Devotional 17 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 17 septembrie

[ #31848 ] Postby -benulnec- on Sun Sep 17, 2006 1:37 am

SIMT PATERN

Cu prilejul unei expozitii canine care a avut loc la Timisoara, câtiva prieteni stateau de vorba în jurul unei mese, dupa terminarea arbitrajului. Atunci, unul dintre ei a început sa povesteasca:

„Am un lup blând, primit când era doar un pui. Datorita blândetii cu care l-am tratat, lupul s-a domesticit. Este însa un mare mâncacios. Odata a înghitit sapte kilograme de carne, fara sa lase nimic. Deoarece aveam în crescatoria mea de câini si câtiva pui, am fost nevoit sa închid lupul separat. Cateii faceau mare galagie daca, în loc sa fie hraniti ei primii, dadeam de mâncare mai întâi celorlalti câini. Am observat ca lupul era atunci foarte nelinistit.

Într-o zi, nu s-a mai putut stapâni. Am adus lupului carne, tocmai pe vremea când trebuiau hraniti si cateii, care scânceau nerabdatori. Lupul, auzind scâncetele, lua carnea în gura, apoi o lasa jos. A repetat acest lucru de vreo trei ori, alergând nervos prin ocolul lui. Curios sa vad ce vrea, am deschis si i-am dat drumul. A alergat îndata lânga gardul cateilor, lasând acolo carnea jos. Cateii au venit lânga gard, au mirosit carnea prin reteaua de sârma si au început sa scânceasca si mai tare.

Riscând sa-mi înghita vreun catel, am deschis usa. Atunci, lupul a luat carnea de jos si a lasat-o în fata cateilor, care, fara sfiala, începura sa manânce. Nici vorba sa-l atace pe vreo unul. Dimpotriva, se vedea ca era foarte multumit. A privit un timp cum mâncau cateii, apoi s-a lungit la soare, iar cateii, dupa ce s-au saturat, sau culcat cu totii pe lânga el.”

Întâmplarea aceasta este foarte interesanta. Chiar daca lupul era foarte mâncacios, când a auzit schelalaitul celorlalti mai mici, l-a cuprins mila fata de ei, caci îi credea mai flamânzi, si a renuntat la hrana lui. Ce gest frumos!

Când masa este gata si mâncarea asezata la locul ei, cine vrei sa fie servit primul: tu, fratii tai, mama sau tata? Cui crezi ca i se cuvine portia cea mai „babana” si partea cea mai mare din desert?

Esti gata sa renunti la ceea ce ti se cuvine de dragul altora, poate mai flamânzi decât tine?

Împarte-ti pâinea cu cel flamând, si adu în casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopere-l, si nu întoarce spatele semenului tau. (Isaia 58:7)

Dumnezeu ne învata sa le dam altora întâietate. Nu vom pierde niciodata nimic!
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron