Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46141 ] Postby zephyr on Fri May 25, 2007 5:05 pm

Sâmbătă, 26 Mai
Biblia la rand: NEEMIA 5 – 8


CUM SĂ SUPRAVIETUIM SOCULUI DURERII SI STRESULUI


„Cum mângăie pe cineva mamă-sa, asa vă voi mângâia Eu.” (Is. 66,13)

Cu câtiva ani în urmă, mai multi cercetători studiau efectul socurilor vietii asupra sistemului nervos central. Ei au asezat un miel singur în tarcul său. Apoi au instalat dispozitive pentru socuri electrice de jur împrejurul tarcului. Când mielul a mers într-o margine a tarcului, cercetătorii au apăsat pe un întrerupător si mielul a fost zdruncinat de un soc electric. Imediat, a tresărit si a fugit cât a putut în partea cealaltă. La scurt timp, cercetătorii au declansat din nou un soc electric si mielul a luat-o iarăsi la fugă. Nu revenea niciodată într-un loc unde primise mai înainte un soc electric. După o serie de socuri, bietul miel a rămas în picioare, tremurând, în mijlocul tarcului. Nu avea unde să se ducă, nici unde să se ascundă. socurile erau pretutindeni. Complet coplesit emotional, plin de neliniste si stres, nervii lui au cedat.

Apoi a fost pus în tarc fratele lui geamăn, dar cu mama. Când i-au aplicat un soc electric, mielul a luat-o la fugă, dar a alergat la mama si s-a lipit strâns de ea. Evident că ea l-a linistit si i-a dat încredere, pentru că mielul a plecat de lângă ea si a început să mănânce. Cercetătorii au apăsat din nou pe întrerupător, si mielul a alergat iar la mama lui. Cercetătorii au observat diferenta – cel de-al doilea miel nu avea nicio teamă să se întoarcă în locul unde primise socul electric. Mai mult, socurile ulterioare nu l-au mai tulburat. El nu a prezentat niciunul dintre simptomele de nervozitate, stres si anxietate, observate la geamănul său în aceleasi împrejurări. De unde această diferentă remarcabilă? El avea siguranta cuiva la care să alerge. El avea încredere si găsea putere în cineva din afara lui pentru a învinge stresul.

Şi noi, când înfruntăm singuri durerea si nelinistea, putem fi coplesiti usor. Satana stie lucrul acesta si, de aceea, se străduieste din răsputeri să-i facă pe oameni să se înstrăineze de membrii familiei si de prieteni.

Asa cum mielul găsea sigurantă lângă mama, copiii lui Dumnezeu găsesc pace într-o relatie iubitoare, de încredere, cu Dumnezeu, Creatorul lor. Când suntem în sigurantă, în bratele Domnului Isus, putem rezista la orice soc pe care ni-l poate produce lumea aceasta.Iubite Doamne, condu-mă în sigurantă printre minele durerii, îngrijorării si stresului, care sunt în calea mea.


Mark Finley
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest