vorbesc despre Sabat, sau despre ce se intampla cu o persana dupa moarte, sau despre dragostea lui Dumnezeu. De indata ce ve incepe, vei descoperi multe lucruri pe care nu le stiai. S-ar putea ca uneori sa ni se para ca stim totul despre Biblie, dar chiar daca am citit-o zilnic, viata intreaga vom descoperi ceva nou de fiecare data. Incepe chiar de astazi invatarea alfabetului biblic.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest