Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46744 ] Postby zephyr on Mon Jun 04, 2007 4:52 pm

Marţi, 5 Iunie
Biblia la rând: IOV 11 – 14


TERAPIA CU „SUNETE”


„Slujiti Domnului cu bucurie, veniti cu veselie înaintea Lui.” (Ps. 100,2)

Îmi place sã-I cânt laude Domnului, dar am învãtat cã închinarea nu este singura ocazie de a cânta.

Cu ani în urmã, când tineam o campanie de evanghelizare în nordul Californiei, un prieten ne-a telefonat si a spus cã este extrem de descurajat. Sotia îl pãrãsise, copiii îl evitau, el încetase sã mai meargã la bisericã, iar sãnãtatea i se deteriora. Ne-a cerut ajutorul. Ne-am rugat împreunã la telefon si apoi i-am sugerat sã vinã la noi – aceasta însemna vreo 640 km. Înainte de a închide telefonul, Domnul m-a îndemnat sã îi spun sã cânte în timpul acelei lungi cãlãtorii cu masina, sã cânte orice, numai sã cânte.

Când a ajuns la noi, am vãzut cã avusese loc o minune. Era un om schimbat. Radia de fericire. Dumnezeu îi oferise consilierea Sa prin cântat, pe tot parcursul acelui drum lung. Din ziua aceea, atitudinea lui a fost schimbatã, doar prin „terapia prin sunet” a lui Dumnezeu – cântatul.

Cineva ne-a povestit urmãtoarele: „Participam la întâlnirile unui club de mame cu copii mici. Ne comparam însemnãrile despre stres – iarãsi copii mici, plus copiii mai mari, sot, mâncare de pregãtit, haine de spãlat, de fãcut cumpãrãturi. Una dintre mame a spus cã s-a mai eliberat de stres de când doctorul i-a spus sã cânte atunci când începe sã se simtã stresatã – sã cânte oricând, în orice loc si orice, numai sã cânte! A cântat si, într-adevãr, s-a simtit mai bine. Ne-am decis si noi, celelalte, sã încercãm. La urmãtoarea întâlnire, toate am convenit cã obiceiul de a cânta reduce stresul. Eu cânt în continuare când sunt supãratã, descurajatã, tristã sau sub stres. Are efect! Ce v-am spus s-a întâmplat cu mai mult de douãzeci de ani în urmã, dar eu îmi mentin obiceiul de a cânta!”

Ellen White scria: „Cântecul este o armã care poate fi întotdeauna folositã împotriva descurajãrii” (Divina vindecare, ed. 1997, p. 239). Iar psalmistul spune: „Sã salte de bucurie credinciosii Lui îmbrãcati în slavã, sã scoatã strigãte de bucurie în asternutul lor!” (Ps. 149,5). Tu când mergi la culcare? Când esti obosit, bolnav sau deprimat. Nu este interesant sfatul de a cânta când ne culcãm – si nu doar pentru noi însine, ci cu glas tare?Rugãciunea mea este ca Domnul sã ne ajute sã ne aducem aminte de bunãtatea Lui si de marea Sa iubire si sã continuãm sã cântãm!


Nancy Neuharth
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron