Devotional 20 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 20 septembrie

[ #31963 ] Postby -benulnec- on Tue Sep 19, 2006 11:34 pm

VECIN CU DUSMANUL

Când sunt placute Domnului caile cuiva, îi face prieteni chiar si pe vrajmasii lui. (Proverbe 16:7)


Un tânar asistent universitar, plecat sa observe pasari, intra în desisul de stuf al unui teren inundat. Apa era mica si nu permitea vâslitul, asa ca renunta la barca, îsi încalta cizmele lungi de cauciuc si începu lupta cu stuful. Era greu sa mearga prin stuful des, dar, din când în când, mai dadea si peste carari facute de animale.

Departe de marginea baltii, dintr-un loc mai ferit, s-a ridicat deodata în aer, vertical, o pasare de prada, pe care a identificat-o imediat: o femela de erete de stuf. Aproape în aceeasi clipa, o lisita, speriata de apropierea omului, s-a strecurat printre trestii si a disparut. Amândoua se ridicasera de pe cuiburile lor, cuiburi aflate la o distanta de patru-cinci metri unul de celalalt.

Cuibul eretelui era construit la marginea stufului, cladit din tulpini vechi de papura si ridicat cam la 25 cm deasupra apei. În cuib se gaseau doua oua, calde înca, de pe care se ridicase pasarea. În cuibul lisitei, de asemenea construit pe tulpini de papura, erau zece oua.

Cum se putea asa ceva? Eretele, unul dintre cei mai aprigi dusmani ai pasarilor de apa, sa-si faca cuibul lânga o lisita? Cum de nu s-a atins de prada usoara pe care o reprezenta lisita si ouale ei? De remarcat este si lipsa de frica a lisitei, care locuia în vecinatatea dusmanului. Amândoua femelele si-au facut cuib, si-au depus oua si cloceau linistite. Poate ca si-au scos mai târziu si puii, în deplina prietenie.

Ai auzit, cred, de pisici prietene cu câini sau de pisici prietene cu iepuri. Sunt foarte multe exemple de prietenii între animale care n-ar trebui sa se accepte între ele, pentru ca sunt specii rivale.

Dumnezeu poate schimba ura în prietenie. Acest lucru nu este valabil doar la animale. Trebuie sa fie adevarat mai ales în cazul relatiilor interumane. Iata un sfat biblic:

Voi însa, iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine si dati cu împrumut, fara sa nadajduiti ceva în schimb. Si rasplata voastra va fi mare, si veti fi fiii Celui Prea Înalt; caci El este bun si cu cei nemultamitori si cu cei rai. (Luca 6:35)

Gândeste-te la un „dusman”, roaga-te acum pentru el si fa-i astazi un bine! Bucura-te de aceeasi experienta în fiecare zi!
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron