Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #45452 ] Postby zephyr on Fri May 18, 2007 12:08 am

Vineri, 18 Mai
Biblia la rand: 2 CRON. 26 – 28


APE VINDECĂTOARE


„si mi-a arătat un râu cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.” (Apoc. 22,1)

Una dintre bucuriile copilăriei mele a fost aceea de a mă bălăci în pârâul care curgea în imediata vecinătate a fermei unor prieteni. Să-mi scot încăltămintea si sosetele, să mă îmbrac cu o rochie veche si să alerg pentru prospetimea ei răcoritoare prin acea apă curgătoare, limpede cum e cristalul – asa întelegeam eu desfătarea, într-o după-amiază de Sabat fierbinte, de vară. Ah, cât de linistitor si de înviorător era să simt apa care curgea linistit!

Într-o dimineată, la început de primăvară, m-am asezat împreună cu sotul meu pe malul râului de lângă vechea fermă a familiei. Plecaserăm din orasul agitat. Râul era adânc si purta în tălăzuirea lui zăpezile topite de primăvară către marele si puternicul fluviu Mississippi. Uitându-ne la apa care curgea repede, învolburându-se la vale, si ascultând glasul ei, încordările unei vieti ocupate păreau să fie luate si duse de suvoi.

Puneti în contrast energia vindecătoare pe care o găsim stând lângă o apă care curge linistit cu puterea distructivă a apelor înfuriate ale potopului sau inundatiei, ale unei viituri scăpate de sub control. Cea dintâi este un simbol al Împărătiei lui Dumnezeu, cu apa vietii curată si limpede, care se revarsă de la tronul lui Dumnezeu. Torentul negru, întunecos, care se aruncă la vale, ducându-si povara de pietre si pământ, exemplifică devastarea produsă de împărătia lui Satana, a păcatului si a durerii.

Dacă nu dăm ascultare învătăturii Domnului Isus, care spune: „Veniti singuri la o parte, într-un loc pustiu, si odihniti-vă putin” (Marcu 6,31), este usor să fim măturati complet de potopul ispitei si al asumării prea multor obligatii. Când se întâmplă asa, avem nevoie să ne aducem aminte cine detine controlul. Asa cum a adus la tăcere valurile înfuriate pe Marea Galileei, Domnul Isus poate si astăzi să linistească apele vietii noastre.

Eu astept cu nerăbdare un timp în care să pot sta linistită, în tăcere, lângă râul vietii în Noul Ierusalim. Dar tu? Ce minunat va fi atunci când vom putea să bem din apa vietii, după ce orice urmă de păcat si de nenorocire va fi îndepărtată!Tată scump, linisteste apele înfuriate din viata mea cu apa Ta vindecătoare, cu apa vietii. Amin.


Velda Nelson
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron