Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46222 ] Postby zephyr on Sat May 26, 2007 4:49 pm

Duminică, 27 Mai
Biblia la rând: NEEMIA 9 – 11


MOARTEA ÎN OALĂ


„Boldul mortii este păcatul... Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!” (1 Cor. 15,56.57)

Cunoastem relatarea din 2 Împ. 4,40.41. Oricât de flămânzi ar fi fost, când au gustat supa din curcubete, tinerii de la scoala profetilor i-au spus lui Elisei: „Omule al lui Dumnezeu, moartea este în oală!”. Elisei a pus putină făină în oală si a spus: „’Dă oamenilor acestora să mănânce.’ si nu mai era nimic vătămător în oală”.

Nu ar fi extraordinar dacă astăzi putină făină ar putea să transforme ingredientele bune la gust, dar vătămătoare, făcându-le nevătămătoare? Din nefericire, minunea aceasta nu se mai întâmplă. Este responsabilitatea noastră să avem grijă de substantele care dau gust plăcut alimentelor, pentru că sunt unele, numite excitotoxine, ca glutamatul monosodic si aspartamul (îndulcitor folosit si pentru băuturile si alimentele dietetice), care pot fi otrăvitoare pentru anumiti oameni.

Dr. R. Blaylock spune că aceste substante se comportă ca mesageri chimici între neuroni. Dacă se acumulează în concentratii mai mari decât cele necesare, glutamatul sau aspartamul din alimente si băuturile răcoritoare excită neuronii în mod excesiv, făcându-i să îsi descarce impulsurile foarte rapid, până când ajung într-o stare de epuizare extremă. Efectele distructive ale acestor substante au fost legate de bolile Alzheimer, Parkinson, SIDA, dementă si de alte boli neuro-degenerative.

Există o barieră <bariera hematoencefalică> ce trebuie să împiedice intrarea substantelor dăunătoare în creier, dar există puncte slabe si, deoarece această barieră nu este complet dezvoltată la nastere, copiii sunt cei mai vulnerabili. Chiar în creierul adult această barieră slăbeste în anumite conditii – leziuni craniene, atac vascular cerebral, tumori cerebrale, infectii, hipoglicemie, regimuri hipocalorice si stres fizic excesiv. Pentru a mentine sănătoasă bariera hematoencefalică sunt necesare foarte multă energie celulară si o aprovizionare bună cu antioxidanti, îndeosebi vitaminele C si E si magneziu.


Doamne, dă-mi stăpânirea de care am nevoie, ca să pot pune sănătatea înaintea papilelor gustative, asa încât să nu mai pun „moartea în oală”.

Rise Rafferty
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest