Devotional 21 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 21 septembrie

[ #31991 ] Postby -benulnec- on Wed Sep 20, 2006 11:18 pm

N-A FOST SA FIE...

... ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfânta si evlavioasa, asteptând si grabind venirea zilei lui Dumnezeu...? (2 Petru 3:11-12)


Cu ceva timp în urma, am auzit o "experienta" interesanta. Într-un Sabat, într-o comunitate s-a anuntat ca se cauta voluntari pentru o activitate de prânz nu tocmai placuta, având în vedere ora, ziua si canicula de afara. Era vorba despre o înmormântare. Ca de obicei, s-au înscris multi, dar s-au prezentat putini. Dupa masa, când grupul celor ce s-au "sacrificat" s-a întâlnit cu cel al absentilor, una din surorile din al doilea grup s-a scuzat în felul urmator: "Mi-am dorit din suflet sa particip si eu. Chiar m-am dus acasa si m-am rugat sa se faca voia Domnului, dar apoi m-am întins în pat si am adormit. Asta e... N-a fost sa fie... Se pare ca El n-a vrut sa particip."

Îti vine sa râzi? E mai degraba de plâns, mai ales daca ne gândim ca toti procedam uneori în felul acesta. Suntem plini de râvna în a face lucrare (evanghelizare) si a aduce suflete la Domnul. Am merge si în zone albe, si în misiune, am face si colportaj si câte altele... Dar ne punem în pat si... adormim. Sau ne apucam de afacerile si treburile noastre si... s-a mai dus înca o zi. Iar apoi ne spunem: "Timpul asta parca zboara! Uite, m-am rugat sa fac ceva pentru Domnul, dar... n-a fost sa fie nici de data asta. Stie El de ce e mai bine asa." Oare?! El sa fie vinovat pentru ca noi nu reusim sa ne finalizam planurile? (Ma refer la cele misionare, pentru ca pe celelalte, care privesc direct bunastarea noastra materiala, le finalizam din plin)

E timpul sa ne trezim din amortire, sa ne rugam mai mult, dar sa si lucram mai cu râvna. Destul ne-am mintit singuri ca venirea Domnului întârzie din cauze necunoscute noua, desi stim cu totii ca nu prea facem mare lucru pentru a o grabi. Atunci când te ridici de pe genunchi, nu te întinde pe pat asteptând ca o mâna nevazuta sa te ridice si sa-ti dea brânci acolo unde e nevoie de tine, ci du-te chiar tu unde stii ca ai putea fi de folos. Numai asa vei avea siguranta ca împlinesti voia Lui, iar venirea Sa "va fi sa fie" mult mai curând.
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron