Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #45797 ] Postby edwards on Wed May 23, 2007 5:17 am

Miercuri, 23 Mai
Biblia la rand: EZRA 4 – 6SUC DE „SPOR LA LUCRU”„Ascultã sfaturile, si primeste învãtãtura, ca sã fii întelept pe viitor!” (Prov. 19,20)

Eu obisnuiam sã beau foarte multã cafea. Când am intrat la facultate deja obisnuiam sã beau câte patru cãni pe zi – cam 24 de cesti de cafea!

Doctorii încep sã le spunã pacientilor sã învingã obiceiul de a consuma cafeinã; si e bine asa. Cafeina nu are nicio valoare nutritivã, dar dã tulburãri de somn, dureri de cap, hipertensiune arterialã, tulburãri ale ritmului cardiac, pierderea memoriei, tremurãturi si convulsii. Unele studii aratã cã ea actioneazã ca un catalizator pentru agentii carcinogeni, fãcând sã creascã probabilitatea îmbolnãvirii de cancer.

Dr. Jan Kuzma, în cartea sa, Trãieste cu zece ani sãnãtosi mai mult, mentioneazã un studiu interesant. A fost urmãrit un grup de dactilografe care nu folosiserã cafeinã deloc timp de douã sãptãmâni. Dactilografierea era exactã si ele îsi estimau corect viteza de scris. Apoi, fiecare participantã a bãut douã cesti de cafea pe zi. Corectitudinea scrierii a scãzut vizibil, dar, ele considerau cã scriu mai repede si mai corect decât înainte.

Am lucrat pe un santier de constructii, unde obisnuiam sã numim cafeaua „suc de spor la lucru”, pentru cã toti credeam cã ne sporeste capacitatea de a termina treaba. Dar se pare cã singurul lucru pe care îl îmbunãtãtea era pãrerea bunã despre noi însine.

Satana este nerãbdãtor sã ne ispiteascã cu tot felul de „sucuri de spor la lucru” care mascheazã adevãrata noastrã stare pãcãtoasã si ne fac sã credem cã suntem mai buni. Bãuturile cu cafeinã nu sunt singurele de pe tejgheaua lui. si alcoolul, tutunul si drogurile ne altereazã dispozitia si ne amortesc perceptiile. Când ni se pare cã avem performante mai bune, nu existã niciun motiv sã ne pocãim sau sã ne întoarcem de la rãu, nici nu simtim nevoie de harul mântuitor al lui Dumnezeu.

Spune adio „sucului de spor la lucru”; învinge obiceiul acesta, chiar dacã va trebui sã suporti câteva zile de simptome chinuitoare când vei înceta sã bei cafea; spune bun-venit celei mai bune bãuturi de pe pãmânt: un pahar de apã rece, limpede.

Doamne, ajutã-mã sã evit orice substantã care îmi întunecã gândirea, ca sã pot pricepe totdeauna ce îmi spune Duhul Tãu cel Sfânt.

Shawn BoonstraSursa: http://www.azsvaslui.org/devotional.php
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron