Devotional 16 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 16 septembrie

[ #31808 ] Postby -benulnec- on Fri Sep 15, 2006 11:33 pm

ATRACTIE IREZISTIBILA

Capacele albastre, bucati de material în nuante de albastru, creioane albastre, fragmente de piaptan si alte lucruri albastre împrastiate peste tot prin iarba. Te întrebi: ce sa fie oare cu "chestiile" astea albastre împrastiate peste tot? Aceste "flecustete" albastre apartin... (poate n-o sa va vina sa credeti) unei pasari satinate numita pasarea umbrar. Culoarea albastra reprezinta o atractie irezistibila pentru aceste pasari care traiesc în Australia. Ele aduna tot felul de obiecte albastre: de la flori, la cioburi de sticla si chiar gunoaie. Aceste zorzoane sunt asezate cu grija înauntrul si în jurul unei colibe speciale care se numeste umbrar. Aceasta coliba este construita din ierburi. De la aceasta constructie mestesugita vine denumirea pasarii: pasarea umbrar. Tot din ierburi pasarea îsi construieste si cuibul pe care îl împodobeste... ati ghicit cu ce? Cu obiecte, podoabe albastre.

Aceste pasari aduna atât de multe lucruri nefolositoare din simplu motiv ca are o atractie irezistibila fata de ele. Daca ne uitam cu atentie în jurul nostru, vom descoperi foarte multe lucruri nefolositoare, "flecustete" pe care le-am dorit cu ardoare si pe care am dat o gramada de bani, pentru ca imediat dupa aceea sa-si piarda atractia, sa nu ne mai para ca avem nevoie de ele. Aceste lucruri se gasesc peste tot în camerele noastre: în dulapuri, în biblioteca etc. Suntem sfatuiti sa renuntam la lucrurile nefolositoare: "Câti bani nu se cheltuiesc pentru lucruri care nu sunt decât idoli care stapânesc cugetul, timpul si puterea ce ar trebui folosite într-un chip mai demn? Cât de mult se risipeste pe cadouri care nu aduc nimanui nici un folos! Pentru lucruri care nu sunt de nici un folos, ba chiar stricacioase, crestinii cu numele cheltuie în zilele acestea mai mult, mult mai mult, decât cheltuiesc sa salveze un suflet." (Ellen White, Solii pentru tineret, pag.247)

Aici este pusa în balanta adevarata valoare a lucrurilor si faptul ca de multe ori aproape ca aruncam bani cumparând lucruri nefolositoare, când am putea sa-i întrebuintam mult mai bine ajutând unul dintre semenii nostri aflati în nevoie.

Domnul Isus ne spune ca acolo unde este comoara noastra va fi si inima noastra. Sa fim întelepti dar si sa ascultam de îndemnul Domnului nostru: Nu va strângeti comori pe pamânt unde le manânca moliile si rugina, si unde le sapa si le fura hotii; ci strângeti-va comori în cer, unde nu le manânca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa nici nu le fura. (Matei 6 :19-20)
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron