Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #45507 ] Postby zephyr on Sat May 19, 2007 1:22 am

Sâmbătă, 19 Mai
Biblia la rand: 2 CRON. 29 – 31


PORUNCI PENTRU O VIETUIRE SĂNĂTOASĂ


„Învătătura („Legea” - în trad. engl. NKJV) înteleptului este un izvor de viată, ca să abată pe om din cursele mortii.” (Prov. 13,14)

Dumnezeu nu ne-a dat 2.457 de reguli după care să trăim. El a ales doar 10 porunci absolut esentiale pentru o vietuire sănătoasă, morală. Primele patru au de-a face cu legătura noastră cu Creatorul. Cea dintâi poruncă spune să ne închinăm numai Lui. A doua: Dumnezeu vrea să aibă o relatie directă cu noi, deci să nu ne închinăm niciodată la imagini ale Sale. Porunca a treia: Închinarea înseamnă să vorbim cu respect despre Dumnezeu si să folosim Numele Său cu veneratie, într-o atitudine de închinare. Porunca a patra ne spune când să ne închinăm si ne dă un timp liber ca să o facem: ziua a saptea este sărbătoare – 24 de ore în timpul cărora nu trebuie sã lucrăm. Aceste prime patru porunci ne asigură o bună sănătate spirituală.

Următoarele sase reglementează legăturile unii cu altii. Respectă-le si vei fi sănătos din punct de vedere social. Porunca a cincea vizează relatia părinti – copil. Dumnezeu spune să ne respectăm părintii. Va fi bine pentru sănătatea noastră si vom trăi mai mult decât dacă am purta o povară de resentimente. Porunca a sasea: Să nu ucizi fizic sau psihologic. Da, putem să ucidem si prin cuvinte. Porunca a saptea: Respectă legământul căsătoriei. Fii credincios sotului [sotiei] si respectă legătura sacră a altor cupluri căsătorite. Cât de sănătoasă ar fi viata noastră, dacă nu am lăsa nici gândul să conceapã o conduită indecentă cu persoane de sex opus! Porunca a opta: Respectă proprietatea altuia. Porunca a noua: Să nu minti. Fii sincer, demn de încredere, spune adevărul în tot ce faci. si porunca a zecea: Să te bucuri pentru ce au altii; să nu poftesti nimic din ce este al lor.

Cuvântul lui Dumnezeu contine si principii pentru sănătatea fizică. Dar ele nu sunt la fel de organizate precum Cele Zece Porunci. Asa că m-am îndreptat spre cercetarea stiintifică. Iată primele cinci porunci care îti vor micsora riscul de a suferi de o boală cronică: 1. Să nu fumezi. 2. Să nu ai un stil de viată sedentar. Desfăsoară o activitate fizică. 3. Mănâncă o varietate mare de fructe si de legume si evită alimentele bogate în grăsime. 4. Odihneste-te suficient. 5. Evită consumul de alcool.Dumnezeule, dă-mi hotărârea, vointa si puterea de a fi un păzitor al po-runcilor Tale!


Kay Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron