Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46363 ] Postby zephyr on Mon May 28, 2007 4:07 pm

Marţi, 29 Mai
Biblia la rând: ESTERA 1 – 4


SĂ ÎNVĂTĂM DESPRE LAUDĂ ŞI PRIORITĂTI


„Pentru ce te mâhnesti, suflete, si gemi înăuntrul meu? Nădăjduieste în Dumnezeu, căci iarăsi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea si Dumnezeul meu.” (Ps. 42,11)

Într-o zi, când mă grăbeam să termin niste treburi gospodăresti, ca să mă pot culca si să am putere a doua zi, L-am rugat pe Tatăl din cer să găsească o solutie ca să pot să mă opresc si să am timp să meditez, să mă rog, să studiez Biblia... În câteva săptămâni, am făcut o infectie acută, care s-a transformat într-o boală cronică. N-am mai putut lucra mai bine de un an. Desi nu am dorit chiar asta, eu văd aici mâna Sa plină de iubire.

În prima săptămână în care am fost grav bolnavă, am ascultat la radio o emisiune în care se arăta cât de important e să încetinim ritmul, să ne stabilim prioritătile, să simplificăm tot ce se poate si să folosim timpul, tinând seama de prioritătile atent chibzuite. Credeam că, dacă nu mai lucrez si nu mai pot să fac ce făceam înainte, voi avea foarte mult timp. Dar o boală cronică îti consumă timpul cu programările la medic si cu tratamentele! Asa că simplificarea si planificarea cu grijă a timpului (pentru prioritătile atent analizate) au ajuns absolut esentiale pentru supravietuire.

Am învătat si cât de important este un stil de viată sănătos, îndeosebi în boală. Alimentatia adecvată, activitatea fizică moderată, retinerea de la substante dăunătoare, igiena personală scrupuloasă, consumul generos de apă curată, mici băi de soare, o respiratie adâncă, aerul proaspăt, somn suficient, recreare, relaxare si o încredere puternică în Dumnezeu si în puterea Sa, toate acestea poate că nu sunt vindecătoare în boala mea, dar aduc o schimbare profundă a simptomelor si a atitudinii mele mentale.

Am învătat ca în fiecare zi, indiferent dacă este o zi bună sau nu, să fac o listă cu cel putin cinci binecuvântări primite de la Tatăl meu cel iubitor din cer. E greu să fii descurajat când privesti în sus si Îl lauzi pe Dumnezeu pentru marea Lui credinciosie, pentru mila si bunătatea Sa!

În prezent, rugăciunea mea este ca lectiile pe care le-am învătat prin această boală să rămână, chiar dacă Dumnezeu mă binecuvântează cu o vindecare deplină.


Tată scump, ajută-mă să fiu dispusă să învăt lectiile pe care vrei să le învăt.


Jean Marie Hametz
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest