Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46416 ] Postby zephyr on Tue May 29, 2007 2:53 pm

Joi, 31 Mai
Biblia la rând: ESTERA 8 – 10


EU VĂD MOARTEA VENIND


„Deci ce vom zice? Nu cumva este nedreptate în Dumnezeu? Nicidecum! Cãci El a zis lui Moise: Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă; si Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.” (Rom. 9,14.15)

În august 1998, am fost diagnosticat cu sclerozã lateralã amiotroficã (SLA). Mai aveam de trãit doi sau, cel mult, cinci ani. SLA este o boalã neuromuscularã fatalã care atacã celulele nervoase ce transmit comenzile de la creier la muschi. Când aceste celule mor, muschii nu mai primesc semnale de la creier si încep sã se atrofieze si sã moarã. De la tulburãrile de mers, la imposibilitatea de a tine ceva în mânã fãrã a-l scãpa, la imposibili-tatea de a articula cuvintele, SLA produce în cele din urmã o paralizie completã, apoi moartea. Nu se cunoaste niciun tratament.

Când am auzit verdictul, o lacrimã mi s-a prelins pe obraz, dar mai mult la gândul cã voi fi despãrtit de familie si la ce se va întâmpla cu ai mei. Întrebarea cea mare era: Ce scop are Domnul cu viata mea acum? Oare mã transforma El într-un Iov si nu-mi dãdea foarte multe detalii?

De ce li se întâmplã lucruri rele oamenilor buni? Este o întrebare frecventã, gresitã! Biblia spune: „Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu” (Marcu 10,18). Deci mai corect ar fi: De ce li se întâmplã lucruri rele doar unora, iar altora nu? Aceastã întrebare ne lasã doar douã solutii care se exclud reciproc: întâmplarea (fãrã Dumnezeu) sau asa vrea Dumnezeu. Nu poti sã privesti la un lucru din lumea aceasta si sã nu-L vezi pe Dumnezeu (Rom. 1,20). Dacã Dumnezeu este atotcunoscãtor si atotputernic, atunci El conduce totul, iar eu nu am niciun motiv de îngrijorare.

Nu, eu încã nu cred cã moartea este o entitate; si da, eu stiu cã Satana a adus pãcatul în Univers, cu toatã suferinta care l-a urmat. Dar Dumnezeu îl va eradica în totalitate. El stie ce face. Felul în care alege sã Se foloseascã de acest instrument este treaba Lui, nu a mea. Ellen White spune: „Atâta timp cât trãiesc, doresc sã nu Îl pierd din vedere pe Domnul Hristos. Acesta este scopul vietii mele. Pentru aceasta trãiesc – ca sã-L proslãvesc pe El si sã mã asigur cã am viata vesnicã. Acesta este marele scop care trebuie sã îi inspire pe toti” (Sermons and Talks, vol. 2, p. 214).Doamne, sunt gata sã merg în cãlãtoria în care Tu vrei sã merg, având o încredere neclintitã în Tine.


Thomas Brooks
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest