Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #45868 ] Postby zephyr on Wed May 23, 2007 9:06 pm

Joi, 24 Mai
Biblia la rând: EZRA 7 – 10


DREGE-TI CUVINTELE CU SARE


„Ci îndemnati-vă unii pe altii în fiecare zi, câtă vreme se zice: Astăzi, pentru ca niciunul dintre voi să nu se împietrească prin înselăciunea păcatului.” (Evrei 3,13)

Evrei 3,13 arată clar că vorbele descurajatoare ruinează sistemul de apărare spirituală al unui om. Dar stiai că slăbesc si sistemul de imunitate?

În 1996, medicii Janice si Ronald Glazer au raportat un studiu efectuat pe cupluri căsătorite, în medie, de 42 de ani, în care sotii se certau constant si îsi spuneau cuvinte de descurajare. Medicii au descoperit că sistemul lor de imunitate era cu atât mai slab, cu cât se certau si se criticau mai mult. S-ar putea crede că certurile au un efect mai mic asupra cuplurilor mai în vârstă, pentru că, după multi ani petrecuti împreună, cei doi soti s-au obisnuit cu vorbele dispretuitoare si înjositoare ori au învătat cum să le trateze. Din nefericire, cuvintele rele au întotdeauna un impact negativ.

Sotii Glazer au studiat si 90 de cupluri de tineri căsătoriti, care au acceptat să îsi petreacă o zi din luna de miere în sectia de cercetare a unui spital. Li s-a cerut să aibă o discutie de 30 de minute cu privire la o problemă a lor. Cei cu o conduită negativă si mai ostilă în timpul acelei scurte discutii prezentau scăderi mai mari în decurs de 24 de ore, la 4 teste imunologice. Deci sistemul imunitar este mai putin eficient când există conflict si cuvinte rele, chiar dacă cei doi soti sunt de altfel fericiti. Cuvintele au puterea de a slăbi sau de a întări sistemul nostru de imunitate!

Fără cuvinte de încurajare, viata poate fi lipsită de sens. Un milionar se mândrea că nu făcuse niciodată cadou bani pentru niciun serviciu. În Ziua Anului Nou, contabilul său sef s-a sinucis, desi toate registrele erau în ordine desăvârsită si omul îsi făcuse bine slujba. De ce îsi luase viata? La o cercetare amănuntită, a fost descoperită această însemnare: „În treizeci de ani, nu am primit niciodată un cuvânt de încurajare. M-am săturat”.

Apostolul Pavel întelegea puterea vorbirii atunci când a dat îndemnul acesta: „Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud” (Efes. 4,29).Când esti ispitit să pui la punct pe cineva, adu-ti aminte ca „vorbirea [ta] să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare” (Col. 4,6). Aceasta sporeste imunitatea fizică si spirituală!


Kathleen Liwidjaja - Kuntaraf
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests