Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46263 ] Postby zephyr on Sun May 27, 2007 5:59 pm

Luni, 28 Mai :)

MERSUL PE JOS ESTE BUN PENTRU SUFLET


„Fă-mă să aud dis-de-dimineată bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine Îmi înalt sufletul.” (Ps. 143,8)


Dumnezeu i-a creat pe oameni ca să fie activi. Fără activitate fizică regulată, corpul acumulează toxine, grăsimea se acumulează în tesuturi si în artere, inima trebuie să facă un efort mai mare si este mai putin eficientă, ajungem deprimati mai usor si îmbătrânim mai repede.

Un savant a spus că, dacă o companie farmaceutică ar produce o pastilă care să facă pentru noi ce face miscarea fizică, probabil că ar câstiga un premiu Nobel în medicină si actionarii săi ar face avere.

„De ce activitate fizică?” întreabă unii. „Biblia nu spune că trebuie să facem exercitii fizice sau miscare”. Nu, dar cum era în timpurile biblice? Care era principalul mijloc de deplasare? Mersul pe jos. Până acum, nimeni n-a reusit să prezinte un exercitiu mai binefăcător pentru corp.

Astăzi, ne gândim dacă să mergem pe jos sau să luăm masina pentru o distantă de câteva străzi, dar Maria, mama Domnului Isus, a mers pe jos aproape o sută saizeci de kilometri, din Galileea până în Iudeea, când era însărcinată. De fapt, a făcut drumul de două ori: ca să o viziteze pe Elisabeta si apoi, când s-a dus la Betleem pentru recensământ.

Când am vizitat Tara Sfântă am început să înteleg cât de mult mergeau oamenii pe jos. Am parcurs un drum de o oră cu autobuzul de la Nazaret până la Marea Galileii, unde Domnul Isus a mers atât de des. Eu as fi ezitat să merg pe jos de la Marea Galileii până pe colina cea mai apropiată, de unde probabil a fost rostită Predica de pe Munte! Am fost recunoscător pentru autobuzul cu aer conditionat! Nu-mi pot imagina cum ar fi să merg pe jos de la Ierihon la Ierusalim. E un drum accidentat si serpuit, care urcă. Autobuzul a făcut mai mult de o oră! Dumnezeu n-a trebuit să-i învete sau să-i pună pe copiii Lui să facă miscare pentru că ei o făceau în mod natural.

Tot ce am de făcut când sunt ispitit să nu fac miscare este să-mi aduc aminte cât de mult a umblat pe jos Domnul Isus, si atunci mă scol si pornesc. Eu vreau să fiu ca El. În timp ce mă plimb în fiecare dimineată si în fiecare seară, meditez si mă rog. si, făcând asa, am descoperit că mersul pe jos este bun nu doar pentru corp, ci si pentru suflet.


Ti-ai făcut astăzi plimbarea împreună cu Domnul Hristos?

Jan Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron