Devotional 24 septembrie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 24 septembrie

[ #32094 ] Postby -benulnec- on Sun Sep 24, 2006 12:52 am

ISTORIA DESPARTIRII

Caci sunt bine încredintat ca nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stapânirile,…nici o alta faptura nu vor fi în stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 8:38-39)


Desi nu-mi place acest cuvânt pentru realitatea cruda pe care o exprima, am încercat sa gasesc un raspuns la întrebarea: ‘De când a început despartirea pe planeta noastra?’.

M-a surprins când am descoperit ca pentru pamânteni îsi are originea în Creatiunea pamântului. În prima zi a Creatiunii, Dumnezeu a despartit lumina de întuneric. Apoi, pentru ca aceasta despartire a fost buna, a doua zi a urmat a doua - între ape, si apoi a treia - între ape si pamânt, între luminatorii de zi si cei de noapte.

Totul ar fi fost perfect daca doar Dumnezeu ar fi facut despartirea. Când omul a facut despartirea, a dat ocazia Satanei sa-l desparta de Creator.

Si daca pe Dumnezeu nu l-ar fi durut aceasta, am fi ramas asa pe vecie. Dar El a decis ca planul salvarii sa fie pus în aplicare imediat. Cu durere a despartit primii oameni de minunata gradina Eden, dar le-a dat si fagaduinta minunata ca într-o zi va veni sa-i salveze. Aceasta implica despartirea dintre Tata si Fiu. Cât de mult au suferit si cât de greu le-a fost! Putem întelege doar o farâma din aceasta infinita durere când privim la Ghetsemani si la cruce. Aceasta le da putere crestinilor sa treaca prin momentele cele mai grele ale despartirii de cineva drag.

Sfârsitul istoriei este minunat. Tânjesc dupa acea despartire pe care o va face Dumnezeu atunci: despartire de lacrimi, suferinta si moarte si de tot ce se gaseste rau pe pamânt. Singurul lucru care ar trebui sa ne îngrijoreze este sa fim gasiti despartiti de pacat. Daca-L vom lasa pe Dumnezeu sa desparta lumina de întuneric din viata noastra, atunci "nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stapânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum nici cele viitoare... nu vorfi in stare sa ne desparta de dragostea lui Hristos".
-benulnec-
 

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron