Devotional 14 Mai

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional 14 Mai

[ #45071 ] Postby zephyr on Sun May 13, 2007 11:32 pm

LUMINA IN INCHISOARE

„Asa vorbeste Domnul: Poporul celor ce-au scapat de sabie, a capatat trecere in pustie’” (dupa traducerea in limba engleza Moffatt, „vor gasi har in temnita”)’.” (Ier. 31,2)

Cum gasim har, iubire si protectia lui Dumnezeu in „inchisorile” noastre, in disperare, extenuare sau in durere? Ce har poate exista in noaptea intunecata? Putem sa cantam in tara straina a nenorocirii, asa cum au facut Pavel si Sila, la miezul noptii, in temnita din Filipi (Fapte 16,25)?
Pare imposibil. Dar, cand ne simtim mai daramati si mai zdrobiti, atunci Dumnezeu este mai aproape. El spune: „Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit” (Is. 57,15).
Dumnezeu a promis ca atunci cand suntem in temnita Il vom descoperi pe El si vom vedea compasiunea Lui. Cei trei tovarasi ai lui Daniel au fost arucati intr-un cuptor aprins. Au fost aruncati trei, dar, cand s-a uitat, imparatul a vazut patru oameni si a spus: „Chipul celui de al patrulea seamana cu al unui fiu de dumnezeu!” (Dan. 3,25) De ce? Pentru ca era Dumnezeu!
„Chipul celui de al patrulea” este si cu noi in suferinta noastra. Domnul spune: „Le voi preface jalea in veselie, si-i voi mangaia, le voi da bucurie, dupa necazurile lor” (Ier. 31,13).
Noi ne plangem de imprejurarile in care ne aflam; credem ca este imposibil sa traim viata de credinta intr-un mediu ostil si in situatii care ne produc durere in inima. Dar frustrarea si dezamagirea pot sa se transforme in rodnicie, iar impotrivirea poate sa devina o situatie plina de resurse. Corrie Ten Boom a gasit har in „temnita” ei îngrozitoare, lagarul nazist. Dar a supravietuit si a gasit tarie si har ca sa aduca mangaiere pentru milioane de oameni din lumea intreaga.
Indiferent ce poate sa ne apara in cale, nu avem nicio scuza pentru a lancezi in „temnitele” noastre. Toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu – chiar seninatatea in mijlocul unei situatii disperate, omeneste vorbind.
Cum? Pregatirea se face mai înainte, cand ne aflam in lumina, prin rugaciune si studierea Cuvantului lui Dumnezeu. Nu inveti sa inoti atunci cand te ineci, iar ancora trebuie sa fie fixata inainte de venirea furtunii.

Cum te pregatesti astazi sa traiesti in lumina in asa fel, incat sa fii pregatit pentru orice „temnita” in care poate sa te arunce viata?
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron