Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #45371 ] Postby zephyr on Thu May 17, 2007 12:01 am

Joi, 17 Mai
Biblia la rând: 2 CRON. 24 – 25

VALUTA ACTIVITĂTII


„Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze si s-o păzească.” (Gen. 2,15)

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă ai trăi într-o tară perfectă, având o sănătate perfectă, o fericire perfectă si o pace desăvârsită? Un astfel de loc a existat cândva aici, pe planeta Pământ. Grădina Eden.

Îti poti imagina cum ar fi putut să fie viata acolo? Să înoti cu delfinii în zori. Să te plimbi pe lângă un pârâu în apus. Să sorbi lapte de cocos sub un palmier. Să lucrezi în tufele de trandafiri... Cum?! Să lucrezi în Paradis?!? Evident că da. Desi probabil că aveau timp destul pentru odihnă si relaxare, pentru meditatie si joacă, Adam si Eva aveau si ceva de făcut. Dumnezeu nu i-a creat pe copiii Lui ca să fie lenesi, ci activi. Asa că le-a încredintat slujba de a lucra si de a păzi grădina, care era căminul lor.

Munca i-a ajutat pe Adam si pe Eva să îsi mentină un corp puternic, sănătos. Ei au trăit satisfactia si mândria de a urmări cu atentie cum grădina înfloreste sub îngrijirea lor. S-au bucurat de lucrul împreună pentru un scop comun. si prin muncă dobândeau o întelegere mai adâncă a legăturii spirituale cu Creatorul lor.

Beneficiile de care s-au bucurat Adam si Eva pot fi si ale noastre. Dacă începi un program zilnic, regulat, de activitate fizică, vei vedea rezultate uimitoare. Fizic, vei fi mai puternic, vei dormi mai bine si vei fi mai putin predispus la boli. Din punct de vedere mental, vei avea mai putin stres, vei putea să gândesti mai limpede si vei avea o perspectivă mai pozitivă asupra vietii. Social, vei simti mai multă încredere în tine, pentru că te simti si arăti mai bine. Din punct de vedere spiritual, vei descoperi o legătură mai adâncă cu Creatorul care te-a făcut pentru o viată de sănătate, fericire si pace.

Dar beneficiile activitătii vin numai atunci când esti consecvent. C. Thomas a spus odată: „Viata este ca o bancă. Nu poti să scoti mai mult decât depui”. Fiecare zi în care continuăm să fim activi fizic este ca o depunere de bani la o bancă. Desigur, nimic nu este sigur în viată. Dar, dacă tu continui să depui valuta activitătii cu regularitate, te poti astepta în mod rezonabil la plata unei vieti mai lungi, mai sănătoase si mai fericite.Ce lucru intentionezi să faci astăzi, care îti va oferi activitatea fizică necesară pentru a te bucura de o viată mai lungă, mai sănătoasă si mai fericită?

Todd Chobotar
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron