Devotional 19 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 19 septembrie

[ #31922 ] Postby -benulnec- on Mon Sep 18, 2006 11:12 pm

IA-TI SI INIMA LA CÂNTAT!


Cântati cu veselie lui Dumnezeu, care este taria noastra! (Psalmul 81:1)


Una din cele mai amuzante situatii care îmi era dat sa le traiesc ca instructor de compa la comunitatea Iasi-Sararie erau momentele de început ale lectiunii de compa, mai precis atunci când "trebuia" sa gasim o cântare. Bineînteles, trebuia sa fie mai în stil compa, adica sa fie în stare sa trezeasca si ultimii somnorosi si sa dea o asa de buna dispozitie, încât sa fie urmata de o avalansa de replici pe parcursul desfasurarii lectiunii! Mda, cam asta era telul...

Numai ca de multe ori se întâmpla ca imnul respectiv sa fie atât de lalait, ca în ciuda exercitiilor de entuziasmare facute de mâinile mele (nu ca m-as fi priceput la dirijat!), mai ca te îndemna la somnic din nou, sau avea ca efect "ghidusii vocale" de genul acelora în care baietii începeau sa cânte pitigaiat varianta lor proprie de sopran!

Nu as fi insistat în mod traditionalist asupra cântecului de dinaintea începerii lectiunii de compa daca nu as fi fost convinsa ca în el se afla putere! Prea adesea ne lasam purtati de obisnuinta si monotonie si pierdem din vedere cuvintele melodiei! Si în majoritatea cazurilor e vorba de texte care pot fi o adevarata rugaciune, cuvinte care au puterea de a alunga tristetea, de a încuraja si de a exprima înca o data încrederea noastra în Tatal ceresc! Sa ne gândim doar la situatiile în care o mare parte din ele au fost compuse - în deznadejde si încercari, în temnite - si asta ar trebui sa ne fie un motiv convingator. Nu ai de-a face cu cuvinte goale sau melodii oarecare! Sunt cântece al caror mesaj îti poate da puteri nebanuite sa te ridici, sa crezi si sa speri în continuare. Nu-i asa ca daca te gândesti mai bine, chiar ai un cântec preferat? Uneori, cântecul poate fi cea mai buna predica! Depinde însa de modul în care îl cânti!

Experimenteaza puterea pe care cântecul o poate avea în viata ta! Daca esti ispitit sa lalai sau sa-ti lasi gândurile sa rataceasca aiurea în timpul cântarii, întelege ca tu esti cel care pierde! Poate chiar acum îti vine în minte o cântare... Nu uita sa-ti iei si inima la cântat!
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron